18.4.2024 | Svátek má Valérie


Diskuse k článku

PARADOX LHÁŘE: Proč má Pavel šance na zvolení

Petr Pavel před rokem 1989 zradil Česko. Slíbil věrnost východní velmoci a komunismu. Svůj slib porušil, takže komunisté by ho volit neměli, a protože zradil Česko, ani slušní lidí by ho teoreticky volit neměli.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Bombík 12.1.2023 11:36

Členství v KSČ je morálním prohřeškem rozdílné intenzity. Komunisté byli Picasso, Vančura, Kohout, ale i Gottwald a Stalin. Házet do jednoho pytle zrůdnou ideologii, masové vrahy a řadové komunisty je záměrnou manipulací. Je to jako tvrdit, že všichni Romové kradou, všichni kněží jsou pedofilové nebo všichni muslimové jsou teroristé. Na druhé straně nekomunisté jako Klaus, Mrázek, Krejčíř atd. nadělali víc škody než polovina KSČ. Díky podobným manipulacím jsme tam, kde jsme: KSČ nebyla zakázána, její majetek nebyl zabaven, většina komunistických zločinů nebyla potrestána, z nomenklaturních kádrů jsou oligarchové.

Zlo se maskuje dobrem nalevo i napravo a zákulisním propojením eroduje politiku postavenou na hodnotách. Metodou organizovaného zla je INFILTRACE. Fašismus byl vykořeněn a zakázán, komunismus nikoliv. „Moskevský proces“ Vladimíra Bukovského se nekonal, na rozdíl od toho Norimberského. Dokud budou naše a západní instituce infiltrované tak či onak placenými konfidenty Kremlu, nic se nezmění. Putin vyhlásil demokratickému světu válku a jeho konfidenti nyní postupně přiznávají barvu. Jak je poznáme? Přece po ovoci! Nedělejme jim proto užitečné idioty. https://www.pritomnost.cz/2022/07/18/bolsevici-bez-komunismu/

V pdf zde: https://www.bez-obalu.eu/soubor/bolsevici-bez-komunismu/

J. Muller 9.1.2023 15:25

Když pominu, že před rokem 1989 žádné Česko neexistovalo, tak bych prosil o odpověď:

Pokud jsem, jako voják v základní službě přísahal "věrnost pracujícímu lidu, vedenému KSČ", taky jsem zradil Česko ? Nebo jsem zradil ten pracující lid ?

Mám v tom zmatek, tak mi, prosím, poraďte.

M. Rozbořil 8.1.2023 11:32

Ani se neptám, co předstírá ideální moralista T. G.

D. Ondrejkovič 7.1.2023 14:42

Děkujeme autorovi za praktickou ukázku hnojometu - zbraně neschopných a zamindrákovaných frustrátů. Munici autor zjevně dodává přímo z té části těla, kde mají běžní lidé mozek.

J. Plzák 7.1.2023 10:48

KIdo vůbec toho lampasáka na prezidenta navrhl? Nebo se opravdu našlo padesáttisíc momentálně zaostalých?

I. Jouza 7.1.2023 7:49

Nevím co si mám o Vás myslet pane Guttmane po přečtení posledních dvou příspěvků. Mám velké pochybnosti o Vašich motivech!!Rv :-(

V. Dolník 6.1.2023 20:32

Pane Guttmanne, nejste žádný hlupák, Vaše články čtu už dlouho a pozorně. O Vašem předposledním článku, kde jste vyslovil možnost, že Pavel je spící agent, jsem dost dlouho přemýšlel. Tento poslední Váš článek, ve chvíli, kdy se reálně vybírá ze tří kandidátů, mi jaksi nesedne. Nepodezřívám Vás, že byste upřednostňoval agenta Bureše a že mu chcete pomoct, při Vašem vzdělání Vám je rovněž sotva lhostejný prodej titulů na Mendelově universitě. Ale karty jsou rozdány, jak jsou rozdány, o moc horší, než je to teď, to asi nebude. Reálně budeme vybírat ze tří kandidátů, ať se nám to líbí nebo ne. To, že se někdo uchází o funkci presidenta, jej naprosto diskvalifikuje, aby tuhle funkci získal, tenhle bonmot jistě také znáte. Myslím, že Vy volit nebudete a jste vlastně jen pozorovatel zvenčí. Přeji Vám, abyste (v případě zvolení Babiše) nemusel tlouct hlavou o zem a naříkat, že jste sehrál roli užitečného idiota.

