27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
šakal 11.8.2007 13:23

BOMBA!...

...Chi, ch, chi...autore, Vy jste můj člověk! ;-D R^

frrr 11.8.2007 19:29

ANO!!!

Stejný sebestředný blb!

Buvol 11.8.2007 12:51

Topolánek je b l b a jeho výroky nemá cenu se zabývat, protože blb zůstane blbem, i když se stane premiérem ....

Čehona 11.8.2007 12:27

chlubivý pan premiér

Nepřiměřená chlubivost ve zdělení pana premiéra mohla být zřejmá každému rozumně uvažujícímu člověku. Ale něco takového je běžné u většiny politiků, od starosty nějaké vísky až po ty nejvyšší. To bych chtěl vidět, kdo by si troufl jet do sousední země bez nějakého toho dokumentu. Zákon možná výslovně nepředepisuje mít občanku při cestě na Václavák, ovšem mám dojem, že občan je povinnen dokázat svoji identitu v jakékoliv situaci. Kromě toho řídič (a to je většina cestujících do ciziny) musí mít navíc řídíčský průkaz a jiné papíry. Pouze s občankou a řídičákem se dá (konečně) jezdit už dávno.

Jinými slovy - na hranicích už nebudou postavát znudění úředníci, kteří namátkově se tomu či jinému prolistují v jeho dokumentech. Přesto ale kdekoliv kohokoliv může zastavit speziální hlídka, aby prohledala jeho auto, neveze-li drogy a podobně.

Tím ovšem nelze tvrdit, že by "Schengenu" nebyl pro občana nevýhodný. Nepřiměřená hlubivost pana premiéra ovšem není zcela na místě.

F.VÍZEK 11.8.2007 11:58

Jsme v dobrých rukách?

IP.88.100.57:  Potvrdilo se, co mnozí tuší již několik let: Pan Topolánek je odborník, je moudrý, je sečtělý a obklopený nejen kvalitními soukmenovci, ale hlavně zdatnými poradci. Potvrdilo se, že Česká republika je v dobrých rukách..., byť ne prince Miroslava ze slavné Pyšné princezny.

omaha 11.8.2007 17:49

Re: Potvrdilo se, co mnozí VÍ již několik let

Soudruh vízek je demagog, je kovaný, je sečtělý v komunistické literatuře a obklopený nejen kvalitními soukmenovci, ale hlavně zdatnými poradci. Byl by rád, aby se znovu potvrdilo, že Česká republika je opět ve zkrvavených komunistických rukách..., byť ne zrovna soudruha prezidenta gottwalda ze slavných padesátých let!

Ivan 14.8.2007 15:14

Re: Re: Potvrdilo se, co mnozí VÍ již několik let

Zase jeden, co se mu zatmí před očima, když čte inteligentní příspěvek od někoho, koho nemá z nějakých (nejspíše osobních a závistivých) důvodů rád. V příspěvku se někde mluvilo o komunismu a demagogii? (Nemluvilo, ale zatmění před očima vidí všude jen to, co chce vidět, takže jako jasnovidec ví, co si kdo myslí.)

erre 11.8.2007 10:38

promiňte,

ale i zde bych ještě upřesnil. Jezdím pracovně přes hranice autem, vlakem i letadlem velmi často. Bohužel jsem nikde neviděl nápis Schengen. Vždy a jedině. Občané EU a ostatní. Nevím jak jezdí p. Topolánek do zahraničí, patrně pruhem pro CD. Zřejmně se domnívá, že to je ten Schengen. Je potřeba mu jasně vysvětlit, že se mýlí. Jinak průkaz totožnosti samozřejmě je vždy pro jakékoliv případy nutno mít u sebe, Banky, hotely, silniční kontroly, lékařské ošetření atd.atd. Ten článek jsem nečetl jako ostatně všechny články p. Topolánka. Jestli to skutečně takto napsal tak ta informace je tak nebezpečná jako kdysi informace, že chodec má na přechodu absolutní přednost.

bd 11.8.2007 11:53

Re: promiňte,

No ale toto rozdělení (občané EU a ostatní) nemá se Schengenem vůbec co dělat. To je jen pro zrychlení pasového odbavení, protože občané EU nejsou tak intenzivně perlustrováni (mnohdy jen letmo ukáží pas). Jak správně píše autor, nápis Schengen můžete vidět jen tam, kde "odbavení cestujících linek mezi státy Schengenského prostoru probíhá fyzicky zcela odděleně od odbaveni cestujících ostatních linek". A to je málokde (rozhodně ne na menších letištích). Ale třeba v Praze má být nový terminál Sever 2 zcela vyhrazen jen pro lety do zemí Schengenu.

vita 11.8.2007 14:59

Re: Re: promiňte,

Už je vyhrazen. S odbavením to nějak moc nesouvisí - kdo přiletěl ze schengenského prostoru, má odbavení jednodušší.

