17.5.2024 | Svátek má Aneta


Diskuse k článku

POJMY: Je Okamura dezinfo?

V čem je tedy problém s takzvanou dezinformační scénou? Toho pojmu se používá běžně a stal se z něho terminus technicus politické hantýrky.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Novák 18.8.2023 16:49

To jsi opsal z Příručky PŠM ČSLA pro politruky z roku 1976? ;-D

V. Čermák 18.8.2023 18:41

Netykat, Politické Hovado...;-D

V. Kolman 18.8.2023 20:24

To je směšné - ja cha cha, tuze směšné - ja cha cha. Dovolte mi, abych se smál - ja cha cha cha cha cha cha......;-D;-D;-D

P. Diviš 18.8.2023 10:20

Pokud sousedem B míníte Rusko a Rusáky, nelze než souhlasit.

V. Čermák 18.8.2023 10:52

Inteligence na úrovni Masny, Ideologie výtečně...;-D

K. Křivan 18.8.2023 14:23

Je to jenom Diviš.

Š. Hašek 18.8.2023 14:14

Rusko bylo vyhlášeno státním nepřítelem ČR komisariátem pětikolky, podporované mladšími ročníky, kteří tápají v dějepise. Typově Lipavským, dvouletým absolventem všestudiíbrusele.

1. Válečný stav jest definován Ústavou ČR.

2. Nebyl vyhlášen.

3. Ministři vlády ČR se předháněli v tom, kdo z té které kavárny to vyhlásí dříve a pošle někam nějaké fotky, jak bojuje na Dněpru.

4. Ukrajina je umělý stát, vyhlášený USA, při tehdejší slabosti nového Ruska. Hranice nikdy podložené historií.

5. Ukrajina obsahuje cca 45 % ruskojazyčných obyvatel, cca 10% maďarsko, polsko, rumunsky jazyčných obyvatel - a zahájila teror proti těmto občanům, za souhlasu USA a brusele. Jeden státní jazyk ............ (!!!).

6. Ukrajina dosáhla od startovní čáry (a s "podporou" USA/brusele) 25 % hospodářského výkonu roku 2010. A útěku obyvatel. 10 000 000 ekonomických emigrantů. Vojenští zběhové a ženy, které něchtějí v nemocnicích Lvova pomáhat raněným vojákům ..... raději si užívají za moje peníze v ČR.

Zkráceno.

L. Novák 18.8.2023 16:53

Houno "zkráceno"! Žvaníš nekonečné nesmysly jako kdybys trpěl duševní poruchou...:-P nejspíš už stařeckou demencí... Rv!!

Š. Hašek 18.8.2023 20:17

Stačí, Nováku, napsat jiné údaje.

I. Mentlík 18.8.2023 9:40

Panebože, to je slátanina. Kupříkladu existuje řada důvodů, proč z EU vystoupit, i proč v ní zůstat, proč válčit či neválčit, atd. Každý preferuje důvody jiné. Vůbec připustit v této věci diskusi o dezinformační scéně nemá žádné opodstatnění.

Š. Hašek 18.8.2023 15:18

Premiér náš, ukrajinsko bruselský, neziskový stran Barmy, jasně řekl, že v diskusi je možno použít pouze

"státní korigované informace". Nemám moc škol, ale zdá se mi to smradlavé po Goebbelsovi.

A že zajistí občanům ČR právo na tyto informace. ....... tedy, já v Bohnicích/Dobřanech nikdy nebyl ..... a nyní mám pouze jedno odpolední pivo.

Pouze poznamenám, že ČR neválčí. Dává peníze (200 000 000 000 dohromady cca) Banderovcům z Kyjeva (podle rozkazu USA) .... asi aby Ukrajinu bylo možno koupit již docela. Zase z USA. Za pár šupů.

L. Zídek 18.8.2023 9:39

Tak každý, kdo si přeje pád 5lepry, která prakticky bez výjímky dělá přesný opak toho, co slibovala před volbami a bezprecedentně rozvrací tuto zemi je dezinformátor a ruský šváb ! Bravo Astone. Už jsem se bál, že dnes zapomeneš poblít Klause, Okamuru, AfD.... Zeman už tvou dávku zvratků dostal....

K. Křivan 18.8.2023 14:21

Vlastizrádná a kolaborační Fialova vláda odmítá demokracii, drží se u koryt za každou cenu jako klíšťata a škodí naší zemi dál. Těmito slovy zhodnotil šéf SPD Tomio Okamura činnost současné pětikoaliční vlády.

„Fialova drahota dál ničí naše občany a českou ekonomiku. Podle nejnovějšího průzkumu Centra pro výzkum veřejného mínění Akademie věd (CVVM) drtivá většina lidí (73%) NEDŮVĚŘUJE Fialově vládní pětikoalici. Plně vládě důvěřuje POUZE 2% lidí (!!!). Výsledek vládní nedůvěry je dokonce nejhorší v historii. Fialova vládní pětikoalice by podle mého názoru měla okamžitě podat demisi a přestat škodit lidem a měli by být předčasné volby, aby občané rozdali nové politické karty. Než nás premiér Fiala, paní Pekarová Adamová a pánové Rakušan, Bartoš a Jurečka stáhnout úplně na dno. To už bude pozdě. Vlastizrádná a kolaborační Fialova vláda ale odmítá demokracii, drží se u koryt za každou cenu jako klíšťata a škodí dál," napsal Okamura, který se ještě zmínil o pozici České republiky v Evropě v ekonomických ukazatelích.

