4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

MROŽOVINY: Promarněný čas státnických činů

Po výstřelu z Aurory, který minulou středu odpálil Pavel Rychetský se svými boys, je Česká republika až po uši nejen v krizi zdravotnické, ale i politické. V situaci hrozící katastrofou se demokratické režimy uchylují ke dvěma věcem, které však vyžadují státníka:

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Čermák 8.2.2021 19:42

Tak v současné krizi, ale i mimo ni je vždycky lepší mít v čele co nejschopnější lidi, než lidi sice extra mravní, nicméně zcela neschopné reálných potřeb lidí. Paní Němcovou v čele rozhodně nechci...;-D

J. Jurax 8.2.2021 20:00

No jo, a teď v čele máme lídra, jenž patrně není extra mravný (ono politik najmě vrcholový ani mravný ve staromódním významu tohoto slova ani být nemůže), schopný je nesporně lecčehos, ale že by byl "schopný reálných potřeb lidí" jsem si nějak nevšiml, pokud tedy dobře chápu tuhle originelní formulaci ... a v té koronavirové krizi pěkně cikcak plave a nezdá se, že by byl osvědčil nějaké extra manažerské schopnosti ...

O. M. 8.2.2021 19:02

Pan premiér ať žádné státnické ani jiné projevy k lidu nedrží, to jsou vždy chaotické mekty, s prominutím, a veřejnost je z těch projevů spíše zmatena, než že by se něco užitečného dověděla.

V. Petr 8.2.2021 17:50

Je to zásadní spor oligarchou s kmotrokracií. Babiš se snaží držet karantému, ale strany, ovládané Kmotry chtějí všemožné vyjímky z karantény pro své sponzory!

KDU-ČSL podmiňuje podporu karanténě zvýšením "kompenzací" (čti větší rozhazování paněz vidlema), KSČM zase otevřením skiareálů...

J. Jurax 8.2.2021 20:15

No, karanténa ...v hypersuper bují život, ale varnou konvici si nemůžu koupit ani tam, anžto patřičný regál je zapáskován, ani v elektroobchodním hyper vedle, neb je v rámci stanného práva zatvorený ouplně ... nesmím si v hypersuper ani jinde koupit kastrol, ale můžu si v témže hypersuper koupit aspoň vařecku. Kafe mi v obchodním centru prodají, ale vypít si ho musím na stojáka vedle židliček, na něž nemohu usednout, protože jsou zapáskované ... takže jdu s kafem na mráz a dám si k němu cigáro :-)

Kocourkovští radní by to líp nevymysleli ...

J. Kratochvíl 8.2.2021 17:36

Pane, Novotný, souhlasím s vámi. Jenom si myslím, že na podobný státnický čin není nikdy pozdě. Protože současná krize bude ještě dlouhá a bolestná a bude stát mnoho obětí jako za války. A abychom z ní vyšli se ctí na to nemáme schopnosti spolupracovat mezi sebou na všech úrovních společnosti. Není to jen o morálce vrcholových politiků, ale o morálce a úrovni nás všech a ty moc vysoké nejsou, to bychom si mohli přiznat a tato krize to znovu potvrdila.Je to smutné čtení číst váš text.

K. Salajka 8.2.2021 16:02

Ve středověku se lidem přikládály pijávice. Spolu i Piráti projevili mnoho vstřícnosti, nepůjčil bych jim koloběžku.

J. Koníček 8.2.2021 15:56

R^, JK

V. Bok 8.2.2021 14:08

No tedy nevim, zdali autor sleduje tisk a televizi, ale takovych projevů uz bylo několik, z různých míst a úrovní, nekolik dost ovšem taky o chřipčičce. jen autor si jich nějak nevšiml.

Anebo klasický parazitizmus na výrocích velikánů, kteří nějak zdánlivě souvisí s předmětem kritiky.

V. Heidlerová 8.2.2021 16:15

Pane, promiňte, ale já slyšela tolik protichůdného mektrání a blábolení, projev státnický ani jeden a chlapský čin jsem zaznamenala tréž jen jewden . návštěvu Taj-vanu p. Vystrčila. Jinak jenom výmluvy, hledání viníkA, každý den nějaký jiný plán a naposledy nedůtklivý a premiéra nehodný projev, ostouzející Ústavní soud. Něco, co by mne oslovilo a naplnilo nadšením a uklidněním zároveň, touhou spolupracovat s vládou a podporovat ji, takového nic se mého srdce nedotklo. Rv

I. Pávek 8.2.2021 17:56

A co jiné části vašeho těla? Nemáte přece jenom srdce. :-P

J. Jurax 8.2.2021 20:39

Zejména jeho malíček na levé ruce by mohl být dotčen ...

