19.5.2024 | Svátek má Ivo


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Janus 19.4.2006 14:20

Re: Re: Re: soudruhu Jelínku

Jestli to vono není jen o tom jak to talčítko zmáčknout, ale také kdy ... ;-P

Zdeněk Kříž 19.4.2006 11:04

Lidskou blbost je třeba regulovat!

Lidskou blbost je třeba regulovat  ze všeho nejvíc. Pan Jelínek je toho důkazem. Dej blbovi moc a lejstrem se ti odmění, že... .:-P 

Jakub Vosahlo 19.4.2006 11:03

jste demagog

Pane Jelinku, jste demagog. Ze lyzovani je zabavou pro pravicaky je blabol srovnatelny s nesmyslem Karla Krize o snowboardistech [jsem zvedav, jestli se vas zamestnavatel L.Zaoralek za vase slova omluvi stejne jako M.Topolanek za Krizova], pokud jde o vasi dojemnou starost o nase narodni parky- bohuzel jsme mnohem casteji svedky uplne opacnych pripadu, nebot ekologicti aktiviste jiz zablokovali nebo zkomplikovali [casto pod malichernymi zaminkami] radu smysluplnych projektu. Vase nasledne uvahy o roli prezidenta prokazuji bud ucelove lhani, nebo naprostou neznalost Ustavy a pravniho radu. Muzete mi rict, jak prezident prekracuje svuj mandat? Pokud tomu tak je, proc jste jeste nedal podnet Ustavnimu soudu, aby se timto prekrocenim kompetenci zabyval?Mnoho o Vasem pohledu na svet ukazuje uvaha, ze legislativni smrsti je treba resit nase nedostatky v moralce. Ano, vse zregulovat, uzakonit, omezit. Klausovo dusledne dbani na zasade laizzes faire mi obcas prijde az prehnane, ale porad je mi stokrat milejsi nez posedlost Vas a vam podobnych vse upravit zakonem a nasledne vsechny buzerovat.

Ostravák 19.4.2006 17:11

Re: jste demagog

Jen dvě poznámky. 1) Že lyžování je pravicová zábava pravil Klaus, když za "levicové" označil snowboard, dlouho před křížem (dál pokračoval o pití z plastových lahví a bůhvíčem ještě). 2) Jednat mimoústavně ještě neznamená jednat neústavně. Nevím, jak to myslel Jelínek, ale já sám také cítím snahu všech dosavadních prezidentů nenápadně přemalovávat lajny hřiště.

honzak 19.4.2006 11:02

UVAŽOVÁNÍ PŘEDPISOVÝCH IDEALISTŮ

dobře ilustruje příspěvek z 9:41. Doporučuji ctěné pozornosti.

Vlali 19.4.2006 15:03

Re: UVAŽOVÁNÍ PŘEDPISOVÝCH IDEALISTŮ

Jeden (tisíc) špatný předpis neznamená, že zavrhneme jakoukoli regulaci. Přes Vaše přesvědčení (aspoň tak to vnímám), že život bez regulace je lepší než regulovaný (dle mého vnímání souhrn pravidel a zákonů určující chování a vztahy) myslím (jsouce tím idealistou), že absolutní anarchie by se mi líbila ještě méně. Veškeré dění nelze svázat předpisy (což je hlavní chyba socanů a levice vůbec) rovněž heslo trh vše vyřeší je falešné jak pravicová minulost Tlustého. Míra regulace je to co je důležité. Dodržování základních (zdůrazňuji základních) pravidel minimálně bezpečnosti je nutnost. Nemáme jen vzor Baťa ale i dovozce nelegálního odpadu z němec.

Ladislav N. 20.4.2006 0:22

Re: Re: UVAŽOVÁNÍ PŘEDPISOVÝCH IDEALISTŮ

Taky je dobré si uvědomit, kde je hranice "nutné" (?) regulace a kde začíná zbytečná BUZERACE občanů... ČSSD si pod pojmem "regulace" představuje spíš buzeraci, alespoň podle toho, jaký je dopad jejich "legislativního šílenství"... :-/

ASton 19.4.2006 10:58

Zákony.

