3.5.2024 | Svátek má Alexej


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. 3.4.2006 13:32

Re: kraje nejsou stat?

Jenže úroveň byrokracie se primárně odvíjí od počtu a obsahu zákonů. A Ty nemohou na krajích nebo v městech měnit ani rušit
G. Pašek 3.4.2006 0:57

Penzista Vízek se nudí, nemá co na práci, tak poslouchá trávu růst . . . .

a píše o tom přitroublé komentáře . . . 
Pavla B. 3.4.2006 8:01

Re: Penzista Vízek se nudí, nemá co na práci, tak poslouchá trávu růst . . . .

Přesné. Oteplilo se a opravdu právě začala růst:-)
IS 3.4.2006 0:52

Česká republika vznikla v roce 1968.

Vilém 3.4.2006 0:44

Topolánek jako symptom

daleko hlubšího a závažnějšího vývoje, který spočívá primárně v BEZUZDNÉM (ne tedy oprávněném) ekonomismu a podnikatelismu, a který nevyhnutelně vede k vzývání úspěšných, stupňování bezohlednosti, a postupně až k nelidskosti společnosti. Tím se pak zdánlivě potvrzují teze o nadbytčnosti státu - ti silní, ta norma člověka, ho ovšem nepotřebují. Ona zásadní chyba však neleží v dýchavičné postavičce Topolánka bez osobnostní síly nebo myšlenkové potence - leží daleko hlouběji a vítězství pana Topolánka (nebo vůbec úspěch této NEosobosti) je toho jen okrajovým projevem, spočívá právě v nepochopení mezí individualistické pseudologiky podnikatelismu, který se při aplikaci na sociální vztahy mění v neliskost podobnou totalitě. Pokud nelze proti "právu" podnikatele postavit právo zaměstnance, proti právu majitele právo nájemníka, proti právu silnějšího na volnost právo slabšího na ochranu, vlastně ani o společnosti nelze mluvit - je to spíš organizovaná džungle.
Andy 3.4.2006 0:56

nepochopení mezí individualistické pseudologiky podnikatelismu, který se při aplikaci na sociální vztahy mění v neliskost podobnou totalitě

 
gratuluji, tohle si kopíruji do památníčku. To je věta jak víno
?? 3.4.2006 7:20

Re: nepochopení mezí individualistické pseudologiky podnikatelismu, který se při aplikaci na sociální vztahy mění v nelidskost podobnou totalitě

Hynku, Jarmilo - co  chtěl Vilém říci ? Dneska skutečně "perlí" ! 
Mejla 3.4.2006 1:28

Viléme, že Vy budete nějaký intelektuál nebo "filosof" ?

Pan Topolánek má v zásadě pravdu. Každý rok pracujeme déle a déle na vládu, na její svinstva, zlodějiny a přepych.
Vilém 3.4.2006 10:00

Re: Viléme, že Vy budete nějaký intelektuál nebo "filosof" ?

nevím, na co vy pracujete, ale chtěl bych vás upozornit na jednu věcnou chybu v této argumentaci. Přeci stát si ty peníze nenechá, to pracujeme na dálnice, nemocnice, důchody atd.
Stredocech 3.4.2006 12:27

Re: Re: Viléme, že Vy budete nějaký intelektuál nebo "filosof" ?

nebo je také rozdá lidem, kteří nikdy nepracovali ani pracovat nebudou, ač jim v tom nebrání zdravotní stav. Nebo zvýší počet úředníků, "referentů pro nošení dříví do lesa," kteří ostatním jen ztěžují život. 
Víte, problém je, jak odlišit lidi, kteří pracovat nemohou, třeba proto, že opravdu neseženou práci, od těch, kteří pracovat nechtějí. A teplá byrokratická místa by chtěla spousta lidí.
 
 
Vilém 3.4.2006 12:41

Jednotlivé nedostatky

Nejsou rozhodně důvodem skutečné ceny státu. Všechny tyto jevy vyvolávají jen malou část celkových výdajů, kde daleko převládají výdaje na důchody, zdravotnictví, policii, armádu atd. A nelze propustit v nějaké kampani velkou část státních zaměstnanců, jen tlumit nárůst. Totéž platí o těch, kdo nechtějí pracovat, to je leckdy celkem legitimní v této společnosti, vy sám snad PRACOVAT CHCETE, nebo vám jde také o to, JAK a ZA CO?
Stredocech 3.4.2006 13:01

Nepracovat za určitých pro Vás nepřijatelných podmínek je legitimní, pokud ovšem

nedostáváte podporu z daní lidí, kteří Vámi odmítnutou práci přijali.
Vilém 3.4.2006 14:03

Pojem legitimity

je poněkud širší. Oni ji třeba chtěli, já třeba ne. Pak je to určitě lepší než naopak. Chápete, že nemůžeme žít v ideálním světě, jen pokud možno v co nejméně nelegitimním.
conqueror 3.4.2006 2:01

Re: Topolánek jako symptom

Aha, příslušník třídy mdlého rozumu a naučených frází už zase ječí a otravuje. To je o tobě, Vildo.
Stredocech 3.4.2006 8:54

Mohl byste si prostudovat soudruha Marxe, tam se totiž dočtete,

že nadvláda peněz je mírnější, než to co bylo předtím, osobní nadvláda jednoho člověka nad druhým v rámci otrokářství a feudalismu. Veškeré hrůzy stalinismu byly odstartovány snahou komunistů dostávat od rolníků obilí ZADARMO. Protože ho ale nemohli dostat dobrovolně, uchýlili se k teroru, který rozšířili i na další skupiny.
Takže se ptám kdo bude DOBROVOLNĚ vytvářet produkt, který hodláte přerozdělovat??? Mimochodem, na to dojel i komunismus u nás i sociální státy jinde ve světě. Ve Skandinávii se drží díky v podstatě protestantské morálce hlásající pracovitost jako takovou.
P.S. Ne že by mě to zrovna těšilo, ale ekonomické zákony se nedají oblafnout.
 
  
 
Vilém 3.4.2006 9:58

Demokracie, sociální stát

Nemá nejmenší cenu ohánět se dnes Marxem. Sociální stát v jeho době neexistoval a všeobecné volby také ne. To je mnohem lepší než "nadvláda peněz", která nám opět hrozí. Produkt pro přerozdělování se bude získávat zdaněním. Stát bez daní nemůže fungovat, a s komunismem to nemá co dělat, vybočit z mezí možného, udělat si daňové prázdniny, je možné jen ve fantazii. Sociální stát naopak teď bude šířen do světa, politická vůle většiny k tomu směřuje a žádná pravicová demagogie na tom nic nezmění.
Stredocech 3.4.2006 12:14

Re: Demokracie, sociální stát

Hele, když to uděláš, napíši Ti tisíc korun odměny. Jó, on mě to teď napíše, a pak mi to koncem roku zase strhne. Nejsem blázen.
Dělat jen nezbytné minimum, rozčilovat se jen do výše platu.
Taková byla realita, a teď mi řekněte, jak toto chcete řešit.
A v některých zaostalých zemí nejdou lidé do práce, pokud mají jídlo na příští den.
 
 
Stredocech 3.4.2006 12:19

Re: Demokracie, sociální stát

Prostě mi řekněte, kdo bude dobrovolně podávat nadprůměrný výkon, aby svými daněmi živil ostatní. A když se každý bude snažit pracovat co nejméně, jak bude takový stát fungovat. 
J. Mach 3.4.2006 11:18

Re: Topolánek jako symptom

Viléme, vaše zmatené a pseudointelektuálské projevy grafománie jsou čím dál tím chaotičtější a méně srozumitelné. Na příklad slovo podnikatelismus, norma člověka atd. To už je spíše ukázka do učebnice psychyatrie. Chápu, pokud nemáte co sdělit, nebo nemáte vzdělání a verbální schopnosti, je to těžké. Ale potom je snad lepší sbírat známky nebo vyšívat.
Vilém 3.4.2006 11:43

Děkuji za radu

Podnikatelismus (obdoba socialismus, komunismus apod.) se projevuje podporou podnikatelů, její neustátlou deklarací ze strany i levicových stran jako Labour Party, SPD nebo ČSSD (aniž tvrdím, že jde vždy o reálnou pdoporu), obdivem v médiích, obdivem zaměstnanců k těmto týpkům, celkovým převládnutím peněžních pohledů v politice atd., atd. Přesné vypracování pojmu podnikatelismu bude předmětem mé studie. Normu člověka vám nebudu vysvětlovat, protože jde o běžný význam vzniklý spojením slov norma a člověk stejným způsobem jako když spojíte slova norma a soudnost, tak člověk, který chce hodnotit jiné podle několika příspěvků, se kterými názorově nesouhlsí, je svou soudností POD NORMOU.
Ladislav N. 3.4.2006 13:36

Re: Přesné vypracování pojmu podnikatelismu bude předmětem mé studie.

Jo, a přidejte si tam pojmy jako NAPNELISMUS, BLBNELISMUS A KOMUNISMUS.
Mudr Chocholouškovi tím jistě uděláte radost...
PK 3.4.2006 0:19

Vlast = stát?

Levičák Vízek pokládá "vlast" za to samé, co "stát". Jak typické pro levicové totalitní myšlení.
IS 3.4.2006 0:57

Re: PK - a co považujete za vlast?

JK 3.4.2006 6:47

Re: Re: PK - a co považujete za vlast?

Snad nevadí - odpovím za Pk - příklad z dějin. Německo za Hitlera - chápete rozdíl - vlast=Německo (možná jen Bavorsko, nebo Hesensko atd.) Stát = obludná nacistická mašinerie, využívající a zneužívající názvu Německo. Nebo chcete ještě jeden příměr - socialistická ČSSR v 50.tých létech ? Rozumíme si ?
Marian Kechlibar 3.4.2006 10:48

Re: Re: PK - a co považujete za vlast?

I já bych si dovolil odpovědět. Vlast = země samotná, její památky, kulturní tradice, jazyk, lid. Stát = mocenská mašinérie, která v lepším případě slouží k zajišťování chodu nějakých společenských procesů (třeba vynucování práva), v horším k šikaně obyvatel vlasti :-) Je tragédií socanů a levičáků obecně, že ve státní moci vidí záruku rozkvětu vlasti.
jeník 3.4.2006 12:00

Re: Re: PK - a co považujete za vlast?

Vládl-li Hitler nebo Stalin a představoval tak stát pro Němce a Rusy, měli tito zanevřít na svou vlast ??
jeník 3.4.2006 12:01

Re: Re: Re: PK - a co považujete za vlast?

Sorry, už to napsali přede mnou
Stanislav 3.4.2006 22:49

Re: Re: PK - a co považujete za vlast?

Dokonce bych si dovolil trochu rozšířit předřečníky, a to tak, že pro mě jsou radnice, magistráty a kraje ona vlast (kde se mnou aspoň občas někdo promluví vlídné slovo, i když někdy, ale však to známe všichni ..., zatímco Strakovka a parlamoš jsou pro mě stát (tzn. ti, co ze svých Audin lezou jedině pod dozorem ozbrojených goril -- s malou výjimkou -- před volbami) ...