7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Boethius 14.4.2007 14:25

Vyznam slova postulat. Autorovi zjevne unika.

Postulát je filozofický výraz pro předpoklad lišící se od axiomu a hypotezy, který není ani evidentní, ani demonstrovatelný, ale který se předpokládá. Postulát je vždy považován za pravdivý, aniž by byl požadován dukaz.

el-lobo 7.4.2007 12:26

Bárto, nebudu argumentovat, to nemá smysl.

Stačí čtyři slova: Jsi blb a řiťolez.

hláska 7.4.2007 2:07

račte to otisknout!

č.14944965 zbabělci!

hláska 7.4.2007 2:06

zase mě mažete!

To by mě teda zajímalo, co vulgárního bylo v mém příspěvku, č.14944965? Byl to úplně normální názor.

Aleš 5.4.2007 23:24

publikace v casopisech

Vy snad neumite hledat v citacnich databazich, napr. Web of Science? To jste tedy docela amater!!;-D

Aleš 5.4.2007 17:32

pro pana Zahradnika

Pane Zahradniku, pokud jde o aliasy, uz jsem Vam nekolikrat psal, ze uvedene nicky nepozujivam s vyjimkou red.bull.69 , jak muzete zjistit na http://lide.seznam.cz/red.bull.69 - to je zcela verejna informace. Pokud jde o ostudu fakulty, tak ji delate predevsim vy. Uz jsem vam take psal, ze nase katedra byla opakovane dotazovana stran vedeni fakulty, zda vase aktivity neposkozuji jine katedry (nez matematicke analyzy) a ze jste na fakulte povazovan za jisteho exota a podivina. Vetsinu casu misto matematice venujete hydronetu ... apod. Dale se divim, ze se zde ohanite a naznacujete, neco o tom, ze byl nekdo na koberecku apod., ackoliv se to nezaklada na pravde. No a ten zaver s vedenim fakulty o vasi zene (ze je k...a) byl dost jasny. Patrne moc neznate naseho prodekana, ktery pro jadrne slovo nejde daleko ... Jen pripominam, ze to byla vase zena, ktera posilala pro zmenu me zene e-maily, ze spim se studentkami. Ale patrne vy jste dlouho uz s nikym nespal, jinak byste se neukajel internetovymi diskusemi ;-D

Aleš 5.4.2007 17:36

Re: pro pana Zahradnika

a jeste dodatek: pokud jste nepochopil me e-maily Vam, pardon vam, tak verte, ze byly ironicke. Prvni o tom, abyste o svych budech prisel podiskutovat do AV CR a druhy o tom, abyste se poucil ...

Jakmile se jeste nekdy otrete o moji katedru nebo o me, podam na vas oficialni stiznost nejen vedeni vasi katedry ale i vasemu prodekanovi a panu dekanovi.

karel 5.4.2007 14:26

Opravdu má Zlatuška pravdu?

Je neuvěřitelné,proč a jak se strefují lidé (Zlatuška) do jiných, kteří vyjádří svůj názor. Zdaleka si nečiní nárok, aby byl odbornou či jinou vařejností přijat. Odpovídá jen na výzvu jiné skupiny - zdaleka ne senátorů USA - aby se vyjádřil k určité problematice. Vyjádřil se, nese svou kůži na pomyslný trh. Až časem snad oceníme, že jsme měli vzdělaného a chytrého prezidenta, který ve světě určitě má svou pověst jasných názorů, které je ochoten kdykoliv presentovat.

Boethius 7.4.2007 12:21

Re: Opravdu má Zlatuška pravdu?

Při tom všem, i kdybyste měl pravdu...

... já mám pravdu...

Neexistuje dost empirických důkazů a vlastníma očima viděných skutečností, že člověk planetu ničí a škodí sám sobě?

To je takový nesmysl, že snad větší jsem ještě neslyšel.

Šumavák 7.4.2007 12:49

Existuje!!!

ZDE* je  pravda o globálním oteplování a tání ledovců  !!!!

Marvan 4.4.2007 23:51

Co je to stěstí? Zlatuška jenom zlatá!

