19.3.2024 | Svátek má Josef


Diskuse k článku

NADÁVÁNÍ: Anonisté a fašisté nejsou stejné nadávky

Andrej Babiš letos objíždí republiku a jak je v jeho případě zvykem, budí pozornost. A řada jeho politických odpůrců Babišovy projevy k příznivcům, kterých se také vždycky pár sejde, hlasitě komentuje nebo ruší.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Herink 11.8.2022 8:02

Fiala a jeho boys kdysi pořvávali na p. Maláčovou "Venezuelo". Ve skutečnosti Venezuelu zařídili oni svým "vládnutím" a to z hlediska inflace. Taková je pravda grafů!!

L. Netolická 11.8.2022 14:08

Za svůj názor byste měl jít kandidovat na Nobelovu cenu za ekonomii.;-D

J. Herink 11.8.2022 16:26

Pokud nemáte věcnou připomínku, tak raději mlčte.

P. Szirotný 10.8.2022 21:07

Autor má samozřejmě pravdu a AB opravdu hodně přestřelil, když své odpůrce označil jako fašisty či nacisty. Není bohužel první a jediný, kdo takhle nálepkoval své ideové protivníky, ale ani to ho neomlouvá. Na druhou stranu ... jeho odpůrci ho zcela běžně titulují (i v diskusích) jako "Bureše", což bylo jeho údajné krycí jméno u StB. Má to jednu chybu. Žádný soud zatím PRAVOMOCNĚ nerozhodl, že byl opravdu spolupracovníkem StB. Takže podobné nálepkování je stejně blbé jako jeho označení protivníků "fašisty".

J. Jurax 10.8.2022 23:20

Asi tak ...

D. Uhlár 11.8.2022 20:00

S nacisty jistě přestřelil, s fašisty je tam několik paralel více než zřejmých.

J. Sedlář 11.8.2022 22:08

Máte na zřeteli /na mysli míti nemůžete/ ten tábor "dobra, pravdy a lásky" co mašel novou kvalitu a pouští z amplionů "zabij Babiše"? No náckové to asi nejsou, ale fašouni určitě.;-D

J. Novak 10.8.2022 17:40

SA take narusovala mitinky jinych stran. Takze Babis vlastne mluvil pravdu.

J. Jurax 10.8.2022 23:23

Jo, jenže totéž na oplátku dělaly i bojuvky komunistů - jenže v Německu před cca 90 a více lety ...

J. Novak 11.8.2022 0:25

To je take pravda. Takze by jim mohl rilat i komuniste.

Nicmene, stale plati ze SA to delala take. Takze Babis mel pravdu.

J. Novak 11.8.2022 0:25

To je take pravda. Takze by jim mohl rilat i komuniste.

Nicmene, stale plati ze SA to delala take. Takze Babis mel pravdu.

L. Netolická 11.8.2022 14:15

Až nebudou Češi volit do politiky či na prezidenta člověka, který je OBŽALOVÁN ze závažné trestné činnosti a další trestné věci mu policie blahosklonně odloží, až nebude lidem neustále lhát do očí a manipulovat jimi, až své odpůrce nebude nálepkovat fašisty a nacisty, až jako politik prodá Maftru, až uzná, že jeho minulost je temná jako noc a odejde z veřejného prostoru, tak v Česku bude konečně klid a nebudeme neustále řešit Babišovy kauzy.

V. Čermák 11.8.2022 17:33

Až nebudou Češi volit do Politiky Signalizují Žvanivé Neumětele, škodící, kudy chodí, pak by mohlo být dobře, Svazačko, která by Zavírala Babiše, až by brečela...;-D

K. Nový 11.8.2022 17:37

1) Člověk je nevinný až do pravomocného odsouzení. A vzhledem k tomu, jak dlouho se to vleče, není vůbec jisté, že k pravomocnému odsouzení dojte. Vít Bárta by mohl vyprávět.

2) Politici neříkají pravdu a manipulují všichni.

3) Ty co napadali jeho shromáždění se chovají jako SA, takže nálepkování fašisty je pravdivé.

..

J. Novotny 10.8.2022 14:52

Mimochodem, oficiálně Babiš nedělá kampaň, tak na co si stěžuje, když chce někdo vyjádřit názor?

P. Szirotný 10.8.2022 21:14

Tak svoje názory může v demokracii vyjádřit každý. Pokud řádně ohlásí shromáždění na kterém bude řečnit, je vše v pořádku. Odpůrci mají stejné právno vyjádřit jiný názor. Neměli by ale narušovat vyjádření názoru svého protivníka. Tedy krást reproduktory či řvát v jeho blízkosti tak, že jeho názor nebude slyšet. Tady jde o Babiše, takže tomu řada lidí tleská. Ale představme si to v opačném gardu. Na mítink ODS či jiné vládní strany přijde pár desítek či stovek křiklounů ANO a mítink v podstatě znemožní. Takhle přece demokracie fungovat nemá.

V. Čermák 10.8.2022 22:04

R^

J. Novak 11.8.2022 0:33

Kradez neni vyjadreni nazoru.

J. Novotny 10.8.2022 14:51

Rétorika o fašistech a nacistech je od Putina a jeho nohsledů. Tím se Babiš odkopal, pro mě nevolitelný. A mít cizince prezidentem, to už raději toho Japonce hrajícího si na českého národovce.

