7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Diskuse k článku

MIGRACE: Pekarová by začala dětmi

Předsedkyně TOP 09 se vyjádřila k migraci tak, že by přijímala „prověřené“ osoby a začala by dětmi. Hezky se to mluví, že ano.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Gottlieb 16.8.2021 16:17

souhlasím

J. Macků 16.8.2021 14:28

Paní Pekarová by se měla především starat o své vlastní děti, pokud se na nějaké vzmůže a neradit jiným, jak mají co dělat nebo nedělat.

P. Čech 16.8.2021 17:02

Už někdo viděl politika, který se stará sám o sebe? Rozhodně ne. To totiž vyžaduje smysluplnou práci a té se, jak známo, politici významně štítí. A podle toho to také všude vypadá.

J. Krejčová 16.8.2021 14:20

Rozptýleně po celé republice ? Aha, tak to dobře známe. Když se do jednoho vchodu bytového domu nastěhuje jedna cigánská rodina, jsou všichni tam bydlící v háji. Bez nadsázky mají zničený život a postupně se odstěhovávají. Byty jsou prázdné, nikdo normální tam bydlet nepůjde a tak se zaplňují zase cigány. Tak vznikají gheta.

J. Gottlieb 16.8.2021 13:58

JJ surikata Pekarová patří k týpkům vytaženým z klobouku, kteří jsou schopni se erudovaně vyjádřit ke všemu a tím se z ní stává směšný paskvil

H. Rybnická 16.8.2021 14:02

Podle sebe soudím tebe

J. Gottlieb 16.8.2021 15:23

rybnická , já nekandiduji v politice

H. Rybnická 16.8.2021 13:41

Tak a ted se věnuji mi trochu bližší migraci, je to totiž migrace 14 milionů (jedenapůl České Republiky) lidí, pardon otrhaných uprchlíků, tedy migrantů bez lodí, z východní Evropy, z toho tří milionů ze spravedlivého Českolovenska. po válce do území na cimprcampr rozbombardovaného Německa. O desetiletí později byli nejenže integrování. měli práci, obživu, povětšinou auto a stát ve frontě na základní potraviny bylo něco co si nemohli ani v těžkých horečnatých spáncích představit. Povětšinou dovolenou na pláži u moře jižněji ležících sousedů, v studiu pro děti chyběl pouze marxismus-leninismus. Ale nejen to. Práce bylo v zemi víc než lidí, takže se začínalo s nabíráním lidí v jižněji ležících zemích, kde snědé tváře s vousy patří k dennímu pořádku. Dalších pár milionů. Něco přes tři miliony v zemi zakotvilo do dnes. No a těch dnešních pár migrantů také ještě zvládneme, do dnes je již 69 procent nově příchozích v zaměstnání a z těch starších někteří dokonce vynalezli lék na covid. Podává se i vzemích koruny české .

Jo a tuhle jsem četla v českém denním tisku,( aby mi někdo zase něco nevykládal o sudetáckých novinách), že ty Sudety do dnes. po skoro již celém století, ještě nefungují tak jak by měla fungovat řádná občanské společnost. Prý to vězí v těch nedostatečných sociálních vztazích , ktré se vytvářejí po staletí a ne jen po semtamprocházejících, podívat se a táhnout dál.

J. Hrdlička 16.8.2021 14:15

Šli do země svého národa, do státu, s nímž se ztotožnili a kvůli kterému mnozí předtím rozbili země, kterých byli občany.

Ale jelikož do svých bývalých zemí pomohli dotáhnout socialismus, tak se podíleli na jejich poválečném zaostávání. I ty Sudety mohly pořádně pokročit až po pádu komunismu v roce 1989.

Vztahy se vytvářejí pomalu, někdy i po staletích se příchozí chtějí odtrhnout a zemi, kam dobrovolně jejich předkové přišli, zničit. Naštěstí teď v Sudetech takovýto scénář už nehrozí.

