19.5.2024 | Svátek má Ivo


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Ivanhoe 25.10.2007 10:30

Re: Radarová základna v Čechách

Pasáčku, Vaše příspěvky na Psu jsou časté a názorově konzistentní, a dávají tedy jasný obraz o Vašich postojích. Proto nechápu jednu základní věc, byl bych velmi rád, kdybyste mi ji objasnil:

Proč stále ještě pasete své kozy v zemi, kterou nenávidíte?

Pešek 25.10.2007 11:05

Re: Re: Radarová základna v Čechách

Ohavní imperialisté mu zatím nedopřáli vydělat si na letenku k Fidelovi, Hugovi nebo Evovi, nemluvě o Kimovi!;-D

Pasáček koz ve Vermontu 25.10.2007 17:17

Pro pana Ivanhoa

Vážený pane Ivanhoe, rád Vám to objasním. Vy se ale úplně mýlíte, když si myslíte, že nenávidím Ameriku. Je to krásná země, lid je zde dobrý. a jsem zde velmi spokojen (mimo pasení koz mám zde ještě jedno vedlejší a lépe placené zaměstnání). Americký lid si ve volbách zvolil (pravda, těsně a za ne úplně jasných okolností), své představitele, kteří, jak je stále více zřejmé, vedou tuto zemi a svět do zkázy. Pouze kolem 30 procent občanů sy myslí, že Mr. Bush je schopný prezident, 65 procent se domnívá, že Amerika jde špatným směrem. Iluze skončily, zejména po agresi proti Iráku, ale i z mnoha dalších důvodů (např. prezident Bush ted´ vetoval peníze schválené Kongresem pro zdravotní účely pro chudé děti).

Abyste lépe pochopil problémy dnešní Ameriky a tím také ostatního světa, doporučuji Vám sledování amerických zdrojů na internetu, např. CNN.com, americké televize a přemýšlet o tom. Na internetu si také můžete přečíst diskuze občanů. Některé jsou vemi kritické, až extrémní, např: Postavte Bushe před mezinárodní soud pro jeho válečné zločiny, apod.

Jestliže jsem tedy kritický k současné americké vládě, není to nic neobvyklého. Podobné názory mají desítky milonů Američanů a netají se s tím. Jistě si nemyslíte, že ti nenávidí svojí zemi, nebo že jsou "antiami".

Domnívám se, že čeští občané si Ameriku příliš idealizují a ani se nasnaží pochopit realitu.

Zdraví Vás  Pasáček Koz.

jarda 25.10.2007 0:44

omyl

autor -zrejme zamerne- pomiji vcelku dulezity fakt, ze ve tricatych letech slo o umisteni nasich vojaku a obranu nasi zeme. Ted jde o rozmisteni cizich vojsk a obranu (ponechme stranou ideologii) buhvi koho, ale Cesko urcite neni na prvnim miste. A jeste prosim: pokud se nekde objevi komuniste, nemusi jit hned o komunistickou akci-takovou vahu bych jim zase neprikladal...

Erik 25.10.2007 1:49

Cizi vojska?

(1) Vojska? Kolik divizi to bude? Nejde nahodou o nekolik jednotlivcu technicke obsluhy?

(2) Cizi? Nejedna se nahodou o Americany? Nejsme s nimi ve stejnem obrannem seskupeni protoze sdilime stejne hodnoty a mame spolecny zajem o bezpecnost?

Petr Vileta, balík z Plzně :-) 25.10.2007 3:31

Re: Cizi vojska?

eriku, obavam se, ze pro jardu je kazdy vojak cizi, pokud to neni Cech nebo Moravan. Pro toho je asi cizi i vojak ACR, ktery je obcanem CR, ale je rodily Slovak. Nedej boze, aby to snad byl dokonce Madar ;-P

Jarda 25.10.2007 8:26

Re: Re: Cizi vojska?

Cizi vojak je naprosto jasne definovan jako vojak pod velenim nekoho jineho nez vlady dane zeme. To pripadna americka zakladna splnuje, je lhostejne kolik vojaku tam (zpocatku) bude, i jak bude namichany pripadny americko-rusky koktejl.

Podstatne take je ze Topolanek ma k pozvani cizich vojsk uplne stejny mandat jisty Bilak v roce 68.

pavel 99 25.10.2007 8:49

Re: Re: Re: Cizi vojska?

koukám, že naši vojáci v zahraničí jsou rázem "cizí". A dokonce i naši při cvičení NATO jsou "cizí". Panejo:-D

Jarda 25.10.2007 9:27

Re: Re: Re: Re: Cizi vojska?

No, myslim ze napr. nase vojaky v Afghanistany asi mistni nebudou povazovat za "jejich" ;-) Je nutno vzdy pouzit pohled domaciho obyvatelstva, abychom si nepletli pojmy...

Martin 25.10.2007 6:15

Re: Cizi vojska?

sovetsti poradci rozseti po celem svete byli super, protoze to bylo jen par jednotlivcu technickeho razu :-D

muzu se zeptat jake to mame stejne hodnoty s velmoci, ktera si muze delat naprosto co chce bez ohledu na mezinarodni spolecenstvi ? nerikejte mi, ze patrite k uzitecnym idiotum, kteri veri na pohadky o sireni demokracie humanitarnim bombardovanim

Öman 25.10.2007 9:43

Re: Re: Cizi vojska?

koukám, že pro tebe je každý v diskuzi užitečný idiot. S politováním konstatuji, že ty jsi tedy idiot naprosto NEUŽITEČNÝ :-D

jirka.s. 25.10.2007 17:32

Re: Re: Re: Cizi vojska?

Proč ta lítost? Vy toho exota snad litujete? ;-D

Muki 25.10.2007 4:10

Re: omyl

No nejdulezitejsi jsi zapomel,. pohranicni opevneni bylo budovano proti vuli obyvatelu obci poblnich a melo byt dobudovano v roce 1948.

No 25.10.2007 11:45

Re: Re: omyl

Autor článku, vysokoškolský učitel, není schopen pochopit, že v 30. letech bylo u nás účinné jiné stavební právo než dnes.

Oliver 25.10.2007 14:51

Re: Re: Re: omyl

Slezina se starosty ve Spáleném Poříčí nebyla aplikací žádného stavebního práva, to byla propagandistická akce. Je proto jedno, co autor článku ví nebo neví o stavebním právu, protože to sem nepatří.