Dnes svítí sluníčko,je pěkně a proto doporučuji všem,navštivte prosím některou oblastní Správu železnice.Potřeboval jsem vyřídit vyjímku pro přepravu nákladu po železnici.Můj dojem? Nekonečná řada kanceláří,v každé kanceláři odborník na zadní světla,přední světla,vyhybky,stromy u tratě,kola,páru i elektřinu,jeden na dráty,druhý na mosty,nepřeberné hromady zákonů,vyhlášek,vnitřní předpisů a kontolních předpisů.Moloch,který nemá obdoby.Ještě ty vleky nemají pod kontrolou.Šup a jsou tam. A co vlekaři? Pěkně do odborů k Duškovi. Že jsou vleky privátní investice? Znárodníme. Proč nadáváte staříkovi na Hradě,komunisti a sociální demokracie přeci zná nejlépe co je a co není pro nás dobré, ani to přehlasují, ale co voliči vlekaři?,co voliči lyžaři? A co my normální občané,koho budeme volit?

Vladimír Veit 19.4.2006 10:53

Souhlasím s regulací

Pan Jelínek má pravdu,regulovat se musí,jinak bychom zvlčili.Představuju si,že panu Jelínkovi visí u pusy regulátor,který propouští jen schválené a přijatelné výroky pro svého chlebodárce.Jen jsem zvědavý,zda si model regulátoru po volbách nevymění za jiný typ.

janabok 19.4.2006 10:21

ježíššmarjá, to je vůl!

"lyžování je pravicová zábava", "zákonné regulace a kontroly"...

a co takhle, blbý poradče blba, zavést zákon na používání hajzlíků?

a důsledně kontrolovat! ...

Xaver X.X. 19.4.2006 14:06

Jen si janoboku (nebo janaboku?) otevřete soukromé WC

a nebudete se stačit divit...

jakovy 19.4.2006 15:25

Re: ježíššmarjá, to je vůl!

myslíte "hajzliky" věci nebo tvory ?

Marek Dluhoš 19.4.2006 10:18

Kluase nemusim ovšem co činí proti ČSSD udělal zatím vždy dobře..

Podivné nové normy, zákony a nařízení, které v duchu svého věčného populismu ČCSD předkládá hlavně před volbami neměly ani spatřit světlo světa, jako celá ČSSD.

klásek 19.4.2006 10:09

Tak pravil Klaus

"Prezident by měl veta používat jako šafránu - jednou za desetiletí a ne aby se o to pokusil několikrát za týden. Považuji to za pošlapání základních prvků parlamentní demokracie."

Švrk 19.4.2006 10:58

Re: Tak pravil Klaus

Pane, to neodvisí od množství šafránu v Klausově kabeli, ale od množství neuvěřitelných ptákovin z dílny ČSSD! Přece na cisternu polévky nepoužiji špetičku šafránu, pak nejsem kuchař, ale diletant. 

Yska 19.4.2006 11:06

Re: Tak pravil Klaus

!!Prezident asi musí šafránem plýtvat, když sněmovny mu dávají ke schválení perlu za perlou. Ano jsme na půli cesty, ale doháníme kvalitu kvantitou. Moudřeji vysvětlený partnérství homo si poslanci nemohli nikde přečíst. U většiny poslanců však zvítězil hafající ratlík Havel se svými plemenými odchovnami. Blíží se doba, kdy Karlštejn bude rezervován hochům, co spolu chodějí. Alespoň se splní přání Karla IV., aby na hrad nevstoupila ženská noha. Zoofilům pak poslanci schválí kladrubský hřebčín.

Pane prezidente, nenechte se otrávit a znechutit.

Bubik 19.4.2006 11:46

Re: Tak pravil Klaus

jo Klásku, když tak pravil , netušil, co za kraviny mu bude na stůl z parlamentu padat.........;-(

Mimozemstan 19.4.2006 11:58

Re: Re: Tak pravil Klaus

Odpoved trem nahore. Klaus pouze potvrzuje platnost zakona a nema zodpovednost uvazovat nad tim kolik zakonu a v jake kvalite snemovna udela. Zakony jsou navrhovane snemovnou (nikoliv jenom vladou) a ne prezdidentem. Pochopitelne jako zodpovedny president by normalne se obratil na snemovnu a pozadal ji o vetsi kvalitu navrhovanych zakonu. Ovsem vetovat zakony tak nanejvyse snemovne komplikuje pripravu novych zakonu, protoze se musi mrhat cas na znovuschvaleni jiz schvalenych zakonu.

V pripade vleku bych s vetem souhlasil jako zbytecny navrh zakona, osetritelny vyhlaskou, ovsem z prezidentova pera pada smrst vet, ktera nejsou oduvodnitelna (nemocenska, reg. partnerstvi). Zde se nejedna o to, zda jsme osobne pro, zde se pouze jedna o potvrzeni zakona, obdobneho jako u nasich sousedu.