P.S. Jak jsou v Německu štastni, dokumentuje vzestup stran a la AfD.

J. Krejčová 16.8.2021 15:24

Žádné Sudety neexistují. Existovalo Československo, v jehož české části žilo po staletí v příhraničních oblastech mnoho Němců a všichni byli občany Československa. Pohraničí bývalo krásné, jistě i zásluhou pracovitých, akurátních Němců. Tak jak se ve třicátých letech mohli tak nadšeně a hromadně zříkat našeho občanství a hlásit se k Říši ? Jak to, že tak snadno a zřejmě rádi / po těch staletích soužití / uvěřili, že jejich čeští sousedé jsou podlidé a začali je šikanovat ? A pár let nato dokonce vraždit ?

H. Rybnická 16.8.2021 17:05

Paní Krejčová, sociální nepokoje vždycky rostou tam kde je hlad a bída a ta v Sudetách byla. A to mnohonásobně vyšší než ve vnitrozemí. Dík československé vládě, která všemožně upřednostňovala, hned po 1918 ale také v době hospodářské krize svoji národnostně českou občanskou společnost. Nezaměstnanost v Sudetách byla vysoká kolem 40 %, pracovní místa ve státních nebo komunálních službách, školství atd byla obsazována výlučně občany české národnosti, státní zakázky i v Sudetách byly udělovány českým firmám ve vnitrozemí, i když na místě byly vynikající firmy německé. Německá akademická elita nenašla – z národnostních důvodů - práci, zpravidla musela za prací do Německa. Dlouholetá nezaměstnanost v Sudetách nebyla vyjímkou. A tak dále. Že se o těchto souvislostech v českém dějepise nedočtete nic, je jasné a že tato fakta jsou krajně nepříjemná také. Ale doporučuji si k věci něco načíst, dnes jsou literární prameny, dobový tisk atd. dostupné.

J. Hrdlička 16.8.2021 17:27

Tyhle únavné propagandistické cancy jsou k nesnesení. Světovou krizi nezavinili Češi, dopady v pohraničí byly dány eportní skladbou průmyslu a cly ze zahraničí.

Že ve státních službách pracovali výlučně Češi, je rovněž nesmysl, kdo byl schopen komunikovat většinovým jazykem, práci dostal také.

A konečně, co bránilo německým zaměstnavatelům zaměstnávat německou akademickou elitu? Na rozdíl od vytouženého Reichu tady byla svoboda i v tomto.

V dějepisu se tyhle vaše nářky fakt nedočteme, protože dějepiss je od toho, aby zachycoval realitu. Vy jste pouze cenným příkladem toho, jak se prý všichni v Německu čestně a sebekriticky vyrovnali s minulostí:-/

H. Rybnická 16.8.2021 18:45

Co bránilo německým zaměstnavatelů, přijímat zamětnance? Máte rozum? V Sudetách krachoval jeden podnik za druhým. V některých těch městečkách dokonce všechny německé firmy najednou, ale o tom až zase příště.

P. Hatina 17.8.2021 6:39

jenže ono je to trochu jinak. Máte sice pravdu, že situace byla u nás ekonomicky(i jinak) špatná, ale nikoliv jen v Sudetech, ale i v řadě míst republiky, a nejen u Němců- taky se tenkrát stávalo, že celé moravské vesnice se vystěhovaly do Ameriky za lepším.

