2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
jirka.s. 1.7.2008 15:36

Re: Re: hlavně zdraví

Že ty, prasečí zube, prodáváš kancelářský nábytek ? Já jenom že máš takový přehled! ;-D

Karla 1.7.2008 10:32

Re: hlavně zdraví

takže rybářko co s tím. Reformovat. Kde není vlastník je bordel.

PROKOP BUBEN 1.7.2008 11:15

Re: Re: hlavně zdraví

Kdo v Kotlince k majetku lehce přišel, krade v zavedeném postbolševickém systému URVI et ORVI , -  OSTOŠEST......

Jura Jurax 1.7.2008 12:01

Re: Re: Re: hlavně zdraví

a co Vy - vy jste snad nebyl tak neschopný, že jste si nic neukrad ... nebo ano? ;-D;-D;-D

PROKOP BUBEN 1.7.2008 13:24

Re: Re: Re: Re: hlavně zdraví

Už jsem se lekl, že se začnete prsit, jak jste vydělal na kuponovce, oproti jiným větším debilům, než jste sám......Kdo nebyl a není s BOLŠEVIKEM zadobře, neměl šanci ani si ukradnout a to NIKDY......¨Na skutečnost, že krást nemohu jsem si zvykl, ovšem, že jsem setrvale okrádán darebáky všeho kalibru si jaksi zvyknout nemohu....

jirka.s. 1.7.2008 15:40

Re: Re: "Na skutečnost, že krást nemohu jsem si zvykl,...."

Tedy logicky dovedeno do důsledku: "....ale kdybych krást mohl, tož bych kradl !"  Je na tom něco špatně, prasečí zube? ;-D

Jura Jurax 1.7.2008 16:06

Re: Re: Re: Re: Re: hlavně zdraví

No, asi Vás naséřu, ale já na té kupónovce fakt docela vydělal ;-D jak velký debil podle Vás jsem, když přihlédnete i k této skutečnosti?

Na skutečnost, že krást nemohu jsem si zvykl - ale štve Vás to furt, jak tak čtu Vaše příspěvky ;-D

H.K. 1.7.2008 8:17

Do péče o pacienta nikdo zdravotníkům nemluví.

Tunelování, ekonomika, ekonomie, právo, management. Hlavní pojmy diskusí o zdravotnictví. Nejde o medicínu – ta je jakoby vzata do vazby, protože otravuje ekonomy, právníky, manažery a politky.

Zdravotní péče má dvě dimenze politickou a odbornou. Odborná péče o pacienta je plně v rukách zdravotníků. Zabezpeční péče a jeho financování mají v kompetenci lidé, kteří byli zvoleni do sněmovny, senátu a vláda. Vláda ODS v devadesátých letech nastavila systém zdravotní péče a jeho financování. To byl fáze hledání, je zajistit v nových podmínkách fungování zdravotnictví. Je zajímavé s jekou vehemencí značná část zdravotníků tento systém obhajeje i když dnes jsou podmínky zcela jiné.

Téměř všichni ministři zdravotnictví od roku 1989 byli lékaři. Měli možnost realizovat systém péče, který by byl podle jejich představ. Nevzpomínám si, že by se něco podstatného stalo.

Můžeme mít jenom takovou péči na jakou máme peníze. V celé reformě nemůže jít o nic jiného, než racionální využití peněz plátců daně t.j. uživatelů zdravotní péče. Jde o to jak zabránit zneužívání péče za strany uživatelů a racionální využití finančních prostředků za strany poskytovatelů péče.

Teď se tzv. reforma točí kolem 30 Kč. Pokud nepůjde dál, tak jsou to zase ztracemé roky. 

Jura Jurax 1.7.2008 9:58

Re: Do péče o pacienta nikdo zdravotníkům nemluví.

Můžeme mít jenom takovou péči na jakou máme peníze.

No jo, ale tohle lid voličský nechápe a říct naplno se mu to nedá, protože je to politická smrt. Lidu je nutno mazat med kolem huby a pak z toho nějak vybruslit.

A ještě to máme peníze je ošidné - my všichni máme solidárně, nemakačenko i dříč, nebo máme peníze úměrně svému snažení? Jak to zkombinovat, aby to bylo sociálně únosné a humánní na jedné straně a nebylo křiklavě nespravedlivé k těm, co to fakticky financují, na straně druhé, Smí si bohatec připlatit na lepší péči než chuďas? Ano-li, proč? Ne-li, proč? Je léčení ochořivších poslání nebo má být zdravotnický personál taky slušně placen? Otazníků je a receptů taky dost - pravicových i levicových. A dá-li se někdo statečný do reformy - nezbytné reformy - je za to spravedlivě potrestán; vyčkávající nic neučinivší opozice si mne ruce, sabotuje co může a čeká (a malé koaliční strany prakticky totéž) a sbírá politické body, neboť sázka na blbost voličů je vždy neriskantní - blbých, co vidí je v perspektivě dneška, je vždycky víc.

