3.5.2024 | Svátek má Alexej


Diskuse k článku

ODS: „Houstone, máme problém“

Tak jako američtí astronauti sdělovali do ústředí NASA, že jsou sice živí, ale jinak je tov... no, víte kde, tak nějak tak by to mohla hlásit ODS svému ústředí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Klíma 27.10.2017 14:29

Ehhh? Je vám dobře?

R. Tichý 27.10.2017 12:25

Souhlas.

D. Stirský 27.10.2017 11:59

Mladý Klaus vůbec není hloupý, naopak.

Jen si myslím, že jeho hendikep jej hodně poznamenal. Děti dokáží být kruté. Byl-li by třeba nevidomý nebo bez jedné ruky, ... Myslím tím, že si ve škole užil své. A tak se snaží být ze všech sil a za každou cenu tzv. "normální", tj. zapadnout mezi ty jedině správné Čechy. Z jeho článečků je to dost patrné. Vše, co se nějak vymyká tomu, co se v Česku považuje za normální, považuje V. K. ml. za levicové či marxistické třeštění. Tj. není moc tolerantní. Jeho svět, toť pochodující absolventi POEG v uniformách v šiku a k tomu maminy tlačící kočárky. A pak se půjde do hospody na pivo. Tak je to správné, tak to má byť. Ale budiž mu přán úspěch, jen bych od něj čekal rázný odsudek Kanimůry.

M. Prokop 27.10.2017 12:12

Re: Mladý Klaus vůbec není hloupý, naopak.

I vy psychologu .... :-P

J. Jelínek 27.10.2017 12:26

Re: Mladý Klaus vůbec není hloupý, naopak.

Na to nemusí být jeden erudovaný psycholog, stačí jen sledovat jeho výplody. Také si myslím, že je to zakomplexovaný psychopat. Navíc inteligentní a schopný předkládat své myšlenky tak, aby je pochopila i (a zejména) ona mýtická stará Blažková. Prostě celý táta.

J. Kulheim 27.10.2017 13:16

Re: Mladý Klaus vůbec není hloupý, naopak.

O V.K. mladšího nemějte péči. I přes svůj hendikep je to vůdcovský typ. Má pevné názory a ví co je důležité. Důležité je, že to má v hlavě v pořádku. Tím převyšuje většinu obyvatel ČR.

J. Jelínek 27.10.2017 14:00

Re: Mladý Klaus vůbec není hloupý, naopak.

Ale já o něj péči nemám. Ano je to vůdcovský typ, nepochybně, a blázen to také není, v hlavě to má naprosto v pořádku. Psychopat nemusí být nutně slintající kretén, který s motorovou pilou nahání po lese vyděšené houbaře. Může to být a také zhusta bývá člověk nijak se nelišící od svého okolí - pouze je vnitřně přesvědčen o své nadřazenosti a jedinečnosti, o tom, že je předurčen k vedení, řízení a organizování života jiných. I proti jejich vůli a zejména proti ní.

J. Kulheim 27.10.2017 14:23

Re: Mladý Klaus vůbec není hloupý, naopak.

Hážete tady psychiatrickými diagnosami jak s bramborami.

V.K. mladší není komunista ani sociaista. Ti se pletou lidem do života a chtějí vytvořit ráj na zemi, bez ohledu na to jesli se to lidem líbí nebo nelíbí.

Demokracie není nic dokonalého. Je to vláda většiny nad menšinou. Vždycky jsou na jedná straně lidé, kterým se to líbí a na druhé, ti kterým se to nelíbí. Vy jste volil stranu, která neuspěla. Příště to bude možná lepší.

Já jsem volil ODS. A vy?

J. Jelínek 27.10.2017 15:20

Re: Mladý Klaus vůbec není hloupý, naopak.

Ale já nejsem s Vámi ve sporu - volil jsem TOP, víceméně jen proto, že přítomnost VK juniora v ODS mi přišla podezřelá. Úspěch ODS mě nicméně velmi potěšil. To, že mám na VK mladšího diametrálně jiný názor než Vy, to ještě neznamená, že nebudu uznávat výsledek demokratických voleb. Máte naprostou pravdu, demokracie není nic dokonalého, ale zaplať Bůh za ní.

