10.5.2024 | Svátek má Blažena


Diskuse k článku

NĚMECKO: Hrobař evropské svobody a racionality

Němci nejsou bez spolupráce s Ruskem zřejmě schopni existovat, jak potvrzuje slavný výrok německého prezidenta Waltera Steinmeiera z doby, kdy sloužil jako ministr zahraničí: „Ohne Russland geht es nicht“ (bez Ruska to nejde). Němečtí politikové, včetně bývalých kancléřů a současného prezidenta Steinmeiera a kancléře Scholze, vždy zdůrazňovali kladnou roli Ruska v Evropě a zlehčovali ruské zločiny.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
K. Krumlovský 22.12.2022 10:15

Tak větší snůšku hamotin a blabolů jsem fakt už dlouho nečetl a to je co říct, protože sleduju i Novinky. Stařecká demence, fanatizmus, peníze ? Bůh ví co přinutilo autora zplodit tohle "dílko".

J. Plzák 22.12.2022 10:11

Snad zbývá dodat, že to byla Angela Merkel, která aby zakryla fakt, že Řecko je bankrot a bude nadále fungovat jen s finanční pomocí EU, vyprovokovala muslimskou přistěhovaleckou vlnu. Pouštět do Evropy běžence bez jakýchkoliv průkazů totožnosti je zločin a jako takový by měl být trestně stíhán.

Článek je vynikající.

V. Zurek 22.12.2022 9:50

Uz zase? Dámo, nenamahejte se. Nikdo tem vasim nesmyslum neveri. Treba ta hloupost o Nord Stream II. Kdo to znicil zatim nevedi na 100% ani Svedove, kteri se tim babrali. A vy to vite. Podivuhodne!

L. Najman 22.12.2022 9:45

R^

R. Nešpůrek 22.12.2022 9:43

Němci jsou neštěstím Evropy. Rv

Neznají odchylku od vytyčené trasy, jdou a jdou, až narazí do zdi. A znovu pak až do další zdi. Rv

R. Nešpůrek 22.12.2022 9:43

Němci jsou neštěstím Evropy. Rv

Neznají odchylku od vytyčené trasy, jdou a jdou, až narazí do zdi. A znovu pak až do další zdi. Rv

V. Kučer 22.12.2022 9:41

Lenin slíbil půdu rolníkům, továrny dělníkům a hlavně chtěl mír a proto za ním ruský mužik šel. Po vítězné občanské válce zavedl NEP, něco podobného zavedli Číňani po smrti Mao Ce-tunga a fungovalo to než to zrušil Stalin.

D. Laurencikova 22.12.2022 9:40

R^

P. Hák 22.12.2022 9:28

Nojo, takhle to dopadá, když se jako východicko vezmou stereotypy a nevezme se v úvahu, že se situace změnila... Ale asi je to pohodlné.

F. De Winter 22.12.2022 9:27

R^

P. Brecík 22.12.2022 9:20

R^R^ USA valí zbraně. Prodává svůj jinak neprodejný LNG a ZLIKVIDUJE EU ekonomicky. Což je kouzlo nechtěného. Klasik: Být nepřítel USA je problém, být přítel USA je tragédie. Google: Ekonomické válka EU a USA !!

P. Pepax 22.12.2022 9:08

R^

P. Pepax 22.12.2022 9:05

R^ zamýšlet se nad naši hloupostí je zdraví škodlivé, je asi v Evropě bezkonkurenční.

D. Laurencikova 22.12.2022 8:57

Autor ma v necem pravdu, pise ale take spoustu nesmyslu, jak uz to byva. Je nesmysl, Rusko stale klast na rovinu Sovetskeho svazu. Rusko je neco jineho, nez Sovetsky svaz. Je to porad nejvetsi zeme sveta, lezici na nevycerpatelnem zdroji surovin, a je nesmysl, chtit tuto zemi ignorovat a izolovat. Spoluprace Nemecka s Ruskem, potazmo nemecky KNOW HOW a ruske suroviny, to znamena pro USA konkurenci, kterou nemuzou potrebovat. Tvrdit, ze si Rusove sami zesabotovali Nord Stream II, prerusili spojovaci tepnu mezi Evropou a Ruskem, ktera je zdrojem jejich prijmu a dokonce jisty instrument k vydirani, je vic, nez nesmysl! NS II samozrejme vyhodili do luftu Americane, nebo nekdo jiny za ne, s jejich pozehnanim. Polaci ci Britove? To se jeste uvidi - mozna. Ted jsme kazdopadne odkazani na predrazeny tekuty plyn z USA a je po konkurenci. Vzdyt to prece Biden nezakryte sliboval, ze "stopne" NS II. a co je take zvlastni - Nemci tuto obrovskou, neuveritelnou sabotaz temer netematizuji, coz take mluvi pro "Sprengung unter Freunden". Pro ty, kteri to nevedi, Nemecko neni suverenni stat. Nemecko nedela zahranicni politiku dobrou pro Nemecko. Nemecko je vazal USA! A tady jsme u autorovy rady malym evropskym narodum, nevyhybat se konstruktivni spolupraci s USA, odkud ostatne vsechny ty woke-nesmysly k nam do Evropy chodi.

"Nemecko nade vsecko" pri soucasnem prilivu milionu muslimu, je take ponekud sporne. Nemci jsou snad jedinym narodem na svete, ktery se chce rozplynout v jakemsi spolecenstvi, v nasem pripade v EU. Nemcum se jen tezko chape, ze jine narody to nechteji - neciti se zatizeny nesmazatelnou historickou vinou. "Deutschland Deutschland über alles?! Nikoliv. Spis Deutschland, Deutschland unter aller Sau"! Deutschland verrecke" - to je Motto vladni strany Zelenych a nekterych socialistu a podle toho take agituji. Ale jestlize Scholz nebo Steinmeier reknou, ze bez Ruska to nejde - jak ty dva nemusim - tak to nemysli "podlezave", ale normalne pragmaticky, mily autore.

