22.5.2024 | Svátek má Emil


Diskuse k článku

MIGRACE: Stěhování národů vyvolá problémy vždy

Ačkoli je ukrajinská společnost v mnohém jiná, čeští politici se naivně snaží začlenit Ukrajince do té naší a usadit je zde natrvalo

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Vlk 29.4.2022 8:37

Pan Klaus stále netuší, kde je podstata problému. Putin se rozhodl získat území, která jsou bohatá na plyn, ropu, rudy a soustředěn průmysl. Pokud by Evropa měla toto z Ukrajiny, v Rusku by nastal problém. O lidi Putinovi zas tak nejde. Ruská vojska je proto nutné zatlačit zpět. Pane prezidente nepřemýšlejte o 10- tých prioritách.

F. Navrátil 29.4.2022 8:35

Situace je mnohem složitější, než si exprezident představuje. Má sklon k jednoduchým analýzám a řešením. Část Ukrajinců k nám přichází jako uprchlíci z válečných oblastí, část jako ekonomičtí uprchlíci ze země, ve které se nedá slušně žít, a část přichází, jsou mezi nimi zejména lidé co nejsou etničtí Ukrajinci a mají dokonce maďarské či rumunské pasy, aby sklízeli úrodu, kterou nezaseli. Přál bych si, aby ekonomickým uprchlíkům, kteří mají motivaci stát se českými občany, chtějí pracovat, učí se česky, kteří respektují český právní řád a kulturní tradice, bylo umožněno u nás zůstat a byla jim poskytnuta pomoc při začleňování se do české společnosti a při získání občanství ČR.

J. Lutic 29.4.2022 8:34

Pracoval jsem pres mesic v Nizozemi a rekl jsem si,ze nema cenu se ucit chrochtalstinu, když za mesic koncim a s anglinou se vsude domluvim. Predstava ze se nekdo bude ucit cesky kdyz umi rusky,je z jineho sveta,neni hloupejsich narodu na zacleneni nez Rus nebo Ukrajinec..

J. Nevrkla 29.4.2022 8:32

R^R^[>-]

P. Dvořák 29.4.2022 8:07

Nešiřte nepoplašnou zprávu.

Jinak řečeno: Dnes s pravdou ven, zítra s pár roky dovnitř :-)

P. Fialek 29.4.2022 8:06

Konečně někdo, kdo Klausův článek dočetl až do konce.

R. Langer 29.4.2022 8:05

Pěkně potrefená husa zakejhala... ;-D

R. Langer 29.4.2022 8:05

Rusům vadí, že se k nám stěhují Ukrajinci? Zajímavé. 8-o ;-D

J. Jirka 29.4.2022 8:04

Navrhuji veřejné čtení jmen všech českých udavačů z doby Protektorátu, kteří mají na svědomí desetitisíce zmařených životů a kteří se hned po válce stali platnými členy KSČ a škodili dál.

R. Langer 29.4.2022 8:04

Co za deset, patnáct let. Do roka a do dne... ;-)

V. Baumruk 29.4.2022 7:59

Takový malý český fašista. Nechce se věřit, jak hluboko klesl.

M. Juraška 29.4.2022 7:42

Naprostý souhlasR^R^R^

P. Dvořák 29.4.2022 7:42

To je nová společenská rovnice:

Objeví se Klaus = vyskočí Šubrt.

A. Stárek 29.4.2022 7:26

Stačila mi první lživá věta, dál jsem nečetl. "Čeští politici se naivně snaží začlenit Ukrajince do té naší a usadit je zde natrvalo." Proboha. Kteří? Čeští (vládní) politici se snaží, aby se ten příval uprchlíků nějak zvládl, s vědomím, že nemusí jít o týdny, ale třeba i o měsíce nebo ještě delší dobu, ale to je přece něco diametrálně jiného, než že se snaží je tady usadit natrvalo. Všichni, jak politici, tak Češi, tak i ti Ukrajinci, nic nechtějí víc, než aby se -ti ukrajinští uprchlíci- mohli vrátit domů. A jestli jich tady nějaká malá část zůstane a budou tady pracovat , tak to bude jejich rozhodnutí, nebude to na základě "naivní snahy některých českých politiků" a Česku navíc jejich práce může pomoct.

J. Ganaur 29.4.2022 7:14

Souhlas.R^

M. Šejna 29.4.2022 6:59

"Operace společná síla" byla zřejmě taky bezproblémová, když ji jistý VH nazval "Humanitární bombardování" a sdělil občanovi, že je to v zájmu míru.

Nakonec i bolševickou televizní revoluci ten pán omlouval jakymsi "duchem zákona"

R. Szewczyk 29.4.2022 6:50

ano, přesná charakteristika každého politika, otázka zní, co je na tom špatně?

M. Šejna 29.4.2022 6:49

Největší koncentrace ukrajinských uprchlíků v přepočtu na obyvatele je v Karlových Varech.

To jsou paradoxy, že?

