8.6.2024 | Svátek má Medard


Diskuse k článku

POLEMIKA: Komentář IVK č. 2

Na vysvětlenou. Malou polemikou je míněno, že s většinou tezí v komentáři souhlasím. Pouze chci upozornit na některé jednotlivosti, jež by mohly jeho obsah ve výsledku poněkud diskreditovat.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rybák 5.4.2013 12:38

Je to jinak

Kdyby ČSSD byli socialisté, byli by to nositelé legitimní, v této chvíli ale velmi škodlivé idee. Oni to ale jsou euro-hujeři (vlastizrádci). Institut V.K. tedy k nim je přespříliš laskavý.

J. Václavíková 3.4.2013 19:40

Pane Stejskale, mýlil jste se v tom, že by mohlo jít o moudré osobnosti

se smyslem pro zodpovědnost. Takového byste tam skutečně těžko hledal.

J. Ryba 3.4.2013 14:58

to se vám moc povedlo....dávám 100%

J. Schwarz 3.4.2013 11:15

Ona ta "víra"

v nespornou pravdu se může v důsledcích velice lišit. Pokud budu věřit, že se vyčerpají zásoby fosliních paliv a na svém poli vysadím háj japonských topolů abych měl v budoucnu čím topit pak nikoho nepoškozuji, jen sebe pokud byla moje víra lichá. Jinak to vyjde, donutím-li k pěstování topolů všechny / ergo, pokud si budu myslet že ostatní jsou blbci či pomýlení a já jsem povolán pečovat o jejich blaho / - a to je právě případ socialistů. Pokud by dělali, co si myslí že jim prospěje a na ostatní / a jejich blaho / se vykašlali, neměl bych proti jejich víře, jakkoli úporné, námitek.

V. Kraus 3.4.2013 9:17

Tajemní "Autoři IVK"

Trochu s pobavením sleduji, jak autor operuje s pojmem "autoři IVK". Také mne zaujalo, že některé články jsou podepsány třeba "Ladislav Jakl, Institut Václava Klause" a jiné pouze jen "Institut Václava Klause". Připadá mi to stejné, jako kdyby vycházely články podepsané např. "Vláda České republiky", "Česká národní banka" nebo "Poslanecká sněmovna parlamentu České republiky".

Všichni samozřejmě dobře tušíme, kdo se skrývá pod těmi "autory IVK", každopádně je to ale poněkud zvláštní podpis. Zřejmě je to však dáno pouze tím, že jeden konkrétní člověk si natrvalo přisvojil vyjadřování v množném čísle.     

M. Varadinková 3.4.2013 11:11

Re: Tajemní "Autoři IVK"

Proč by těch autorů nemohlo být víc?

P. Khail 3.4.2013 11:21

Re: Tajemní "Autoři IVK"

On p. Kraus něco takového napsal?

M. Varadinková 3.4.2013 15:36

Re: Tajemní "Autoři IVK"

Umíte číst? Tak si jeho příspěvek přečtěte až do konce, včetně poslední věty.

B. Rybák 5.4.2013 13:21

Re: Tajemní "Autoři IVK"

Zdá se, že pochopení toho, že IVK by také mohl vydávat kolektivní stanoviska a že tento "kolektivní podpis" je výrazem slušnosti V.K., který se na rozdíl od mnohých "autorů" nepodepíše pod něco, co by nebylo jenom jeho prací, je nad síly některých místních "myslitelů". Je pozoruhodné, že z tohoto podivného "zločinu" ho obviňují ti, kteří žvaní o jeho ješitnosti. Tomu, že by se někdy V.K. styděl podepsat své dílo určitě nevěří ani oni.

M. Varadinková 3.4.2013 2:00

Samozřejmě, že se něco takového dělo, děje a bude dít

to jen Vy, jako kovaný pravdoláskař, to nevidíte. Ten článek, na který jste dal odkaz, vznikl tehdy přece jako reakce na TV vzpouru. Což nebylo nic jiného než pokus havlistů uchopit moc mimoparlamentní cestou a pomocí silné nátlakové skupiny, které se protizákonně zmocnila České televize,  vydírat parlament, aby skákal, jak oni pískají.

Jinak žasnu, že neutrální slovo socialisté je pro Vás pejorativní. Socialisté jsou ti, kdo mají v programu socialismus. Tedy je to také a hlavně ČSSD. Pejorativnější označení je socani. Ale i toto označení je zhruba stejně málo pejorativní, jako odeesáci či veverky. Porovnávat to se slovem tuneláři je nesmysl. Žádná strana přece nemá ve svém programu tunelářství, i když každá, včetně socanů i těch těch Vašich pravdoláskových, určitě ve svých řadách nějaké tuneláře má.

