2.6.2024 | Svátek má Jarmil


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
lesov 5.6.2009 3:46

Vem tě čert, ševče, vem tě usčert!

Věty ".., ze Západu se nepohnul ani jeden tank směrem na východ,..." a "Takzvaný Východ nebyl nikdy ze Západu ohrožen.", by se měly tesat do mramoru!

Hlavně se ty tanky a letadla nepohnuly v '39, a v '68 jakbysmet. Pak bychom ani nepotřebovali tu tzv. "POMOC", která je poskytovaná jiným, jako Venezuela, Panama, Eqador, Iraq, Afghanistán atd., že?! Lidi v těch krajinách jsou vopravdu moc vděčný.

S tím pak souvisí ta druhá věta, že východ ohrožen nebyl. No, možná, že né, protože ti blbci mají sami se sebou co dělat a nejspíš se umlátí sami. Jen tak namátkou, při demonstracích WTO a destrukcích WTC, které (ty řízené demolice) jaksi neoznámili všem ale chytře pak využili jako záminku k vyslání vojsk na Východ.

A tyhle skutečnosti, spolu s Globalizací, ohrožují celý svět, nejenom Východ, co?! 8-o

JaS 5.6.2009 2:18

Tentokrát plně souhlasím s Astonem,

i s názorem, že ODS je v podstatě sociálně demokratická. Pravicová nebyla nikdy - ani za Klause. Sočasná ČSSD má problém v tom, že její vůdcové nejsou sociální demokrati, ale kariéristi, takže její směřování je naprosto sporné.

JaS 5.6.2009 2:14

Re: Primitivní antikomunismus vykořisťovatele nezachrání !

"NEPROJDOU!" říkali komunisti ve španělské válce proti Frankovi. Španělsky se to říkalo ...něco jako "No Narpasan"!

Kanuk 5.6.2009 2:13

Re: Je pan Aston při smyslech?

Pane Špačku, p. Klaus není ODS. Pokud vím, tak v parlamentu EU se poslanci ODS paktují s anglickými konservativci, nikoliv s Labor Party. A parlamentní iniciativy ODS, pokud vím, mají od sociální demokracie dost daleko. Zejména "rovná daň". S tou si nedovolili vyrukovat ani kanadští konzervativci, kteří jsou v současné době u vesla v Kanadě.

nezne prasatko 5.6.2009 2:11

nejsem si uplne jist ze by ODS byla socialni demokracii

a rad bych si k takovemu tvrzeni precetl nejaky argument:

stejne tak k myslence v cem jsou socialni demokrate komunistickou stranou kdyz nechteji revolucni zmenu spolecnosti ani omezeni soukromeho vlastnictvi?

pan neff pekne sepsal vychodiska bolseviku a ty skutecne s politikou socialni demokracie nemaji vubec nic spolecneho

to ze zpoceny paroubek vypada jako papalas a komunisticky funkcionar preci neznamena ze podle nej lze soudit program socialistu anebo jej dokonce oznacovat za komunisticky a jeste se odvolavat na zapadoevropske komunisty kteri znarodneni a revoluci chteji v italii nebo francii dodneska (nemluve o jejich dobove fascinaci maoismem - to opravdu se socialni demokracii nema nic spolecneho)

a abych vas na zaver prekvapil tak jako asocialni clovek nevolim socialisty nicmene si myslim ze je treba jiste soudnosti

Větší vlastenec 5.6.2009 1:56

Re: Primitivní antikomunismus vykořisťovatele nezachrání !

Tak podívejte se, pane Špačku. Já svá Živá slova nepíšu, abych někoho rozesmával. To zaprvé.

A zadruhé : Primitivní antikomunismus opravdu kapitalismus a demokracii (Y) nezachrání. Členové našich Stran mají jasno, ostatní voliči taky. Jistoty a prosperita, žádné poplatky u doktora, žádná privatizace důchodů, žádné výpovědi bez důvodu - to je přece všem prostým lidem jasné a srozumitelné.  R^

Koho oslovuje pravice ? Inteligenty ? Studenty ? Podnikatele ? Živnostníky a kulaky ? Křesťany ? Demokraty ? Prosím Vás, kolik je to dohromady volebních hlasů ? ;-D

Takže připomínání nějakých třísek, které létaly, když se kácel les ... To je ne "malinko", ale opravdu zu Spät.

>-  Socialismus - budoucnost lidstva !  Volte ČSSD a KSČM !  >-

Svatopluk 5.6.2009 1:43

Konečně zas mohu souhlasit

Povzbudivé je, že když o něco jde, je Aston se vrátit do normálu.

Radim Špaček 5.6.2009 1:14

Re: Je pan Aston při smyslech?

