17.5.2024 | Svátek má Aneta


Diskuse k článku

MIGRACE: Poslechl jsem si Klause - a byl jsem šokován

Tématem byla uprchlická krize. S přibývajícími minutami (rozhovor zde) jsem shledal, že s naprostou většinou toho, co VK říká se mohu vnitřně ztotožnit.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Roubíček 7.1.2016 0:39

Re: Re:

já bych paní Kanioková tak VK nechránil.

Já si myslím, že před 15-20 lety byla situace jiná. My jsem si začali rozkrádat veřejné statky, což v té době v západní Evropě tak dobře nešlo. Takže se naděje na naše umravnění prostřednictvím připojení do ostatní Evropy jevila jako dobrá.

Bohužel vývoj v západní Evropě a Americe po pádu studené opony šel taktéž prvobytně kapitalistickou cestou, v mnohých ohledech ještě prudčeji než u nás na divokém východě. Rozkrádání v malém Česku světovou ekonomickou krizi by přivodilo asi těžko. Velmi sofistikované rozkrádačky v Americe a západní Evropě, Německo nevyjímaje, ty už ano. Někde jsem si přečetl, že město Miláno bylo ožebračeno 5 světovými bankami o mnoho miliard ̈, 2 z USA, 2 německé a jedna asi místní. Haha.

R. Tesařík 6.1.2016 9:34

Re: Pro mně je to ne šokující

Pane Hlosto, nemáte pravdu. VK vyjednal alespoň výjimku, kterou vláda zazdila.Zapomněl?

S. Donát 6.1.2016 11:05

Re: Pro mně je to ne šokující

Pokud se dobře pamatuji, ta výjimka se týkala především majetkových věcí, kvůli obavám z prolomení Benešových dekretů?

J. Šimek 6.1.2016 11:11

Re: Pro mně je to ne šokující

S LS a VK to bylo tak: zůstat rovný, nepodepsat a odstoupit nebo zradit vlastní myšlenky s "mlhou" výjímky podepsat a udržet se v křesle. VK jednoznačně zradil, ale teď má pocit, že jsou všichni hlupáci a že už zapoměli...

Š. Hašek 6.1.2016 11:43

Re: Pro mně je to ne šokující

Nezbývá Vám tedy, než se konečně stát politikem. A ukázat nám, jak se to dělá.

J. Šimek 6.1.2016 12:58

Re: Pro mně je to ne šokující

Tak to se pletete, zrada vlastních idejí VK mě nijak nenutí stát se politikem.

M. Moravcová 6.1.2016 17:10

Re: Pro mně je to ne šokující

ale Klaus žádnou ideu nezradil. Bylo sakra těžké rozhodování. A jeho odpůrci a nenávistníci, ti žalobci z vlastizrady - dnešní vlastizrádní vítači, se jen třepali na to jestli odstoupí nebo podepíše. Jen se choval jinak, než vy byste chtěl. Tak taháte z pytle jakési tisíckrát ohrané chiméry. Kdyby tam, nastoupil po něm Schwarzenberg (kterého jsem volila se skřípěním zubů), tak by nás prodal za zlámanou grešli. Z toho křesla v obýváku, bez špetky zodpovědnosti se to kecá. Je pravda, že na to máte právo.

J. Šimek 6.1.2016 20:09

Re: Pro mně je to ne šokující

Kdo by nastoupil po něm je fuk. On se rozhodl zradit vlastní myšlenky a neabdikovat a podepsal...

B. Rudolf 6.1.2016 4:59

Tak obludnost migrační krize jste si uvědomil.

Jen mi není jasné, jestli jste si také uvědomil obludnost války, která probíhá na Blízkém východě. Protože vydělávání na převaděčství je jistě nemravné, ale mučení a vraždění lidí je obludné a odporné. Protože válka je hrůznou příčinou a převaděčství je smutným vedlejším efektem.

Lidem, kteří prchají před válkou, je správné poskytnout alespoň základní pomoc. Na tom bychom se snad mohli shodnout. Problémem samozřejmě je, že Evropská unie nabízí namísto základní pomoci rovnou azyl a to i tam, kde dotyční zjevně neprchají před válkou, ale prchají před nouzí.

Na lidech, jako je Václav Klaus nebo Miloš Zeman nebo Martin Konvička, mi vadí to, že v této věci zatím nenavrhli žádný konkrétní rozumný postup. A, pokud ho navrhli, - sem s ním.

A. Holík 6.1.2016 6:01

Re: Tak obludnost migrační krize jste si uvědomil.

Tak jsou to politici. Reseni nehledaji. Hledaji volice.