H. Rybnická 8.2.2021 13:41

Vynikající článek pane autore

P. Kraemer 8.2.2021 13:00

Doporučuji tento dopis poslat zmíněným čtyřem činitelům.

L. Písařík 8.2.2021 12:49

Snad neočekáváte, autore, že by Babiš jednal podle vašich přání?

V. Kain 8.2.2021 14:45

Ale to on by mu Prchal dokázal sesmolit nějakou návnadu kterou by mu voliči spokli,ale tady to je o tom,že důvěra byla prošustrována a nikdo by to už nevěřil.

P. Jaroš 8.2.2021 12:35

Kde se pořád bere víra, že když se všichni na pár měsíců zavřeme, covid opadne? Tomu jsme mohli naivně věřit vloni, letos už máme jistotu, že to nefunguje.

I. Schlägel 8.2.2021 12:42

Po každém omezení v každé zemi šla čísla dolů. Po každém rozvolnění nahoru, až na výjimky všude na světě. Jediný způsob, jak nenastoupit severoitalskou verzi šíření nákazy a nepřehltit zdravotní systém.

P. Brich 8.2.2021 14:42

Takže omezit a nepovolit. Až do vyhynutí materiálu, na kterém se virus šíří a rozmnožuje.;-)

P. Sura 8.2.2021 12:18

Jen 2 poznámky pane Novotný. Opravdu byste čekal státnický projev od premiéra s minulostí a praktikami, jaké má? A za druhé - co se týká volebního zákona, mají se volby konat pořád podle zákona, který obsahuje neústavní ustanovení? Přece víte, že kdyby ten nález ÚS vydal o rok dřív, jen by se prodloužila doba planých debat, nevedoucích k cíli.

J. Jurax 8.2.2021 20:25

A kolikže voleb si již provedlo podle toho neústavního zákona? Jsou platné? :-)

Zákony jsou dílem lidským a vytvářeny jsou tak, aby se těm je vytvářejícím vyplatily ...

J. Ptáček 8.2.2021 11:12

Bezvýhradný souhlas.

Jen bych nerad, aby autor článku na mě aplikoval Churchillovo:

"Raději se budu hádat se sto idioty, kteří se mnou nesouhlasí, než mít idiota jednoho, který se mnou souhlasí."

M. Valenta 8.2.2021 9:27

Jak by je mohl přizvat do vlády. Vždyť kradnů.

J. Jurax 8.2.2021 20:30

Kradnú všeci ... aspoň se traduje, že to pan premiér tvrdil a semtam se to potvrdí ... v Brně i anonisti ...

J. Pankovic 8.2.2021 9:10

"Mroźûv gambit" s vlàdou nàrodnî jednoty je na Babiśe pŕîliś sloźity, to by my musel nekdo poradit :-)

...ale kdyź neudelà vûbec nic, tan MI spadne do klîna titul Doźivotnîho ministerského pŕedsedu ;-)

J. Pankovic 8.2.2021 9:13

...tak mu spadne...

(zatracenÿ čînskÿ editor):-P

J. Ganaur 8.2.2021 9:04

Vládnou státu jako insolventní firmě!Tak to se všichni pohrnou, přijímat příkazy velkého Budelípa!;-D;-D;-D

I. Pávek 8.2.2021 9:15

ÁÁÁÁÁ cheche, gauner je tu. Hned dám úložný disk na ty poštěky. Asi nový, starý už má jen pár Giga.

S. Ševeček 8.2.2021 8:46

zavřít hranice, pendleři ať zůstanou nafurt kde si vyberou, kdo se vrátí z cest na 2 týdny do soustřeďovacího hotelu.

vláda nechť oznámí, že pravda je taková, že lhaní už bylo dost (odborníků že Mají Řešení i lidí že se Chovají Odpovědně), že každý si musí poradit sám, RRR chránit sebe, že nemocnice nejsou nafukovací... a všechno otevřít !

M. Ivanovský 8.2.2021 17:59

Jestli náhodou nevíte, tak pendleři jsou nejvíc sledovaná a testována skupina lidí. To, že se to na ně snaží ,,hodit” p. Blatný, p. Vojtěch a vlastně i vláda je jen ubohý pokus zastřít vlastní neschopnost a chaotické počínání. Nejlepší bylo, když jeden den p. Blatný řekl, že za vše můžou lidi, jelikož nedodržují nařízení a hned druhy den to byli pendleři. Asi mu bylo vysvětleno, že jsou volby už tento rok, tak přeci nemůže ,.nasrat” voliče, když má u jména:,.za ANO”. Řekni radši pendleři, těch zase tolik není a hlavně už tak je lidi nemají moc rádi (mají stále práci a ještě ke všemu si vydělají víc za stejnou práci). Jj on je fakt požitek si každých 48h nechat rýpat do nosu, mějte ,.koule” a nech te se tak také testovat aspoň měsíc a pak si povím.