3.5.2024 | Svátek má Alexej


Diskuse k článku

ODS: „Houstone, máme problém“

Tak jako američtí astronauti sdělovali do ústředí NASA, že jsou sice živí, ale jinak je tov... no, víte kde, tak nějak tak by to mohla hlásit ODS svému ústředí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Kulheim 27.10.2017 14:35

Re: Fiala se nezbaví své akademické nátury

"Stát" by měl vytvořit takové podmínky, aby nebyl ztracený ani jeden talent. Mohl by třeba poskytovat studentům výhodné půjčky. Studentům technický oborů by mohla hradit studium firma, která by si to dala do nákladů. Medikům by mohla odpustit splácení za to, že půjdou pracovat do míst, kde je nedostatek lékařů. Řešení by se našlo, jenom chtít.

Peníze, které by se ušetřily by zůstali těm, kteří platí daně. Zůstalo by jim víc peněz, které by mohli investovat do vzdělání. Bylo by po problémach. Po studiu ať jde každý kde chce.

Stát bere lidem peníze a není schopen zajistit lékařskou péči v pohraničí. Přece, když dávám někomu peníze, tak je to za něco ne za nic.

J. Václavíková 27.10.2017 16:08

Re: Fiala se nezbaví své akademické nátury

On je křivák především svým charakterem.

J. Kanioková 27.10.2017 18:38

Až po vás..

J. Jurax 27.10.2017 20:12

Re: Fiala se nezbaví své akademické nátury

Myslíte? Můžete svůj odsudek podšprajcovat nějakým argumentem, odkazem etc.

Já dotyčného znám jen přes jeho články, nikoliv osobně, takže nemohu soudit. Ovšem jeho články se mi líbí a vesměs s nimi mohu souhlasit.

J. Kulheim 27.10.2017 13:30

Re: Fiala se nezbaví své akademické nátury

Volba pana Fiali do čela ODS byl správná. Chtělo to slušného člověka, který nemá žádný škraloup. ODS ukázala, že se dokáže zbavit problematických lidí, kterých je v každé straně moc. Dokázala se očistit a to se žádné zatím nepodařilo. Podařilo se mu zastavit ztrátu preferencí ODS. ODS po ANO dostala nevyšší počet hlasů, ale chybělo kousek a skončila čtvrtá. To by zcela jistě musel z čela ODS odstoupit.

Teď potřebuje ODS krizového manažera a to pan Fiala není.

A. Stiess 27.10.2017 14:33

Re: Fiala se nezbaví své akademické nátury

Co to melete - to jsou právě ty zkratky bez faktického zakotvení. Račte se podívat, jak dle Vás "akademici" jsou ve volbách úspěšní opravdu, ne podle vašich zmatených představ.

J. Schwarz 27.10.2017 15:14

Re: Fiala se nezbaví své akademické nátury

Pohledový defekt může v dnešních poměrech působit naopak kladně - jako v USA volila řada bílých Obamu, aby dali najevo svou "pokrokovost" a demonstrovala absenci rasových předsudků. Narozdíl od černochů, kteří většinově volili Obamu protože je černoch. Klause může volit řada liberálů, aby tím dali najevo že netrpí předsudku vůči handicapovaným...

L. Severa 27.10.2017 10:40

Příspěvky pana Vlka čtu rád,

ale tentokrát se mně zdají jeho tvrzení příliš, no- suveréní. "Pan profesor Petr Fiala je vzdělaný, solidní, slušný politolog. Kdyby ale šlo vše podle něj, skončila by ODS možná někde na 5 %, možná i pod nimi." Volil jsem ODS a o panu Klausovi ml. vím, několik jeho článků jsem četl. Dost politiku sleduji, ale že by tento politik ovlivnil normálního občana v Pardubicích, nebo v Hodoníně, tomu moc nevěřím. ODS nevolila jen Praha.

