5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Diskuse k článku

POLEMIKA: Jak pan Kuras začal plkat

Předesílám, že se s panem Kurasem osobně neznáme, nikdy jsme se neviděli ani spolu nehovořili, a jeden o druhém tudíž můžeme hovořit spíše povrchně. Jako čtenář Reflexu samozřejmě znám jeho sloupky – s některými jsem vcelku souhlasil, s řadou dalších ne, ale máme demokracii a svobodu slova, takže proč by je nepsal.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
S. Chvost 10.9.2018 12:09

Re: Pane Drahoši, buďte soudný!

Ty dva miliony hlasu by dostal vicemene kdokoliv, kdo by stal proti Zemanovi...

S. Donát 10.9.2018 13:37

Re: Pane Drahoši, buďte soudný!

Jiní by dostali i víc. Drahoš není dobrej matroš na politika.

V. Student 10.9.2018 15:52

Re: Pane Drahoši, buďte soudný!

Souhlas!

V. Klepetko 10.9.2018 8:06

Pane profesore,

zdá se že jste vůbec nepochopil, v čem se stala chyba, když jste podepsal svou slavnou "Výzvu", opakuji "- VÝZVU - nebylo to žádné "prohlášení", jak se dnes snažíte tvrdit...)

Cituji - "Cílem této výzvy je důrazně se vymezit proti tomu, jakým způsobem ... blablablablabla". Vymezit se PROTI. PROTI! Když vypukne epidemie chřipky, tak nehledáte lék, ale vymezíte se proti chrchlajícím spoluobčanům a vyzvete četníky, aby jim zakázali chodit po ulicích nebo třeba psát do novin. "NEJSME JAKO ONI!" - říkáte nám. MY jsme jiní. A proto nás musíte volit, vy nemocní lidští odpadi, třeba ze strachu. Bojte se!" :-)

Je to trochu nadsázka, ale přesně takové je vyznění všech těch Vašich výzev a textů a článků, a právě proto jste nevolitelný. Svými voliči pohrdáte. I tento Váš článek není PRO nějakou dobrou věc, ale PROTI panu Kurasovi. Neustále se proti něčemu vymezujete - a to je myšlení hejtrů. Těch máme ale v politice dost i bez Vás! :-((((((((((

R. Tichý 10.9.2018 7:55

:-D

"Migrace vyzaduje seriozni diskusi..."

Uz 3 roky je polovina diskutujicich oznacovana za fasisty, nacisty, rasisty a ruzne foby.

Bohuzel je to situace, ve ktere "my fobove jsme vam to rikali" ma prilis trpkou prichut.

P. Götze 10.9.2018 7:55

RE

pane Drahos , nezklamal jste. Vami uvedeny odkaz vede na zkracenou verzi, kterou jste ani podepsat NEMOHL. Podepisovala se totiz plna verze, ktera mela odstavce navic. Vice zde

http://neviditelnypes.lidovky.cz/politika-vyzva-vedcu-se-smrskla-dak-/p_politika.aspx?c=A180116_230529_p_politika_wag

Vy ani nejste schopen nabidnout ctenarum plne zneni, co jste vlastne podepsal. To o vas rika vse podstatne.

F. Navrátil 10.9.2018 7:49

Uhýbání a zatloukání

Výzva akademiků proti xenofobii je pamfletem vítačů. Pravda, autor se, jak je pro něho charakteristické, neodvážil naplno vyslovit. Nechápu ovšem, proč se k ní Drahoš tak často a rád vrací. Jeho početný volební štáb mu měl poradit: Zatloukat! Zatloukat! Zatloukat!

K. Kubik 10.9.2018 7:13

Dve verze?

Ted se mi to nechce hledat, piju ranni kavu a chystam se na zapojeni se do vyrobniho procesu, ale... nebylo to tak, ze byly dve verze vyzvy, puvodni vitacska, ktera zmizela, a nahradila ji upravena, mirnejsi verze, kvuli Drahosove kandidature na prezidenta?