J. Kindl 6.1.2023 20:57

Pavel je spící agent, a proto byl náčelník generálního štábu naší armády a byla ve štábu NATO. nidy na to nepříšel je pan Guttmann. Fakt je dobrej.;-D;-D;-D

J. Majzlík 6.1.2023 22:38

V těchto souvislostech si dovoluji nabídnout novelizovaný tvar Kozinovy věty: "Způsobilost uchazeče o výkon prezidentského úřadu je možno modelově vyjádřit kosinem úhlu, který svírá vektor aktuálního vanu větru s osobním nastavením předmětného adepta."

J. Urban 6.1.2023 17:37

Njn. Nejak selektivne se pristupuje k Pavlovi a k Babisovi. Nekdo adoruje komouse Babise a zatracuje Pavle, jiny zase adoruje Pavla a zatracuje Babise...jak je to mozne?;-D Jeste ze tu je ten Basta, ze jo, to bude takovej adekvatni nastupce Zemana (kterej adoruje Babise a zatracuje Pavla;-D) - 60 procent v prvnim kole!!

L. Novák 6.1.2023 19:07

Babišovy s*ačkomety jedou... Jenom aby nakonec neskončil v teplákách. :-P

S. Ševeček 6.1.2023 15:38

třiatřicet roků národu vyprávěli o fujfuj komouších, Jednou komunista vždycky komunista a hle:

Pavel nebo Babiš. demokrati volí.

P. Diviš 6.1.2023 15:58

To mně nemusí nikdo vyprávět, já ty hajzly dobře pamatuji. I ty, kteří jim pomáhali, Kosmo.

V. Církva 6.1.2023 18:06

Jednou komunista, vždycky komunista myslím nevychází z reality. Jednak zarytých komunistů je u nás jen pár, myslím že většina dávno prekabátila.

Jednak je to nepodstatné, větším nebezpečím s větší mocí jsou dnes neomarxisté a progresivisté, třeba ta Čapuše.

L. Kuča 7.1.2023 11:27

Zarytých komunistů sice málo, zato zarytých vyčuránků je dost možná nadpoloviční většina. A skutečné pokání vypadá opravdu jinak než zlehčování a vykrucování se.

J. Řezníček 6.1.2023 14:14

Pane Guttmanne, článek je dobrý, ale v závěru píšete, že funkce prezidenta je formální. Asi jste nečetl Ústavu. Prezident má tak na 1 stranu textu pravomocí a může se plést vládě,ČNB, Ústavnímu soudu, soudům a mnoha dalším úřadům do cesty a házet klacky pod nohy !

A názor popleteného a podivného kandidáta J. Bašty, že odvolá vládu ? Při doslovném čtení Ústavy to není vyloučeno.

J. Vintr 6.1.2023 14:37

Zvlášť v dnešní situaci nemusí být funkce prezidenta vůbec formální. Pokud jim bude zvolen někdo, kdo nebude jedna ruka s fialovým hnusem a nepoleze do pozadí Bruselu.

L. Novák 6.1.2023 17:25

Politiku v tomto státě neřídí prezident, ale Vláda ČR s podporou Parlamentu ČR. Pleteš si roli prezidenta ČR s rolí tvého milovaného cara Putina. :-P

J. Novak 6.1.2023 19:08

Necetl jste ustavu?

L. Novák 6.1.2023 20:13

Jak vidím, nestačí ji jenom číst.. ;-D Většina národa nejspíš nedokáže čtenému textu ústav porozumět...

P. Diviš 6.1.2023 15:57

Ano. President skoro nemůže tvořit, škodit ano. Zeman názornou ukázkou.

J. Urban 6.1.2023 17:39

Prezident muze dustojne reprezentovat nebo delat ostudu republice. Zeman si vybral neomylne to druhe.

V. Církva 6.1.2023 13:31

Komunismus, ať už bolševický, nebo čistě marxistický je slepá ulička vývoje lidstva. Přinesl neznabožství, nesvobodu, miliony mrtvých i technologickou zaostalost. Zákeřný je, že se tváří jako spravedlnost.

