22.5.2024 | Svátek má Emil


Diskuse k článku

MIGRACE: Stěhování národů vyvolá problémy vždy

Ačkoli je ukrajinská společnost v mnohém jiná, čeští politici se naivně snaží začlenit Ukrajince do té naší a usadit je zde natrvalo

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Pavelka 29.4.2022 14:39

Není,to je bluf...Ve skutečnosti pocházízMíleče u Nepomuka...ˇUsměvné je, že Klaus tvrdí...ze Šumavy, od Nepomuka...Nepomuk ale rozhodně není na ˇˇSumavě, i když místníříkají,že je tam Šumava už cítit...Ale to jen na okraj

K. A. 29.4.2022 14:39

Ne to není relativizace. To, že Rusko napadlo Ukrajinu není propagandistické heslo, ani černobílé vidění světa. Takovou interpretaci tam vkládáte Vy a čtete nepozorně. Z věty: "Ruská agrese vůči Ukrajině je výraznou většinou našich spoluobčanů zásadně odmítána." jasně vyplývá:

1) Ruská agrese na Ukrajině je neoddiskutovatelný fakt.

2) Většina občanů ji odmítá, tj. odsuzuje, hodnotí negativně.

Dále Klaus říká, že i jinak kritickým občanům nevadí propagandistická hesla, ale neříká, jaká hesla to jsou.

Nicméně lze uvést příklady propagandistických hesel, k nimž by mohl mít občan negativní postoj, jakkoliv rezolutně odsuzuje ruskou agresi. Např. na stránce branmecesko.cz původní výzva: "Nahlásit dezinformace není práskačství." Tohle heslo dokonce vyvolalo u části veřejnosti takovou nevoli, že to pak vláda radši smazala.

J. Vlček 29.4.2022 14:37

Rusové vraždí Ukrajince a ne naopak?

Nepřišli Rusové náhodou zabránit vraždění Rusů Ukrajinci, které se dělo od roku 2014 do současnosti?

Pane Vitekere, je dobré se nespoléhat pouze na informace které nám tématu Ukrajina poskytuje naše TV, ale poohlédnout se i po jiných zdrojích adekvátních informací.

https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=DMfGIOBV-Yc&t=1s

J. Pavelka 29.4.2022 14:36

Pokud bych měl soudit podle Ukrajinců, co přišli a s kterými jsem mluvil.,spousta tvrdí,že se chce vrátit...ale to není reprezentativní vzorek, a pak, ž to bude aktuální...

P. Khail 29.4.2022 14:35

Pletete si kopce,to byste jako správný vlastenec dělat neměl. Rv;-D

J. Pavelka 29.4.2022 14:34

Já nevím, zda někdo tak vehementně tvrdí, co Klaus keritizuje, nebo zda vytváří "slaměného panáka" (nejspíš něco mezi tím) Samozřejmě že přijetí velkého počtu ssebounese problémy ale to nikdo nepopírá...

I. Viteker 29.4.2022 14:25

A co z toho vyvozujete ? Nebo chcete někoho strašit ? A co tenhle narativ: Ukrajinou to neskončí ! ( ruská masmédia) Tady jde o jednu jedinou věc - a to celou dobu . Rozdělit společnost, rozdělit EU a rozdělit pokud možno NATO, aby se puťkovi lépe manipulovalo s jednotlivými zeměmi.

K. A. 29.4.2022 14:25

Z čeho tak usuzujete? Víte o nějakém podobném bezproblémovém případě? Když tady bude půl milionu Ukrajinců, tak se budou stýkat převážně mezi sebou. Navíc nepočítáte s faktorem času, ty co tu jsou, přicházeli 30 let. To není tak, že v letošním roce přijde půl milionu Ukrajinců a pak 200 let nic. Čím víc jich tu bude, tím víc jich bude přicházet. Mimoto před 7 lety byl tlak na přijímání Syřanů, za 7 let to bude někdo a pak zase další. Bude se říkat, že Ukrajince jsme zvládli, tak zvládneme i Araby nebo Somálce.

Můj názor je, že bychom měli přijímat jen tolik migrantů, aby nikdy nehrozilo, že se staneme ve vlastní zemi menšinou. Zkuste si to někdy spočítat, kolik lidí máme ročně přijímat, aby to tak vyšlo a pak mi řekněte, kolikrát se toto číslo vejde do půl milionu?