Z. Lapil 10.9.2018 9:58

Re: Dve verze?

Říkalo se to, ale mám dojem, že ta první se lišila snad označením prvního odstavce za preambuli. Pokud existovala podstatně jiná první verze - myslím, že ji nikdo nikdy neviděl, přestože řečí bylo dost a dost. A nechce se mi věřit, že by z takového chaosu, kterým www nepochybně je, někdo dokázal něco beze stopy vypreparovat.

K. Kubik 10.9.2018 10:29

Re: Dve verze?

Vypreparovat se to da. Tohle je prvni archivovana verze: https://web.archive.org/web/20150820053254/http://www.vyzvavedcu.cz

Co jsem to tak proklikaval (nahore je casova osa), tak jsem nenarazil na zadne vyznamne zmeny, takze to nakonec asi porad je ten samy text.

Z. Lapil 10.9.2018 10:41

Re: Dve verze?

Díky. Totožná - aspoň podle zběžné prohlídky - verze je na http://www.vyzvavedcu.cz/. Liší se právě chybějícím nadpisem Preambule a - ó hrůzo - použitým fontem. Takže se nejspíš za chvíli dozvíme, že jsme oba naivní a že tohle je ten upravený "neškodný" text.

Reakce na tu výzvu jsou bohužel krásným příkladem demagogie. Někdo řekne "Chovejme se jako slušný lidi" a reakcí je výzva "Tak si ty vrahy nastěhuj domů".

F. Houžňák 10.9.2018 10:58

Ale prosimvás. Drahoš sice říká "Chovejme se jako

slušný lidi", ale pokračuje "Všem, kdo v Evropě hledají útočiště, by mělo být zajištěno bezpečí a důstojné zacházení.". Tedy všem, co prohlásí, že hledají útočiště, protože hledání je pojem zcela subjektivní. Blbě žvaníte, stejně jako váš miláček Drahoš.

Z. Lapil 10.9.2018 11:03

Re: Ale prosimvás. Drahoš sice říká "Chovejme se jako

Vytrháváte z kontextu a dobře to víte.

F. Houžňák 10.9.2018 11:04

Ale vůbec ne, kontext je stejný

jako ta věta.

F. Houžňák 10.9.2018 11:08

Až Drahoše uvidíte, tak mu vyřiďte, ať dojede

do Halle nebo Hannoveru za Lübbertem, dá mu tu výzvu přečíst (přesně přeloženou do němčiny) a zeptá se ho, co na to říká a jestli tam vidí zvaní dárečků. Jak píšu v jiném komentáři.

F. Houžňák 10.9.2018 11:02

Chtěl bych vás vidět, až by vám policie zavolala

takhle odpoledne a řekla, že tři hledači útočiště napadli vašeho syna, protože se na ně křivě podíval, a tak dlouho ho kopali do hlavy, až umřel na selhání srdce. Jako teď v Köthenu. Určitě byste jim okamžitě odpustil a nastěhoval si je domů.

Z. Lapil 10.9.2018 11:08

Re: Chtěl bych vás vidět, až by vám policie zavolala

Jen cvičně: co byste dělal vy, kdyby vašeho syna napadli atd. blonďatí modroocí domorodci. Odpustil byste jim a nastěhoval si je domů?

F. Houžňák 10.9.2018 11:12

Proč bych to dělal? Taky dotyční domorodci

nemívají ve zvyku napadat jiné, ale ti vaši dárečkové to dělají houfně. A vy Lapilové a Drahošové tady těch muslimů ozbrojených noži a napadajících a vraždících domorodce chcete mít co nejvíc, a když vám to někdo řekne, ječíte jako Viktorky, jaká je to sprosťárna, o vás něco takového říkat. Běžte do háje.

Z. Lapil 10.9.2018 11:24

Re: Proč bych to dělal? Taky dotyční domorodci

Takže neodpustil a nenastěhoval. A co vás opravňuje k tomu předhazovat mi, že já bych tak reagoval?