Topolánkovi se nedivte - potřebuje se pochlubit nějakým úspěchem své vlády. Tohle sice není úspěch jeho vlády a TAKOVÝ úspěch to taky není - ale v nouzi čert i mouchy lapá...

bd 11.8.2007 16:06

Re: Re: Re: promiňte,

No, to sice už je, ale my v tom Schengenu zatím jaksi nejsme. Takže od začátku příštího roku by to už s tím odbavením souviset mělo - odlet z terminálu Sever 2 by měl být bez pasové (policejní) kontroly, zatím samozřejmě není. Ale jsem zvědav, jestli tomu tak opravdu bude.

AAA 11.8.2007 8:56

Svine perlam

aneb ze jsme vubec plejtvali casem a penezma abysme se vecpali do nejakyho sengenu... kdyz je to vlastne uplne k nicemu.

A mimochodem houbari a boruvkari preplavavajici Dyji se automaticky musi v rakousich ubytovavat, ze i pres sengen musi mit pri koupani pas ci obcanku?

jof 11.8.2007 16:01

Re: Svine perlam

Ono to asi bude souviset s tím, že přecházejí hranici mimo oficiální přechod, není-liž pravda?

Fafa 11.8.2007 17:49

To jof

No krasou Schengenu by prave melo byt to, ze oficialni prechody prestanou existovat a preplavani pres Dyji do Rakouska by melo byt ekvivalentem preplavani Otavy pod piseckym mostem. 

AAA 12.8.2007 19:59

Re: To jof

Jelikoz zadna nase vnejsi hranice nebude neschengenska, jedinymi prechody budou letiste. Do nich ovsem asi po Dyji nikdo nedoplave :) Ze bude obcanka nadale vyzadovana pri nakupu marihuany v amsterodamskem cofee shopu nikdo nepopira, ale z titulu preplavani Dyje uz nikdo vyzadovat nemuze. To chtel asi premier rici...

bd 11.8.2007 8:13

Moc hezký

ty  prachy na informační kampaň by měli dát autorovi. Přesto se obávám, že většina našich občanů (stejně jako pan premiér) si furt bude myslet, že použití vchodu s nápisem Schengen se řídí podle toho, odkud jsou, a ne podle toho, kam letí. Takže na více či méně humorné situace po Novém roce je dobře zaděláno.

frrr 11.8.2007 19:32

Re: Moc hezký

A to bylo cílem: prachy dejte mně, socialistovi, stejně, jako Paroubek předtím!

Lubomír Ptáček 11.8.2007 7:53

Rozdělovníky

Dobrý. Ještě kdyby v textu nebyly ty rozdělovníky. Až budete příště psát ve Wordu, zadejte Nástroje > Jazyk > Dělení slov a až vyskočí dialogové okno "Dělení slov", odstraňte fajfku z obou čtverečků.

Abdéřan 11.8.2007 16:35

Re: Rozdělovníky

R^;-D!

Jo 11.8.2007 3:35

proboha

nechte toho chlápka, co chce kamarádit znovu se svou vlastní ženou, v klidu přebalovat ...

Abdéřan 11.8.2007 18:32

Re: proboha

Rozumný člověk by tak činil, leč pan premiér se musí mermomocí cpát do vysvětlování problémů, jimž nerozumí jak on sám, tak jeho podržtaškové. Trapné...

ilna 11.8.2007 2:59

:-o

No - je vidět že o vcech se dá informovat stručně, věcně, se znalostí a přitom srozumitelně. Jako autor. Nebo mnohomluvně, se spoustou zbytečných keců, bez znalosti věci a nesrozumitelně. Jako chlap s gulama.

Erik 11.8.2007 0:27

Tak to jste trochu prehnal :-)

Prave jste demonstroval ze pokud si nekdo najde cas a pouzije rozum, tak dokaze presne informovat o nadchazejici udalosti, jednoznacne popsat dusledky, a uvest uzitecne ilustrativni priklady. Dost to kontrastuje s predsedou vlady, jeho poradci a ministry, kteri se zmohli prakticky jen na naplanovani 25 milionu na informativni kampan.