27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Diskuse k článku

NÁZOR: Strašidlo na Hradě

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Nada+Ales 4.4.2006 20:24

Steigerwald-II.

Vlastimile, ano, mate pravdu, je to z nasi strany darebactvi. Na hruby pytel hruba zaplata.
Nada + Ales
Ales a Nada 3.4.2006 21:09

Steigerwald

jeste ke Steigerwaldovi a jeho obrane Klause pred Havlem:
Steigerwald se snaží hrát si na nestranného sudího, když kritizuje Václava Havla za to, že zesměšnil názor prezidenta Klause, který vidí v rodině s dětmi základ společnosti. Ano, pokud Klaus shledává náplň soužití muže a ženy v plození potomků, je skutečně namístě se mu vysmát, že považuje rodinu za teletník, ve kterém se scházejí býci s kravami za účelem oplodnění. Nejde tu jen o střet dvou odlišných názorů, ale o to, že prezident svůj odlišný názor mocensky prosazuje, jak se projevilo v odmítnutí zákona o registrovaném partnerství. Steigerwald má pravdu, že mít jiný názor než někdo druhý není darebáctví. Schválně však opomíjí uvést, že vnucovat názor ostatním na základě mocenských privilegií darebáctvím je. Havel reagoval s oceněníhodnou dávkou humoru, přesně takového, jaký Steigerwaldovi žalostně schází. Naďa Johanová, Aleš Knapp, publicista
Vlastimil 3.4.2006 21:25

Re: No tak Aleši, Naďo!

Prezident Václav Klaus vetoval návrh zákona, který považuje za špatný. Na to má prezident právo. Navíc svoje stanovisko docela rozumně zdůvodnil.
Vy tento jeho zcela regulérní postoj prezidenta nazýváte darebáctvím! Je to z vaší strany hloupost nebo darebáctví?  Nejspíše obojí.
Václav Havel jako politický důchodce to může jen komentovat. Způsob, jakým to ale udělal, byl ale hodně trapný a hloupý. Trapné jsou i pokusy vysvětlovat reakci exprezidenta jako nepochopený žert.   
Inoy 3.4.2006 22:21

Re: Steigerwald

Zajímalo by mě, co považujete vy za základ společnosti. Dva homosexuálové v registrovaném svazku to ale určitě nebudou, a tady plození potomků skutečně nehrozí. Jak Klaus svůj názor mocensky prosazoval? Jen vyjádřil své přesvědčení, na rozdíl od jiných, kteří se neprve rozhlédnou kolem sebe, aby zjistili, co je v kursu, aby patřičně své názory upravili dle momentální poptávky. Stav naší společnosti je právě proto tak žalostný, protože model rodiny se stal v dnešní době nepohodlným.
ivan 3.4.2006 20:53

president má mozek tak neschvaluje zrůdný vrtah homoušů

pokud je příroda poškodila necht si ztvrdí vztah u notáře a neobtěžují okolí. Ale nejvíce homoušů je poškozených temito lidmi, kteří jsou zakomplexovaní a ničí mladé kluky, drogama,penězma a oni už se z toho nedostanou. Mají už psychický blok. stovky takových je možno potkat v restauracích, a kultuře - To by se mělo trestat a tvrdě. Jim jde o peníze především, tam se točí velké peníze!!!
jogín 3.4.2006 14:49

s Klauzem jako prezidentem problém není.

Politiku vždycky zvládal skvěle, ať šlo o vyřízení OF když ho chtělo likvidovat, rozdělení Československa nebo vlastní kandidatura na prezidenta. A na téhle pozici už další průser v hospodářství udělat nemůže.
Ladislav N. 3.4.2006 17:55

Re: A na téhle pozici už další průser v hospodářství udělat nemůže.

Proti tomu, co předvádí socialisté za posledních 8 let, byl Klaus skutečný "břídil". Mám dojem, že i jeho dřívější odpůrci na něj dnes vzpomínají s úctou... ;-D

kocour 3.4.2006 19:45

Re: Re: A na téhle pozici už další průser v hospodářství udělat nemůže.