I. Schlägel 3.4.2013 8:49

Re: Samozřejmě, že se něco takového dělo, děje a bude dít

No vidíte, a já jsem si myslel, že televizní vzpouře mimo jiné předcházel tlak stávajících mocných směrem k politickému ovládnutí silného veřejněprávního média, které příliš vystrkovalo růžky a začalo být pro politické a jiné čachry té výjimečné doby nebezpečné. To jsem ale hlupák.

M. Varadinková 3.4.2013 11:10

Re: Samozřejmě, že se něco takového dělo, děje a bude dít

To jste. Sežral jste pravdoláskovou propagandu i s navijákem. V čem měl spočívat ten tlak? V tom, že rada vybrala za ředitele nezávislého Hodače z BBC?  Že Havel a spol se báli, že veřejnoprávní TV konečně začne dělat to, co má, a ne pravdoláskovou propagandu?

Hodač přece nebyl žádný Klausův člověk, s Klausem neměl vůbec nic společného. Ovšem nebyl ani Havlův, a to bylo přesně to, co havlistům vadilo. ČT byla přece jejich celou dobu (viz Mathé), tak se jí jako propagandistického nástroje nechtěli vzdát. Plus to vadilo spřáteleným umělcům, přisátým na peníze koncesionářů, šlo samozřejmě o prachy.

J. Ryba 3.4.2013 15:14

jediná ideologie, která v tom byla, byla vaše OPOZIČNÍ SMLOUVA

Sežrala jste lžicháskovou propagandu...Hodač odvolal moderátora pořadu V pravé poledne Romana Proroka. Následoval otevřený dopis s protestem Romana Proroka. Postup vyvolal v médiích spekulace o politickém vlivu na rozhodování vedení ČT. šéfredaktor zpravodajství ČT Zdeněk Šámal požádal o uvolnění z funkce pro nesouhlas s nařízeným zveřejněním stanoviska vedení ČT, odmítajícím spekulace o politických tlacích na ČT v souvislosti s odvoláním Romana Proroka. Šámalův postup podpořila většina redakce a její pracovníci podali stížnost na ředitele zpravodajství Jiřího Hodače k Radě ČT. Rada ČT se postavila za postup J. Hodače při odvolání R. Proroka i za postup vedení ČT. Hodač předal Chmelíčkovi dokument Koncepce rozvoje Ředitelství zpravodajství České televize. Hodač požádal o uvolnění ze své funkce. Rezignaci zdůvodnil zejména přístupem k jím zpracované Koncepci rozvoje Ředitelství zpravodajství České televize, kterou Dušan Chmelíček nepředložil k projednání celému vedení České televize. Z postu generálního ředitele byl odvolán Radou ČT Dušan Chmelíček. více než 40 zástupců různých sdružení zveřejnilo petici požadující okamžité odvolání Rady ČT a zastavení výběrového řízení na generálního ředitele a na protest proti postupu Rady ČT založilo občanskou iniciativou Česká televize – věc veřejná. je zvolen novým generálním ředitelem ČT Jiří Hodač. To vyvolalo odpor mezi pracovníky zpravodajství ČT, kteří zformovali Krizový výbor k řízení protestů proti způsobu volby nového ředitele ČT. petiční výbor České televize – věc veřejná, ve svém prohlášení uvedl, že „Při volbě či spíše jmenování poslední Rady ČT na jaře 2000 došlo k porušení zákona o ČT. Současná Rada ČT vznikla tak, že do ní poslaly své zástupce politické strany dle výsledků voleb v roce 1998 a ve shodě s opoziční smlouvou ČSSD a ODS. V poslední době považují politické strany svůj vliv na ČT za „normální“.

J. Ryba 3.4.2013 15:14

Re: jediná ideologie, která v tom byla, byla vaše OPOZIČNÍ SMLOUVA

Jiří Hodač jmenoval ředitelkou zpravodajství ČT bývalou moderátorku pořadu „21“ Janu Bobošíkovou. Krizový výbor zaměstnanců ČT vydal prohlášení 2000 slov v roce 2000, v němž požadoval odstoupení Jiřího Hodače a Rady ČT. Na pokyn Jiřího Hodače začala ochranná služba bránit v přístupu novinářů do budovy zpravodajství na Kavčích horách. Na pokyn Jiřího Hodače ochranná služba přestala vpouštět zaměstnance zpravodajství do prostor velína zpravodajství na Kavčích horách. ředitel konkurenční TV Nova Vladimír Železný se v pořadu Volejte řediteli vyjádřil ke krizi kolem ČT a podpořil generálního ředitele ČT Jiřího Hodače. Jiří Hodač vyzval dopisem zaměstnance a externí pracovníky ČT k respektování autority generálního ředitele a ke spolupráci s ním a jím jmenovanými členy vedení ČT. Senát přijal usnesení, v němž konstatoval odpovědnost Rady ČT a Jiřího Hodače za situaci v ČT, vyzval Jiřího Hodače k rezignaci a Poslaneckou sněmovnu k odvolání Rady ČT. Jiří Hodač utrpěl celkový kolaps a byl až do 8. ledna hospitalizován, vedením České televize pověřil Věru Valterovou. v závěrečném jednání Poslanecké sněmovny poslanci konstatovali, že odstoupení Jiřího Hodače je podmínkou řešení situace v ČT, a pokud neodstoupí, vyzvali Radu ČT, aby jej 8. ledna odvolala. bezpečnostní agentura, najatá Jiřím Hodačem, přestala blokovat vstup do velína zpravodajství ČT. Jiří Hodač odstoupil ze zdravotních důvodů z funkce generálního ředitele ČT.

