1.5.2024 | Svátek práce


Diskuse k článku

MIGRACE: Stěhování národů vyvolá problémy vždy

Ačkoli je ukrajinská společnost v mnohém jiná, čeští politici se naivně snaží začlenit Ukrajince do té naší a usadit je zde natrvalo

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Šejna 29.4.2022 6:49

Největší koncentrace ukrajinských uprchlíků v přepočtu na obyvatele je v Karlových Varech.

To jsou paradoxy, že?

P. Hatina 29.4.2022 9:13

No , jasně, místní Rusové jim vůbec nevadí, snadno se s nima dohodnou, mají na ně asi i kontakty a asi si i myslej, že tady u nich seženou v lázeňských obchůdcích práci.

Což asi bude ten největší problém, Vary jsou teď jako lázně na dně, co nezničil covid, to dorazila místní radnice neustálýma stavebníma přestavbama, Už při tom dojezdu do centra KV , aby se nelekli, že je bus odvezl zpátky, ono to tam vyhlíží jako na Donbase..

K. A. 29.4.2022 14:25

Z čeho tak usuzujete? Víte o nějakém podobném bezproblémovém případě? Když tady bude půl milionu Ukrajinců, tak se budou stýkat převážně mezi sebou. Navíc nepočítáte s faktorem času, ty co tu jsou, přicházeli 30 let. To není tak, že v letošním roce přijde půl milionu Ukrajinců a pak 200 let nic. Čím víc jich tu bude, tím víc jich bude přicházet. Mimoto před 7 lety byl tlak na přijímání Syřanů, za 7 let to bude někdo a pak zase další. Bude se říkat, že Ukrajince jsme zvládli, tak zvládneme i Araby nebo Somálce.

Můj názor je, že bychom měli přijímat jen tolik migrantů, aby nikdy nehrozilo, že se staneme ve vlastní zemi menšinou. Zkuste si to někdy spočítat, kolik lidí máme ročně přijímat, aby to tak vyšlo a pak mi řekněte, kolikrát se toto číslo vejde do půl milionu?