28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
jaroušek 14.8.2009 12:11

K tématu

1) Původní článek z HN, proti kterému se pan Cikrt ohrazuje a na který je v článku odkaz, je pouze a jenom o tom, jak byla nemocnice velmi nevýhodně (ze strany kraje) prodána a naopak velmi výhodně (za strany stávajícího majitele) koupena. Pokud se k tomu má kdokoliv smysluplně vyjadřovat, je zapotřebí shromáždit VEŠKERÁ(!) "má dáti" a "dal" včetně dluhů, závazků, apod. Z tohoto pohledu je článek v HN skutečný paskvil, za který by se měl stydět i laik, natož redaktor ekonomických novin, který se považuje za ekonomicky fundovaného.

2) Druhou výtkou pana Cikrta je údajné šikanování nemocnice v Brandýse ze strany pana hejtmana Ratha. A tady bych spíše očekával jednoznačné vyjádření pana hejtmana (které jsem zatím nezachytil). Buď:

a)  "všechny nemocnice v kraji mi šlapou a jenom ta Brandýská má vážné problémy a já na ně musím poukazovat a řešit je (dokonce sám osobně)" nebo

b) "velká část nemocnic má podobné problémy a já jsem si vybral zrovna tuhle, abych na ní demonstroval, jak se to má řešit". V tom případě je ovšem použití termínu šikana plně na místě.

3) Osobně považuji pana Cikrta za argumentačně velmi schopného člověka, který dokáže plně vystihnout podstatu problému a logicky a seriózně diskutovat. Naopak kroky pana Ratha jsou jednoznačně pouhou předvolební agitkou, neboť nemají za cíl řešit ani problém zmíněné nëmocnice natož zdravotnictví v kraji, ale pouze zviditelnit pana hejtmana samotného.

Standa 14.8.2009 12:56

Re: K tématu

Jaroušek nepoznal, že Cikrt chce v Česku americké zdravotnictví.

Boston Globe 2009 14.8.2009 14:25

Re: K tématu - osobní bankrot

Sokro 50 milionů Američanů nemá pojištění.

Rostoucí nezaměstnanost jejich počet denně zvyšuje, protože pojištění bývá vázáno na zaměstnavatele.

Neschopnost platit za nemocniční ošetření je nejčastějším důvodem osobního bankrotu.

Osobní bankrot se v USA odehraje každých 30 vteřin.

woka 14.8.2009 14:39

Re: K tématu - osobní bankrot

naprostá většina Američanů, kteří mají zdravotní pojištění, je s ním spokojena (>80%). Z těch, co pojištění nemají, je víc jak 70% těch, kteří ho mít nechtějí (ačkoliv si ho mohou dovolit nebo by si ho mohli dovolit při rozumném přeskupení priorit ) nebo na to kašlou (lidé žijící na okraji společnoti, nelegální přistěhovalci, narkomani apod.). To jsou ale jen čísla, co jsem si náhodou zapamatovala z tisku, neručím za pravost. Ale fakt by mě zajímalo, kolik je Američanů, kteří si OPRAVDU nemohou dovolit mít přiměřené zdrav. pojištění, i když by doopravdy chtěli  tuto rozumnou záruku mít. (Dost dobře si nedovedu představit, že bych si koupila na úvěr dům, vybavení, dvě auta,  a neměla zdravotní pojistku)  

VH 5/09 14.8.2009 14:48

Re: K tématu - osobní bankrot / příčiny krize ?

Stručně řečeno, W.K.Black říká, že současná krize je důsledkem obřího systematického podvodu, do kterého byli zapleteni špičkoví manažeři amerických finančních institucí, manažeři institucí, které je měly kontrolovat (včetně renomovaných auditorských firem), i politici (demokraté i republikáni), kteří záměrně zlikvidovali většinu regulačních a kontrolních mechanismů, které by mohly podvodné jednánání včas odhalit a zastavit.

Říká, že účastníci tohoto kolosálního podvodu dobře věděli, že organizují “pyramidu”, která musí zkrachovat a že prodávají “zkažené zboží”.