H.K. 1.7.2008 11:26

Re: Re: Do péče o pacienta nikdo zdravotníkům nemluví.

Souhlasím. Nikde ve světě není zdravotní péče zejména jeho financování uspokojivě vyřešeno. Existuje několik modelů, ale každý má svoje problémy. Pro politiky je to strašák. Bohužel, těžko se hledá konsenzus a zejména politické situaci, která v ČR je.

Ano-li, proč? Ne-li, proč? Myslím, že to by mělo být věcí komerčního pojištění.

Jura Jurax 1.7.2008 16:11

Re: Re: Re: Do péče o pacienta nikdo zdravotníkům nemluví.

Myslím, že to by mělo být věcí komerčního pojištění. No, mělo. Ale není. Proč? Protože bohatci by si mohli koupit něco navíc, a to nám levice nepovolí. Bohatec si může koupit lepší chlast, ale ne lepší endoprotézu ... tak mne napadá, dostal Klaus taky standard jako každý dědek jeho věku?

čtenář 1.7.2008 8:01

Autor se zásadně

mýlí v tom, že medicina není otázkou invstic, ale kvality lékařů a ostatního personálu. To není pravda. Změna po převratu nespočívala ve výměně personálu, ale ve zvýšení investic. Nejmarkantnějí po oddělení Slovenska, kdy za Klausovy vlády byl slovenský penězovod přesměrován do zdravotnictví. Výsledek: prodloužení průměrné doby života o 7 let. Zdravotnictví ale těch 25mlrd ročně bez potíží sluplo a od té doby se shání po dalších. Pokud se za zdravotní služby nebude platit na dřevo, tento hlad se nikdy nezastaví. Komunizmus nefunguje ani ve zdravotnictví. Poptávka po zdravotnických službách by se nidky nezastavila, i když mnohdy jde jen o přenos drahých léků z lékárny do popelnice.  A to za situace, kdy na ty opravdu postižené nezbývají peníze a rozpočet je nutno každoročně navyšovat. Na celkem zasloužené zvýšení lékařských platů už pak nezbývalo vůbec.

drak 1.7.2008 11:29

Re: Autor se zásadně

:-D Pane kolego Čtenáři! Je mi 7O roků. Za celý život jsem ležel 2x v nemocnici. Krátce. K lékaři chodím nerad a se strachem, že mi něco nepříjemného najde, Tudíž nechodím vůbec. Celý život jsem platil ze mzdy zdravotní pojištění. A jak onemocním budu platit jak mourovatý. Kde se ty moje peníze poděly? V Havířově bylo před rokem 1989, 5 lékáren. Dnes je jich 24. A myslíte si , že trpí nouzí?? Pořád mají málo! Tady je třeba hledat příčinu současného stavu. Peníze pro každého kromě lékařů až na prvním místě!!;-O;-O;-O;-O;-O

Jura Jurax 1.7.2008 16:15

Re: Re: Autor se zásadně

A jak onemocním budu platit jak mourovatý. hm, mourovatý v řádu desetikorun a stokorun plus léky do jisté hranice ... pro důchodce to ovšem problém být může ... ale hlavně - neplatil jste si zdravotní pojištění, ale zdravotní daň (ač se tomu pojištění dodnes říká pro zmatení lidu) a ta daň se průběžně spotřebovala - to máte stejné jako s "pojištěním" na důchod; a daň je něco dost jiného jak pojištění ...

Kolombo 1.7.2008 7:47

Co je fakt,

že se neplatí za připravenost poskytnout zdravotní servis.  Jakoby hasiči byli placeni od uhašení požáru. Podle cenníku, který by zohledňoval velikost budovy, teplotu plamene a množství jedovatého kouře ale pokud by nehořelo, sušili by hubu.

Jura Jurax 1.7.2008 10:01

Re: Co je fakt,

Hm - a když by dlouho nehořelo, šli by do okolí odborně zakládat požáry ;-D;-D;-D doktoři to naštěstí nepotřebují - marodů je dost.

Pozorovatel 1.7.2008 7:40

Úloha osobnosti

možná, že žiji poněkud déle než autor. Takže si vzpomínám na pokus jednoho feldvébla o vzkříšení jedné Velké Říše - III. Doporučoval bych váhavcům něco přečíst z dějin těch dob a z chování lidí v nich.

Jura Jurax 1.7.2008 10:04

Re: Úloha osobnosti

No, v tuzemsku jsme taky měli jistého původně tuším truhláře, co se jednou vrátil z hradu a my byli na jednačtyřicet let v perdeli, ač jsme si to nepřiznávali ...