Příště víc věnujte pozornost tomu, co si kdo myslí, než tomu, co si VY myslíte, že si kdo myslí. Bude se vám líp spát.

F. Houžňák 10.9.2018 11:38

Vy dva demagogové s Drahošem se chyťte za ruce

a se svým lhaním si běžte zatančit taneček.

R. Meišner 10.9.2018 7:10

pane Drahoši

...vaše výzva vědců byla podlá výzva--podlá na svém národu. a je úplně jedno jestli se oháníte tím, že tam není o vítání uprchlíků(dnes migrantů) jediné slovo. tvrdíte v ní, že to jsou lidské bytosti. ano, dnes v noci jedna taková "lidská bytost" pobodala v Paříži sedm nevinných lidí---a děje se to dnes a denně. a Vy sám byste si ani jednu takovou bytost k tělu nepřipustil. proto je vaše výzva tak pokrytecká a hodně, hodně dirty.

S. Netzer 10.9.2018 7:14

Re: pane Drahoši

Takže migranti jako celek nejsou lidské bytosti, protože JEDEN pobodal v Paříži sedm nevinných lidí.

To je logika Rudých gardistů a podobné bolševické havěti. Gratuluji!

R. Langer 10.9.2018 7:19

Re: pane Drahoši

Však si jich domů nastěhuj kolik chceš, Pátá kolono. Nikdo ti nebrání. :-P

S. Netzer 10.9.2018 7:19

Re: pane Drahoši

Táhni, lidský odpade.

J. Kombercová 10.9.2018 8:15

Re: pane Drahoši

No vidíte, já odkud tenhle slogan máte... na tom koncertu mírumilovných a všeobjímajících levicových lidiček hrála nějaká kapela sametově fajnových rybích řízků, ta prý má dobré texty, třeba že Německo je odpad apod. Tak jste ten německý odpad přehodila na západoasiaty? :)

J. Schwarz 10.9.2018 8:26

Re: pane Drahoši

No vidíte, a pro jiné jsou "Lidským odpadem" zase nelegální imigranti a třeba vy. jste krásnou ukázkou tvora, který zdaleka nepovažuje všechny lidi za "lidské bytosti" - někteří jsou jen "lidský odpad". Proč se tedy divíte že i jiní dělí lidi na hodnotné a na odpad, jen mají k tomu dělení jiná kriteria? Kde berete jistotu, že ausgerechnet ta vaše kriteria jsou správná? V mešitě nebo ve Straně zelených?

H. Lukešová 10.9.2018 9:33

Re: pane Drahoši

Takže Češi jsou "lidským odpadem" nebo alespoň ti, co nevyznávají ideologii neomarxismu a vítačství, zatímco muslimové a neomarxisté jsou lidmi a ne "odpadem". Tak to jo, dík za vysvětlení.

S. Netzer 10.9.2018 10:10

Re: pane Drahoši

Bože, vy jste blbá.

H. Lukešová 10.9.2018 10:17

Re: pane Drahoši

A nejsou snad podle vás vlastenci a lidé, kteří nevyznávají ideologii neomarxismu "lidským odpadem"? Vždyť vy tak vlastence a lidi, kteří nevyznávají neomarxismus neustále častujete. To je fakt.

J. Sedlář 10.9.2018 7:47

Re: pane Drahoši

Chcete snad tvrdit, že nacisti jako celek nejsou lidské bytosti, protože jeden, jeden, jeden, jeden.....a jeden zavraždil? A tak jsme jejich ideologii zakázali.

Vyznavači ideologie Intenzivní Sluníčkové Lásky A Míru maskující se za náboženství taky jeden, jeden, jeden, jeden, dva, tři, jeden..... A jeden bodají, polívají... Přesto jejich ideologi(í) (s)trpíme.

Nedokážete pochopit, že ilegálové jsou prvek navíc, který zde (tam, ikdyž schengen, ergo tam=zde) nemá co pohledávat.