M. Varadinková 3.4.2013 15:43

Re: jediná ideologie, která v tom byla, byla vaše OPOZIČNÍ SMLOUVA

Hodač byl jmenován zcela regulerně a podle zákona, nebyl pod žádným politickým vlivem a řízení ČT i personální politika tamtéž byly plně v jeho kompetenci.

Vše,  co proti němu prováděli vzbouřenci s Havlem za zády, bylo nezákonné (což přiznal i sám Havel).

I. Schlägel 3.4.2013 16:22

Re: jediná ideologie, která v tom byla, byla vaše OPOZIČNÍ SMLOUVA

Vaše bezbřehá naivita je velmi poučná. Televize není a nebyla pod politickým tlakem. Opravdu? Řada zrušených pořadů a odvolávání nepohodlných novinářů je virtuální realita. Politici všude na světě mají zájem ovládat cokoliv, co jim pomůže v kariéře. Jenom v Česku se to neděje. Nu, teď si konečně můžete od pravdylásky trochu orazit a pokochat se profesionálním výkonem nepravdoláskařských politiků, kteří jsou momentálně k mání. Příjemnou zábavu.

M. Varadinková 3.4.2013 19:18

Re: jediná ideologie, která v tom byla, byla vaše OPOZIČNÍ SMLOUVA

Nepřekrucujte, pindale. Televize vždy byla, je a nejspíš ještě dlouho bude pod politickým tlakem.  Jenže jiným, než tvrdí pravdolásková média. Televize je totiž majetkem pravdoláskařů, koncesionáři jsou jen zdrojem financí a obětí manipulací. Byla v jejich rukou už dávno předtím, za Hodače hrozilo, že ji ztratí, ale nakonec si vydíráním parlamentu zajistili, že jim zůstala.

B. Rybák 5.4.2013 14:31

Re: jediná ideologie, která v tom byla, byla vaše OPOZIČNÍ SMLOUVA

Jednalo se o nezbytnou nápravu deformace, kterou už v TV P&L (Ivo Maté) způsobili. V zájmu celého národa bylo, aby TV přestala sloužit jedné (Havlovské) skupině. První obětí okupování TV "havlovci" byl na samém počátku pan Hrabovský, který byl z TV vyražen (k věčné hanbě V.H.) jenom proto, že se opovážil položit V.H. znovu stejnou otázku. Pak už to v TV klapalo jako za bolševiků.

Fakt je, že patrně nikdo nám už na Hradě nebude jezdit na koloběžce, takže nepolitická politika k popukání už tam nebude. Truchlete jak nejvíc umíte. Třeba si Vás všimnou.

B. Rybák 5.4.2013 14:13

Re: jediná ideologie, která v tom byla, byla vaše OPOZIČNÍ SMLOUVA

Proč tolik řečí?. P&L své zájmy v TV řešili nezákonným odepřením poslušnosti, gotwaldovsky spojené s vydíráním pomocí oblbnutého davu v ulicích. Tak se v demokratickém státě chovají jenom darebáci. Je neuvěřitelné, že ještě nebyli postaveni před soud. Jak by asi dopadli např. učitelé nebo úředníci, kteří by takto bojovali se svým ministrem?

B. Rybák 5.4.2013 14:05

Re: Samozřejmě, že se něco takového dělo, děje a bude dít

Přesně tak. Byl to zcela nezákonný puč P&L, jehož cílem bylo udržení TV "koryt" a moci v TV, která brzy po té klesla na úroveň bulvárnosti, která má přitáhnout náhradu za diváky odpuzené úpadkem serioznosti. Naše TV nedávno např. tvrdila, že v Libyi zahynul vyslanec (a ne velvyslanec) USA. Zapřela, že byl znásilněn a davem umučen (ačkoliv arabské televize ukázali videozáznam).

Neuvedla souvislost s 11 výročím útoku na "dvojčata" a jeho marné žádosti o posilu...Její prolhanost je teď očividně srovnatelná s prolhaností bývalé bolševické televize TV (a o tom to bylo a je).