„ČR je v ekonomických ukazatelích mezi nejhoršími státy v Evropě. Fialova vláda ničí náš stát.

Značně proinflační charakter má chystaný tzv. vládní „konsolidační“ balíček, který počítá se zvýšením daně z přidané hodnoty u mnoha druhů zboží a služeb. Vládní konsolidační balíček dle nedávno zveřejněné prognózy České národní banky rovněž sníží v příštím roce dynamiku růstu české ekonomiky o 0,9 procentního bodu, což znamená pro naše národní hospodářství ztrátu zhruba 70 miliard korun, zejména kvůli nižším příjmům domácností v důsledku vládou navrhovaného zvýšení daní a povinných pojistných odvodů.

Pan Okamura má pravdu.

M. Hoblík 18.8.2023 9:36

Historie se neustále mění. Docela bych se chtěl dožít změny, kdy se budeme Rusům zase omlouvat! Jenže tentokrát asi nebudeme velkorysí vítězové, ale poražení troubové. Učte se čínsky!

V. Petr 18.8.2023 14:08

R^R^R^

P. Kubáč 18.8.2023 9:27

Každý kdo vládě "Jednotné Kandidátky Národní Fronty" klade nepříjemné otázky (třeba - kde je penicilin, který jsme do roku 1993 uměli vyrábět v Česku) - je samozvanec a zaprodanec.

Paradoxně Rudé Právo - dnes už není č. 1. v ostouzení lidí s jiným než oficiálním názorem.

K. Křivan 18.8.2023 9:16

Pětikolkařům a jimi ovládaných novinám, televizi a rozhlasu nevěřím už ani dnešní datum. Jsme zpátky v padesátých letech. Tehdy jsme měli jen dvě možnosti jak se dozvědět pravdu. Buď si naladit Svobodnou Evropu nebo Hlas Ameriky, a nebo si přečíst ruďasa a jeho informace otočit do protikladu.

Nejlépe to bylo vidět za šestidenní války. Ruďas: "obrovské ztráty Israele!" Skutečnost - obrovské ztráty arabů. A podobně je tomu už i dnes.

K. Křivan 18.8.2023 9:30

V bitvách o vesnici Staromajorskoje v regionu Doněck ztratila Ukrajina 31 jednotek vybavení, z toho 23 obrněných transportérů převedených zeměmi NATO s ochranou proti minám, píše Bild.

„Strategií Moskvy je zničit co nejvíce západních obrněných vozidel a hlavní mechanizaci ukrajinských jednotek. Kreml ví, že Ukrajina má mnohem více problémů s výměnou a opravou zařízení než Ruská federace, “ píše se v článku.

Podle Bildu ukrajinská armáda od začátku protiofenzivy ztratila devět z 18 německých high-tech tanků Leopard 2A6.

„Ačkoli mnoho poškozených tanků je sice možné opravit, jejich oprava bude obtížná, protože „opraváři“ jsou přibližně 1000 km západně od přední linie. Kromě toho byla část rozbitých německých tanků ponechána pod nepřátelskou palbou v oblasti Zaporoží, " pokračuje článek.Publikace připomíná, že navzdory příslibu poskytnout v lednu 2023 asi 100 moderních západních bojových tanků ( Leopard 2, Challenger a Abrams ), ani Německo, ani Velká Británie, ani Spojené státy je dosud nesplnily.

„Na rozdíl od toho ruská armáda každý měsíc instaluje 20 až 50 nových obrněných vozidel na Ukrajinu. Logika toho je jednoduchá: pokud Ukrajina ztratí 10 z 30 západních obrněných transportérů ve vesnici a nejsou téměř žádné nové, ofenzíva se zastaví, aniž by dosáhla strategicky důležitých měst, jako je Tokmak, Pologi, Melitpol, Volnovacha nebo Mariupol. Rusko se spoléhá na předčasné vyčerpání ozbrojených sil a snížení jejich bojové účinnosti. Otázkou zůstává, zda bude Ukrajina schopna nahradit stávající ztráty ve vojenském vybavení,“ shrnuje Bild.

(rp,prvnizpravy.cz,strana,foto:arch.)

M. Šejna 18.8.2023 9:08

Pane Neffe,

ten Váš závěr je výstižný. Z dezinfromátorů se může opravdu stát vládnoucí síla. No a z dnešní vládnoucí síly se pak stane dezinformační scéna. ;-)

K. Křivan 18.8.2023 9:18

Vaše slova do Božího ucha ! Už aby to bylo.