J. Lepka 27.10.2017 12:50

Re: Příspěvky pana Vlka čtu rád,

Pan Vlk prezentuje těch 22 500 preferenčních hlasů, pro které je jméno V.K.dostatečným symbolem a důvodem ke vzdychání po starých časech, bez ohledu na fakt, kolik voličů značce možná přinesl jiný styl p. profesora ( a které při dalších volbách ovšem zase tiše vysublimují, pokud se V.K. vnitrostranický puč podaří).

A. Stiess 27.10.2017 15:54

Re: Příspěvky pana Vlka čtu rád,

Přesně napsáno!

A. Stiess 27.10.2017 10:30

kavárna promluvila

Klasický článek z kavárny. Nebýt Petra Fialy, tak by ODS soupeřila s Kalouskem o 6%. Nazvat nevýraznou a nepopulární Němcovou "slušnou a osvědčenou" - to jste pane Vlku hoooodně mimo. ANO získalo body právě "díky" dinosaurům jako je Němcová, Benda, ...

Mimochodem Němcová získala 4xméně preferencí, než Vlkem kritizovaný Fiala. Dostala zhruba tolik, co zcela nová "nečlenka" ODS Mauritzová.

A. Javůrek 27.10.2017 11:06

Re: kavárna promluvila

proc do toho motas tu imaginarni, zemanovic, kavarnu ? Ach jo.

A. Stiess 27.10.2017 14:28

Re: kavárna promluvila

- když už všem tykáš soudruhu = tak proč do toho motáš Zemana - zkus si najít definici "kavárny" od Jana Zahradila (ODS) - mimochodem Pana politika, kterému Vlkem obdivovaná Němcová nesahá ani po kotník.

M. Moravcová 27.10.2017 11:37

Re: kavárna promluvila

vůbec netušíte, co je to "kavárna"

J. Schwarz 27.10.2017 15:27

Re: kavárna promluvila

Koukám, že jste článek pana Vlka buď špatně četl nebo nepochopil. Jistě je paní Němcová nevýrazná, jestli je i nepopulární nevím. Jenže v médiích se o ní vždy psalo jako o distinguované dámě, žádné excesy. A pan Vlk připomíná, že za dob mediálně "slušné paní Němcové" měla ODS 7% a dodává, že není důvod k domněnce že právě "slušnost" prof. Fialy byla tím, co přineslo ODS ona 4% navíc, ale že to byla jasná stanoviska a brilantní články V.K. mladšího. Jestli chce ODS zpátky na svých 7% tak jen ať vsadí na bezvýraznost "pana profesora" a na Topolánkovské "rozkročení se" ve vztahu k Unii / EURo ne - možná - nevím /, společná armáda možná, pevné jádro "uvidíme"...

A. Stiess 27.10.2017 15:52

Re: kavárna promluvila

Já jsem si jist, že ta procenta navíc přinesla zejména práce Petra Fialy, který poctivě - na několikrát - objížděl všechny kraje a byl na mnoha mítincích. Račte se podívat na výsledky v ODS v krajích, resp. na nárůst od minulých voleb kraj po kraji. Klaus, nic proti němu, žije především ze svého jména, ale mimo Prahu nevyjel. To ale kavárna vidět nechce.

Tragédií ODS byl Nečas - nejprve zavrhl "otce zakladatele" - namísto Vlasty Tlustého dosadil Kalouska, který drasticky zvýšil daně a postavil proti ODS živnostníky - o Nečasových excesech s Nagyovou nemluvě.

J. Kanioková 27.10.2017 18:55

No... tak se tu zbytečně hádejme, kdo má pravdy

o chlup víc, nebo míň. Škoda času i námahy s psaním. Prostě jsme různí, máme odlišné preference. Pro mě je například Fiala naprosto patřící do TOPky. Čímž vůbec netvrdím, že je to špatný člověk. Jako kamaráda bych jej brala až dost,ale jako lídra strany.. bohužel, ne.

Jeho projevy mají až moc blízko k pravdoláskovníkům..

Z. Rychlý 27.10.2017 10:24

To je mi úvaha!

Kdyby se Fiala trochu rozohnil, do projevu vložil nějaký ten vlahý pohled a hlášku o křišťálové čistotě? Hned by ODS měla o 15% hlasů víc?

