2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Diskuse k článku

POLEMIKA: Jan Payne nemá rád ODS

Jako řadový člen ODS jsem si se zájmem přečetl stať Jana Payna, v níž to ODS pěkně natřel. Stručně řečeno, stanovy ODS se podobají stanovám KSČ, a tudíž v ODS probíhá „hra na demokracii“.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Ráž 14.8.2012 11:59

Byli jsme voliči ODS

ale její současnou podobu (stejně jako pan Payne) nemáme rádi  a při tom jsme konzervativně ladění občané.  První hřebík do rakve volitenosti bylo, když se ODS za Topolánkova kralování stala  stranou kmotrů s vedením zcela odtrženým od reality a  komunikující s občany jen prostřednictvím prázdých hesel, stejně jako to dělala KSČ. A poslední hřebík do rakve, který nelze strávit, je velký úkrok doleva, který ODS populisticky učinila po posledních volbách!

Naše sociální, ani životní hodnoty se nezměnili, vztah k EU máme stejně negativní jako před lety, čili naše politické preference se od odby souznění s ODS nezměnily a při tom se ODS stala v soičasnosi pro nás (a konstatuji, že i pro všechny naše přátele) absolutně nevolitelnou stranou. Takže otázkou, kterou by si především řadoví členové ODS měli položit  je, jak dlouho bude trvat, než se jejich strana  stane stranou bez skutečného vlivu na čskou politiku, když regiony i centrála se stále chovají jako by je změny  volebních preferencí u pravicových voličů nezajímaly.

r. luzar 14.8.2012 15:16

Re: Byli jsme voliči ODS

Jediná volitelná strana je KSČM,protože ti největší bolševičtí parchanti  utekli  do stran např.ODS,ČSSD,TOP09,

J. Ryba 14.8.2012 11:23

Jan Bartoń je zamilovaný do ODS :-)

P. Schuh 14.8.2012 10:54

Výkřik do tmy

Taky nemá rád ODS.

J. Boleslav 14.8.2012 10:58

Re: Výkřik do tmy

???

M. Steiner 14.8.2012 9:00

preferenční hlasy

Zvýšení vlivu preferenčních hlasů by bylo dobrým příspěvkem k fungování demokracie

O. Malstoka 14.8.2012 7:58

Kdo je p. Payne

Zhrzený bývalý člen ODS, který nedostal koryto.

J. Ryba 14.8.2012 11:24

Re: Kdo je p. Payne

jinými slovy potvrzujete, že v ODS jde o koryta

K. Filek 14.8.2012 12:07

Re: Kdo je p. Payne

A socanům o koryta nejde?Pane Rybo.

J. Milfait 14.8.2012 22:18

Re: Kdo je p. Payne

stejně Vám jeblo, ale nevím kde.

J. Kanioková 14.8.2012 16:30

Omyl.... tento Payne v ODS nikdy nebyl...

ale jeho brácha

I. Schlägel 14.8.2012 7:56

Který levicově smýšlející volič

může mít rád ODS, že? Problém je ten, že ODS je zároveň nevěrohodná pro řadu pravicově smýšlejících lidí. Kmotři v pozadí, mobilizace, potom zas opoziční smlouva, zvyšování daní... V českých stranách dlouhá léta vítězí spíše pragmatizmus než idea. Vznosné myšlenky a ušlechtilé cíle jsou umístěné na předvolební bilboardy a tím to zpravidla končí. A na tom stranické stanovy asi těžko něco změní. Jinak Jan Payne nemůže mít rád ODS, protože dle mého názoru nemá rád kapitalismus a pravici obecně, chce na to naroubovat takovou tu "lidskou tvář", co bude přerozdělovat "potřebným".

J. Kanioková 14.8.2012 16:31

Ano, tento Payne je P&L

F. Pavlis 14.8.2012 7:10

Jen malá poznámečka.

Nejsem si jist, že jde o vládu ODS. V koalici jsou vždy přítomny síly, které pohled na to, kdo vládne, relativizují. Současná koalice je snad větším neštěstím, než menšinová vláda s podporou. Bude zajímavé sledovat vývoj po příštích volbách. Námluvy lidovců směřují vlevo a Kalouskova poznámka o spolupráci s KSČM - kdysi - bude možná historická. Co chybí, je prostá slušnost jako model existence člověka i společnosti. Ani jedna ze současných politických stran slušnost v programu nemá. A to, co předvádí pro svůj volební elektorát ČSSD, je už za hranou  politického zápasu. To je čistočistý bolševizmus...

P. Pavlovský 14.8.2012 2:48

V podstatě souhlas,

jenom si dovolím poznamenat, že zdaleka ne všechny evropské strany jsou vnitřně, de iure  - dle svých stanov - demokratické a navíc jsou některé nedemokratické de facto.

Tak tomu bylo kupř. v ODA a také na to strana dojela.

Je  prostě třeba rozlišovat na široké škále "vnitrostranické demokracie" od nejvíce demokratických až po ty nejméně demokratické.

Oproti oběma pánům mám tu nevýhodu, že sdílím averze obou a navíc se mi po aféře s V. Parkanovou (resp. s Kalouskem, od kterého se K. Schw. nedokázal distancovat) stala nevolitelnou i TOP 09.

Ještě že teď v Praze volby nebudou!.