29.4.2024 | Svátek má Robert


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Sýček 12.4.2009 21:42

hluboce s Vámi nesouhlasím.

Z hlediska křesťana, katoilíka a Moravana.

Jura 12.4.2009 17:39

Je to v našem státě podivné - čili východní? Opravdu tam patříme?

Souhlasím, že si politici....seskupení politiků...nebo jak to nazvat....udělali z politiky dobrou živnost. Jenže - vážení - je to chyba naše - čili - voličů....ne že je volíme, ale že jim dovolíme vlastně cokoliv. Samozřejmě každý využívá to co je mu dovoleno, prázdný prostor, to je přirozené. Co není přirozené, že se proti ČSSD KSČM a ostatním, kteří opravdu provedli VELMI NECHUTNOU A SPROSTOU VĚC, která není v zájmu naší země - nezdvihlo všeobecné odsouzení členů našeho společenství - státu. Ostatní - Tlustý, Swipel atd...kteří mají ještě tu nehoráznou drzost ohlásit svoji kandidaturu do Evropského parlamentu za náš stát. Lidé, kteří pro svoje zájmy jsou ochotni poškodit zájmy státu - by měli být správně automaticky souzeni - ne aby jej mohli reprezentovat....maximálně jako hlídači v některé zkrachovalé fabrice. Já osobně vás odsuzuji a vyslovuji vám svoji trvalou nedůvěru, konkrétně  - ČSSD, KSČM, bývalý komanč Tlustý, loutka v rukách Klause - Swippel, Zubová atd. Dnes již bývalá vláda manipulovala se soudními orgány ve věci Čunek, ale byla to vláda, která se konečně pustila do potřebných reforem. A nakonec - členové společenství - voliči, kteří se postaví proti svým zájmům - nerealizaci reforem (protože od Paroubka a Filipa je nikdo nečeka ani ve snu) - patří mentálně opravdu na východ - to znamená - do role, kdy s nimi manipulují pout´oví vyvolavači hesel - Paroubek a spol, to znamená - do role - hodně málo svéprávných lidí. Je dost pitomé, že se s nimi vezou i ti, kteří do východně-mentální zóny nechtějí patřit.....to je na celé situaci to nejhorší a nejsmutnější.  

mamina 12.4.2009 17:32

Velikonoční politicky korektní prostředníček

Navrhuji redakci NPsa dodržovat vlastní pravdidla. Měla by odstranit jeden ze smajlíků, který nejvíce NeP odporuje slušnou debatu a nahradit ho ikonou, jejíž výraz nebude v rozporu s výše zveřejněným předpisem.

J.G. Pašek 12.4.2009 16:57

Veverka nemé tolik blech co je v ČR politických stran . . .

Macka strana dostala 2+% hlasů a žádné mandáty . . . ale rádoby důležity, domýšlivý Macek kudy chodí, tam dupe nožičkama, vyhrožuje pěstičkama a blábolí nesmysly  . . . .

Já to napíšu slušně . . . Macku, běž se vycpat ! 

defurák 12.4.2009 14:46

"Garnitura odkazuje k vládnoucím jako k něčemu, co se nám přihodilo jaksi bez naší vůle a spíše proti ní"

To sedí - copak si poslance vybíráme sami ? Kandidátky sestavují partaje a co tomu řeknou občané nikoho moc nezajiímá. Prostě se přidělují pašalíky za zásluhy. Kdyby nás šlo k volbám jen deset procent, tak stejně v parlamentu budou ti, které si partaje dle svých kriterií vybraly

To už se zastupitelskou demokracií nemá nic společného.

Chce to jednomandátové volební obvody, kandidát musí alespoň čtyři roky bydlet v obvodě a poslanec může poslancovat maximálně dvě volební období po sobě. Ale kdo to prosadí ? Tyto politická garnitura určitě ne !

milan007 12.4.2009 11:41

pane Macku

Vymezování se vůči ostatním, sebelítost  a přehnané ambice z Vás dělají nevolitelného politika. Zkuste se raději věnovat něčemu jinému.

vladimír ondys 12.4.2009 10:16

No nazdar!

