30.5.2024 | Svátek má Ferdinand


Diskuse k článku

POJMY: Je Okamura dezinfo?

V čem je tedy problém s takzvanou dezinformační scénou? Toho pojmu se používá běžně a stal se z něho terminus technicus politické hantýrky.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
I. Pávek 17.8.2023 6:06

Ano, jeho intelektuální potenciál se vyčerpal. Nu snad to tady nezarazí.

I. Pávek 17.8.2023 5:48

Všude kde zabrousím jsou samé zprávy ,,důležité pro život" ;-D. No pro ty opravdu důležité si jako vždy zajdu k Mařeně na hráz rybníka. A jako vždy zvolám - Ach proboha, co pravíš? Maria, panno přemocná, ach budiš alespoň ty mi pomocná a buď mi pomocnicí v žalosti neb není na světě už radosti!

J. Strakoš 17.8.2023 5:44

Ta věta o nesouhlasu se směřováním a prioritách EU se kterou souzní její stoupenci je opravdu super.

Pořád říkám, že s Astonem je to jako s manželkou, kterou manžel bije, ale ona přesto ví, že je správné zůstat.

A taky to připomíná reformátory socialismu - oni ten socialismus považovali za dobrý, ale to provedení se jim nelíbilo. Mě se taky líbí představa unie, jak je prezentována, ale pak je zde to reálné provedení..

Co přesně by EU musela udělat, aby stoupenec EU přestal být jejím stoupencem?

I. Pávek 17.8.2023 5:30

K. Machala 17.8.2023 4:15

S tím koncem souhlas, pokud Rusko vyhraje, hrozí toho dost. Protože Co se vyplatilo, bude zopakováno.

Jen to pane Machalo malinko upravím - pokud amerika vyhraje , bude pokračovat. V čem? To je těm, co zůstali alespoň trochu lidmi jasné. V drancování - drancování mysli lidí a drancování surovin. Problém je, že Rusko si nechce nechat drancovat myšlení svých lidí americkou a západní zvráceností a své zásoby surovin si chce drancovat samo.

J. Pilny 17.8.2023 5:22

Pro Astona je přímá demokracie něco tak odporného jako fašismus. Přitom ve Švýcarsku to skvěle funguje a nikdo to neodsuzuje. Jo aha, oni to navrhují Okamurovci, takže to musí odsoudit.

T. Novy 17.8.2023 5:42

“Ve Švýcarsku to funguje” je zárukou, že to může fungovat v Česku?

Proč to nefunguje nikde jinde?

K. Zangl 17.8.2023 6:21

Proč to jinde nefunfuje? Protože se politikům tak krásně "vládne", když do toho nekecaj lidi. A to si ti politici přece nenechají vzít..

J. Novak 17.8.2023 6:45

Tak,tak.

K. Machala 17.8.2023 4:15

S tím koncem souhlas, pokud Rusko vyhraje, hrozí toho dost. Protože Co se vyplatilo, bude zopakováno.

Nesouhlas s mnoha nálepkami. Putin není konzervativní, neplní ani přikázání Nezabiješ. AfD není fašistická, ale nejméně neliberální, tj nejvíc liberální v pravém významu slova. Jediná, která v Německu byla proti vax násilí s nedotestovanou a podmínečně povolenou pseudovakcínou, fašismu se podobali ti ostatní. Podobně jako bojovníci za cenzuru, kulturu rušení, ekonomickou přeregulovanost atd. AfD je svobodě blíž u mnoha témat. Okamura sice mluví moc protiukrajinsky, ale systém parl demokracie nejspíš měnit nechce. Přímá demokracie ji nikde neruší, viz Švýcarsko. A liberální demokracie je taky něco, od čeho se tzv liberálové odtahují směrem k přeregulovanému oligarchickému korporativismu. Takže ty nálepky nesedí. Bát se Putina však je důvodů až moc.

F. Žůrek 17.8.2023 3:20

Pane Krásenský, máte pravdu.

Přímá demokracie je třeba ve Švýcarsku. Mají se zde lidé snad špatně? Je ve Švýcarsku všechno snad špatně? Dá se to tak říct...?