V. Kuhaj 18.8.2023 9:49

;-D!R^

O. Kaucký 18.8.2023 11:56

Rozdíl mezi tzv. pravdivou informací a dezinformací je několik hodin až několik měsíců

V. Petr 18.8.2023 14:06

R^R^R^R^

V. Povolný 18.8.2023 8:42

Tak tento úvodník stojí za komentář. Především - pojem dezinformační scéna je už devalvovaný. V prostředí, kde je přijatelný jen jediný správný názor a, zjednodušeně řečeno, vše ostatní jsou dezinformace, to ani jinak být nemůže. Obzvlášť, když se občanovi ten správný názor nalévá horem spodem za aktivní spolupráce nikým nevolených neziskovek, "veřejnoprávních" médií apod.

Ano, tento pojem zamlžuje podstatu věci, ve společnosti je široký proud, který nemá v oblibě tzv. liberální demokracii, což je politický směr, který ovládl ten Západ, který jsme měli za vzor. Politický směr, který nemá s původním Západem nic společného. "Liberální demokracie" navíc mate pojmy, není totiž vůbec liberální v původním významu tohoto slova a má i vážný problém s demokracií jako takovou. Metody k potlačování opozičních názorů a jejich nositelů nemají s demokracií nic společného, příkladů je víc než dost. Jen nemůžete očekávat, že se to dozvíte na ČT.

Není pravda, že kdo je proti liberální demokracii, je automaticky proruský. To je často používané klišé a je to manipulace a lež. Ano, z Ruska se vyklubala nepřátelská mocnost, která proti nám vede hybridní válku. S tím naprosto souhlasím, ale položil bych kácířskou otázku. Není tomu tak mimo jiné i proto, že Západ takto Rusko od začátku viděl a svým chováním velmi pomohl takovéto Rusko vytvořit? Václav Havel v americkém parlamentu kdysi řekl, že pokud Amerika chce pomoci nám, měla by pomoci Rusku. Zlatá slova. Stalo se tak, nebo šla politika Západu opačným směrem? Ne že by na tom v tuto chvíli záleželo, ale dkud nebudeme mít odvahu klást si i takovéto otázky, taj se nic nezmění.

P. Diviš 18.8.2023 8:48

Odpověď na kacířskou otázku: Není. Rusko se jen vrátilo ke svým zvyklostem, které na chvilku opustilo, převážně z důvodu slabosti (zaviněné vlastní hloupou politikou pokusu o socialismus).

A "jediný správný názor" je taky nesmysl. Snaha je, to ano, ale provedení zatím zdaleka ne.

Stran toho, co se vydává za "liberální demokracii", souhlas.

A. Teplý 18.8.2023 14:18

"Jediný správný názor" ve vztahu k tzv. dezinformacím je už naprosto převládající - dokonce to tak "musí" vyhodnocovat i sociální sítě (je v rozporu s "oficiálním" názorem).

S pojmy pravda - lež tzv. dezinformace absolutně nesouvisejí.

J. Kindl 18.8.2023 9:07

V devadesátých letech poskytlo USA Rusku nevratnou půjčku. Rusko bylo od roku 1994 v organizací Partnerství pro mír. To mu umožňovalo zúčastňovat se porad NATO, být pozorovatelem cvičení NATO a nebo společně se jich zúčastnit. V Kosovu na základě je i ruská armáda. NATO pomáhalo Rusku s výzbrojí a dodávalo mu komponenty, který neumí Rusko vyrobit. Rusko v roce 1997 podepsalo s Aliancí NATO takzvaný Zakládající akt o vzájemných vztazích, spolupráci a bezpečnosti, ve kterém je omezeno stálé rozmístění významných bojových sil na území bývalých států Varšavské smlouvy. Preambule smlouvy uvádí, že Rusko a NATO se navzájem nepovažují za protivníky. Obě strany budou společně budovat trvalý a komplexní mír v euroatlantickém prostoru na principech demokracie a kooperativní bezpečnosti. Sdílejí cíl překonat pozůstatky dřívější konfrontace a konkurence a posílit vzájemnou důvěru a spolupráci. Tento akt znovu potvrzuje odhodlání NATO a Ruska dát konkrétní obsah svému společnému závazku vybudovat stabilní, mírovou a nerozdělenou Evropu, celistvou a svobodnou, ku prospěchu všech jejích národů.

O. Kaucký 18.8.2023 12:03

Pokud ten pakt stále platí, tak bude „sranda” tu nesmyslnou válku ukončit.:-)

J. Kindl 19.8.2023 13:27

Pakt skonččil v momentně, kdy Rusko napadlo Ukrajinu.

O. Buda 18.8.2023 17:45

Dělat smlouvy s Ruskem je nejspíš nutné, ale spoléhat na ně při ruské proradnosti je málo prozíravé. Věřit Rusku při nejen historických, ale i nedávných zkušenostech s chováním k samostatným státům vzniklým po rozpuštění SSSR, je známkou nedostatku představivosti. Rozpoutali válku v Evropě, proti evropské zemi. A to je neoddiskutovatelný zločin.