Nesnáším ale, když se dnes všichni, co drželi hubu a krok naváží do spoluobčanů a hrají si na antikomunisty co nenáviděli Varšavskou smlouvu. Z mého okolí 100 lidí za totáče (škola, kroužky, známí, práce) byli 2 z věřících rodin, 1 Ruska, 2 z neodsunutých Němců, 1 co ho vyslýchala STB, 1 jejichž otce málem popravili v 50kách, 1 dcera emigranta, 2 co pozděj zdrhli na Západ, 3 co chtěli podnikat. Z těch všech odvážněji nadával na komunisty ten, co byl na STB, a jeden co utek, v soukromí pak ti zmínění, včetně manželčiny babičky a moje Masarykovská teta. To je tak 10..15 ze 100. Z těch 100 lidí jen někteří zmínění nechodili do prvomájevého průvodu. Za neúčast se v 70kách nezavíralo, sám jsem zdrhl a babička tam nebyla nikdy, tak to vím. Z těch 90 procent nikdo nenadával na Varšavskou smlouvu pro její útočnost. Většina jsme se báli konfliktu s NATO a USA. I Masarykovská teta nadávala na lotra, Američana co sestrojil neutronku. To je typický vzor Československé společnosti v 70 letech. Víc než 80 procent spoluobčanů nějak komunismus a hlavně Varšavskou Smlouvu tolerovala, Byli jsme zblblí propagandou. Odvážnější antikomunisté co se vyjadřovali proti Varšavské smlouvě snad byli Pepa Nos, Standa Devátý, Cibulka, Bendovi a pár stovek lidí. Takže osobní zkušenost mi říká, že se ti antikomunisté vyrojili po boji. v 70 kách bylo antikomunistů pět a půl a z těch bylo pět podělaných a schovaných. Nelžete teď že jste byli úplně proti komunismu, a Varšavské smlouvě, pokud ano, co jste dělali zbabělci?!

Teď je třeba bojovat proti totalitám novým, progresivismu ale i imperialismu z Ruska a Číny. Proto radši Pavla než progresívní Nerudovou.

L. Novák 6.1.2023 13:35

Máte pravdu, ale čím by se takový Tomáš Guttmann živil? Tuhle hromadu bezcenných s*aček zadarmo nikdo nenapíše, natož aby se pod ni podepsal vlastním jménem... A Babiš má peněz dost...Rv!!

Dezinformace je lživá informace se záměrem zmatení veřejnosti

https://www.nelez.cz/

R. Toman 6.1.2023 14:55

Zbytečně dlouhé, zmatenou tetku netřeba. Stačilo napsat, že my všichni starší jsme na tom stejně jako komouši Babiš, Pavel a Zima. A všichni naši rodiče a prarodiče na tom byly stejně jako čeští kolaboranti s německými nacisty.

V. Církva 6.1.2023 17:39

Je to dlouhé. Omlouvám se, ale když to píšu stručněj, tak se tu někteří divili že obhajuju komunisty, nebo dokonce bolševismus. Neobhajuji.

A druzí lžou jak nenáviděli komunismus a Vašavskou smlouvu a vždy jim bylo jasné co bylo za komoušů špatně. Napsat že to není pravda by nebyl argument.

Ano, stačilo napsat, že lidi nevěří v Boha a podle toho to tu vypadalo a vypadá!

R. Toman 6.1.2023 17:40

byli

J. Majzlík 7.1.2023 0:06

Trochu pozapomínáme, že vše plyne. A běda, i ten komunizmus, i kapitalismus a liberalismus a . . . či imperialismus již nejsou tím, co jsme si pod uvedenými pojmy kdysi dávno představovali.

J. Červený 6.1.2023 13:11

Rozvědčík Pavel může být spícím agentem ruské GRU, která výcvik českých záškodnických špionů řídila. Ohání se tím, že kurz dokončil 1991 už v nové demokratické době, ale Varšavská smlouva se rozpadla také až v roce 1991, takže klidně mohl být stále pod vlivem ruské GRU. Tuším, že společné cvičení VS se konalo ještě na konci roku 1990.

L. Novák 6.1.2023 13:14

;-D A ty můžeš být ruský Putinův IDIOT, který se zrovna probudil a začal plácat nesmysly... Rv!!

Dezinformace je lživá informace se záměrem zmatení veřejnosti

https://www.nelez.cz/