3.6.2024 | Svátek má Tamara


Diskuse k článku

PLACÁK: O Fremrovi a japonských opicích

Jak vidno nejde jen o nějakého předlistopadového režimního poskoka, ale o společnost jako takovou, která byla před polovinou 20. století násilně vytržena z kultury, která ji utvářela po staletí, a od té doby nevidí, neslyší, nemluví, nebo naopak, pokud to vztáhneme ke třem moudrým japonským opicím.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Grundmann 15.8.2023 10:59

To, co lidé vnímají jako zlo, se neredukuje na komunismus. Zlo tu bylo předtím a je tu i po komunismu. Jenom změnilo svou formu. Může být také zla někdy víc a někdy méně. Zlo se také vždy neobrací proti stejným lidem. Ale je tu pořád i s námi tu zůstane.

Z mého čistě osobního pohledu mohu říci, že mi zlo dnes kazí život daleko méně než za komunismu. Je ho ale skutečně mnohem méně nebo mu jen lépe unikám ?

R. Langer 15.8.2023 5:42

Nemáte nějak poškozenou paměť? Podle všeho to tak vypadá... 8-o

M. Grundmann 15.8.2023 10:47

Paměť vůbec poškozenou nemám. S bývalými komunisty, kteří byli v KSČ krátce před rokem 1989, se mi skutečně podnikalo nejlépe. Je to realita. Byli a i dnes jsou nejspolehlivější. Není náhodou, že se ocitají na vedoucích funkcích. Ať se to lidem líbí či nelíbí.

Justice může semlít kohokoliv i dnes. Dnešní exekutoři likvidují u nás statisíce českých rodin způsobem, kterým tak masivně nelikvidovali lidi ani komunisti někdy v 80. letech. V dnešní Francii se může český řidič snadno dostat do vězení jenom proto, že mu do nákladního auta vlezou proti jeho vůli migranti. Sám jsem byl svědkem toho, jak francouzská justice zabila starého člověka podobně jako KGB, která zavírala disidenty do psychiatrických léčeben v Rusku a tam je týrala. Podobné věci se dějí i dnes, jenom oficiálně to stát nedělá snad schválně.

L. Novák 15.8.2023 12:10

Melete nesmysly. V totalitních režimech na ZLO a jeho šíření měli vládci vytvořený TOTALITNÍ SYSTÉM, a ty rozsudky, které produkoval, nebyly žádným omylem, ale záměrem. !!Rv

J. Bertl 15.8.2023 0:45

Díky za tenhle závažný článek