Blbost. Suchopár to tedy je, ale, že by voličí volili kvůli profesorskému vzhledu/nevzhledu ? Takové voliče ať si raději nabere zubatá pleš, nebo nějaký český Makrón. ODS by měla stát o voliče, kteří naslouchají a přemýšlejí, a těm bude vzhled včetně větných kudrlinek ukradený. Umění rétoriky je jistě dobré zvládat, ale podle mě je důležitější obsah.

Nevěřím tomu, že kdyby Sobotka vystupoval v montérkách a mával u toho zuřivě rukama, že by sosani dostali o cca 10% víc. Problém je jinde, než v profesorském vzhledu, či vzhledu zubaté pleše.

A. Javůrek 27.10.2017 10:26

Re: To je mi úvaha!

souhlas. On ani Klaus jr.neni zadny estradni politik ... .

A. Javůrek 27.10.2017 10:24

zvasty

1) ODS dosahlo necekaneho vysledku a Fiala byl predseda. Odstrelit ho by bylo ubohe

2) to, ze nekdo cte glossy mladeho Klause je si ce hezke, ale velka cast tech ctenaru to cte, aby mohli mlademu Klausovi nadavat.

3) tak nebo tak, psani glos neni kvalifikace k politicke funkci. On I Pitomio psal vyborne blogy na Idnes.

4) ODS jase reklo pred volbama, ze s agentem NE. NAjednou se vynoruje spousta "nazoru", ze by mlady Klaus mel vystridat Fialu, a ty nazory se vynorili po te co se Klaus zminil, ze by s STBANO nemel problem. Ale je naprosto jasne, ze ODS by byla obetni beranek Buresuv, a ze pristi volby by se totalne propadla

P. Lenc 27.10.2017 10:32

Re: zvasty

Jo pane Javůrku, mladému Klausovi opravdu nadávali. Především na Parlamentních listech.Jinak naprostý souhlas s autorem, vidím to stejně.

A. Javůrek 27.10.2017 11:05

Re: zvasty

staci se podivat na diskuze na novinkach, to je hnuj. O PL ani nema cenu mluvit. Ja s autorem nesouhlasim. Fiala jako predseda vytahl ODS na 11%, to nikdo ecekal. Odstrelit ho by byl podraz a svinstvo. Otazkou je, zda Klaus jr.vice volicu prilakal a nebo odlakal. spousta lidi nevolila ODS prave kvuli nemu, kvuli jeho otci ... . A me to prijde, ze jsou tlaky na odtraneni Fialy, aby se ODS mohla pridat k Buresovi, a to by ale ODS totalne pohrbilo. Volici ODS berou ODS jako protivahu, opozici proti estebakovi.

S. Donát 27.10.2017 11:40

Re: zvasty

Diskuze na novinkách sice je hnůj, ale až překvapivě mnoho lidí tam VK mladšímu tleská, místo nadávání.

J. Lepka 27.10.2017 13:01

Re: zvasty

Také mám pocit, že koalice s ANOfertem by byla pro ODS polibkem smrti. Ostatně nikdo nemáme ponětí, zda mezi Svědky Burešovy nastoupivší přeběhlíci mají vůbec nějaké vládní schopnosti. Z hlediska Pražáka se zkušenostmi s primátorkou o tom vcelku intenzivně pochybuji. Doposud se ANOfert jen negativně vymezoval vůči takřka každému a jeho "úspěchy" na financích jsou velmi diskutabilní. Pokud se pokusíme zamyslet nad konzistencí Babišových názorů, zjistíme, že je měnil (diametrálně) cca dvakrát měsíčně.

J. Kulheim 27.10.2017 13:42

Re: zvasty

To nechjte na voličích ODS. Vy to neovlivníte. Určitě jste ODS nevolil. Starejte se hlavně o stranu, které jste dal svůj hlas.

Je potřebné nezabývat se prkotinami, ale řádně spravovat věci veřejné. V koaliční vládě nikdo nespní všechno co slíbil před volbami. To jestli má někdo někoho rád a jiný je mu odporný do politiky nepatří. Žádná jiná smysluplná alternativa neexistuje.