Vy jste tak servilně lítostivej, že bych Vám svůj pavlačový hlas nikdy nedal. Rv

Standa 12.4.2009 7:16

Máme

v ČR také extrémismus lidovecký - extrémní podrazáctví i extrémismus zelenobursíkovský - okrádat lidi za každou cenu.

bublina 11.4.2009 23:27

Soudruh Neff, odchovaný v pionýrském táboře na Dobříši

nemá MORALNÍ právé k ničemu  a celého psa tak může akorát tak rozpustit..je to v poslední době úplně k doprdele nakopání(Y)(Y)

Věra 12.4.2009 15:01

Re: Soudruh Neff, odchovaný v pionýrském táboře na Dobříši

Nevím nic o munulosti p,Neffa fakt je že kdo nejde pro ODS jde proti všem to je jeho názor a mě se  nelíbí protože to by jsme byli jako za komoušů.  tady jsme na sebe zlí.. proč ne ten škodu nenadělá Macek je mladý a blbější být nemůže než Benda a jak dlouhu se tam drží,Upozornuji jsem ateistka a je mi fuk ,nadávám jen doma protože to nemá vůbec cenu .stejně bude co budou chtít korytáři a ne my.

clay 11.4.2009 17:57

Neff má o pavlači nejmíň co povídat

takže si klidně podejte ruce

...i s vašimi pseudosporyRv

mamina 12.4.2009 17:05

Re: Neff má o pavlači nejmíň co povídat

   R^

King 11.4.2009 15:13

mládí má zelenou...Jo začít dělat politiku a zachránit svět je lepší než chodit do

práce a makat.Evropští politici už raději vymýšlí pracovní místa-.než aby šli do práce nebo ti starý do důchodu-na který si nikdy nevidělali.

Reptal 11.4.2009 15:10

Pane Macek-asi jste přijel na Velikonoce domů-a říkáte si,že je nutno se zviditelnit

...tak pište a polemizujte-každý dělá co umí.Ta  socialistická EU vás jednou požere jako své děti.

Alois Podhajsky 11.4.2009 9:46

Polemika s p. Neffem

Dobrý den, mám dojem, že polemisovat s p. Neffem nemá žádnou cenu.

Převelice se podobá normalisačním pisálkům z doby, kdy spolu jednal p. Reagan a p. Gorbačev. Ideologičtí dinosauři zahnaní do kouta.

x2u 11.4.2009 10:22

Re: Polemika s p. Neffem

Poslední dobou jej také tak vnímám. Takto si představuji zapalené soudruhy a jejich "Kdo nejde s námi..."

bublina 11.4.2009 23:23

Re: Polemika s p. Neffem

jde proti snám..:-D

josef krouman 11.4.2009 9:11

co je tohle za objev?

Apea 11.4.2009 8:49

Vážený pane Macku,

máte pravdu, Neff věty, ve kterých vyhradil sousloví "politická garnitura" autorsky Miroslavovi Sládkovi poněkud přehnal. Sousloví má v češtině dosti dlouhou tradici a bývalo užíváno i neutrálně, to za první republiky. Před i po komunistickém převzetí moci hojně hovořil o politické garnituře (event. garniturách) Klement Gottwald.

Nicméně v současné češtině není sousloví příliš užíváno, dílem protože se jako mnoho jiných původně neutrálních slov znečištilo chybným užíváním a nadužíváním v hubách komunistických papalášů (ostatně ono výrazivo v projevech M.Sládka pochází právě z tohoto zdroje), dílem protože i v původním použití v sobě nese podtón nepříliš slučitelný se souslovím  "politická reprezentace" - tedy s odkazem na jedinou představou o tom, kdo nám vládne, jak byl vybrán a komu je odpovědný, kterou může přijmout za svojí demokraticky smýšlející člověk.

