Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

PODPORA BYDLENÍ: Omamné vábení státního dirigismu

Tak jsme se dozvěděli, že vládou neprošel návrh na podporu bydlení navržený Piráty a že je to hrozné, protože, jak řekl pirátský náčelník, „nás neřešení bytové nouze stojí čtyři miliardy ročně“.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

"Pozemek nikdo nikdy nevytvořil." Inu kdysi dávno a dávno přišla tlupa pračlověků do pralesa, pokáceli stromy, postavili si domy a zorali pole a zaseli. No vlastně vytvořili pole. Ty pak předávali potomkům či prodávali... Takže vlastně vytvořili pozemky. J.L. end

0 0
možnosti
ZK

Řešení situace v oblasti bydlení je zcela jednoduché. Stačí aplikovat řešení, kterému dnes fandí ve svém článku Aston v oblasti zaměstnání. Spočívá v tom, aby se se zaměstnavateli umožnilo propustit nepotřebného nebo nevhodného zaměstnance bez udání důvodu. Proč tedy neumožnit majiteli bytu vypovědět nájemníka bez udání důvodu. Policie si už s ním poradí, pokud by se zdráhal byt opustit. Případné škody v bytě majitel uhradí z kauce, kterou by si mohl stanovit v libovolné výši. Už výše kauce by mohla odradit potenciální neplatiče nájemného. Obce by se ovšem musely postarat alespoň o nějaké přístřeší pro rodiny s dětmi, protože by asi nebylo přijatelné nechat je na ulici. To jsme viděli už v případě některých uprchlíků.

0 0
možnosti
JL

"vypovědět nájemníka bez udání důvodu" ano, ale mělo by to mít určitá rozumná pravidla. Kupř. půlroční výpovědní lhůtu a 3 měsíce neplatí nájem. Pak by si majitelé domu či bytu nebáli pronajmout to na dobu určitou např. než se dcera vdá a bude chtít bydlet. A samozřejmě zvýšit domovní daň - rozumně. J.L. end

0 0
možnosti
LZ

L58u58i73s 16Z66í72d95e21k

23. 5. 2024 13:47

To bude chtít nové Ministerstvo nájemních bytů, aspoň 600 zaměstnanců, sídlo Praha 1, služební auta BMW 5.řady a výše. Ministryně od Pirátů a náměstci taky . A to by byl čert, aby nebyl nájemních bytů přebytek.....

/Trik je v 10% dani ročně z tržní ceny prázného bytu /.

0 0
možnosti
MG

Není pravda, že byty nikdo nedostal zadarmo. Většina lidí byty zadarmo dostala, buď v restituci, nebo dědictvím či darem od rodičů. Většina majetku, který lidé mají, je osobně nezaslouženým privilegiem. Je navíc privilegiem těchto lidí, že stát, tedy i lidé nemajetní, zajišťuje těmto privilegovaným lidem ochranu a možnost, aby o tomto majetku svévolně rozhodovali a dělali si s ním, co chtějí, bez ohledu na okolí. Pokud si někdo vyhrazuje právo dělat si se svým majetkem, co chce, tak ať se současně vzdá nároku na ochranu tohoto vlastnictví ze strany společnosti a ať si ho brání vlastními silami jako středověký šlechtic.

Vlastník nemovitého majetku hraje v ekonomice roli příživníka. Příživníka je velmi snadné poznat : je to člověk, který může zmizet a nikomu to nebude vadit. To je přesně případ majitele jakéhokoliv nemovitého majetku. Ostatním lidem je lépe bez něj než s ním, nikomu nic užitečného nepřináší. Podle toho by se také měli majitelé nemovitosti chovat.

0 0
možnosti
JK

Pirát Bartoš v nových zákonech myslí zejména na uplatnění neziskovek. Tento /neschválený/ zákon předpokládal zřízení 200 nových úřednických míst pro "poradce" pro nebydlící občany.

0 0
možnosti
JG

Jj piratsti bolsevici jsou zlo pro cr!!

0 0
možnosti
JK

Slušný nájemník stále musí počítat s možností neprodloužení nájemní smlouvy na další období, což znamená mít našetřeno minimálně 50 000,- Kč na kauci pro dalšího pronajímatele.

Znám i rodinu, která se z pronájmu stěhovala do bytu po babičce a pronajímatel jim kauci nevrátil.

Takže grázlové se nacházejí na obou stranách smluvního vztahu.

0 0
možnosti
RL

Pronajímatel může kauci po skončení smlouvy použít na úhradu způsobených škod, pokud nějaké vznikly. Možná by bylo potřeba si poslechnout obě strany... ;-)

0 0
možnosti
JK

Tento stav má i druhou stranu. Běžní slušní platící lidé žijí v neustálém stresu, jestli budou mít kde bydlet i příští rok. Nájemní smlouvy mají časově omezené právě kvůli těm neslušným a ničemným nájemníkům.

Moje známá měla dvakrát smůlu na majitele, který jí pronajal byt ve stavu ze sedmdesátých let, s poničeným umakartovým jádrem, bez umyvadla v koupelně apod. Když od ní vybral dost peněz na rekonstrukci, vyhodil ji i s dětmi.

0 0
možnosti
PD

Ano, platí pro dobrotu na žebrotu. Zažil jsem to z vlastní zkušenosti. Nájemníci neplatili, netopili, v bytech plíseň a po dobrém se jich zbavit nejde. Tak jsem nemovitost prodal, nový majitel má kde bydlet a kde a pod jakým mostem ti dobří lidé skončili mne fakt netrápí.

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz