8.5.2024 | Den vítězství


Diskuse k článku

MIGRACE: Problém s uprchlíky prověřuje politiky

„Je trochu naivní domnívat se, že se nám uprchlická vlna vyhne,“ prohlásil prezident republiky Miloš Zeman. Na jeho slova by se dalo reagovat tím, že se nám nevyhnula a že nás zaplavila. Soudě alespoň podle sílících obav obyvatel a výroků některých politiků.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Dvořák 2.9.2015 2:32

Zavděčit se masám, tedy říkat a dělat to,

co si přeje většina, je prý populismus. Kdežto ti druzí, ti správní politici (a samozřejmě akademici) mírní emoce a používají rozum. Aha.

Velice mě zaujal tento odstavec: "V neposlední řadě se země Evropské unie musí vyrovnat s tím, že do tohoto prostoru už zamířily stovky tisíc lidí. Část z nich se útěkem snaží zachránit holý život." Jelikož se MUSÍM !!! smířit, tak vlastně ani nemá cenu proti tomu něco dělat. Raději ani psát. Aha.

Co jsem ale vůbec nepochopil je věta: "Někteří chtějí na starý kontinent proniknout, aby se měli lépe." Znamená to, že někteří chtějí na starý kontinent proniknout, aby se měli hůře?

I. Schlägel 2.9.2015 9:05

Re: Zavděčit se masám, tedy říkat a dělat to,

Nikoliv, někteří (menšina) opravdu utíkají, aby si zachránili život. Ostatní proto, aby se měli ekonomicky lépe. Nikdo neutíká, aby se měl hůře, což ovšem neznamená, že se v nové "domovině" nutně bude mít lépe :-)