15.5.2024 | Svátek má Žofie


Diskuse k článku

POLEMIKA: Když nám lžou a straší nás

Ve středu 2. dubna vyšel na NP článek pana Bartoně Petice Svobodných. Snad jediné, s čím lze s panem Bartoněm souhlasit, je podtitulek "Když rozum porážejí emoce".

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
K. Pavlik 4.4.2014 10:57

Re: Brno voli Kovandu

Duvod k legraci to neni, jsem ale z naroda Svejku.

Skotove ted nekdy budou volit zda vystoupit z Velke Britanie. Bude zajimave sledovat co se stane kdyz se jim to podari.

Nestrasim, snazim se jen najit rozumne duvody k vystoupeni z EU. Svycarsko je jiny problem - viz ma minula odpoved.

V. Němec 4.4.2014 10:49

Re: :)))

Pan Bartoň toho o EU napsal trochu víc. Třeba: "Argumenty, že vystoupením z EU se přiblížíme pozici Švýcarska, které

také není v EU a je "pouze" v evropském hospodářském prostoru, jsou do

značné míry vylhané. Nikdy žádným Švýcarskem nebudeme, jednoduše proto,

že nejsme Švýcaři."

To, že nejsme Švýcaři, je bezpochyby pravda, ale v kontextu věty je to argument... no jako švýcarská kráva! A jestli z toho plyne, že argumenty SSO jsou vylhané, jak tvrdí, tak já jsem jsem zřejmě čínský bůh srandy. Mě prostě připadá, že jen plácá prknem o rybník.

V. Němec 4.4.2014 10:39

Re: Brno voli Kovandu

No, vyjednat mračno smluv je sice komplikace, ale vyvázání z mračna na druhou EU buzerací stojí za to. To není principelní problém - a už vůbec ne důvod k legraci.

Proč myslíte, že svobodní chtějí přilnout  "k dubisku"?  A jsou snad Švýcaři přilnutí? Nestrašíte jen?

K. Pavlik 4.4.2014 10:04

Re: Brno voli Kovandu

Na rade prikladu se pokousim podporit svuj nazor ze navrhy strany Svobodnych jsou podobne jako jine akce jinych stran v minulosti. Ze to mohu videt blbe? Proc ne- nejsem neomylny.

K. Pavlik 4.4.2014 10:00

Re: Brno voli Kovandu

No Pavlikem jsem jiz od narozeni.

Nereaguji na jiny clanek. Mozna jen vidim clanek z jineho uhlu nez vy.

Kdyz nekdo argumentuje zarovkami tak to vidim rude (nikoliv ale pro Rusky) a nabizim citat ze sve oblibene knihy: Nerikejte mne ze lit vodu do kyseliny je blbost. Prijdu na to sam (ze Saturnina).

Argumenty politickych stran jsou ruzne. Otec popisoval argumenty nektere strany na Podkarpatke Rusi: Nepotrebujeme skoly, potrebujeme oves pro kone.

K. Pavlik 4.4.2014 9:51

Re: Brno voli Kovandu

Svycarsko tam nevlezlo takze nemusi resit pripadne problemy s vystoupenim. A ty problemy by asi byly znacne - Cesko, diky EU, je soucasti mracna ruznych smluv a muselo by je znovu vyjednavat. Pokud by vystoupeni z EU bylo mineno jako prilnuti k velkemu dubisku na vychode tak to je jina kpitola o ktere jsem bohuzel moc neuvazoval. Putin by asi Cesku nabidl vyhodne pujcky za vstup do te nove ruske spolecnosti narodu - pokud je toto cilem Svobodnych tak se tim moc nechlubi.

M. Kosejk 4.4.2014 9:50

:)))

Pan Bartoň má prý mlčet o Ukrajině, protože prý o ní nic neví, tvrdí autor článku. Nu, podívejme se, co pan Bartoň napsal o Ukrajině, cituji: "Nicméně máme za sebou i "referendum" za vystoupení Krymu z Ukrajiny a jeho připojení k Rusku. Nikdo se zdravým rozumem nepochybuje o tom, že tento typ "svobodné" volby pod hlavněmi těžkých zbraní ruské "domobrany" byl jenom zástěrkou pro to, čemu se v mezinárodním právu říká anexe cizího území jiným státem." (a nic víc o Ukrajině pan Bartoň v článku nenapsal). A já s tím jeho názorem souhlasím - aniž by to mělo něco společného s kopáním do SSO - to je jen paranoia SSO.