V. Pavelka 29.4.2022 14:25

Není Kouře bez ohně p. Semrád !

L. Harvánek 29.4.2022 14:22

Fara je trvale obydlená, část, která sloužila jako hospodářská budova, byla svépomocí upravena jako ubytovací prostory a přízemní část slouží jako klubovna, knihovna a společenská místnost. A řekl bych, že v našem městě není o byty nouze, když skončila těžba uranu a jeho zpracování.

I. Viteker 29.4.2022 14:21

A jak byste chápal tohle ? : Ruská agrese vůči Ukrajině je výraznou většinou našich spoluobčanů zásadně odmítána. Je důrazně odmítána i těmi, kteří jsou jinak velmi citliví na propagandistická hesla a černobílé vidění světa. Teď jim nevadí. - To je jasná relativizace faktu, že Rusové napadli Ukrajinu. Protože přece tady jde podle VK více o propagandistická hesla a černobílé vidění světa, než o fakta. A naivní jste vy, pokud si necháte bulíkovat, že tu jde o něco jiného, než o ruskou propagandu . Přesně takhle se totiž budují dezinformační kampaně.

K. A. 29.4.2022 14:17

Myslím si, že se mýlíte. Čím větší počet imigrantů z jedné kultury, tak tím větší mají šanci žít jen ve své komunitě, což je pohodlnější. Ukrajinci se začleňují celkem dobře, ale to neznamená, že to bude platit i při vysokých číslech. Kdyby ve Francii měli dva muslimy, tak by se taky integrovali dobře. Prostě poměr migrantů množství/čas je zásadní, což si bohužel lidi neuvědomují.

V. Pavelka 29.4.2022 14:16

Že by jim ČT vyčlenila jeden kanál propagandy ?[UA]

K. A. 29.4.2022 14:13

Moje zkušenost je, že mezi Ukrajinci a Rusy v Praze je rozdíl právě v tom, že Ukrajinci se učí česky a Rusové očekávají, že se tu domluví rusky. Samozřejmě nemusí to platit pro všechny. A mimochodem rusky se mluví jen na východě Ukrajiny, menší západní "polovina" je ukrajinskojazyčná.

V. Pavelka 29.4.2022 14:13

Každý rok Chodí Klaus na Říp ? To nevíš Vérosta ?

K. A. 29.4.2022 14:09

Možná jste nepřesně informován. Úřady se ptají Ukrajinců, jestli tu chtějí zůstat, a podle toho jim vybírají bydlení. To není snaha usídlit je tu natrvalo? Ostatně viz i výroky některých politiků.

K. A. 29.4.2022 14:05

Spíš to tedy vypadá, že průměrný Čech je dnes více Ukrajincem než Čechem. (Kdo si dá na fb českou vlaječku, je mnoha čecháčky automaticky považován za ruského trolla.) Jinak Váš výrok je pěkná blbost, protože průměrný Ukrajinec je dnes velký vlastenec, což je pochopitelné.

K. A. 29.4.2022 14:01

Podle mě Klausovi vadí to, že naše vláda rovnou Ukrajincům nabízí, aby tady zůstali. To vadí i mě, stejně jako třeba rozhlasové zprávy v ukrajinštině. S tím, že děti mají chodit do školy a že uprchlíci můžou pracovat, nemám problém.

V. Pavelka 29.4.2022 14:00

Dotaz pro naivní ? Až se vrátí muži k rodinám s válečnou zkušeností ? Zapadne klíč života do zámku bez problémů ? Nehledě na Čechy, měkýše a bázlivé [UA][>-][UA] ?

J. Farda 29.4.2022 13:58

Kruci! [UA][>-]R^

K. A. 29.4.2022 13:57

To je dobře, že to konečně někdo řekl. Není v našem zájmu přijmout tolik imigrantů. Měli bychom jim pomoci, ale zároveň dát najevo, že jejich pobyt je tu dočasný a ne jim nabízet, jestli tu chtějí zůstat. Samozřejmě, kdyby se situace ne Ukrajině horšila, tak se asi nedá nic dělat, ale zatím je i na Ukrajině dost míst, kde nehrozí nebezpečí života. Mám podezření, že ODSka a TOPka v nich v duchu své pravicové tradice vidí levnou pracovní sílu a přijmout 300000 migrantů je pro ně způsob, jak ojebat českého dělníka a českou prodavačku. Také bychom mimochodem měli říct, že kdo v této zemi případně zůstane, tak se musí stát Čechem.

Osobně mám Ukrajince rád. Jsou nám blízcí. Na rozdíl od Rusů se učí česky atd. Určitě tady budu mít radši Ukrajince než stejný počet Angličanů, Němců nebo Rusů. Představte si 300000 Rusů, jaká by to byla teď Putinova pátá kolona.

J. Farda 29.4.2022 13:57

[UA]R^

J. Farda 29.4.2022 13:54

Ale proti Vašemu charakterovému i duševnímu potenciálu je jen trapný čučkař!!;-)

K. A. 29.4.2022 13:45

Vy jste dobře naštvanej a k tomu naivní. Se svými názory byste si měl dát pozor, aby vás nějaké sluníčko neobvinilo z rasismu, že upřednostňujete bílé migranty před snědými. Mimochodem, kde Klaus říká, že Rusové na Ukrajině nejsou a nevraždí Ukrajince?

J. Pšenička 29.4.2022 13:43

Dvojí metr je základní jednotkou politické korektnosti, na které staví neomarxistická verbež. SSemerádovi to tudíž připadá jako naprosto správné.

I. Viteker 29.4.2022 13:39

R^

R. Langer 29.4.2022 13:36

Jo. Ale to se Václava Klause opravdu netýká, právě naopak. ;-)

R. Langer 29.4.2022 13:35

Hned jim to běžte vpálit do ksichtu! Okamžitě! :-P

I. Viteker 29.4.2022 13:34

Pěkný pokus o ruskou vlivovou operaci. VK se pokouší popřít zjevný rozdíl mezi válečnými uprchlíky a migrační vlnou z Blízkého východu. Zmínkou o propagandistických heslech v souvislosti s ruským napadením Ukrajiny jako by se snažil popřít zjevná fakta Je přece fakt, že jsou Rusové na Ukrajině a ne naopak. Je fakt, že Rusové vraždí ukrajinské obyvatelstvo a ne naopak. To pane Klausi nevidíte, nebo nám taky sdělíte, že všechny ty scény z osvobozených ukrajinských měst jsou klipy nahrané za pomoci komparzu? Nedivil bych se. Vládě podsouvá rozjásaný postoj, vůči uprchlíkům, což je opět zjevná nepravda, nebo přinejmenším páně Klausův dojem. Vláda taky nikdy netvrdila, že se neobává problémů - opět další nepravda Václava Klause. VK má komunistické vidění světa, který rozděluje na Západ a Východ. Skutečnost je ale taková, že svět je dnes rozdělen na demokratické státy a na ty ostatní. Ukrajina se snaží být demokratickým státem na rozdíl od Ruska. Co se týče korupce, je z velké části způsobena změnami v životě Ukrajiny a taky pozůstatkem z dob Sovětského svazu. Jenže zatímco Ukrajina má předpoklady se korupce a zločinnosti postupně zbavit, v Rusku je stav státní gangsterokracie konzervován vedením země. O tom se ale VK nikdy a nikde nezmiňuje. Nakonec i my sami dobře víme, o čem je řeč - zažili jsme to v 90.letech a za Opoziční smlouvy. Zlepšení poměrů v této oblasti však rozhodně není výsledkem úsilí VK ani MZ. Začlenění uprchlíků, pokud se rozhodnou zůstat, určitě bude záviset i na nich samotných a přijímáni jejich dětí do škol je určitě v pořádku. Nebo byste je pane Klausi nechal v izolaci ? Závěrem chci říct, že mi tenhle článek VK přijde přesně jako pokus o ovlivňování veřejného mínění - vlivová operace některé z tajných služeb Ruska. Podobá se kampani proti americkému radaru na území ČR...

J. Lutic 29.4.2022 13:32

Děti se naučí,dospeli uz ne,je to v nich,to rusactvi.