Dobře věděli, že to nakonec povede ke krachu institucí, které řídili, ale bylo jim to jedno, protože na té pyramidové hře sami enormně vydělali.

woka 14.8.2009 14:59

Re: K tématu - osobní bankrot / příčiny krize ?

podle mně to muselo být jasné i těm úplně posledním v celé té pyramidě - spotřebitelům a pokud se přesto do života komplet na úvěr rozhodli jít, tak aspoň se neměli divit, když se to sesypalo.  

Bloud 14.8.2009 16:41

Re: K tématu - osobní bankrot

Na základní pojištění ve výši cca 500 USD měsíčně má většina Američanů zcela bez potíží. Řada z nich si ho záměrně neplatí z různých důvodů, chudoba mezi těmi důvody  rozhodně není. Američanů, kteří si pojištění zaplatit nemohou z finančních důvodů, je zlomek z těch Vašich 50 milionů. Tož tak..

Bob 14.8.2009 11:25

Od tématu

Obsáhlá analýza, odbíhá však od základního problému. Pan Cikrt si může s prominutím kecat co chece, ale nemocnice s uzavřeným interním oddělením je celá na zavření.

J. T. 14.8.2009 14:46

Re: Od tématu

Takže cílem Ratha je prostě zavřít nemocnici. To se jistě všem lidem v okolí uleví.

toogood 14.8.2009 11:16

Cikrtova vs. Rath po formální stránce

Co jsem vypozoroval, tak pan Cikrt většinou bojuje proti svým oponentům analytickou metodou. Tj. cituje jednotlivé teze oponenta a stručně a věcně proti nim klade protiargumenty. Je to ovšem samozřejmě trochu piplačka a mdlejší hlavy to nebaví číst. Ty hltají tučné headliny a různé bonmoty s velkými vykřičníky.

Pan Rath je pravým opakem pana Cikrta.

Honza 14.8.2009 11:52

Re: Cikrtova vs. Rath po formální stránce

Jistě máte na mysli vhled,že.

historik 14.8.2009 12:08

Re: Cikrtova vs. Rath po formální stránce

To máte na mysli vy. My máme na mysli, že pan Cikrt podal analýzu kontroly a pan Rath podal objednanou jednostrannou reportáž.

slava 14.8.2009 12:19

Re: Cikrtova vs. Rath po formální stránce

Kterou Cikrt, samozřejmě objektivně a plným právem, kriktizuje, že? Problém ovšem je, že ta nemocnice skutečně nefunguje, jak má. A výzvami ke kontrole jiných nemocnic se situace nevyřeší.

Anonym 14.8.2009 10:57

Podívejme se na to očima pacienta

Můžeme-li věřit alespoň některým zjištěním, které potvrdili i představitelé inkriminované nemocnice, tak:

1. lékař z JIP, který musí být celý čas k dispozici právě na JIPu, čas od času asistoval  při operaci; je-li to pravda, zdá se mi to skandální.

2. nemocnice nepřijímá akutní pacienty (nevím, jestli jen chirurgie nebo i ostatní části); i to se mi zdá skandální a třeba i zdraví, nechci-li říci život ohrožující.

3. nemocnice nedrží přes sobotu a neděli lékařskou pohotovost; smířime-li se s tím (bohužel není jediná, jak jsem z vlastní zkušenosti zjistil), zůstaneme jako pacienti opravdu sedmadvacátí.

Takže pan Cikrt může mít pravdu, protokol může být formálně nesprávný. Privatizace nemusela být tak jednoduchá, jak uveřejnila média, ale nemocnice vykazuje opravdu nejméně tři závažná pochybení. Chci ale na závěr zdůraznit, že vycházím výhradně z informací médií - tisku i televize.

