3.5.2024 | Svátek má Alexej


Diskuse k článku

MIGRACE: Poslechl jsem si Klause - a byl jsem šokován

Tématem byla uprchlická krize. S přibývajícími minutami (rozhovor zde) jsem shledal, že s naprostou většinou toho, co VK říká se mohu vnitřně ztotožnit.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Švarda 9.1.2016 6:42

Klaus a Zeman

Hranice soucitu je jednoznačná. Je to přirozený pud ssebezáchovy a to i když asi trochu jinými slovy, ale v podstatě podobně bývalý a současný prezident vyjadřují.Je nutné nezaměňovat soucit se snahou vyhovět za každou cenu. Neakceptujme sluníčkářské nesmysly, které hlásají pseudohumanisté. Zklamané ambice různých kartičkářů, ale z druhé strany spektra i poradců formulujících své zájmy obalené do ušlechtilosti nesmějí mít vliv na konání státu.

J. Hanzlík 6.1.2016 16:18

Matematické hranice soucitu

Souhlasím s autorem! Držíme-li se věci samé, není důležité kdo to říká, ale co říká. A tak se nám přirozeně může stát, že souhlasíme i s odpůrcem ve věcech jiných, neníliž pravda?

Po odeznění řetězového syndromu části elit, posedlých humanitářskými představami o promíchaném lidstvu a chorobné představy rozkvětu společné “multikultury” i závratně roztočených kol ekonomiky, přijde konečně na řadu rozum a pod tlakem všeobecného šoku ze zvyků a návyků, které si migranti přinesli ze svých domovů ve zkrachovalých despotických režimech.

Možná, že dojde i k osvětě mezi “multilidmi” a pátrání k jaké kultuře vlastně patří. Inženýrům zítřků bude těžké ulevit od jejich představy o pouhé kulturní nadstavbě. Trpí utkvělou představou správců této nadstavby a netuší, že by je právě militantní migranti o tuto iluzi připravili, mají totiž svůj kult zažraný za nehty a akademické debaty při svojí přesile “neberou”. A naše domácí paka budou muset vzít na vědomí svoje kulturní kořeny, které mají zakotvené nejen v lidových rčeních, ale i v zákonech a zvycích.

Protináboženské kyseláky ujišťuji, že o našich anticko-křesťanských kořenech už dávno nerozhodují církve. Pokud by to ony vzdali, tak já budu just křesťanem a vzhledem k judaistickým kořenům totéž přeji židům! A teď si dám něco studeného na vaši toleranci!

J. Hanzlík 6.1.2016 16:57

Re: Matematické hranice soucitu

Oprava: "ony vzdaly"

V. Vaclavik 6.1.2016 15:16

Sklenice poloplna, poloprazdna...

Prosty bloger pise - "Myslím si a hlásám kolem sebe totéž. Proto jsem považoval za nutné hovorit o šoku – o šoku z prekvapení z toho, že coby prostý bloger na ceském internetu mám totožný názor jako špicky jednoho tuzemského think-tanku (Institut VK)."

A ja, prosty diskuter, nejsem ani v soku ani prekvapeny, ze nekdo prosty jako vy muze prijit s necim, na co prisli institucionalni otitulovani profesionalni myslitele (mnozne cislo).

Vy jste se tu pane Stejskale dopustil tzv. odkopani se, tedy odhaleni duse naseho radoveho lidu (sam prece rikate, ze jste prosty), ktery pada na zadek pred vsim, co ma titul, urad, honosny nazev, a to i presto, ze z takovych mist casto, a dnes dokonce i zpravidla, proudi bludy (ted mluvim vseobecne, nemyslim tim ten IVK). Minimalne cervicek zahloda i v pripade, ze nejakemu vystupu honosne instituce a osoby prosty clovek zprvu neuveri. To pozlatko a status ve spolecnosti je mocna vec. Proto si platime politiky tak dobre, protoze pred bohatymi kazdy prosty clovek padne na zadek a zmoula cepici v rukou, proto si je usazujeme do honosnych palacu, do starovekych pamatek, aby na ne padl odlesk slavne minulosti nasich kralovskych, feudalnich vladaru, vrchnosti...

Proto si Klaus nemohl najmout jen tak nekde kancelar, pred tim by nikdo na zadek nepadal. Ovsem pro exprezidenta se nasel prosty ale zbohatly obcan, ktery vedel, ze jedine nejakou vilkou doda tomu lesk a navrch jako tresnicku byl pridat nazev institut, aby to bylo dost honosne... Proste a jednoduse, u nas se hodnoti co rikate nikoli podle toho co rikate, ale podle vaseho vice ci mene honosneho autoritativniho statusu.

