27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Diskuse k článku

POLEMIKA: Kdo zkazil zákaz komunistů

Dan Drápal se v článku Václav Havel a komunisté na Neviditelném psu z 9. srpna 2012 v podstatě zastal prezidenta Havla ve věci neuskutečněného zákazu komunistické (fujtajfl) strany.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Brousková 10.8.2012 21:44

Re: Zákaz komunistů a Havel

Kdyby jeden a půl milonu členů KSČ volilo komunisty asi by vyhráli volby. Kolik hlasů dostala celkem například ODS při posledních volbách.? Jinými slovy řečeno, ti skalní budou vždy volik komunisty .Šlo o hlasy těch nerozhodnutých. A proč je dráždit protikomunistickou rétorikou? Proto ten Grebeníček v Lánech. Havel tam komunisty nikdy nezval. Proto řeči o tlustých čarách a potřebnosti velkého čelního skla a malých zpětných zrcátek. To byla podaná ruka pro volby, nic jiného.

B. Brousková 10.8.2012 21:54

Re: Zákaz komunistů a Havel

Při posledních parlamentních volbách dostala ODS něco přes milon hlasů t.j. 22 % Komunisti dostali asi 600 000 hlasů .Kdyby je volili jenom všichni bývalí členové, vyhráli by pohodlně  volby.

P. Pavlovský 10.8.2012 5:43

Re: Zákaz komunistů a Havel

  "...obava komu by potom dali hlas ti co doposud volili komunisty?" Taková obava by byla zcela iracionální! Je přece jasné, že konkurenci, tj. jinou středopravou stranu by bývalí voliči komunistů neposílili!

O něco by možná posílili ČSSD, ale nejspíš by přestali chodit k volbám nebo by začali volit nějaké mimoparlamentní protisystémové extremisty typu Bobošíkové  či neonacistů. Z ničeho takového strach zajisté není!

Pokud vím, o zákaz KSČM se vláda nesnaží proto, že jí právní odborníci tvrdí, že Nejvyšší soud by rozhodl proti. Je ovšem otázka, kolik % členů nejvyššího soiudu jsou exkomunisté.