Václav, 4.4.2007 21:08

Zlatuška má pravdu,

Přečtěte si třeba Zdenka Rosenblauma na Doležalovi, než začnete o něčem psát. Klaus je v americe nula se znaménkem mínus "-0", ostatně jako všude na západ od ČR. Nikdy nepřekonal komplex účetního a sdělovací media informují hůře než za komunistů. Když začali komunisté řvát, každému soudnému člověku bylo jasné, že se děje něco správně.  Dnešní novináři raději nenapíší nic, což je vlastě tvrdá autocenzůra a nebo lžou. A když se náhodou někdo ozve, aby věci uvedl na pravou míru jako třeba poslední pindání Páně Klause při jakémsi bezvýznamném obědě tak to dostane natvrdo demagogicky.

Ivan Nový 4.4.2007 21:54

Václave,

po roce 1989 jsme s hrůzou zjistili, že Západ je plný hlupáků schopných naletět na levicovou propagandu. To byl pro nás svého druhu kulturní šok.

clay 4.4.2007 22:34

Re: Václave,

v USA jsem se setkal s řadou kongresmanů a senátorů. Také jsem byl v šoku z toho, jak jsou často povrchní. Musím ale konstatovat, že k tomu spějeme i u nás průnikem 2. a 3. ligy našich volených zástupců. Asi je to zákonité. Ještě snad v 92. jsme mohli být na ty naše relativně pyšní

Ivan Nový 4.4.2007 21:59

A Václave,

koho zajímá názor zahraničí?

Václav, 4.4.2007 23:03

Re: A Václave,

I já jsem hodně cestoval a studoval v zahraničí po sameťáku na renomované universitě a ač již akademicky vzdělán, jsem získal vědomosti, které i dnes nejsou v česku pravděpodobně normálně dostupné, s tímto si nejsem ale jist, protože akademické vdělávání se ve své kvalitě velmi rychle vyvíjí, bohu díky. Byl jsem v té době po čtyřicítce. Za tím co jsem napsal si stojím. Klaus je komunistický ekonom a VŠE  je něco jako Mengeleho zemědělská universita, čili VUML. Název Mendelova je nehoráznost. Tyto tak zvané university chrlí množství pitomců, kteří se na jiných vysokých školách neuspěli, to vím. 

Čurina Plenkovič 4.4.2007 23:54

Re: Re: A Václave,

A s tak kvalitním vzděláním píšete takové bláboly?

Čurina Plenkovič 5.4.2007 0:08

Re: Zlatuška má pravdu,

Ehm, zkuste si po sobě ještě párkrát přečíst co jste napsal. Kromě hlavy to postrádá i patu, tedy pokud to není zrovna dadaistická báseň v které americká nula se znaménkem Rh+ překonává maléry pana účetního při posledním pindání Páně, než to dostane demagogicky natvrdo při bezvýznamném obědě 8-o8-o 

H.K. 5.4.2007 17:30

Re: Zlatuška má pravdu,

Vážený pane Václave. Vy jste rozhovor s V.K. vůbec nečetl. Komu není s hůry dáno nekoupí ani v Americe. Pokud chcete nad někým vynášet soudy, tak napište něco konkrétního.

JIŘÍ 4.4.2007 20:58

.. senátor Zlatuška má pravdu

Prof. Klaus je opravdu v zahraničí- mezi vzdělanci  a zkušenými lidmi s rozhledem  - označován jako muž, který se tímto způsobem chce zviditelnit a nemá bohužel čím. On by měl přece jen působit jako vedoucí soukromé ekonomické vysoké školy , kde by mohl své názory  s příznivci vyhlašovat, ale neměl by dělat politika.  On a jeho team učinili z  Hradu úřad, bez noblesy, to není panovník , to je úředník.

Ivan Nový 4.4.2007 21:56

Jiří,

Čechům ale panovníci připadají směšní.

clay 4.4.2007 22:36

Re: .. senátor Zlatuška má pravdu

a tomu vašemu tvrzení dodáte váhu čím?;-D

Čurina Plenkovič 5.4.2007 0:42

Re: .. senátor Zlatuška má pravdu

Na tom je kus pravdy. Taky mi vadí, že Klaus občas se svojí družinou nevyrazí na hon, neuspořádá na svém dvoře turnaj a občas nezavře pár přemoudřelých pseudointelektuálů do hladomorny. Není to panovnické, natož noblesní. Hrad tím ztrácí lesku, a kdoví, jestli to není přímo protiústavní....

honzak 4.4.2007 18:44

zbožňuji ušlechtilé kecaly.

lhostejno,zda se zovou Zlatuška, nebo shluk proteinů Aleš.