Vladimir Putin udělal chybu, že začal válčit. Většina je teď proti němu, protože MÍR je přece lepší než VÁLKA.

Vladimir Putin by si měl uvědomit jednu věc: Po zlém se dobrého asi nedosáhne... To je takový současný problém...

Amerikanismus požaduje "odluku církve od státu." Kdežto Vladimir Putin si toto nemyslí. On se snaží však vrátit nábožensví či víru do společnosti. Ale s tím... narazil. Současný liberalismus právě požaduje odluku církve od státu... celkem... důsledně...

Lidé si pletou svobodu a volnost.

Třeba: Když se ožením. Jsem ženatý člověk. Ztratil jsem svou svobodu...?! Osedlala si mne má žena... Opravdu nejsem již svobodný...

Domnívám se, že jsem i nadále svobodný člověk, ale přijal jsem na sebe nějaké povinnosti a již nejsem "svobodný" jen v určitém slova smyslu, takže jednám již jako člověk, který je...: Ženatý, má doma ženu (odtud ten pojem ženatý), zpravidla také jsou i nějaké děti, má doma svou... rodinu.

Nerozvádím se kvůli rodině.

Je to snad špatně? Neřekl bych...

My dnes velice často kážeme vodu, ale pijeme víno, jak se říká. Můj pocit je takový, že již si žijeme nad poměry... Zadlužení je již běžné... Václav Klaus si myslí, že státní rozpočet má být vyrovnaný. Příjmy a výdaje mají být v souladu. A položme si otázku... Je to snad špatně...? A končím. Zdař Bůh!

J. Černý 17.8.2023 4:39

Co Clinton, Bush ml., Biden

O. Musil 17.8.2023 6:19

Kde by byly Klausovy rozpočty, nebýt příjmů z privatizace?

O. Kaucký 18.8.2023 12:45

Chápu, že nemáte Klause rád, ale najděte si na internetu, státní rozpočty za jeho působení ve vládě.

J. Krásenský 17.8.2023 2:22

Fašistická je evropská unie a fašisté jsou její stoupenci. Už se ani nemluví o deficitu demokracie, a už vůbec ne o popření jakékoli subsidiarity. Pravdu měl Ronald Raegan, že v USA zvítězí fašizmus s názvem liberalizmus. Liberálové pomíjejí názory, přání a touhy občanů, a snahy o prosazení většinového mínění nazývají populizmem. Aby si udrželi své neudržitelné postavení, přišli tito liberálové/fašisté s kriminalizaci projevu, názoru i pocitů, s cenzurou, zostouzenim protivníků. Jak snadno a proti vůli většiny zavádějí LGBTQ ideologii, multikulturalismus, politickou korektnost, blm, woke i cancelcultur... Už tu máme hony na opozici, kterou nejdříve nazývali nedemokratickou, nyní už proruskou a dezinformační. I panu Neffovi by mělo začít blikat v hlavě varovné světlo, vždyť si totéž prožil od padesátých let po devětaosmdesátý. Už má natolik zatemněno, že přímou demokracii pokládá za útok na demokracii?! To opravdu myslí vážně?!

J. Jurax 17.8.2023 2:24

Ehm ... přímá demokracie à la Okamura fakt nemá s demokracií nic společného.

R. Langer 17.8.2023 5:27

Hm, a proč jsko ne?

J. Jurax 17.8.2023 12:17

A jak jako jo?

J. Jurax 17.8.2023 3:11

EU není fašistická a fašisté nejsou její stoupenci ani ve smyslu původního italského fašismu ani ve smyslu významu přeneseného na německý nacismus. Ani neoliberalismus tzv. Západu, jakkoliv je to pěkně zparchantělé svinstvo, není fašismem ani nacismem. Byť může používat metod podobných těm fašistickým, nacistickým či komunistickým.

Socialismus EU ano, ale ne nacionální, národní - to je v EU sprosté slovo.