Hrad 1.7.2008 12:35

Re: Re: Úloha osobnosti

Zdá se, že jsi z ní dosud nevylezl na boží světlo. Až se tak stane, to potom bude kolem tebe smradu. Tak raději zůstaň, kde jsi a veřejně to nepřiznávej. Lidé jsou podnikaví zmetci a hned toho někteří využijí. Třeba jako značku pro výrobu veřejných záchodků pro toulavé psy a kočky.

jirka.s. 1.7.2008 17:46

Re: Re: Re: Úloha osobnosti

Jojo, zřícenino, ty hov/na, to je ale pocuc, to si, panečku, dáváš, viď ? Zajeď si do Modřic, tam si užiješ co hrdlo ráčí! ;-D

Hrad 2.7.2008 0:08

Re: Re: Re: Re: Úloha osobnosti

Nebo pro možnost jako Yrka, reagovat. Přesně podle scénáře: "H.no, hv.o řekl Švejk, pardon Yrka, a přidal se nenápadně do rozhovoru".

Frank 1.7.2008 7:05

To, co pan Killian napsal velice zdlouhavě, zkrátím.

Jde o prachy a všechno kolem je jen komedie. Nebo si opravdu někdo myslí, že nějakému doktorovi či sestře, jde o naše zdraví? Nebo nějaký zubař chce, abychom  měli zdravý chrup a v noci se kvůli tomu trápí?  A dělají všechno pro to, aby zlepšili péči? Proč by měli být doktoři jiní, než ostatní? Ale já jim peníze přeji. Zvláště v době, kdy trouba, který umí kopat do balónu nebo driblovat s pukem má příjmy, o kterých se může každému jenom zdát. A nebyli to právě ti samí doktoři a sestry, kteří tak halasně podporovali ODS, kdy byla v opozici? Copak se změnilo?

janci 1.7.2008 7:08

Re: To, co pan Killian napsal velice zdlouhavě, zkrátím.

Ano, jde i o prachy, ale budete se divit, spouste doktoru a sester jde taky o zdravi pacienta a taky se kvuli tomu trapi v noci...

jarda 1.7.2008 7:35

Re: Re: To, co pan Killian napsal velice zdlouhavě, zkrátím.

jsou zhruba dva přístupy ... 1. ptám se co za to, a pak to udělám , 2. udělám to a očekávám, že to dostanu zaplaceno ... lékaři patří k té druhé skupině ... :-))   ... jinak samozřejmě pacient je kus, ale jistě je k němu jiný přístup než k obilí ...

Franěk 1.7.2008 23:11

Re: Re: To, co pan Killian napsal velice zdlouhavě, zkrátím.

 Janči,proboha neblbněte!

janci 1.7.2008 23:14

Re: Re: Re: To, co pan Killian napsal velice zdlouhavě, zkrátím.

Ja to myslim vazne1

Kolombo 1.7.2008 7:51

Re: To, co pan Killian napsal velice zdlouhavě, zkrátím.

Ať si každý vydělá, co mu druzí dobrovolně za jeho služby dají. Zdůrazňuji dobrovolně. Pokud má čutálista velké prachy proto, že mu zaplatí stát "podporující sport" z mých daní jsem proti stejně jako v případě jiných, státem placených profesí, které si chtějí vystávkovat vyšší příjmy a tedy mne více zkásnout.

jepice 1.7.2008 10:13

Re: Re: To, co pan Killian napsal velice zdlouhavě, zkrátím.

Ať si každý vydělá, co mu druzí dobrovolně za jeho služby dají? Jo, to bezvadně funguje u šamanů v buši. Transplantace tam ovšem nedělají.

Jura Jurax 1.7.2008 10:17

Re: Re: To, co pan Killian napsal velice zdlouhavě, zkrátím.

Hm - kolik byste dobrovolně dal za bypass? Obávám se, že to by lékaři vyhynuli hlady nebo utekli z profese ... kolik dáte dobrovolně záchranáři, co Vás vystříhává z rozsekaného auta, učiteli, co dal poznámku Vašemu rozjívenému potomkovi, kolik dáte dobrovolně úředníkovi na katastru či berňáku ... lidi dobrovolně a bez remcání zaplatí velký peníz za čutálisty či za kultůru i "kultůru", ale kvůli třiceti korunám pro svého lékaře táhnou do ulic ... nevím, jakou máte profesi, kolik myslíte, že by Vám dobrovolně lidi dali za Vaše služby?;-D

Jura Jurax 1.7.2008 10:09

Re: To, co pan Killian napsal velice zdlouhavě, zkrátím.

No,  s tím driblujícím troubou vřele souhlasím - naše doba je v některých aspektech poněkud šílená - ale jinak ... co myslíte, nějaký instalatér chce, aby nám nekapaly kohoutky a neprotékal splachovač a v noci se kvůli tomu trápí? Nebo autoklempíř nemůže spát mysle na to, že mi rezaví blatník a kasírka v samoobsluze se budí zbrocena studeným potem, že mi prodala skoro prošlý jogurt? Asi ne, že ... ale nedostane-li se Vám téže míry vcítění od lékařu a zdravotníků, udivuje Vás to. Proč?