21.5.2024 | Svátek má Monika


Diskuse k článku

PARLAMENT: Babiš versus Bartošek, znovu do ringu!

Lidovec Jan Bartošek (KDU-ČSL), toho času jeden z „navýšeného počtu“ místopředsedů Poslanecké sněmovny Parlamentu, si stěžuje na údajně nepřípustné chování a vyjadřování Andreje Babiše na české parlamentní půdě.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Valenta 26.4.2023 12:20

A co říkáte mnohahodinovým, čistě účelově blokačním, předčítáním z libovolné publikace?

P. Brich 26.4.2023 13:32

Myslíte v předchozím parlamentu?;-D

R. Langer 26.4.2023 16:59

Jo, kdo to vlastně dělal, už si to ani nepamatuju! ;-D

S. Sádovský 26.4.2023 12:13

Srovnávat Babišovu okupaci řečniště v Poslanecké sněmovně s zákrokem pěti sportovců proti znásilňovači je - kulantně vyjádřeno - poněkud nepatřičné.

Pokud pan Kolman sám sebe označuje za právníka, tak je pro něj jistě zjevné, že parlamentní obstrukce jsou zneužitím práva, a to bez ohledu na to, kdo je zrovna v opozici.

A i když zásada zákazu zneužití práva (jak ji známe z § 8 občanského zákoníku) není výslovně obsažena v žádném právním předpisu veřejného práva, veřejnoprávní judikatura je v tomto ohledu jasná. Nejvyšší správní soud už někdy v roce 2010 judikoval, že zákaz zneužití práva je pravidlo českého vnitrostátního práva včetně práva veřejného, které je založeno na hodnotách, k nimž patří i odepření ochrany jednání, které práva vědomě a záměrně využívá v rozporu s jeho smyslem a účelem.

Takže kdyby nakonec bývalo došlo na silové řešení a ochránci Babišovy okupace řečniště dostali od parlamentní ochranky při vyklízení přes hubu, je pravděpodobné, že by se Babišova práva plácat hodiny nesmysly, nikdo nezastal, protože tím plácáním své objektivně neomezitelné právo předsedy strany nebo hnutí řečnit zjevně zneužil.

V rámci objektivity dodávám, že je stejný závěr nutno učinit i pro historické plácání představitelů koalice, když ještě byli v opozici. Ovšem je fakt, že si současná opozice, když ještě byla u vesla, nikdy nedovolila omezit i řečníky s přednostním právem - to jí budiž připočteno ku cti. Na druhou stranu jsme zatím neměli možnost zjistit, jak by reagovali předsedové aktuálně koaličních stran (pokud by byli v opozici a dostalo se jim takového omezení). Popravdě si neumím představit Marka Výborného, Marka Bendu nebo Jakuba Michálka, jak stojí za pultíkem a vyřvávají, že se na ně omezení nevztahuje a že si budou žvanit, jak dlouho budou chtít. U nich je - předpokládám - laťka politické kultury přece jen nejspíš o trochu výš.

P. Brich 26.4.2023 13:34

Kde je PePa. Tady je další kandidát do Ústavního souduR^!!;-D

V. Čermák 26.4.2023 17:13

;-D

F. Kusák 26.4.2023 9:56

Jestli to není tím, že A. Babišovi závidí jeho úspěch. ANO je mimořádně úspěšné hnutí a nebýt zmatků kolem covidu, tak by zřejmě vládlo i dnes. Babiš je také velmi úspěšným českým (!) podnikatelem, to mu nelze upřít. Někdo mu vyčítá excesy v devadesátých letech. To je jistě pravda, ale kdo začal podnikat v oněch letech, moc dobře ví, jaká to tehdy byla divočina. Je mnoho dnešních úspěšných firem, které ty doby prožily na pomezí zákona nebo spíše za. Já Babišovi vyčítám jeho pokus s kandidaturou na presidenta. Velmi ho to osobně poškodilo a do presidentského úřadu to vyneslo někoho, který, podle mě, by tam nikdy neměl být. Ale to už je jiný příběh. Parlamentní opozice je taková jaká je, buďme za ni rádi a mimoparlamentní je zatím dost decimována našimi mainstreamovými médii. Ale ČSSD určitě pracuje na tom, aby se pětikolka změnila na šestikolku. Tak to bude mazec.

V. Kuhaj 26.4.2023 9:59

R^

L. Netolická 26.4.2023 12:06

Ne každý chce být úspěšný za každou cenu, lhaním, manipulacemi, populismem. Babiše prezidentská volba nepoškodila, více nám ukázal kdo opravdu je. Říkal, že od dubna bude opět jezdit po vlasti, koukám, že si raděli užívá na Bali. Dobře tak, doufám, že konečně pochopil, že život není jenom o hromadění majetku a moci.

M. Šejna 26.4.2023 12:14

Vy jste zas za každou cenu neúspěšná, závistivá a nenavistná.

Tak jste typická představitelka pravdolásky , tedy člověk plný zášti a nenávisti k lidem s jiným názorem.