Ovsem tyto veci se neomezuji jen na Cechy a jejich malou zemi. Pred lety jsem povesil na 'anglicky' internet svoji malou praci v matematice a ozval se me emailem nejaky Sved, ktery chtel vedet, jestli jsem nejaky profesor na nejake univerzite...

V. Roubíček 7.1.2016 0:13

Re: Sklenice poloplna, poloprazdna...

Nevím, koleno asi jsem vás a vaše výtky k autorovi nepochopil. Autor píše, že ačkoli normálně s VK nesouhlasí, tak ale nyní ano.

A já za sebe říkám totéž. V podstatě téměř vždy jsem silně s VK nesouhlasil, ale nyní mé myšlenky jsou v podstatě s ním shodné. Tedy, jinými slovy, si před nikým na zadek nesedám ani nemám zapotřebí. Jen konstatuji, že má mysl se obává shodných věcí. Že někteří vůdci EU, vzájemně si chrabře bušící do ramen, prosazují určité věci jenom aby je prosadili, protože to řekli oni. Že další velká skupina má připravené obrovské obchody, ale pouze pro sebe, Evropa jim je ukradená. Vždyť již nyní vyrábí všude možně, jen aby tzv ušetřili, ale vlastně jenom aby oni sami ještě více vydělali. Co se stane potom, je jim jedno. Těmto skupinám se vyplatí financovat pár hloupých nadšenců, ať už mezi politiky, tak mezi novináři. A když o tom budou správně psát (podle pravidel Goebbelsovy propagandy) tak těch 80% občanů EU, kteří skáčou na lep každé reklamě, uvěří, že.

J. Urban 6.1.2016 15:09

Ano, ovšem takto to naplno

uvádět jistě není politicky korektní :-)) Jinak: ty turecké mafie převaděčů: mohou existovat jen z vůle a s ochranou tureckého státu, kterému vládne Erdogan, kterého týden před volbami jela osobně do Turecka podpořit Frau FDJ-Merkel.

V. Roubíček 7.1.2016 0:20

Re: Ano, ovšem takto to naplno

Ach jo frau FDJ Merkel.

Němečtí experti prý spočetli, že v Německu nyní už tak převažují důchodci, že až oni za 10-30 let zemřou, tak je nikdo nenahradí, a že pak německo bude mít o 30% obyvatelstva méně. A tak doporučují aby se nová pracovní síla nechala vpustit. Že to už pak nebude Německo , to jim asi nevadí. No, že by mi vadilo, že bude němců o 30% méně, to zase až tak ne, ale že bych byl nadšen ze šíitského státu na území lužicka, pomořanska či bavorska, to tedy opravdu ne. Aby zase jednou nebyli Braniboři v Čechách....

Z. Švrček 6.1.2016 11:47

Dodal bych svůj názor

prostého diskutéra stran důvodů, proč byla ona nabídka Merkelové a jejích souputníků - elit EU - učiněna. Obávám se, že zde neúčinkuje spontánní řád lidské interakce, ale naopak jeho nerespektování - touha socilaistických vykuků vytvořit si konečně svou vlastní Utopii (pokolikáte již)! Když se nepodařilo dostatečně rychle přimět občany států EU aby se odtrhli od dosavadního sepětí se svými národními státy, tradicemi, kulturou a tedy k tomu, aby vzali multikulturní, jednotný a jedinou vládou (těch elit) řízený nový nadnárodní stát za svoji svatou věc a aby v masovém hnutí smetli starý pořádek Evropy a vytvořili pořádek nový, ač pro to ony elity udělaly zároveň mnoho potřebného (vyjmenování a odůvodnění zde skutečně přesahuje možnost diskusního příspěvku), přistoupily k riziku. Využitím situace, kterou v Orientu pomáhali vatvořit, pozváním a přijímáním uprchlíků jednak doufají ve vytvoření situace, kdy bude možno silněji volat po ještě užší integraci a přistoupit k praktickému vytvoření mocenských struktur superstátu (EU policie, EU armáda) a také k tomu, že pomocí uprchlíků rozředí a rozloží dosud přetrvávající vazby občanů jednotlivých národních států. Tím (a spoléháním na vděčnost uprchlíků za přijetí) si doufají zajistit úspěch svého projektu. Neodhadli však dle mé mínky dobře charakter masy příchozích, kteří podléhají jiné ideologii a jinému náboženství, jež z nich nedělá vhodný materiál k splnění přání a záměrů paní Merkelové a spol. Tím vším ovšem současné elity činí krizi nezvládnutelnou, vytvářejí prostor a podmínky k frustraci svých občanů a otevírají tak dveře jiným potencionálním masovým hnutím a jejich případným vůdcům (např. nacionalistickým), což může vést ve vývoj, který nebyl záměrem a naopak smete současnou EU a její představitele.