J. Krásenský 6.1.2016 6:12

Ano, pane Rudolf,

"diskuse nesmí být bezbřehá" a "kritika musí být konstruktivní" jak říkali totalitní socialisté v "táboře míru" ještě před sedmadvaceti lety. Stejné myšlenky vnímám pokaždé, když se náš nový "tábor míru" dostane do krize, což je alespoň od roku 2008 stále. O problémech se nemluví, neboť co "uši" neslyší, srdce voliče nebolí. A kdo o nich mluví, rozvrací náš společný dům, je fóbista což je jen moderní varianta reálně socialistického kverulanta.

Takže jinak, problém je nutné pravdivě poznat a pojmenovat, nikoli zamlčovat... a ty, co o něm hovoří, vyslechnout a ne stíhat společensky a soudně.

B. Rudolf 6.1.2016 21:14

Re: Ano, pane Rudolf,

Ale no tak, ani panu Klausovi, ani panu Zemanovi za jejich kritiku žádné vězení nehrozí. Dokonce nehrozí ani panu Kurasovi. A panu Robejškovi už vůbec ne.

Pan Konvička to s masokostní moučkou dost drsně přehnal, ale myslím, že ani jemu ve skutečnosti vězení nehrozí.

Ale bylo by dobré, kdyby výše jmenovaní už konečně přešli k racionálním návrhům řešení dané situace.

J. Fridrich 6.1.2016 7:26

Re: Tak obludnost migrační krize jste si uvědomil.

Kolik je v té lavině valící se proti všem zákonům a pravidlům do Evropy podle vás, pane Rudolf % těch opravdu bezbranných prchajících před válkou ? Kolik je také % ekonomických migrantů, když si uvědomíme kolik tito mladí, dobře oblečení muži dali převaděčům - a převládají v těch hordách ? Co myslíte, že jdou do Evropy dělat ? Pracovat a integrovat se do naší Euro-Atlantické civilizace ? Asi jste nezaznamenal " odhalení " německé kontrarozvědky, že cca 80 % imigrantů neprchá před válkou. To vědí i venkovské báby, že se sem valí nepřátelské asijsko-africké hordy ve fantastickém, nezvladatelném rozsahu a počtech ( s minimem žen a dětí ) již cca půl roku. Kolik je 80 % z 1 100 000 umí spočítat i děcko ze základky - frau Merkel a Juncker to asi neumí a přitom se jedná o všeho schopné nepřátele.

J. Šimek 6.1.2016 11:14

Re: Tak obludnost migrační krize jste si uvědomil.

Máte link na ta čísla ze Sputniku?

J. Aspirin 6.1.2016 12:51

Re: Tak obludnost migrační krize jste si uvědomil.

Data z 6. 1. 2016, zdroj agentura DPA (možno dohledat):

Nejvíce (skoro 203.000) osob, které se snažily získat azyl, přišlo do Německa - to je 32,4 procenta. Následuje Švédsko (13 procent), Itálie (10,3 procenta), Francie (10 procent), Maďarsko (6,8 procenta), Británie (5,1 procenta), Rakousko (4,5 procenta), Nizozemsko (4,2 procenta) a Belgie (3,6 procenta). Devět z deseti žádostí o azyl v EU bylo podáno jen v těchto devíti zemích.

Je zde jasná korelace mezi štědrostí sociálního systému a počtem uprchlíků.

Ředitel německé tajné služba 26. 11. 2015 uveřejnil odhad, že 80 procent uprchlíků jsou mladí muži ve věku 16 - 35 let.

Těch 80% ekonomických uprchlíků zaznělo v rozhovoru s "českým" muslimem Hassan Atalayem... Všechna tato data jsou bez problému dohledatelná.

J. Šimek 6.1.2016 12:59

Re: Tak obludnost migrační krize jste si uvědomil.

Aha, tak Atalaya je ten věrohodný zdroj ...

J. Aspirin 6.1.2016 13:22

Re: Tak obludnost migrační krize jste si uvědomil.

Zvláštní je, že jste se chytil právě jeho (docela jsem to čekal:-)). To, že ve statistice DPA je cca 90 procent žádostí uprchlíků v zemích kde je neštědřejší sociální systém to jste přehlédl?

No a co třeba tohle:

http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/391043-v-nekterych-oblastech-v-centru-vam-nemuzeme-zajistit-bezpecnost-vzkazuje-radni-kolina-nad-rynem.html

J. Šimek 6.1.2016 14:25

Re: Tak obludnost migrační krize jste si uvědomil.