I.L. 4.4.2007 22:29

Re: zbožňuji ušlechtilé kecaly.

No mne se zda, ze Ales je dvojnikem/naslednikem  jinych nicku, ktere tak "uslechtile" uz nejsou/nebyly.  Nekdo, kdo pod  jednim nickem pise "uslechtile" a kontroluje se (tedy snazi se, treba byl nekde na koberecku...)   a pod jinymi nicky to  je/bylo presne naopak. Ale muzu se mylit :-)

Aleš 5.4.2007 12:43

Re: Re: zbožňuji ušlechtilé kecaly.

Pane Zahradníku, patrně máte špatné informace. U pana děkana i proděkana jsem na podzim skutečně byl, ale naše rozhovory se týkali výhradně mé habilitace. Jen okrajově byla zmíněna vaše žena, a to v tom smyslu, že je značně nedůvěryhodná a když to chcete slyšet na tvrdo tak prosím: že je prostě prostitutka ;-D

I.L. 5.4.2007 16:33

Re: Re: Re: zbožňuji ušlechtilé kecaly.

Pane Raidl, alias black hawku alias red bulle ci mistre klitorisu, jste hodne nevyrovnana osobnost. Na jedne strane mi pisete maily dozadujici se pozornosti - a na druhe strane pisete do Psa tohle, o me byvale zene. I kdyby to  byla pravda, treba o Vasi soucasne zene (ci komukoliv jinem)   nemysite si,  ze prevadet  komunikaci z klimatologickeho  na takoveto tema jest  ponekud  neadekvatni? Jako  tajemnik katedry ...  timhle nedelate fakulte zrovna reklamu ;-)

Aleš 4.4.2007 17:08

vzkaz pro pana Bartu

Jeste jsem chtel pane Barta vam vzkazat, ze o vasi ubohosti svedci, to, ze se prof. Zlatuskovi vysmivate, ze se honosi titulem "emeritni". Patrne nevite, co to znamena. Tak ted, abyste se poucil - emeritnim profesorem nebo dokonce rektorem se clovek stava, pokud se vynikajicim zpusobem zaslouzil o rozvoj sve alma mater (a)nebo jsou ve spickove (svetove) vedecke a pedagogicke urovni. Delat si nevkusne zerty z emeritniho titulu pane prof. Zlatusky je nanejvyse trapne a nepoctive, tzn. to, co je pro popirace globalniho utepleni signifikantni!

Emp 4.4.2007 18:00

Re: vzkaz pro pana Bartu

Za pana Bartu psát nechci, jen napíšu, že na mě to nedělá vůbec dojem, že by se Pan Barta vysmíval či zlehčoval titul "emeritní"

Pravda je ta, že toto označení není často používáno, a je pravda že i mnozí, kteří jej mohou uvádět tak nečiní... ale to je druhá věc.

Spíše zareaguji na Druhou část Vašeho příspěvku...

Delat si nevkusne zerty z emeritniho titulu pane prof. Zlatusky je nanejvyse trapne a nepoctive, tzn. to, co je pro popirace globalniho utepleni signifikantni "

No, tak toto bych rozhodně nepodepsal. Pokud vím, V.K. jsou jeho čestné tituly "omlacovány o hlavu" , pan Metelka zde několikrát znehodnocoval tituly profesorů jiných než klimatologických oborů (že do toho nemají zkrátka kecat) a další příklady bych mohl rovněž uvést...  Nechte tituly titulama a soustredte se na celkový článek . Ten Váš na mě působí značně vulgárně, narozdíl od pana Barty. A to bych mohl říci zas o signifikantnosti tohoto pro klimakatastrofisty.  Mimochodem - Klaus ani pan Barta globální oteplování nepopírá (či změnu klimatu) odkud berete, že to tak je? :)

Sowfiw 4.4.2007 19:41

Copak Nametelka, to je extra pripad.