Politická garnitura naopak - a to již u francouzských publicistů a žurnalistů 19. století, jak jistě najdete a při svém vzdělání prověříte v Googlu - odkazuje k vládnoucím jako k něčemu, co se nám přihodilo jaksi bez naší vůle a spíše proti ní, rezignované smíření a anebo volání po stavbě barikád, které vrátí moc lidu... Jakkoliv to může dosti přesně vyjadřovat pocity, které v ledaskom z nás vyvolává ta, ona či všechny polistopadové vlády, znamená to vždy rezignaci na vlastní spoluodpovědnost za stávající stav věcí veřejných.   

Rozdělení na oni a my.

                                  

JaS 11.4.2009 13:41

Re: Vážený pane Macku,

Není ta záležitost použitých termínů tak trochu nedorozuměním?

clay 11.4.2009 18:00

Re: Vážený pane Macku,

díky za inteligentní řeč

JirkaX 11.4.2009 8:16

Co je to za blábol?

S velkým vypětím a úsilím jsem to přečetl a teď marně přemýšlím co v textu vlastně bylo. Prázdná bezobsažná bublina. Přípomíná mně to výlevy jistého Rosti Hedvička.

AeroKarel 11.4.2009 22:09

Re: Co je to za blábol?

Ten byl zábavnější.

malstoka 11.4.2009 8:03

co na to říci?

Víte pane Macku, jste jen takové malé klauslejno. Domníváte-li se že přes Vás bude Klaus budovat novou stranu strašně se mýlíte. Prostředí pro založení nové strany jako bylo přri vzniku ODS se již opakovat nebude. Naštěstí s ODS pomalu vypadnou klausovci jako je Bém ap. a ODS zůstane pravicovou demokratickou stranou s ne národoveckým patosem a jediným vůdcem.

Papouch 11.4.2009 11:09

Re: co na to říci?

Autor clanku neni "Klausovec" Mach, ale jakysi pan Macek, ktery se se svou pidistranou pokousi procpat ke korytu v eulamentu.

Starý J. 11.4.2009 13:12

Re: co na to říci?

Nechcete si nejprve zjistit, komu vlastně nadáváte do lejn, Vy lejno?

Macek má tak daleko ke Klausovi, jako Vy do znalosti politické scény. Macek patří k nejzarytějším nepřátelům Klause, útočil velice nevybíravě až sprostě na ty lidovce, kteří Klause volili. Je to příslušník nové, mladé nastupující "politické garnitury" v KDU, nesmírně ambiciozní, narcisistické a nepříjemné. Jen jedna věc nesedí - je to zároveň podržtažka nebohého Čunka, zřejmě předpokládá, že je dobré být tomuto neumětelovi nablízku, až bude odcházet a zbude po něm neobsazené místečko na špici strany.

Starý J. 11.4.2009 13:22

Re: co na to říci?

No tak to jsem rovněž šlápl do lejna! Ovšem jsem blíže, než ten, na koho reaguji, pletu si aspoň Macka s Mackem a ne s Machem!

Rovněž fotografie autora článku je blížžší fotografii Macka z KDU, než Macha.

To ale nic nemění na tom, že jsem rovněž šlápl řádně vedle a čtenářům příspěvků se za tento veliký omyl a moje vyjádření k osobě Macka z KDU, místo Macka Lukáše  omlouvám! Na mém názoru na Macka z KDU se tím ale nic nemění.

wandy 11.4.2009 18:43

Re: co na to říci?

Volba prezidenta opravdu KDU rozdělila. Až do této volby se KDU deklarovala jako proevropská strana a  měla to i ve svém volebním programu. A pak pojednou z dosti utilitárních důvodů jedna frakce KDU volila prezidenta, který je jednoznačně protievropský. Toto dělení trvá dál, všimněte si, že jména těch poslanců KDU, kteří volili Klause, jsou totožná se jmény těch, kteří podporují přechodovou vládu exkomunisty Fischera (Kalousek, Severa, Parkanová, Jílek,...).  Tedy vládu slaboučkou, která uvolní Klausovi pole k úspěšnému bourání EU.

AeroKarel 11.4.2009 22:10

Re: co na to říci?

No ale že je co bourat!

Třeba cukrovary, že?

Yarda 11.4.2009 7:15

Co takhle používat výraz

politická (j)elita? Je to IMHO výstižné, částečně česky a bez uvozovek.