1.7.2024 | Svátek má Jaroslava


Diskuse k článku

NÁSILÍ: Trest pro fanatiky

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Zasazabanovaný 7.6.2024 12:24

https://www.hlavnydennik.sk/2024/06/07/ukrajinci-zacali-chapat-kto-je-ich-skutocny-nepriatel

Kyjevský politológ Konstantin Bondarenko: Ukrajinská spoločnosť už začína chápať, kde je jej skutočný protivník.

Podľa neho sa ľudia úplne prestali báť príchodu ruskej armády a namiesto toho sa skrývajú pred zástupcami územných náborových centier - TCC (ukrajinský analóg vojenských registračných a náborových úradov), informuje "Military Business".

"Ak to bude takto pokračovať, potom je možné, že čoskoro sa po celej Ukrajine začne lynčovanie ľudí proti zamestnancom TCC a lekárskym komisiám," zdôraznil. "Navyše, lynčové procesy sú bezprostrednou ukrajinskou nevyhnutnosťou, ktorou budeme musieť prejsť."

Poznamenal, že spôsob, akým sa zástupcovia týchto dvoch panstiev správajú, spôsobuje mimoriadne tvrdú a negatívnu reakciu obyvateľstva.

"V posledných rokoch žijú Ukrajinci v neustálom režime stresu a už začínajú chápať, na ktorej strane frontu je ich skutočný nepriateľ," uzavrel politológ.

J. Ticháček 6.6.2024 20:05

Netuším co, kdy a jak se stalo.

A nehodlám to zjišťovat, nestojí mi to za to. Ale na rozdíl od autora doufám, že padnou-li nějaké rozsudky, budou přiměřené naším zákonům a zvykům. Že nebudou ovlivněny národností, či státní příslušností, že nebudou ovlivněny jakýmkoli konfliktem z těch mnoha, které po světě probíhají ani ničím podobně nepodstatným z hlediska zákona.

Možná jsem naivní a hloupý, ale stále si myslím, že panenka, nebo co si to soudci staví někam na schodiště, má ten hadr přes oči z jiného důvodu, nežli z toho, že má zánět spojivek.

H. Rybnická 6.6.2024 15:56

ČErný je neskutečný lhář, škůdce a manipulátor a ani se nenamáhá omluvit.

L. Novák 6.6.2024 10:25

No vida, jak jsou tihle čeští Putinovi RUSÁCI z NP aktivní... :-P

L. Novák 6.6.2024 10:22

To je svoboda slova bez hranic. Vy můžete podporovat Putinovy zločiny, já zase můžu sepsat seznam vytrubovačů propagandy, která ho kryje nebo oslavuje. ;-)

M. Zasazabanovaný 6.6.2024 9:03

S tým Kličkom máte pravdu, ale vraj aj on má izraelský pas.

Netvrdil som, že ukrajinské židovské vedenie sú sionisti. Ale ak majú izraelské pasy.... minimálne spolupracujú. Ale či majú, to neviem. Čítal som to o Kličkovi.

"My jsme již měli a pravděpodobně po dalších volbách budeme mít Babiše znovu za premiéra, který je slovenské národnosti. A o ničem to nevypovídá. Bude podle Vás Babišova vláda v ČR slovenská vláda? A jsou za Babišova pochybení zodpovědní Slováci?" - bude v českej vláde 80 -90% ľudí slovenskej národnosti? To porovnanie s ukrajinskou vládou kríva na obe nohy. ;-) (Babiš je po mame Rusín).

M. Kocián 6.6.2024 7:45

Podle pravidla, trest si nezaslouží výhradně ten, kdo něco provede, ale i ten, kdo to komentuje. Jen ať se lidé bojí i promluvit!

H. Lukešová 6.6.2024 7:32

Pane Zabanovaný, o Zelenském se psalo, že je židovské národnosti, ale o ostatních lidech to nevím, může to být pravda, nemusí, až o takové podrobnosti, kdo je a kdo není Žid, se nezajímám.

Ale i tak, i kdyby byli židovského původu, nejsou věřící, nejsou ani sionisté, nežijí židovským náboženským a kulturním životem a nejsou spjati s Izraelem. Národnost si nikdo nevybírá.

My jsme již měli a pravděpodobně po dalších volbách budeme mít Babiše znovu za premiéra, který je slovenské národnosti. A o ničem to nevypovídá. Bude podle Vás Babišova vláda v ČR slovenská vláda? A jsou za Babišova pochybení zodpovědní Slováci?

Takový Zelenský je ženatý s ukrajinskou křesťankou, děti má pokřtěné, nežijí podle židovských tradic a ani podle Halachy nejsou jejich děti židovské (důležitá je matka pro určení původu dětí). Kličko? Pokud není po matce Žid, tak není Žid.

J. Pilny 6.6.2024 7:24

Co byste chtěl po fanatikovi Zieglerovi? U něj je to už obsese všeho co zavání Ruskem.

M. Zasazabanovaný 6.6.2024 7:11

Pani Lukešová, nie je Zelensky Žid? A Šmyhal? Dokonca aj Kličko (starosta Kyjeva, bývalý boxer) je vraj po babke Žid. A Kolomojskyj, ktorý "stvoril" Zelenského je tiež Žid - behal po Odese s tričkom, na ktorom bol nápis židobandera, čo je úplné chucpe.

Vraj je väčšina súčasnej kyjevskej vlády židovského pôvodu. Ak je to tak, tak tvrdenie, že Židia posielajú Ukrajincov na smrť nie je síce úplne presné, skôr ukrajinská židovská vláda posiela Ukrajincov na smrť.

Neoveroval som si tieto informácie. Iba viem, že Zelenskyj, Kolomojskyj, Kličko sa hlásia k židovskému pôvodu. Tí ostatní - to neviem. Vy to viete?

M. Zasazabanovaný 6.6.2024 7:05

Inteligentný človek - z čoho vás, L. Novák, "neobviňujem" ;-D, chápe, že nepriestreľná právna definícia dezinformácie sa reálne urobiť nedá, pretože kadekto môže protinázor subjektívne označiť za dezinformáciu. A kto určí, čo je dezinformácia, čo iba omyl a čo je pravda? Nejaké Mnisterstvo pravdy? Či "odborníci", ktorí tvrdili, že mRNA vakcína ostáva v mieste v pichu, že preočkovanosť vytvorí stádnu imunitu (a teda očkovaný nebude šíriť covid), či to, že SarS-CoV2 je prírodný vírus z netopiera? Všetko sa to ukázalo ako dezinformácie, ktoré šírili fakestreamoví stúpenci "potierania dezinformácií" - katogória ľudí s boľševicko-totalitným zmýšľaním, ako máte aj vy, L. Novák - virtuálany gestapák s boľševickou mentalitou.

V spoločnosti, ktorá akceptuje slobodu slova, má človek právo povedať svoj názor bez rizika postihu zo strany vládnej, alebo inej moci. Má právo hľadať pravdu v diskusii, má právo mýliť sa. Má právo aj trvať na svojom omyle.

Každý, kto používa voči ľuďom cenzúru za názor, či už umlčovaním, vypínaním, trestným stíhaním alebo znevažujúcim nálepkovaním (ruský trol, chcimír, dezolát, hoaxer...) dokazuje, že nemá argumenty, nemá pravdu, a preto sa snaží iný názor umlčať.

Ale nikto nemá právo človeka umlčiavať kvôli názoru. To je totalitná cenzúra.

Každý, kto vytvára zoznamy "nepohodlných" osôb, "hoaxerov", "putinovej piatej kolóny", "imperialistických revanšistov", "triednych nepriateľov", "Židov a ich pomáhačov" a podobne, je mentálnym nastavením fašisticko-boľševický udavač, slúžiaci totalite v akejkoľvek dobe a podobe. L. Novák je názorným príkladom odporného človeka s takto mrzkým charakterom.

I. Pávek 6.6.2024 5:47

;-D divadlo pro blby. Rejžu a scénaritu hledat u toho koho napadlo vyvěsit v pytli Vladimíra Putina.

J. Hác 6.6.2024 1:10

Takhle by to nenapsal ani mladý Saška Mitrofanov!

M. Mucha 5.6.2024 22:45

;-D;-D;-D

L. Kuča 5.6.2024 21:36

Jo, v Afghánu bylo taky hodně živo. Ale tam se nezapojila Čína a Irán nejspíš taky moc ne. Ale ty současné miliardové balíky zbraní ze všech možných zemí mi přijdou jako unikát. Inu, každá doba má svoje ...

L. Šimon 5.6.2024 21:02

🤣

A. Teplý 5.6.2024 19:56

Zapojeny jsou především státy NATO + další spojenci USA - což není až tak výjimečné (viz např. Afghanistán- kde se účastnily i kontingenty).

A Čína patrně nechce nechat Rusko vysloveně padnout - protože by byla další na řadě.

Aby se nám to "důrazné" prosazování hegemonie USA nezvrtlo do konfliktu, kde už bude opravdu hodně účastníků - nejen lokálních.

J. Černý 5.6.2024 19:36

Ziegler lže a ani se nenamáhá omluvit.

H. Rybnická 5.6.2024 19:35

Já je čtu také ráda, jsou realistické a je znát, že co autor píše si přesně zjistil a ověřil . V protikladu ke zdejším žvanilům.

L. Kuča 5.6.2024 18:50

Mně připadá, že v historii lokálních konfliktů drží zrovna tento rekord v tom, kolik zemí je zapojeno, tím myslím alespoň jako dodavatelé. Zejména když sečteme obě strany. Opravte mne pokud se mýlím.

P. Hák 5.6.2024 18:43

Já teda ten článek nečetl, jen jsem koukl do diskuze. Jsem učitel, ne psychiatr.

P. Pavel 5.6.2024 18:38

To je tak, když si někdo nezjistí informace (ten článek byl na Novinkách cca okolo 18.00 hod. včera) a sesmolí dezinformační článek, hlavně že je úderný.

R. Tichý 5.6.2024 18:36

Internet je nutno zdrazit,aby ruska luza na nej nemela. Vrat se do JZD vybirat brambory.

L. Kuča 5.6.2024 18:24

Asi tak čtvrtý nebo pátý, většinou to přeskakuju. Jednou to i věcné bylo, když psal nějakou kritiku komunální politiky (už nevím z jakého regionu). Ale když šlo o mezinárodní záležitosti, tak mi přijde tak nějak hrozně “vypjatej”, ani popsat to neumím. Třeba ani netvrdí nic nepravdivého, ale jakoby úporně tlačil na pilu, aby si čtenář vytvořil jeden určitý názor. Takže ve výsledku mi zní jak propagandista, dokonce i když s článkem souhlasím.

R. Langer 5.6.2024 18:22

Kolik že těch Rusů se sem přestěhovalo? Ovšem Ukrajinců jsou tady tři prdele, tak nějak nevím, kde je zrovna hůř... ;-D

R. Langer 5.6.2024 18:20

No přece to, co tady ty předvádíš dnes a denně, ty náš Putinův KGBáčku z Brusele! ;-D

R. Langer 5.6.2024 18:18

Bolševik k bolševikovi sedá, co soudruhu? Táhněte do Brusele, hovada! ;-€

R. Langer 5.6.2024 18:16

Jak jinak, pochopitelně... ;-D

R. Langer 5.6.2024 18:14

Tady je nesestříhaný záznam celého incidentu. Útočník byl pouze jeden, ovšem policie místo útočníka zaklekla ochranku, a útočníka nechala dále útočit na všechny ostatní, což se jednomu policistovi stalo osudným, zemřel v nemocnici. O incidentu je zakázáno podávat podrobné informace.

H. Rybnická 5.6.2024 18:13

Divné. Pochopila jsem že se toho policie vzdal. Tedy ta česká.