Nechce se mi do debaty s člověkem, který zjevně nedodržuje pravidla diskuse tím, že se podle nicku anonymizoval.

Udělám výjímku - nevidím to s tou štědrostí tak černobíle a to proč. Za posledních 25 let "zmizelo" na území Schengenu cca 20 milionů imigrantů. Ti jsou tak mimo školský, zdravotní i sociální systém. To mi říká, že to s tou mucholapkou štědrosti dávek nějak hapruje a věc bude složitější ...

J. Aspirin 6.1.2016 14:40

Re: Tak obludnost migrační krize jste si uvědomil.

Je zvláštní, že u uprchlíků Vám anonymita nevadí:-))

A pokud nebudete respektovat mé rozhodnutí, že na internetu nebudu věšet svou identitu každému na nos - stejně jako v reálném životě tak se mnou nediskutujte!! Já vám o žádné výjimky nestojím.

B. Rudolf 6.1.2016 21:08

Re: Tak obludnost migrační krize jste si uvědomil.

Jenomže já jsem netvrdil, že to tak není (To, co jste napsal Vy, se s tím, co jsem napsal já, nevylučuje). Jen jsem upozornil na to, že Václav Klaus a spol. žádné rozumné řešení nenavrhují.

P. Kolář 6.1.2016 8:30

Re: Tak obludnost migrační krize jste si uvědomil.

Buďte tak laskav a předložte návrh,jak vyřešit nenávist mezi muslimy.Nobelovka za mír Vás nemůže minout.Řešením by mohlo být čekání,až se vyvraždí sami.

B. Rudolf 6.1.2016 21:05

Re: Tak obludnost migrační krize jste si uvědomil.

Tady jde přece o něco jiného. Václav Klaus kritizoval (a do značné míry právem) chování vrcholných politiků Evropské unie. Jenomže, pokud nepoukáže na možnost rozumnějšího řešení, tak jenom získává body na existenci problému, který řeší jiní.

F. Svoboda 6.1.2016 9:37

Re: Tak obludnost migrační krize jste si uvědomil.

Konkrétní řešení, po kterém voláte : Koncem minulého roku zde zazněl příspěvek na ochranu hranic Schengenu : dvě lodě ( po předchozím varování ) potopit a třetí již nepřipluje. Dobroserové namítnou, že by to bylo nehumánní, ale mnohem horší je vystavit vlastní evropské občany nehumánnostem , které nastanou. Byla by to pouze účinná ochrana hranic před invasí, podobná jakou chystali Britové v r. 1940, když očekávali invasi německou !!!

J. Šimek 6.1.2016 11:16

Re: Tak obludnost migrační krize jste si uvědomil.

Snažíte se jen hloupě ospravedlnit vlastní touhu po vraždění, šašku.

I. Schlägel 6.1.2016 11:53

Re: Tak obludnost migrační krize jste si uvědomil.

Vy si to ještě možná úplně neuvědomujete, ale za šaška jste tady hlavně Vy, chasníku.

J. Šimek 6.1.2016 13:01

Re: Tak obludnost migrační krize jste si uvědomil.

Pro vás je člověk, který odmítá řešení vražděním civilistů šašek?

P. Švejnoch 6.1.2016 13:15

Re: Tak obludnost migrační krize jste si uvědomil.

Těžko říct - ve Vašem případě ovšem lze možná obě charakteristiky sloučit. Snad odmítáte vraždění civilistů - to nevím, a je mi to (stejně jako jiné Vaše názory) celkem fuk. Ale šašek, milý pane J."S". Šimku 066 von Trautenau, šašek jste zcela určitě... :-)

I. Schlägel 6.1.2016 13:33

Re: Tak obludnost migrační krize jste si uvědomil.

Nikoliv, šaškem jste proto, že z jiných děláte milovníky zabíjení civilistů, i když jimi zdaleka nemusí být přes nedostatky v jejich argumentaci. Jste se vším a s každým rychle hotov. Možná nejste šašek, ale "morální autorita". Na tu se neomylně a pravidelně ve svých příspěvcích sám pasujete.

S. Donát 6.1.2016 13:41

Re: Tak obludnost migrační krize jste si uvědomil.

Hezky jste to vystihl. Ve svých očích morální autorita, pro jiné šašek :).

J. Šimek 6.1.2016 14:28

Re: Tak obludnost migrační krize jste si uvědomil.

Nesouhlasím se zabíjením civilistů pro výstrahu. Kde jste v tom našel, že se na něco pasuju?

Tvoříte závěry z nějakých svých předsudků nebo dojmů, milý pane.