V. Čermák 10.8.2022 22:09

Ale houby. Asi nečtete zdejší diskuze. Nácek a Fašista je prakticky každý, kdo nesouhlasí s Ukrajinou. Tihle protiRušští aktivisté taky z nějakého důvodu rádi píší Russko se dvěma S. Takže né Babiš, ale Signál a jeho parta se odkopala...;-DRv

J. Požárová 10.8.2022 14:49

Jenom jeden dotaz autorovi. Domníváte se,že zřízení "ministrestva pravdy"panem Rakušanem nemá nic společného s fašismem? Reakce na Babišovy mítinky jsou hysterické.

V. Mokrý 10.8.2022 17:57

[>-]R^!!

F. Zrcek 10.8.2022 14:30

Mírnit by se měli babišici i antibabišici. Ale v současné politice je to nereálné, období klidu je pryč. Nejpozději od doby vítězství barbara Trumpa nad protežovanou demogratkou Clintonovou se ukázalo, že lidi už se bez odporu nenechají opít rohlíkem. A řev k tomu patří, na obou stranách.

Policii si platíme proto, aby dokázala udržet, případně vynutit pořádek v rámci zákona.

A tak zatímco zasahující vojcly nejspíš současná squadra vyhodí, soudruzi ministr rakušan s policejním ondráškem v tom zatím zůstanou lítat jak nudle v bandě a nikdo je ani nepolituje. Tím spíš, že jediné, jak můžou instruovat své podřízené zní asi: zasahujte nekompromisně a udržujte kázeň bez ohledu a slitování. Ale jenom domluvou, jinak vás zavřu!

Pro policajta se zbytkem zdravého rozumu to znamená jediné - hodit se marod!

P. Adámek 10.8.2022 13:27

Zajímalo by mě, jestli by Babiš volil výrazy "fašisti a nacisti", kdyby s tím nezačal Putin jako důvod agrese proti Ukrajině. Svým způsobem je to vedlejší (kolaterální) Putinovo vítězství - Ukrajinci jsou stejní h*jzlové jako ti, kdo protestují na Babišových spanilých jízdách. Proto ruská vojska tamtéž a tajná policie na Babišových shromážděních.

V. Povolný 10.8.2022 13:04

Pane Bartoni, váš článek je tendenční. Stojí zato připomenout vám několik věcí, na které jste ve "svatém" rozhořčení zapomněl. 1. Rozbíjení politických shromáždění opozice je skutečně charakteristickým rysem fašišmu v ranné fázi. Z toho se nevymluvíte. 2. Místo úvah na téma jestli je anonista stejná nadávka jako fašista byste se měl spíš zamyslet, jestli není možné diskutovat slušně. Slušná diskuse s oponentem patří k politické kultuře, která v současnosti zoufale chybí. Nezdá se ale, že by to současnému mainstreamu vadilo. 3. ANO bylo a v současnosti je nejsilnější politickou stranou. ODS musela jít do koalice, aby ho porazila a ještě to nebylo bůhvíjak přesvědčivé. Bylo by dobré na to nezapomínat, pokud se nechcete dočkat nepříjemných překvapení.

Z. Krumlovský 10.8.2022 15:42

R^R^R^

P. Molík 10.8.2022 13:00

Babišismus je za stávající situace menší zlo, než to, co plodí nepřátelé Babiše. Ve jménu boje proti zlému Babišovi je vše pardonováno, neřeší se trestná činnost antibabišovských aktivistů, ale činnost těch, kteří chtěli a měli povinnost zabránit páchání trestné činnosti ve jménu boje proti zlému Babišovi.

L. Netolická 10.8.2022 13:35

Aha, takže Babiš může hned jak vyleze z obytňáku nazvat odpůrce fašisty a nacisty, policisté mohou zaklekávat školáka a i když jsou matkou upozorněni, že je hoch nemocný, tak ji s sebou nevezmou. Co když by hoch dostal záchvat a něco se mu stalo? A potom paní, do které neustále žďuchal policista, o kterém nevěděla, že je policista, tak musela odejít na druhou stranu a potom mu dala facku, to je také fašistka? Ti, co brání oligarchu Babiše, ti jsou slušní? Ti jsou právě nedotknutelní, pane Molíku. Babiš v politice je velké zlo, kterého jen tak někdo nepřekoná. A navíc je velmi nebezpečný. A s ním i SPD, která nás chce vyvést z demokratických institucí a podřídit Rusku.

M. Varadinková 10.8.2022 13:42

Babiš je nazval správně. Chovají se jako fašisti a nacisti. Nechtějí připustit volnou politickou soutěž. Chtějí znemožnit svým politickým odpůrcům ústavou zaručené právo na shromažďování.

Vy máte mozek vymytý Českou televizí dočista dočista.

L. Netolická 10.8.2022 16:59

Já vás jenom upozorňuji na fakt, že Babiš v politice je velmi nebezpečný. Jeho tam netahnou babišky a dědové, ale jeho znovuzvolení kvůli jeho beztrestnosti a byznysu. A následnému omezení svobody a demokracie, protože se to charakterním lidem nelíbí a budou stále protestovat a psát o jeho kauzách, tak je omezí jako Orbán v Maďarsku. Lidé, kteří Babišovi věří se buď nechali jím zkorumpovat za pár stovek nebo jsou stejně bezcharakterní, či komunisté, STB anebo jsou totálně hloupí a nedokážou si dát věci do souvislostí a naskakují na Babišovy líbivé a podbízivé řeči. On je také neskutečně dobrý manipulátor. ČT proti Babišovi neštve, ale nemůže zamlčovat jeho kauzy jako to dělají jeho média.