Vám se něco stalo, Ladislave? Já zírám ...

dvd 3.4.2006 20:26

Nezírejte

zírat může jen zírálek.
Prase bradavičnaté 3.4.2006 11:55

V podhradí je to 100x horší a ČEZ, darmo lomit rukama

Hlavně, že můžeme platit předraženou elektřinu, namísto 8% zdraženou o 30% a z následujícího "zisku" ( v překladu krádeže) financovat nejen svoji rodnou stranu, ale i přispívat na povodně a přitom se tvářit, že to jde z mojí kapsy, ne z kapes okradených zákazníků ČEZu... tomu říkám SPROSTÁ A NESTOUDNÁ DEMAGOGIE A ZLODĚJINA POSVĚCENÁ VLÁDOU...
ok 3.4.2006 12:55

Re: V podhradí je to 100x horší a ČEZ, darmo lomit rukama

souhlas
Ladislav N. 3.4.2006 17:59

Re: Re: V podhradí je to 100x horší a ČEZ, darmo lomit rukama

Když je firma zisková a platí státu vysoké daně, nelíbí se vám to. Když zisk nemá, napařili byste jí "minimální daň"...

Tak CO vlastně chcete? Komunismus? (Y)

ACHJO 3.4.2006 11:29

to snad není pravda

pisatel je asi Slovák,který zlomyslně nesnáší všechno co je české aa snaží se vysmívat a zneuctívat.
o-kiss 3.4.2006 12:05

Re: to snad není pravda

A vy jste minimalne xenofob, nebot  kdo jiny muze verejne presentovat nazor, ze kazdy slovak nenavidi vse ceske.
JM 3.4.2006 17:42

Jenom technická

slovo "každý" ve spojení "každý Slovák" se v předpředchozím příspěvku touto dobou nenachází ;)

Vydra 3.4.2006 11:24

Musíme to rozdělit

Jestliže prasident vetoval nějaký zákon, jednal v souladu se svou ústavní pravomocí. Ta tu je proto, aby byla užívána, nikoli proto, aby nebyla naplaněna. Myslím, že v tom množství šíleností, které vyrábí parlament ještě tolik těch zákonů vetována nebylo. Pokud však jde o Dr. Brožovou (kterou neznám a nehodnotím), jestliže údajným důvodem jejího odvolání byla nepřesvědčivost a nejednotnost rozhodování Nejvyššího soudu, jde o jasné zneužití pravomoci (ve prospěch Dr. Bureše ?). Jde o zenužití pravomoci proto, že předseda žádného soudu nemá jakoukoliv možnost ovlivňovat rozhodování "podřízených" soudců nebo dokonce senátů. Je mu to výslovně zakonem zakázáno. Že každý senát Nejvyšššího soudu patrně žije v jiném pprávním řádu je skutečnost, která však pramení z celkové koncepce a úpravy soudnictví a postavení soudců, nikoli ze schopností předsedů soudů. A poradci presidenta toto velmi dobře vědí. Problém není v Dr. Brožové, ale v postu předsedy NS, který je třeba pro někoho získat.
Vlastimil 3.4.2006 11:45

Re: Musíme to rozdělit

Důvodem pro odvolání předsedkyně Nejvyššího soudu Dr. Brožové byla nejednotnost rozhodování soudů v České republice. Nejvyšší soud měl usilovat o jednotnost výkladu práva v České republice a tuto svoji povinnost neplnil.
Není dost dobře možné, aby ve stejných kauzách vynášeli různí soudci zcela různé rozsudky. Příkladem jsou minulé volby do naší poslanecké sněmovny. Tam některé strany v některých krajích odmítly zaplatit kauci (podmínka pro účast ve volbách) a obrátily se na soud. Výsledky soudních rozhodnutí byly v jednolivých okresech různé - někde soud tuto povinnost potvrdil, jinde ji zamítl. Co si potom máte o našich soudech myslet?
Navíc poté Dr. Brožová svými žalobami na prezidenta a vystupováním v masmédiích jen potvrdila, že předsedkyní Nejvyššího soudu být nemá.     
Ladislav N. 3.4.2006 18:02

Re: Re: Musíme to rozdělit

Jasně, "držet hubu a krok" se od špičkových soudců očekává, ne spravedlivý rozsudek... Měla by se ta soudcovská nezávislost zakázat...;-O

Vlastimil 3.4.2006 21:27

Re: Re: Re: Musíme to rozdělit

Já mám často pocit, že mnozí naši soudci se cítí být nezávislí i na zákonech - viz jiný článek na dnešním NP.
Štváč 3.4.2006 11:06

náš rozumbrada

Prezident bohužel nic neví, poradci jakbysmet. Ty zdobí akorát servilita. A "tatíček" Klaus se zbytečně snaží, že "král je nahý" není obtížné poznat.
Vlasta.on 3.4.2006 12:55