Z čeho tak Kanuku soudíte - z toho, že Klaus osobně zarazil deregulaci nájemného, aby jeho maminka bydlící na Proseku v nájemním bytě náhodou neplatila moc?  Nebo z toho, že Klaus-ODS odmítal privatizaci bank, aby náhodou nepřestaly půjčovat na nepodložené podnikatelské záměry ? (Takže pak banky privatizoval absurdně socialista Zzeman). Nebo z toho, že výchozí sazba daně z příjmu, s níž přišla ODS (Kočárník) v roce 1992, byla 39%? Nebo snad dokonce z toho, že ODS (Kočárník - Klak) bránila skoro 3 roky zákonné podmínky pro podvody s lehkými topnými oleji, a to s obrovským osobním nsazením nasazením, i když bylo víc než jasné, že hlavním zdrojem problému jsou rozdílné daňové sazby nafzy a LTO...

Andy 5.6.2009 1:11

Re: Primitivní antikomunismus vykořisťovatele nezachrání !

R^ přesně.

Jirka 5.6.2009 1:11

Re: Je pan Aston při smyslech?

Nesmíte tolik chlastat.:-P

Radim Špaček 5.6.2009 1:06

Re: Primitivní antikomunismus vykořisťovatele nezachrání !

Zpravidla mám Vaše komentáře rád, až je odivuju, ale tentokrát se nějak nedokážu rozesmát - skoro mi to přijde malinko zu viel. .

Přesněji - ta Filipova reakce ja natolik svinská, že tady humor nepůsobí...

Větší vlastenec 5.6.2009 0:57

Primitivní antikomunismus vykořisťovatele nezachrání !

Pan Neff opět rozdmýchává nenávist, rozdírá staré rány, vytahuje mrtvé z hromadných hrobů, sbírá lidský popel ze silnic. Komu pomůže připomínání bolestivých historických faktů ? ;-€ Například, že během budování šťastné a spravedlivé beztřídní společnosti jsme byli donuceni dočasně přijmout určitá nepopulární opatření, v jejichž důsledku došlo k úmrtí několika desítek milionů osob.

Vždyť socialismus přece stál a stojí za všechny ty oběti ! A mnozí ti padlí byli naši lidé ! Kromě toho, v Americe, v tom slavném "vzoru demokracie", bijí černochy.

Zkrátka a dobře, soudruh Filip má pravdu. R^ V současné době se aktivizují nepřátelé míru a pokroku, sílí rozvratné působení agentů zahraničních ideodiversních centrál (včetně O.Neffa), sílí rejdy protilidových "umělců" a nepracující inteligence. Zbytky buržoasie pod rozedraným modrým praporem kulhají do posledního útoku. Volby se blíží, reakci jde o vše.

Přátelé a soudruzi, již dnes víme : NEPROJDOU ! Konečně, po dvaceti trpkých letech, kapitalismus a demokracie (Y) skončí své bezuzdné řádění v naší krásné vlasti. Až letos na podzim budou sečteny hlasy ze všech volebních místností, předstoupí náš předseda, přítel ing.Jiří Paroubek V před národ, a pevným hlasem pronese větu, na níž všichni toužebně čekáme : "Levice zvítězila." Pak tvrdá pěst proletariátu rozdrtí rejdy reakce, hněv lidu smete vykořisťovatele na smetiště dějin. A pak se bude tančit všude !

Pryč s tyrany a zrádci všemi !  Volte ČSSD a KSČM !

Vasekpasek 5.6.2009 0:39

Re: ODS neni zadna zapadni soc-dem, atd.

KDU-ČSL rozhodně není blízko všem tradičním pravicovým evropským stranám (což se ukáže hned po volbách, až půjde s Paroubkem a nechá se v klidu přehlasovávat komunisty - pokud se ovšem vůbec dostanou).

Socdem je možná opravdu blízko evropským socdem, ale je otázka, jestli i to už dnes není ostuda. A v jedné věci (a dost důležité) se přeci jen silně liší - západní socdem se povětšinou nepaktují s extrémisty.

O komunistech škoda slova, to je vyložená stalinistická strana, o tom žádná.

Vasekpasek 5.6.2009 0:36

Jj

Taky mě zaujalo, že pan Filip mluvil ve svém článku o "milosti". Je vidět, že vůbec nepochopil.

m 5.6.2009 0:36

ODS neni zadna zapadni soc-dem, atd.

ODS neni zadna zapadni soc-dem, ceska soc-dem neni zadna zapadni komunisticka strana...

ODS je blizko britskym konzervativcum a polskym bratrum Kaczynskym (PaS)

CSSD je blizko vsem evropskym soc-dem stranam

KDU-CSL je blizko vsem tradicnim pravicovym evropskym stranam

KSCM je blizko vsem (i zapado-)evropskym komunistickym stranam - to jsou fakta a ne dojmy, ktere propaguje autor...viz http://www.kohovolit.eu/cs/eu/parl/factor-analysis

Anton 5.6.2009 0:26

Souhlas

Je jen smůla, že voliči levice raději volí jistotu 30korun.

Trepifajaxl 5.6.2009 0:24

Souhlas

R^R^R^R^

Kanuk 5.6.2009 0:23

Je pan Aston při smyslech?

zastávat politiku západních sociálních demokracií - nelze jinak, společnost u nás už je taková. .....S tím souhlasím. Ale tvrzení, že tuto politiku zastává ODS - to je na Bohnice. Bílý myšky.

Andy 5.6.2009 0:20

výborně

skvělá odpověď, ale měla by být někde víc vidět.