Jenomže, když se do těch pramenů podíváte, tak zjistíte, že v Německu byla ta situace ještě horší než u nás, takže naopak řada Němců přecházela k nám;-D

J. Lukavsky 16.8.2021 17:36

"Žádné Sudety neexistují" Ale ano, je to geografický pojem jako Karpaty, Andy.... jinak ale máte pravdu, že Sudetští němci se skoro všichni přihlásili k občanství Třetí říše. Tzv. dali se k Němcům. Čili neodsunuli jsme naše občany do Německa, ale jejich občany domů. "Jeden jazyk, jedna říše, jeden vůdce". A co by za to dalo 6 milionů Židů, kdyby se 20 kg vystupovali z vlaku v Jeruzalémě a nikoli v Ausschwitzu (Osvětim). Každý svého štěstí mašinfýra aneb kdo chce kam..... J.L. end

H. Rybnická 16.8.2021 18:43

Chyba. Nepřihlásili se. Po obsazení pohraničí byla německým občanům udělěno státní občanství Německa automaticky. Hitler přece potřeboval vojáky, nebo ne? A po vzniku Protektorátu samozřejmě také. Já se nestačím divit co je tady neopodstatněných keců.

J. Lukavsky 17.8.2021 7:49

"byla německým občanům udělěno státní občanství Německa automaticky." udělovat německým občanům německé státní občanství bylo snad zbytečné. Asi máte na mysli že se Sudetští němci hlásili k německé národnosti a jazyku. Nicméně Sudetští němci si toto vykoledovali tím, že volili z 80% Henleina a podporovali a obdivovali Hitlera. Takže to "jeden jazyk, jedna říše jeden vůdce" bylo jejich touhou, no a Hitler jim to splnil. Kdo chce kam....

H. Rybnická 16.8.2021 13:23

Jo tak prý mám vyjmenovat zdejším pánům profesorům nějaké ty zdařilé integrace migrantů. Samozřejmě že se hned budu věnovat mé vlastní tematice ale dovolila bych si jako takový úvodní příklad uvést integraci židovských uprchlíků, ne tu na kterou zrovna myslíte VY, ale tu která probíhala, paní Lukešová nám to hned řekne přesně, od zboření Jeruzalemského chrámu asi před dvěma tisíci lety. VYhnanci postupovali skoro všemi evropskými zeměmi a všude se integrace - ku prospěchu - těch různých společností vydařila. Až na to že ty společnosti svůj vděk za vynikající působení etnika vyjadřovaly pravidelně pořádanými zvláštními akcemi, zvanými později pogromy. Když tak pročítám ty některé zdejší příspěvky tak je člověku jasné, co to bylo za idioty, kteří měli ty pogromy na svědomí. Tak to za prvé.

H. Lukešová 16.8.2021 13:49

Tak židovští uprchlíci většinově přispívali většinově pozitivně společnosti na poli vědy a umění. Spousta židovských vědců a umělců se zapsalo do dějin, galerie židovských nositelů Nobelových se zapsalo do dějin.

Ano, Židům se později vytýká příklon k bolševickému hnutí a že pomohli tomuto zlořádu na svět, kdo by někdy neslyšel o tom hnusném termínu "židobolševismus". K tomu chci jen dodat, že se rozhodně nejednalo o ortodoxní (věřící) Židy ani sionisty (židovské vlastence usilující o znovuzrození židovského státu v Zemi izraelské).

Ale nabízí se otázka, co vedlo některé Židy k příklonu ke komunistickému hnutí, odpověď je ta, že carský režim Židy utlačoval, upíral jim ta nejzákladnější lidská práva a tu a tam na ně car a jeho lidé pořádali vražedné pogromy a když přijde jakýsi Lenin-Uljanov a mluví o tom, že nastolí spravedlivý řád, kde si budou všichni lidé rovni, kde nebudou otrokáři a otroci, feudálové a poddaní, tak se tato slova pro některé utlačované a pronásledované Židy velmi dobře poslouchala. Tož asi tak.

H. Rybnická 16.8.2021 14:02

To bych nepovažovala zrovna za hřích, v podmínkách předminulých století se musel stát každy slušný člověk socialistou nebo komunistou. Ale jen přínos židovských lékařů. Nebo dokonce i bankéřů, co by si ti všichni patátové na těch různých trůnech počali, kdyby nebylo vyspělého židovského mezinárodního bankovnictví. Znáte náhodou tu historickou příhodu o Židu Süsovi; Myslím tu historickou ne tu smyšlenou Hitlerem a Haarlandem.. Popsal ji Feuchtwanger moc dobře, historikové ve Württembersku se právě připravují oživit náměstí které nese jeho jméno.