J. Pecháč 27.10.2017 9:52

To jsou svatá slova

Pane Vlku, mluvíte(pardon, píšete) mi z duše a doufám, že nás jsou statisíce, kteří to tak cítí. Bohužel, pan Fiala si neuvědomuje - nebo nechce - tu životní šanci, kterou mu nabízí sám Babiš, dostat se do vlády !!! Tak tedy raději (ono je to pohodlnější) bude další 4 roky leštit zadkem poslanecké lavice spolu s našeptávačem, notorickým budižkničemu Bendou a dalšími nohsledy a opět 4 roky v nečinnosti čekat na zázrak. Kecičky o konstruktivní opozici ať si nechá natočit pro ČT na Večerníčky !

Z. Rychlý 27.10.2017 10:33

Re: To jsou svatá slova

Já bych to tedy vnímal jako ten nejubožejší politický handl a ODS by se s mým hlasem mohla navěky rozloučit. Uvažujete jako nekritický fanoušek ANO, pro kterého je nejdůležitější, aby váš tým vyhrál za každou cenu. Hra by sice stála za prd, diváci trpěli a plakali při pohledu na tu hru, ale náš tým vyhrál a jen to se počítá!

Budižkničemu Benda? Proč ho tam lidi zvolí i z nevolitelných míst? Nemusím s ním ve všem souhlasit, ale jeho řeč má vždy hlavu a patu. To vám vadí?? Asi ANO !

J. Pecháč 27.10.2017 11:08

Re: To jsou svatá slova

Pane Rychlý,

teď bych asi měl být uražený, protože jsem jedním ze zakládajících členů ústecké ODS, tak mě těžko budete podezřívat, že jsem volič ANO, to zaprvé. Zadruhé jsem zažil právě v té ústecké ODS kupování hlasů např. "pana kmotra" Oulického, takže v případě pana Bendy to jistě nebyl žádný problém se dostat do sněmovny - ale třeba panu Bendovi křivdím."Jeho řeč má vždy hlavu a patu" jste napsal, ale toť vše. Jinak za těch 25 let, co leští zadnicí poslanecké lavice, nic nedokázal. A nedokáže spolu s panem Fialou a ODS ani další P R O M A R N Ě N É 4 roky, zatímco ve vládě s Babišem mohla prosadit alespoň něco ze svého programu. A vaše řečičky o nejubožejším politickém handlu jsou velká legrace. Nevím, jak jste starý, ale já těch politických handlů už zažil tisíce ve všech stranách "napříč politickým spektrem"- jak s oblibou používají politici - VČETNĚ ODS !!!

Z. Rychlý 27.10.2017 11:30

Re: To jsou svatá slova

Pro mě ODS nekompromisně skončila v momentě Básze a Singhy. Ale prošla si svým údolím smrti a vzal jsem ji na milost.

Vidím, že s politickým handlem máte velké zkušenosti. No, chápu, že něco za něco je přirozené, ale jsou hranice, které někteří voliči vnímají jako jistý Rubikon, jehož překročit není záhodno. Být schopný je jedna věc, být všehoschopný druhá. I politika má mít určitý morální rozměr, neříkám být svatý a netýkavý, ale nebýt také politickým prostitutem. Vám by prostituce vašich zástupců nevadila, mě ano.

Jsem pro čistě jednobarevnou menšinovou vládu ANO, kterou by ODS umožnila. Dostala by za to sice mínusové hlasy puristů a jakobínů, a samozřejmě také mínus u voličů, co mají při vyslovení slova ODS a Klaus kopřivku, kterou mají stejně tak či onak. Ale vyhandlovala by za to i body plusové, které já vidím v získání puncu jisté státotvornosti, nemalichernosti a konstruktivitě v opozici. V dalších volbách by se to jistojistě zúročilo. Tenhle handl bych bral. Vaši přímou koalici bych bral jako polibek smrti nepoučitelným.

M. Rejman 27.10.2017 12:25

Re: To jsou svatá slova

Přesně tak. Více Fialů, Bendů, Němcových a méně nebo žádné VK ml. ODS potřebuje.