MF 19.4.2006 13:56

Re: Re: Re: Tak pravil Klaus

A to musíme přijímat každou blbost, kterou mají sousedé?

Mimozemstan 19.4.2006 22:52

Re: Re: Re: Re: Tak pravil Klaus

Ne pochopitelne ne, ale oba jmenovane vetovane zakony jsou naprosto standardni soucasti Evropskeho pravniho radu. Neni na nich nic vyjimecneho a je dost nepochopitelne, proc jsi zrovna pan profesor usmyslel je vetovat. Jak jsem driv napsal v pripade vleku s nim souhlasim.

Štváč 19.4.2006 10:09

zbytečné regulace

Taky myslím, že vázaná živnost u vleku je zbytečná a jen by nařizovala kdo může a kdo nemůže v tomto oboru podnikat. To, že někdo je vzdělán strojní průmyslovkou ještě nevypovídá, že strojům rozumí. Nic to ale nemění na tom, že prezident je populista jednající jen v závislosti ke své funkci a jeho aktivity poškozují ČR. Jakmile by byl odpovědný za své jednání, byl by opět alibistou, pokud možno neříkající tak ani tak.

rv 19.4.2006 13:06

Re: zbytečné regulace

Na podobných případech zbytečné regulace je vidět, jak státní aparát jedná proti zájmu občanů. Náklady na tyto zbytečné regulace nakonec vždy ponesou zákazníci. Nechme vlekaře soutěžit - jeden nabídne příznivou cenu, druhý se nechá každý týden kontrolovat železničáři a zákazník si vybere, čemu dá přednost.

Janus 19.4.2006 14:19

Re: Re: zbytečné regulace

Jo, jasně. Já si například ale nejprve vyberu sjezdovku, kterou hodlám pro potěchu sjíždět a pokud se týká vleku, tak beru ten, kde je nejmenší doba čekání ... ;-)

huhu 19.4.2006 10:08

v.v

za 43 dní bude moci být u jména autora uvedeno - bývalý poradce bývalého předsedy sněmovny. To je tak vše adekvátní k článku. ;-)

janabok 19.4.2006 10:12

Re: v.v

;-D;-D;-D...

R^...

quo 19.4.2006 9:47

Patologicke zakonne predpisy

K vlekum - vlek neni vlak (pocet lidi, rychlost, hmotnost ...) To zase nekdo chce, aby se musely stare vleky zavrit a koupit nove vyhovujici predpisum, pripadne provozovatele novych modernich stredisek chteji znicit konkurenci malych starsich vleku. Nebo nejaky takovy duvod za tou "starostlivosti" socialistu bych videl. K premire zakonu. Je jich moc, nedaji se 100% sledovat a tim mene dodrzovat. O jejich neprovazanosti nemluve. Chtelo by to stanovit nejake quoty na pocty paragrafu. Kdyz by se prijmaly nove, musely by se nejake stare zrusit. Mozna by stacilo, aby predkladatele novych zakonu museli navrhy predkladat pisemne napsane vlastnorucne. A kdyby byly navrhy prijaty, tak kazdy, kdo hlasoval pro by je musel 10x opsat :-) Nebo aspon zakazat pro zacatek v pocitacich v parlament clipboard :-)

Ivan Nový 19.4.2006 10:17

quo,

jednodušší je strany produkující legislativní smršť nevolit. Teď máte příležitost, braňte se!

Vlali 19.4.2006 9:41

obrana

Nevím proč se mám zastávat toho blba poradce? Přeci proto, že tu nikdo nediskutuje k tématu. Diskuse (lze-li to tak nazvat) je o postavě páně poradcově a pána presidenta. Což je tak těžké (sám se někdy neudržím když čtu komundíru Tlustého) vyjádřit se k ochraně spotřebitele (jedna strana) nebo zbytečné regulaci (druhá strana) bez napadání osoby autora? Můj názor regulace je příliš ovšem dohled nad vleky bych asi nechal (tak trochu chytrá horákyně) hlavně protože tam jezdí můj syn.

honzak 19.4.2006 10:03

Re: obrana

mladej neumí nastoupit na vlek? Nebo vystoupit? Proč jinak potřebuje "dohled"

Vlali 19.4.2006 10:34

zážitek z Itálie

mému kolegovi v Itálii loni na jaře málem vlek zmrzačil dceru (nějaké lano spadlo z kladky nebo nebylo dost napnuté, detaily nevím přesně) což není zrovinka zážitek, který bych chtěl absolvovat.