Re: náš rozumbrada

Obvzláště pro slepce, co?
Buvol 4.4.2006 9:02

Re: náš rozumbrada

Opravdové strašidlo na Hradě byl Havel a strašil tam bohužel neskutečných třináct let! Tento pán by za řadu věci, které řekl nebo udělal jako president v běžném životě dostal od sousedů resp. spoluobčanů docela obyčejných pár facek .... nikdy nedospělý, rozmazlený, ješitný a nedovzdělaný spratek si počínal tak, že se na konec stal svou vlastní karikaturou ....
ok 3.4.2006 10:31

nevim, nevim...

Nevim, nevim, nevsiml jsem si, ze by pani prezidenti prosli nejakou zasadni promenou.
Ale je fakt, ze Hrad je velmi silny symbol, ale neni to prizrak sv. Vaclava - je to SYMBOL sv. Vaclava, Rudolfa II, Karla IV a dalsich. To se neda odestat. Tak to je. Hrad je proste sidlem ceskych kralu, a zmenit se to neda.
Pokud s tim ma autor clanku problem (ja s tim problem nemam, naopak),  muze navrhnout premisteni sidla ceskeho prezidenta na nejake ubohe, priserne misto, misto kde sidlit je ostuda. Tim by si to autor clanku vyresil.
tony 3.4.2006 11:59

Re: nevim, nevim...

Pravda, V.K. se nezměnil, narcis byl už před stěhováním na hrad.
Vlali 3.4.2006 9:12

Kde jste?

kde jsou všicni klausomilci aby roztrhali Daneše na cucky? Takové vynechání povinnosti! Fuj a třikrát Fuj! Co se se ten Daneš diví Steigerwaldovi? Když za komunistů psal rozhlasové komunistické častušky pak za Havla oslavné články holt za Klause je klusovec. Bída je ten náš český politický úhor bída.
Saul 3.4.2006 9:30

Re: Kde jste?

Myslím, že Váš literární výtvor neprokazuje pravdivost tvrzení páně Danešových. Spíše, obávám se, vydává svědectví o Vás.
milan007 3.4.2006 10:09

Re: Kde jste?

Tady. Pokud hovoříte o bídě českého politického úhoru, obávám s že je způsobena pohled přes prizma bídy Vašeho intelektu. Pokud by jste nerozuměl, jasněji řečeno, myslím si o Vás , že jste hlupák.
J. Mach 3.4.2006 11:09

Re: Kde jste?

Vlali, jako obvykle jste mimo a to tak, že hodně. Proč by bylo třeba Daneše trhat na cucky? Vždyť se ztrhal sám a to tím, že napsal evidentně špatný článek. A k tomu Steigerwaldovi, nějak si nevzpomínám na jeho oslavné články na Havla. A viděl jste nějaké hry od Steigerwalda? Třeba "Dobové tance"? Asi jste do divadla moc nechodil, jinak byste nemohl tak blbě psát o častuškách.
Vlali 3.4.2006 11:36

No hlupák možná

To jste mi to dali. Uznávám, že nemusím být zrovinka nejgeniálnější i hlupáka klidně připustím. Žel pro komunisty (byť zakuklené v modrých stranách) mám paměť. Steigerwald je pro mne nájemný, prodejný, komunistický pisálek. V dobách kdy slušný člověk minimálně nepřitakával psal vlezprdelnické seriály. To mu nemohu odpustit i kdyby dnes psal na objednávku kohokoliv. Jestli to modroptáčníkům (protože zrovna píše pro ně) nevadí mě jo. Do divadla chodím (ne moc často) ale pravdou je, že spíše vyhledávám oddechové kousky (Blbec k večeři apod.) a na současnou tak jednou za kvartál (z donucení manžilčina).
Xaver X.X. 3.4.2006 12:53

Pan Steigerwald je skvostný autor divadelních her,

ale i normalizačních opusů. O jeho politické amébnosti po roce 1989 je to řečeno výstižně. Jako žurnalista nemá schopnost být jakkoli objektivní, jeho nejvyšší hodnotou je servilita moci. Tak proč tolik nářku nad fakty?