EU je neomarxistický dozelena zblblý (a díky tomu upadající) spolek neschopný bránit své hranice a zevnitř rozkládaný zamuslimením, adorací LGBTQ, svobodnou volbou pohlaví a ustupováním magorům, pliváním woke blbečků na vlastní historii i původ, politickou korektností a dotacemi na kdeco. Pravda, u nás se tohle vše ještě neprojevuje v plné míře, na to jsme příliš zaostalí a ne dost západní (zaplaťpánbu za to), ale i u nás vykukuje dost progresivních magorů, jež nám budou předvojem na cestě do europrdele s šedesáti pohlavími a progresivními společnými záchody pro všechna ta pohlaví.

Stoupenci toho všeho výše jmenovaného jsou sice magoři, ale jiní než fašisté či nacisté.

J. Krásenský 17.8.2023 6:44

Jistě, nevstoupíš dvakrát do téže řeky. EU i USA splňují znaky fašizmu. Od nedemokratického řízení věcí veřejných, přes korporátní ekonomiku, která nesplňuje znaky volného obchodu, po represe proti nesouhlasím s ideologii liberalizmu, toho času demokratického. Dalšími znaky jsou ideologické zásahy státu do ekonomiky, ideologiemi ovlivněné školství, justice, soudnictví, policie i armáda. Jak řekl Ronald Raegan - jde o nástup fašizmu pod hlavičkou liberalizmu. Nemám na svém mínění co měnit, i vaše námitky fašistický charakter

EU i USA potvrzují.

O. Kaucký 18.8.2023 12:48

R^

T. Novy 17.8.2023 5:45

EU není fašistická ani nacionální.

RuSSácký blbostán není demokratický.

Period.

K. Zangl 17.8.2023 6:24

EU = korporátní fašismus..

J. Minarčík 17.8.2023 1:27

Astone,demokracie je jenom jedna a k té patří svoboda slova,přívlastky jako liberální,lidová,socialistická demokracie je jen výmysl jak demokracii okleštit,Okamura,Paroubek,Klaus,Babiš ap.patří mezi pluralitní názory-5kolce nevyhovující a tím pádem dezinfo,chcimíři ap.,snaží se demokracii přiškrtit,nemá to co do činění s Ruskem a dezinfo v jeho prospěch,naopak ,je to obrana před Brusel šílenstvím,které Rusko podporuje,neb tím oslabuje Evropu a pošle ji do kolen!:-/

B. Liborek 17.8.2023 1:20

Z Ruska jste udělali Vy Neffe a Vám podobní nepřátelskou velmoc. Kdysi jim byli oficiálně USA, západní Německo...Jste k smíchu;-D

J. Jurax 17.8.2023 2:34

Ehm ... nepřátelskou velmoc ze sebe udělalo Rusko samo. Přepadením Ukrajiny.

No a lidi dnes starší padesáti let si pamatují přítele nejvěrnějšího, SSSR, ti kolem sedmdesátky i jeho bratrskou internacionální pomoc (tehdy se neříkalo specvojop) v osmašedesátém. Za pár dní to bude 55 let.

Takže stěží lze k Rusku chovat nějaké přátelské city.

J. Pilny 17.8.2023 5:26

A teď nám laskavě vysvětlete, proč se přátelíme s velmocí, která přepadla Afghanistán, Irák, atd, atd. U nich nám to nevadí? Obojí je špatně.

R. Langer 17.8.2023 5:42

To už je moc složité. ;-)

T. Novy 17.8.2023 5:47

Přepadla?

Vaše otázka se tváří jako výzva k debatě, nicméně v debatě o faktech musíte zapomenout emoce.

Jinak je to o ničem.

J. Jurax 17.8.2023 12:16

Ehm ... přinejmenším Irák předtím napadl Kuvajt.

No a Afghánistán ... ukrývala se tam Al-Kajda. Po 11. září se to dá pochopit.

O. Kaucký 18.8.2023 12:55

Kuvajt byl stát USA, to jsem nevěděl. A Usáma bin Ládin byly jejich milované dítě, ale nějak se jim vymknul s al-Káidou.