26.6.2024 | Svátek má Adriana


Diskuse k článku

POLEMIKA: Jaké bude dědictví po panu Roučkovi?

Bohužel, jak je u socialistů zvykem, semlel páté přes deváté a zopakoval tisíckrát opakované lži a pololži ve snaze udělat obraz odcházejícího prezidenta co nejtemnější. Nebudu zde hodnotit odcházejícího prezidenta, na to je dost času později, přesto si neodpustím reakci na pana europoslance.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Barto 11.3.2013 8:54

Re: Svatba po Klausovsku

Ech, co to plácáte?

Zatím se ještě vice zadlužují zakládající státy EHS - EU, aby dotovaly nesmyslne projekty u nás.Posledním krásným příkladem jsou milionové dotace na farmu |B. Polívky!

O. Malstoka 11.3.2013 14:40

Re: Svatba po Klausovsku

a "pochopitëlně" za to může Klaus.

J. Vyhnalík 11.3.2013 18:20

Re: Svatba po Klausovsku

Analogie jsou zavádějící. Problém je, že EU se stále více a více centralizuje. Přitom problém není v centralizaci jako takové, ale v tom, že centralizované rozhodování je neefektivní a udržuje Evropu v prodlužované krizi. Je nejen naším právem, ale povinností se snažit o to, aby EU fungovala ku prospěchu nejen nás, ale i ostatních.

V době, kdy VK podepisoval žádost o vstup do EU, bylo euro ve stadiu přípravy a pokud by opravdu byla kontrolována a dodržována maastrichtská kritéria, mohla by eurozóna fungovat. Bohužel do eurozóny byly přijímány státy na základě zfalšovaných statistik a členské státy původně závazná kritéria dlouhodobě beztrestně překračovaly. Každopádně zavedení eura bylo předčasné a jeho udržování stojí celou EU obrovské prostředky.