Frank 14.8.2009 10:54

Že Rath je "dáreček", o tom žádná,

ale na gaunery typu Bendla, Julínka a Ciprda stále nemá.

sokol 14.8.2009 12:09

Re: Že Rath je "dáreček", o tom žádná,

Na to jsi přišel vlastní hlavou??? Moc o tom nevíš, je to přesně opačně. Jediný, kdo se s Rathem může měřit je Řebíček, Gross a Paroubek.

slava 14.8.2009 12:22

Re: Že Rath je "dáreček", o tom žádná,

Je vidět, že ani vy o tom moc nevíte. Není ten Řebíček náhodou překlep? ;-D

teplákyvytahané 14.8.2009 22:51

Re: Že Rath je "dáreček", o tom žádná,

sokol je blb;-D;-D;-D;-D;-D;-D;-D;-D;-D;-D;-D

alain 14.8.2009 10:46

pane Cikrte,

Vaše otázky zůstanou nezodpovězeny, protože protektor Středočeského kraje jakoukoliv kritiku vždy arogatně odmítá a jde okamžitě do protiútoku. Dělal to jako předseda LOKu, prezident Lékařské komory atd atd. Nyní, kdy chybí peníze v kase kraje, díky  nezákonnému proplacení poplatků, vyhazuje další statisíce za svou osobní propagaci v celostátním tisku( i např. v  MF Dnes, kde vycházejí celostránkové články o něm, s jeho fotografiemi,  jedná se však o inzerci...)  a za bilboardy, kde anoncuje dopravu čáků a studentů od září ZADARMO...  Chování protektora nemá obdoby.

Sid 14.8.2009 13:03

Re: pane Cikrte,

Můžete napsat kolik chybí v pokladně kraje za tak zvané nezákonné poplatky? Vezměte si kalkulačku! Pro vaši představu primátor Bém nesmyslně utratil za přípravu olympiády 70 milionů Kč. Tato částka se rovná poplatkům dvou milionů a třista tisíc  nemocných u lékaře.

Jindra 14.8.2009 10:43

Lilipután - kam jsme to dopracovali!

Nemám nic proti liiputánům, dokonce mi jich bylo i líto, ale pan Cikrt mě přesvědčuje o tom, že čím menší tím více komplexů závisti atd...Řekněme, že tento prcek mi nemá už co říci..

ps 14.8.2009 10:48

Re: Lilipután - kam jsme to dopracovali!

Tobě zřejmě stačí když budeš nábožně naslouchat rathovi.

Dodo 14.8.2009 13:29

Re: Lilipután - kam jsme to dopracovali!

Jenom idiot se zaměřuje na vnějšek, aniž by vnímal vnitřek. Možná proto, že sám je dutý jak bambus!

Janus 14.8.2009 13:39

Re: Lilipután - kam jsme to dopracovali!

Víte, ono existuje jedno poměrně dost staré přísloví, a to: "Křivé tělo, křivá duše". :-P

Dodo 14.8.2009 14:03

Re: Lilipután - kam jsme to dopracovali!

Tomu nevěřte. Kolik kreatur z řad agentů STB mělo figury jak ze žurnálu!

V každém případě, posmívat se někomu za jeho vzhled může jenom zamindrákovaný hňup.

jana 14.8.2009 15:17

Re: Lilipután - kam jsme to dopracovali!

Přesto mu pravděpodobně nesaháte ani po kotníky.

Petr Benes 14.8.2009 10:25

Kurniksopa, kde se da dostat takova nemocnice

za cenu mensiho domku? taky bych to bral! ;-P

JaS 14.8.2009 10:25

Pan Cikrt je skřet,

ale za to nemůže. Na druhé straně mu to bezvadně pálí, dokáže to vyjádřit a není s*ině na rozdíl od mnoha jiných, kteří mu nesahají ani po paty. Myslím, že brandýská nemocnice má dobrého pomocníka proti hejtmanské zvůli.

toogood 14.8.2009 11:08

Re: Pan Cikrt je skřet,

Right!R^

hela 14.8.2009 10:20

návštěvy

faktem je ,že kam příjde Rath je z toho povyk,je vidět jak ho středočeši milují.Na úp v Kutné Hoře si Paroubek také utrousil ostudu,jen tak dál socialističtí pomatenci:-D