A co napsal pan Bartoň o EU? Hlavní jeho myšlenka byla: "V rozpadu EU však žádná skvělá budoucnost na Evropu nečeká. Pouze by se Evropa mohla stát opět místem velmocenských sporů a předmětem ruského zájmu o zpětné proniknutí tam, kam kdysi došla sovětská vojska v druhé světové válce." A to je názor, se kterým lze polemizovat, ale hysterický dogmatický odsudek, jaký předvedl pan Kříž, si to nezaslouží. 

A registrační pokladny? Také s nimi nesouhlasím, ale v článku byla řeč o vystupování z EU - jiné ambice si ten článek nedělal, jen řešil členství ČR v EU.

Ostatně se můžete podívat:

http://neviditelnypes.lidovky.cz/politika-petice-svobodnych-dfo-/p_politika.aspx?c=A140401_154946_p_politika_wag

K. Frauknecht 4.4.2014 9:36

Já bych to tak nehrotil :-)

Volby se blíží a zachraňuje se to, co se v uplynulých letech pros....

Kdo chce informace, hravě je získá (např. rozdíl mezi vystoupením z EU a referendem o vystoupení z EU :-)). Kdo nechce, papouškuje nacvičené fráze nebo mele zcela od věci a tváří se, že je "in" a "cool".

Pro mě je volba SSO jasná :-))).

J. Růžička 4.4.2014 8:57

Re: Svobodní jsou Klausovo dítko

Stuchlíku, jste beznadějná lama.

P. Manda 4.4.2014 8:40

Re: Svobodní jsou Klausovo dítko

Jste velmi nechytrý hlupáček. A ještě to dáváte takto najevo.

V. Němec 4.4.2014 8:35

Re: Svobodní jsou Klausovo dítko

Svobodní prosazují totéž jako komunisti?????? A když jste se probudil, nebyl jste mokrej????? Větší blbost jste už snad ani nemohl napsat.

M. Stuchlik 4.4.2014 8:35

Re: Brno voli Kovandu

Ano byl: podpora Milouše Lukoiloviče Virotika v prezidentských volbách. To úplně stačí k jejich zařazení do jedné řady s komunisty a naprosté nevolitelnosti.

Samozřejmě soudružka Kanioková popře angažování se svobodných ve prospěch Virotika :-)

V. Němec 4.4.2014 8:33

Re: Brno voli Kovandu

Cara klidně chránit můžete, pane Pavlík, ale vysvětlíte mi třeba na příkladu Švýcarska, proč je vystoupení Česka z EU legrační nápad?

Děkuji.

M. Stuchlik 4.4.2014 8:29

Svobodní jsou Klausovo dítko

proto taky skáčou jak Rusi pískají, stejně jako jejich guru. Svobodní jsou stejně nebezpeční jako komunisti, prosazují totéž jen pod jinou ideologickou nálepkou.

P. Krešňák 4.4.2014 7:23

Re: Brno voli Kovandu

Vážený pane Pavlíku, pokud se tak opravdu jmenujete, zdá se, že Vaše glosa se k článku nevztahuje, snad jen ta první věta. Nespletl jste se? Nereagoval jste na jiný článek?

Teď vážně, to co jste napsal je fakt hovadina. Krešňák

R. Kříž 4.4.2014 5:06

Re: Brno voli Kovandu

Nějaký věcný argument by nebyl? Nebo zase jen a pouze plivnutí ve stylu pana Bartoně? :)

K. Pavlik 4.4.2014 0:27

Brno voli Kovandu

Napady Svobodnych jsou opravdu legracni - zejmena napad vystoupit z EU. V Kanade se zase nekteri snazi zrusit nektere obchodni smlouvy s USA. Nejak by nemeli zapominat ze mohou zblbnout dost lidi takze se to muze podarit. Kocourek za meho mladi skoro dokazal zvolit Rudy Kovabdu za Zlateho Slavika. Tez strana s podobnym programem pred lety vyhrala volby v Amsterodamu - joj to pak byla legrace. Pokud je vetsine lidi jasne ze Svobodni jsou neco jako Haskova Strana mirnrho pokroku v mezich zakona tak je to dobre - boze cara chran pokud se to zacne brat vazne.