P. Brich 26.4.2023 13:36

Pravila zkušená svazačka ...:-P

V. Kuhaj 26.4.2023 13:48

Plácání o tom, že "ukázal, kdo opravdu je", je vpravdě hnusným plácáním! Co takhle konkrétně? Agresivní předvolební kampaň? Pan Řezníček z ČT ukázal, co je to agresivní předvolební kampaň a novinářská nestrannost. Agentství? I kdyby to pravda byla, tomu vašemu kariérnímu výlupkovi, kterému ve studiích, jak lépe škodit Západu, zabránil až převrat, nesahá v tomhle směru ani po paty, dámo! Z toho jste si udělali prezidenta, tak o čem tu žvaníte? Z úspěšného podnikatele po vzoru USA děláte kriminálníka, a o těch zmetcích, co to tady teď vedou od desíti k pěti a stále větší chudnutí podávají jako úspěch, o těch se nezmíníte?!;-€

F. Ogáv 26.4.2023 23:32

Chudák Bureš. Pokud budu dostávat tolik na dotacích (to platíte i Vy Mr.Kusak) tak budu také úspěšný. Avšak většina podnikatelů na to nemá žaludek jako Bureš. Nepřátelské převzetí firem a jiné prasárny jsou známkou úspěšnosti? A jeho udavačství v STB vůbec nezmiňujete. Zažil jste to vůbec? On respektuje jen přísloví Vodu kázat a víno pít. Tak jaký byl dobytek za komančů (STB) takový je i nyní a všichni podobní Vám mu lezou do pr..le. Za svého panování rozdal tolik peněz, že se z toho bude český národ dlouho zotavovat. Mně je to jedno, já to mám za pár, ale moji vnuci budou mí penzi na úrovni dnešních desetitisíc korun. A propos, dnes jsem byl nakupovat v Globusu, zaplněné parkoviště a lidé s plnými vozíky. Ještě něco. Já začal podnikat v r. 1991 a firmu mám dodnes, divočinu jsem přežil, aniž bych někomu něco ukradl, a daně platím pravidelně. Za tu dobu je to mnoho mnoho milionů. Proto se mi nelíbí, že z mých daní živím Agrofert a podobné kriply.:-(

V. Kuhaj 26.4.2023 9:40

Amerika náš vzor! Tam se snaží kriminalizovat Trumpa, neboť hrozí, že by se snad ještě mohl stát prezidentem. Je příznačné, že ti, kteří se z něj snaží kvůli tomu udělat kriminálníka, roní krokodýlí slzy nad tím, že v Rusku dělají kriminálníky z lidí jako je Navalný!

V. Petr 26.4.2023 11:35

R^R^R^R^R^

J. Ptáček 26.4.2023 9:34

Pro P. Kolmana je A. Babiš předsedou parlamentního hnutí ANO a jeho neobvyklé chování brání na 1 straně v Právu z 25.4.

Pro J. Kmentu je A. Babiš oligarchou a kmotrem a jeho naopak obvyklé chování předvádí v publikaci "Boss Babiš" na 347 stranách (Nymburk 2017).

Už počet stran 1:347 je trochu nepoměr, vezmeme-li Babišovy klady a zápory.

L. Harvánek 26.4.2023 10:57

Trochu jsem nepochopil nepoměr 1: 347, ale s těmi poměry a nepoměry budeme vyrovnával teď už napořád. Až třeba vysoce postavený funkcionář sněmovny bude chtít mít poměr s domácím mazlíčkem vysoce postaveného funkcionáře senátu. (pro nechápavé manželství pro všechny)

J. Ptáček 26.4.2023 11:06

Máte pravdu, napsal jsem to blbě. Měl jsem na mysli jak u Babiše převažuje zlo nad dobrem, srozumitelné to není. Co chcete po starém prďolovi ze skupiny 80+.

P. Nemec 27.4.2023 18:35

v téhle skupině bych už očekával rozum...u vás evidentně zbytečně

P. Adámek 26.4.2023 9:02

Neomezená doba řečnění sice patří do státu s Rule of Law, ale fakticky neslouží k ničemu jinému než k házení vidlí do vůle parlamentní většiny. Každý poslanec by měl být schopen v historicky krátké době ze sebe dostat, co považuje za potřebné. Já bych univerzální omezení doby vystoupení jenom uvítal.

L. Harvánek 26.4.2023 11:02

Pokud má řečník co podstatného říci k projednávanému problému, nechť je mu dána dostatečná doba k tomu, aby své stanovisko vysvětlil.

P. Brich 26.4.2023 13:39

Bude posuzovat pan Harvánek;-D

L. Harvánek 26.4.2023 19:16

Nebude, přímé přenosy moc nesleduji, musím se zabývat spoustou jiných a příjemnějších aktivit. Ale od toho je řídící schůze aby to dokázal posoudit. Finančně je ohodnocen dostatečně.

J. Pokoutný 26.4.2023 8:43

Srovnávat běžné jednání o zákonu, prosazeném parlamentní většinou, se změnou jednacího pořádku, je asi mimo vaši schopnost pochopení. O zneužití institutu krajní nouze nenluvě.

V. Kuhaj 26.4.2023 9:39

Zkuste se zamyslet nad zneužitím institutu "sankcí" ze strany této vlády!:-/

M. Kanda 26.4.2023 7:54

Tak Babiš protestuje proti tomu, že koalicice něco prosadila na sílu? A to už zapomněl, jakým způsobem právě on prosadil EET?

Divný dvojí metr !

V. Kuhaj 26.4.2023 9:42

Prosazovat EET, tedy nástroj k větší kontrole nad placením daní ze strany podnikatelů, a je opravdu něco jiného než prosazovat zkrácení doby pro řečníky, pane Kando.

R. Langer 26.4.2023 17:02

Kanda ovšem rozdíl nevidí. ;-)

J. Novak 26.4.2023 7:03

Petice udela dobre, pokud vycka rozsudku.

Pkud by neco udelali hned, muze se stat, ze zena zjisti, ze o znasilneni nejde a cela petice pujde do basy.

V. Církva 26.4.2023 6:01

Bartošek je vůl, to je jasné.