J. Vrabec 22.12.2022 8:57

Fakt je, že tam po válce nebyl kámen na kameni a teď jsou zase na špici Evropy či světa.

F. Kusák 22.12.2022 8:54

Ovšem, zapomněl jste na to, že ta chamtivost Německa nám po nějakou dobu zajistila docela pohodlný život. Ano, byly to drobky od bohatě prostřeného stolu. A jestli byl někdo chamtivý, pak jsme to byli.

J. Vrabec 22.12.2022 8:51

Chlape ! co za blábol RvRv

L. Hančar 22.12.2022 8:51

Jen technická: on by jim ten zelený úděl asi fungoval díky ruskému plynu. Ale v kolbišti dějin je umírající vedoucí kobyla globalizmu, USABlackRockDollar. A ta kope jak Adolf na jaře 1945. Nic netrvá věčně, ani americký sen.

R. Meišner 22.12.2022 8:51

....skoro to vypadá, že Německo vždy bylo, je, a bude problém? für immer zusammen. 8-o

F. Kusák 22.12.2022 8:48

Německo je Německo. A článek je hloupě zjednodušující. Už vůbec nechápu, proč by Evropa nemohla v rozumné míře a diverzifikovaně využívat obrovské nerostné bohatství Ruska. Jsou snad Indie nebo Čina méně samostatné než evropské státy? Nechci tady snášet argumenty, abych vyvracel autorovy nesmysly. Mně zase mozek nebere, proč jsme veškerou energetickou strukturu napojili na Německo. Jestli něco stojí za zamyšlení, pak je to naše hloupost a vazalství.

F. Zakruzny 22.12.2022 8:37

Rado se to rika... Je to takovy zavedeny stereotyp. Klise. Ale Nemci drskuji a nadavaji stejne jako Cechove. A take zalezi na tom, kde jste. Spolkova republika je volnou federaci, kde spolecne jsou pouze mena, obrana a zahranicni politika. Rozdily mezi spolkovymi zememi jsou obrovske. Tady vlastnetne zacina " cizina " a jine nareci ve vedlejsi vesnici. Luteransky a kosmopolitni Hamburg ma s ultrakonzervativnim Bavorskem, kde na vesnicich pobozne baby zapaluji za bourky hromnicky, asi tolik spolecneho, jako Skotsko se Sicilii. Sever se vseobecne naprosto vymyka nadim predstavam o Nemecku.

U jedincu jsem si nijak velkych sklonu ke stadnosti nevsim. Ovsem pokud jde o celek, to muze byt uplne jine.

J. Krásenský 22.12.2022 8:30

Bez peněz žádná revoluce nevyhraje. Pro vítězství marxizmu v carském Rusku přivezl Lenin jako dar Němců deset milionů marek ve zlatě a další miliony přivezl Trocký z Ameriky. Ano, Alda byla v Rusku bouřlivá, však v únoru svrhli čára, ale mír za tak potupných podmínek, které přijal Lenin&comp. Nechtěl nikdo. A tehdy, pod nátlakem Německa vznikla Ukrajina, které Němci přisoudili většinu území, na kterém Ukrajinci nikdy nežili.

K. Zangl 22.12.2022 8:30

Němci nedělají malé chyby..

J. Kasenčák 22.12.2022 8:29

Za sjednocení může Bismarck , za nord stream chamtivá politika Německa kde chtěla za distribuci plynu od Europy poplatky. Zprovoznení rychle a honem nord stream2 žádalo Rusko . Nékdy to vypadá že pakt Ribentrop - Molotov pokračuje. :-).

P. Kubáč 22.12.2022 8:23

Článek je hezký, zejména když si uvědomíte že polovina naší politické scény má hlavu v německé a druhá polovina v ruské řiti.

( poznáka pro cenzora řiť je spisovný anatomický popis onoho otvoru )

P. Pepax 22.12.2022 8:19

NS nezpůsobil závislost Evropy na ruském plynu ale pouze závislost Německa, střední Evropa byla v té době závislá na ruském plynu a ropě už desítky let a tato závislost byla mnohem přijatelnější než závislost na arabských zemích. Co se týče US tak ty sledovaly pouze vlastní cíle a jestli autor tvrdí že NS poškodilo Rusko tak dárky asi opravdu roznáší ježišek.

F. De Winter 22.12.2022 8:19

Církvo, váš příspěvek je esencí bolševického myšlení. :-P

F. De Winter 22.12.2022 8:17

Němci jsou především extrémně stádní národ. Prostě poslušně slouží, i když jejich vrchnost vymýšlí kraviny.

J. Strakoš 22.12.2022 8:14

Mohli to udělat i Američané - ze zcela zjištných finančních a závislostních důvodů.

Ale ani jedna z těchto verzí nebyla dokázána - a nevylučuji, že to z nějaké podivné logiky udělali sami Rusové, jejich frakce apod.

Nicméně pokud přihlédnu k výše uvedenému a v článku je "pravděpodobně ruskou sabotáží" - musím se zamýšlet, co dalšího v článku je trošku jinak.

A opět - to neznamená, že Rusku a Německu je nějak moc křivděno, ale hodnověrnost po přečtení této věty trošku poklesla.

F. Navrátil 22.12.2022 7:59

Němci mají zvláštní dar sebevětší nesmysl teoreticky zdůvodnit, zorganizovat jeho fanatickou podporu a organizačně ho dovést až do úplného, obvykle katastrofálního, konce.