M. Vondráček 27.10.2017 15:03

Re: Mladý Klaus vůbec není hloupý, naopak.

A Vy jste ten s tou motorovou pilou , nebo ten druhej ??

J. Jelínek 27.10.2017 15:21

Re: Mladý Klaus vůbec není hloupý, naopak.

Něco k věci?

M. Moravcová 27.10.2017 15:25

Re: Mladý Klaus vůbec není hloupý, naopak.

řekl jste si o to

J. Jelínek 27.10.2017 15:53

Re: Mladý Klaus vůbec není hloupý, naopak.

A Vy, paní Moravcová, máte v něčem problém? Nějaká věcná připomínka, argument, chcete-li? Rád se zamyslím, třeba změním názor, kdo ví?

J. Schwarz 27.10.2017 15:07

Re: Mladý Klaus vůbec není hloupý, naopak.

V.K. mladší je prostě liberál, skutečný liberál. nikomu nic nevnucuje, Jen jasně vidí a i to artikuluje že údajná "práva" nejrůznějších menšin nejsou práva, ale privilegia prosazovaná současným EU mainstreamem. To máte tak - můžete mít "právo" skočit z mostu. Tohoto "práva" jistě využije jen pár bláznů, kteří málo komu budou chybět. Jinak to bude vypadat, pokud prosadíte do zákona povinnost ostatních zabránit, aby se po případném jeho skoku cokoli stalo. Ujišťuju vás, že v tom případě se bláznů najde mnohem víc a taky "truchlících příbuzných" co budou "povinné" - třeba obce nebo silničáře - žalovat o vysoká odškodná za "emocionální újmu". A nepochybně vzniknou "neziskovky" monitorující stav pod mosty a chytající "skokany" do sítí - všechno z veřejných peněz. Podobně jako povinnost zabránit úrazu skokana z mostu působí "antidiskriminační zákon" i mnoho bruselských direktiv. Pokud chcete vyrovnanou bilanci práv a povinností, je třeba zrušit socanskou ochranu blbců. Ať si každý dělá co mu libo / liberalismus / ale na svoje vlastní triko nebo maximálně na trika podobně založených pitomců. Žádná kolektivní odpovědnost všech za všechny.

J. Jelínek 27.10.2017 15:22

Re: Mladý Klaus vůbec není hloupý, naopak.

Je to divné, ale kromě první věty s Vámi naprosto ve všem souhlasím.

J. Kanioková 27.10.2017 17:43

:)))))))))

R. Tichý 27.10.2017 12:48

Mate pravdu. Lepsi je zeny zabalit do prosteradel a at tahnou do kouta.

Jina varianta totiz bez SILNEHO protitlaku nebude, jejich integrace neexistuje.

M. Moravcová 27.10.2017 11:43

Podstatné je

taky to, že ani ten slušný akademik, profesor nepoblahopřál vítězi. To o něčem vypovídá. Ať je to jak je, můžeme k Babišovi cítit odpor, ohrnovat nos, zapřísahat se nespoluprací, ale v demokratických volbách zvítězil. A vítězi se gratuluje.

M. Prokop 27.10.2017 12:13

Re: Podstatné je

A skutečně nepopřál? Lítaly nějaké SMS, od Bureše, k Burešovi ...

M. Moravcová 27.10.2017 15:27

Re: Podstatné je

že by to neprezentovali přes média? Nevěřím.

V. Patkoš 27.10.2017 17:09

Re: Podstatné je

Proč by to měli prezentovat? Navíc Bureš si stěžoval, že mu na gratulační SMS neodpověděl pouze Bartoš z Pirátů, Fiala mu tudíž nejspíš odpověděl a taky pogratuloval.

M. Varadinková 27.10.2017 11:12

Autor má pravdu

ODS nic nepochopila a ubírá se stejnou cestou, jako umírající Topka.

S tím, co předvádí Fiala (a nejen on, celé vedení) si ODS své bývalé voliče rozhodně nezíská. A neudrží si ani ty stávající.