H. Lukešová 16.8.2021 14:05

Ano, vím, že Lion Feuchtwanger napsal dílo Žid Süs, ale dílo jsem nikdy nečetla, takže nevím, o čem je. Ten nacistický hnus jsem samozřejmě také nikdy nečetla ani nezhlédla.

H. Rybnická 16.8.2021 14:27

Příležitostně. Je to historická událost. Oppenheimer byl poradce rozhýřeného wúrttemberského knížete, nadprůměrně nteligentní člověk, kterému se podařilo ty rozmary knížete vždycky nějak zařídit a financovat. Na úkor poddaných samozřejmě. Pokud kníže žil, byl tedy v bezpečí . Jenže kníže náhle zemřel a Oppenheimerovi se nezdařilo utéci a vztek těch poddaných vlastně na knížete se vybil na něm. Soud jej pod nátlakem odsoudil k hrůzné smrti. Měla byste si to přečíst, Feuchtwanger je dobrý, přesnější a ještě zajímavější jsou historické prameny.

H. Lukešová 16.8.2021 15:24

Děkuji za shrnutí děje, knihu si zkusím opatřit.

H. Rybnická 16.8.2021 18:46

Paní ukešová, když už jste u toho Feuchtwangera, zkuste získat Židovku z Toleda.

H. Lukešová 16.8.2021 19:18

Tak Židovku z Toleda zrovna mám doma. A jednou jsem ji četla. Bylo to smutné čtení pro mě.

J. Hrdlička 16.8.2021 14:17

No, takový Marx rozhodně nebyl obětí carismu. Ono je zbytečné a kontraproduktivní snažit se omlouvat vždy cokoliv, zvláště pak konkrétní lidi, co se dobrovolně stali členy systému, který rozjel nesrovnatelně větší teror než za cara.

Emigraci Židů z carského Ruska chápu, příklon k radikalním bolševikům nikoliv.

H. Lukešová 16.8.2021 15:39

Marx byl sice potomkem Židů, ale konvertovaných k luteránské víře, takže podle židovské tradice odpadlík..., jinak ač židovského původu, byl antisemita, Židy jako takové také neměl rád, často psal o tom, že židovský Bůh mamonu a zlodějny zničil Boha křesťanského atd .atd.

Nikdo z nás za doby carského Rusku v Rusku nežil, nevíme, v jaké byli ti lidé v situaci, takže se nám to mnohdy snadno odsuzuje, když jsme danou dobu nezažili. Vražedné pogromy, během kterých byly zabíjeny stovky Židů, uprchlo 2 miliony Židů do USA, další tisíce z nich již do Země izraelské v rámci první novodobé alíji a další a další dále na Západ, do Francie a Velké Británie.

J. Hrdlička 16.8.2021 16:00

Co je vcelku zřejmé, je to, že bolševismus hravě překonal veškerý carský útlak z jeho posledních let. Židé byli za komunismu oběťmi pochopitelně také.

H. Lukešová 16.8.2021 16:14

To nepochybně, od 50.let, kdy naši a sovětští komunisté začali podporovat Araby, šířili nenávist k Izraeli a sionismu a škodili i vlastním Židům v Sovětském svazu a u nás v ČSSR.

V OSN přijaly komunistické a islámské státy rezoluci, že sionismus je rasismus a dodnes toho dnešní neomarxisté, stalinisté, nacisté a levičáci všech barev zneužívají no a u nás StB rozjela protižidovskou akci operaci Pavouk a v SSSR řada Židů nemohla svobodně praktikovat svou víru a emigrovat do Izraele.

P. Brich 16.8.2021 16:14

Klasický cimrmanovský úkrok stranou, že, paní Rybnická!!;-D