J. Kanioková 6.1.2016 18:02

Přesně !

B. Rybák 6.1.2016 18:23

Re: Dodal bych svůj názor

Souhlasím s Vámi! Dějiny nekončí, ale návrat zpět (zrušení hédonistického, sociálně parazitického státu), už nejspíš možný nebude!

V. Roubíček 7.1.2016 0:26

Re: Dodal bych svůj názor

OPĚT jen dodám. Přesně. bohužel přesně.

To co bych před 25 lety vůbec neřekl, vůbec bych si nepřipustil, je tady. Nevím, jestli nechci zdrhnout od západní Evropy. Po 100 letech si dovolím říct, škoda Rakouska-Uherska.

J. Řezák 7.1.2016 9:10

Re: Dodal bych svůj názor

Až po stu letech? Myslím, že to bylo jasné už po dvaceti letech.

T. Kočí 6.1.2016 11:12

Jo, Klaus má často pravdu

Pro dost lidí nepříjemné.

J. Šimek 6.1.2016 11:17

Re: Jo, Klaus má často pravdu

O tom můžou vyprávět například pánové Lájoš Bácz a Pepa z Honkongu. Když teda chcete zjednodušovat :o)

Š. Hašek 6.1.2016 11:42

Re: Jo, Klaus má často pravdu

Pane Šimku, neudržíte thema hovoru. Snad se teď řeší něco jiného, šetřte municí - až bude řešeno financování Babiše a ANO. Nic ve zlém, jak jste stár?

S. Donát 6.1.2016 11:47

Re: Jo, Klaus má často pravdu

Snad udrží aspoň moč :).

J. Šimek 6.1.2016 11:59

Re: Jo, Klaus má často pravdu

53 a zjednodušující příspěvek byl o tom, že má VK často pravdu. Tak jsem přednesl stejně zjednodušený protiargument.

A pro váš klid, nejsem ani třicetikorunáč, ani koblihář. Jen nemám rád černobílé výkřiky a dogmatické už vůbec ne...

P. Švejnoch 6.1.2016 13:07

Re: Jo, Klaus má často pravdu

A proč nás tedy jimi s takovou urputností (a neuvěřitelnou kadencí) neustále oblažujete, milý pane J."S". Šimku 066 von Trautenau?

J. Šimek 6.1.2016 14:20

Re: Jo, Klaus má často pravdu

Máte někdy něco i k obsahu, nebo jste fascinován jen mojí osobou ?

S. Donát 6.1.2016 18:51

Re: Jo, Klaus má často pravdu

Myslím, že pan Švejnoch vznesl legitimní dotaz, kterým reaguje na obsah vašeho příspěvku, tedy jeho druhé části.

J. Šimek 6.1.2016 20:08

Re: Jo, Klaus má často pravdu

K obsahu mého příspěvku žádný dotaz nevznesl ...

S. Donát 6.1.2016 23:58

Re: Jo, Klaus má často pravdu

Šimek:

"nemám rád černobílé výkřiky a dogmatické už vůbec ne..."

Švejnoch:

"proč nás tedy jimi s takovou urputností (a neuvěřitelnou kadencí) neustále oblažujete?"

M. Stanovský 6.1.2016 10:55

Řešení je jednoduché...

Neustále říkám, že KAŽDÝ SE MÁ CHOVAT, JAK JE V KRAJI ZVYKEM. Pak ho budu mít rád, nebo alespoň tolerovat.

Je jedno, jestili jde o Romy, Cikány, Syřany nebo jiné Mohamedány. V Evropě je zvykem chovat se slušně, zachovávat křesťanské tradice a pracovat.

Za zavřenými dveřmi ať si dělá kdo chce, co chce. Mezi ostatními ať dělají tohle. A kdyby k tomu nelhali (jak je mnody u nich doma zvykem) a platili daně (jak bohužel přestává být zvykem úplně všude), vadit mi rozhodně nebudou.

P. Khail 6.1.2016 17:14

Re: Řešení je jednoduché...

"Za zavřenými dveřmi ať si dělá kdo chce, co chce" je nesmysl, některé věci se nemají dělat ani za zavřenými dveřmi. Toleroval byste týrání a zneužívání jen proto, že se odehrává za zavřenými dveřmi?