R. Szewczyk 29.4.2022 6:47

No, až donedávna, hranice postsovjetska, sídla bolševických asiatických dobyvačných hord, byla tak nějak někde u Vyšného Nemeckého, a ejhle, náhle se ta hranice, snad Božím zázrakem, posunula až někam k Donu,

kolem 1650, židovrah b. chmelnicky, který nechal bestialně umučit krutými způsoby v podstatě všechny Židy na ukrajině, statisíce, se spojil s carem Alexejem a s musulmanskými tatary s Krymu , aby společně čelili mirumilovné katolizaci stran polska švédska a dalších,

teď probíhá veřejné čtení jmen obětí holocaustu, já navrhuji, aby příští rok se četly jména vrahů co se přímo podíleli na holocaustu, navrhuji začít těmi 1. demjanuk 2. alexej, 3. kokoc

a abych nezapomněl, tito určitě nejsou ukrajinci, a zároveň , to jsou ,bo teď jsou ty zákony takové, že když napíši , že to jsou ukrajinci, tak podporuji genocidu, ovšem když napíši , že to jsou nejsou ukrajinci, tak popírám holocaust

K. Šubrt 29.4.2022 6:44

Demagog, manipulator, populista, psychopat, narcis, hochštapler, egoista a odepsaný politik doma i ve světě. Vždy byl, je a bude dokud neodejde jednou provždy. Hnus fialový.;-D;-D;-D

P. Hák 29.4.2022 6:35

Tož ať si to v Praze užijí, když jsou takoví uvědomělí ;-)

P. Hák 29.4.2022 6:34

Ano, proto na tomto článku nejste a nekomentujete jej ;-D

J. Moravec 29.4.2022 6:34

Zajímavé. Stěhování národa Ukrajinců problém. Speciální operace přítele Vladimíra zřejmě bezproblémová. Pánové z IVK vědí jak to sdělit občanovi. Je si třeba udělat ten správný názor na věc.

P. Hák 29.4.2022 6:33

Zas takové obavy bych neměl. Ukrajinci se už roky do společnosti normálně začleňují a kulturně jsou kompatibilní. Představy o barbarech z Východu, které se na uvědomělci náhle zbožňované Ukrajince, dříve rusáky, ukroše a úkáčka, momentálně neaplikují, jsou pouhé předsudky. Daleko víc nás ohrožují výmysly domácího původu - cenzura, netolerance k jinému názoru, zastrašování, udavačství.

Ano, je pravda, že zatím jsou Ukrajinci rozptýleni ve většinové populaci, ale myslím, že ani to se příliš nezmění. Část z niových příchozích bude putovat dále na západ a zde zůstanou ti, co chtějí žít tady a jako my.

P. Dvořák 29.4.2022 6:22

Je nutno zapomenout na válku, protože o té Klaus nepíše. Věnuje se naší vnitřní problematice.

Klaus jako obvykle varuje a hledá (dnes zakázané) problémy tam, kde se za deset - patnáct let ukáží jako pravdivé.

J. Babička 29.4.2022 6:11

No tak sme se dozvědeli ruský názor na věc. A nyní si jít přežist Neffa, který netlumočí ruský názor, aler má vlastní

P. Manda 29.4.2022 5:44

;-D;-D;-D

P. Hatina 29.4.2022 3:27

Ono to tak bude. Ostatně, a je to zřejmé. že vláda (jak se chlubí) nic nevyřešila, dokonce aby ten masový problém přiznala a nastavěla pro ně imigrační tábory a tam pro ně vše zařídila, jako třeba v Řecku, nebo i v Německu.

Leč bylo jim zajištěno (nikoliv úsilím vlády) , dočasné ubytování v prostorech, které budou muset brzy opustit. Stadiony, školské tělocvičny. ubytovny taky hotely před sezónou, ale taky v privátních bytech a vláda za ně platí nájmy.

Jenže stát bude muset, už prakticky v řádu týdnů řešit, jak (by se jim) to ubytování mělo zajištovat nastálo (i s otázkou, kdo ho bude platit).

Že se nepodařilo zajistit kapacity ve školách, protože ta povinnost pro jejich děti nastoupit u nás do škol bude až od září. Že to bude nějaké "trochu jinak" i s tím zaplněním volných pracovních míst, protože (a zase se to běžně publikuje), naprostou většinu z nich tvoří samotné mámy s dětmi. Že ty děti nastoupí na trh práce až někdy možná za deset i více let (pokud tu zůstanou) , a že ty mámy (a rády ) s nimi zůstanou doma, pokud jim to náš sociální systém umožní.

Toto snad není nějaká nemístná kritika, toto by měla vzít vláda do odborné úvahy, než se začne chlubit, jak to bravurně zvládá..

P. Hatina 29.4.2022 3:05

Jenomže, ono to tak přece je, a jak se dá dočíst v podrobnějších zprávách, tak Ukrajinci míří do - ne jedné, ale poměrně malé skupiny měst, kde se koncentrují - A jakékoliv snahy státu je nějak násilně přesídlovat po celém území asi neprojdou..

P. Smetana 29.4.2022 1:04

Naštěstí tvé bláboly už nikoho nezajímají.