A. Nový 27.10.2017 14:26

Re: Republika nejsou Slušovice

Hlavně, že zhulená stará Blažková pochopila. :))

J. Ráž 27.10.2017 10:43

Fiala se nezbaví své akademické nátury

a akademici v této době nepatří mezi oblíbence veřejnosti. Všichni příznivci ODS by měli Fialovi poděkovat za to, že se tato strana přestala prezentovat jako strana arogantních tupců. Pod jeho vedením dostala šanci k vnitřní přestavbě. Nejsem si sice jistý, zda se zbavila se všech, pro které se ODS stala "nejedlou", ale rozhodně je tato strana v lepší kondici, než byla před pěti lety. Ovšem nastal čas ke změně na čele. Fiala není typ lídra, který má charisma, nesrší z něj nakažlivá energie, takže působí nudně. Není to prostě lídr, který k sobě připoutá pozornost veřejnosti, což potenciální voliče odrazuje.

Klaus jun, je perfektní ve svém formulování moderní pravicově konzervativní politiky, ale bohužel ho jeho vizuální defekt hendikepuje, protože i to jak politik vizuálně působí, je v politice velice důležité. Nemá cenu před tímto faktem zavírat oči.

Patřím mezi Klausovy posluchače i čtenáře, naprosto s ním souzním, když hovoří o nutnosti radikální reformy školství i sociálního a zdravotního systému. Kdybych volil v Praze, taky bych ho zakroužkoval, ale jakkoliv jsem pro výměnu lídra, tak být delegátem kongresu ODS, pro jeho předsednictví bych z ryze pragmatických důvodů nehlasoval.

Vím, že to zní krutě a že by se na jakýkoliv tělesný hendikep nemělo brát ohled...ale v reálném životě je to jiné. Podvědomí funguje nezávisle na vůli a ovlivňuje nás emočně víc, než si chceme připustit. Vzhledem k tomu, že hodně lidí se při své volbě rozhoduje emotivně, hraje vizuální stránka lídra důležitou roli pro rozhodování voličů.

PS. Dobrý článek, pane Vlku!

M. Valenta 27.10.2017 11:01

Re: Fiala se nezbaví své akademické nátury

..pohledový defekt je zcela nepodstatný, daleko vážnější defektem je např jeho veletoč se školným na VŠ. Léta byl pro a před volbami náhle proti a jistě si také vzpomínáte na posměšky Klause ml. ohledně výslovnosti Karla S. Neříká se tomuto defekt na morálce?

J. Lepka 27.10.2017 12:44

Re: Fiala se nezbaví své akademické nátury

Otázkou ovšem je, jak klausovic mišpoche vnímá termín morálka. Junior měl vcelku našlápnuto lépe než otec, nicméně jeho angažmá v kauze Jakuba Čecha je od profesionálního pedagoga neodpustitelné faux pas.

J. Kulheim 27.10.2017 13:34

Re: Fiala se nezbaví své akademické nátury

To co píšete platí pro ženy a pro muže, kteří jsou chlapi jenom podle občanky. Chlapi jsou racionálnější.

M. Valenta 27.10.2017 14:59

Re: Fiala se nezbaví své akademické nátury

Ani se nedivím, že Vás nic nenapadlo.

J. Kulheim 27.10.2017 13:53

Re: Fiala se nezbaví své akademické nátury

Stát by se měl strarat o kvalitní základní vzdělání. V současnosti je studium na VŠ dobrá investice do budoucnosti. Proč by měli lidé s nízkými příjmy platit studium na VŠ lidm, kteří chtějí mít příjem 3 krát větší než průměr v ČR? Proč by měli platit studium lidem, kteří odcházejí do zahraničí za lepším? Proč by měli platit studium lidem ze zahraničí?

J. Jelínek 27.10.2017 14:11

Re: Fiala se nezbaví své akademické nátury

Co třeba proto, aby i tito lidé s nízkými příjmy měli možnost také studovat. Co zavést školné na humanitních oborech a technické spolu s přírodními vědami a lékařstvím nechat tak jak jsou? Máte jinak pravdu, také se mě příčí "financovat" studium ekonomům, právníkům, genderovým badatelům a jiným podobným astrologům.