K. Janyška 6.1.2016 10:07

Mně v Klausových vyjádřeních a vyjádřeních IVK tragicky

chybí odvolávka na rostlý spontánní řád lidské interakce a lidského světa. To on, vyvolám aktivitou osamostatněných jednotlivců, civilizovaných z účinků z obchodu je podstatou všeho ve světě lidí. To s ním si nelze zahrávat. To on určuje, co bude a co nebude v posledku platit. Ono se ale o něm musí něco vědět. Nějak se mi nechce věřit, že v IVK o něm nevědí nic. Kdyby ano, není možné, že by nevěděli, že neustále se rozšiřující spontánní řád lidského světa se šíří od civilizovaných více k méně civilizovaným a ž obrácení tohoto trendu značí pro lidstvo katastrofu. To se však právě bohužel děje a přemnožení civilizovaní méně, začínají mít navrch nad těmi, kteří proces civilizace obchodem, tady vývoj lidstva, neosobně táhnou. A obrany zdá se není. Nevzdělanost obou skupin v této věci způsobí katastrofu... Dzp.

P. Hlosta 6.1.2016 8:39

Pro mně je to ne šokující

Já měl celkem ucelený názor na začínající migrační vlnu už před minimálně třemi lety, kdy se na Evropské břehy vyloďovaly ročně tisíce imigrantů a probíhala jakási kampaň v médiích o potřebě pomoci těmto ubožákům. Už tehdy EU neměla schopnost se s tím vyrovnávat a její politici plavali na vlně populismu. Co se děje v současnosti mně nepřekvapuje a celkem si troufám tvrdit, že jsem to předvídal v podobě, jaká je.

Že se ke stejnému hlásí dnes i osobnosti politiky a ekonomiky, je přízančné tím, jak je to vlastně pozdě. Bubnovat na poplach se mělo minimálně před osmi roky! To by ovšem museli být politici a ekonomové schopni státotvornosti. Paradox toho je v tom, že státotvornost je v rozporu s budováním EU.

Takový Klaus vlastně byl od počátku rétorikou proti EU a i vstupu do ní. Poněkud ošidné však je, že demonstroval své podvolení se a vhození svého ANO pro vstup do EU, jako i podpis pod Lisabonskou smlouvu. Kritizoval, ale nevyužil plně své možnosti z jeho funkce vyplývající. Prostě alibistická chytrystika, jak ji známe ze socíku. SVŮJ STÍN NIKDO NEPŘEKROČÍ ! A o tom to vlastně je. Osobnosti navolené k odpovědným zastupitelským funkcím nedokáží nic jiné, než to, že své kroky později dokáží odůvodnit a následky svých kroků potom prezentují slovy - "Já to přeci říkal už dříve a vy jste mně neposlouchali. Proto jste voliči za důsledky odpovědní,ale já ne!"

Můžeme stejně hodnotit kohokoliv v čele politiky našeho státu. U všech to bude přibližně stejné. NENÍ státotvorných! Jsou jen prospěcháři! Naprostá absence zásady držících !!!

Š. Hašek 6.1.2016 9:07

Re: Pro mně je to ne šokující

Trochu si to pamatuji jinak.

Bylo referendum a Lisabonská smlouva řešena Ústavním soudem ČR. Též si pamatuji proslovy některých "politiků". Těch, kteří jsou nyní zalezlí, moc nešpitnou, a když tak blábolí "něco" jako Jaromír Štětina. Co potom vyčítat Václavu Klausovi??

Václav Klaus se mi potom jeví jako nejkonzistennější politik stran brusele a ekonomických přivandrovalců.

T. Kočí 6.1.2016 11:14

Re: Pro mně je to ne šokující

Určitě

J. Kanioková 6.1.2016 18:18

Re:

Nejen proslovy některých politiků, ale i snaha "některých" lidí lékařské profese, kteří měli snahu nechat zbavit Klause svéprávnosti. No a to šílené běsnění pravdoláskařů proti němu, to se nedá zapomenout. Např. Havel - jak den před referendem o vstupu do EU vystoupil na Václaváku s prohlášením, že členství naší země v EU může vadit jen "mafiánům a šejdířům".

Klaus do poslední chvíle vzdoroval a doufal, že se náš ÚS pochlapí, bohužel. Tudíž bylo jasné, že už LS nikdo neodvrátí. Uvažoval i o odstoupení, ale pak by eurohujery už nikdo nebrzdil. Proto zůstal. Jenže Klausofobové ve všem vidí jen špatnosti. Zjevně každý - podle sebe soudím tebe..

Klaus podepsal Lisabon. A tvrdě kritizoval Ústavní soud - http://jdem.cz/9gva6

B. Rybák 6.1.2016 18:28

Re: Re:

Přesně tak!