26.6.2024 | Svátek má Adriana


Diskuse k článku

MIGRACE: Oprávněné obavy

V debatě o migrační krizi často slýcháme, že mnozí Češi jsou hysteričtí, protože mají obavu z islámu, ačkoli s ním neudělali žádnou osobní zkušenost. Doporučuji, abychom se v debatě, kterou nutně musíme vést, pokud možno vystříhali emocionálně zabarvených slov, jako je slovo „hysterický“.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
A. Richtr 1.6.2016 13:32

Re: Souzním..

Tohle az se dozvi Romky tak si strhaj delohu...

P. Harabaska 1.6.2016 14:50

Re: Souzním..

Ony a jejich partneři se už teď dost snaží. Jen nevím, jak je daňoví poplatníci, kteří chodí do zaměstnání, uživí, až jich bude 50% z celkové populace?

A. Richtr 1.6.2016 14:52

No ale kdyby se dali k dzihadistum byla by to pecka... bomby by rozmontovaly a prodaly do zberny surovin nez by arabove rekli bum...

J. Fialová 1.6.2016 13:45

Je to i na eurozpravy.cz

http://zahranicni.eurozpravy.cz/eu/156901-kdyz-mi-seberete-statisicove-davky-porusite-ma-prava-zlobi-se-uprchlik-do-evropy-si-chce-privest-svych-20-deti/

S. Netzer 1.6.2016 15:44

Re: Je to i na eurozpravy.cz

Je hezké, že to tak pečlivě evidujete.

Postrádám ale nejnovější zprávy o znásilněních, ošáháváních a Afgháncích onanujících ve vířivkách.

Prosím doplnit.

L. Kubeš 1.6.2016 16:22

Re: Je to i na eurozpravy.cz

Už jsem měl obavy, že tahle německá multikulturalistka onemocněla, naštěstí už je zase tady, a tak nebude o zábavu nouze, je totiž něco jako Haškův Pepík Vyskoč ... =))

P. Han 1.6.2016 17:23

Re: Je to i na eurozpravy.cz

Mám chuť vás politovat. Zdá se, že přes vaše úpěnlivé snahy by se vás ani Arab nebo Afghánec nedotkl ani dvoumetrovou holí.

A. Richtr 1.6.2016 19:22

Re: Je to i na eurozpravy.cz

Ale kamenem ano, ze?

V. Kusý 1.6.2016 20:16

Re: Je to i na eurozpravy.cz

Milostivá, račte mít zcela nepřípadný avatar.Měla byste tam mít jedno velké, na rozdíl od vás ale užitečné zvíře, respektive jeho samici.A potěším vás, ani by nemusela být šílená.

V. Novák 1.6.2016 14:25

Pokud je skutečně Syřan, tak ani doma nemohl

mít legálně - tedy před státem - více než jednu manželku. Rozhodně ne před vypuknutím "arabského jara", kdy Sýrie byla sekulárním státem a platily v ní zákony do značné míry odvozené od evropských socialistických zemí. Jak poté, když se Asad snažil vyhovět sunnitským "bojovníkům za svobodu a demokracii", to už nevím, ale ty děti nemohl za těch pár let stihnout.

Samozřejmě to mohl řešit tak, jak to řešili muslimové v SSSR - ožení se, rozvede se, bejvalka zůstane. Znova se ožení, znova rozvede, nová bejvalka zůstane, atd...

Ale legálně bejvalka není manželka a slučování rodin se na ni nevztahuje.

L. Křivan 1.6.2016 16:33

Re: Pokud je skutečně Syřan, tak ani doma nemohl

Tady v Německu úřady tolerují turkům a arabům více manželek. Tolerují a hlavně platí ! Smrt zrádcům !

A. Alda 1.6.2016 12:27

Velmi přesně, pane.

Muslimové se klanějí meteoru a ve znaku mají noc.

A. Richtr 1.6.2016 13:06

Re: Velmi přesně, pane.

Lenin cestoval do minulosti a prohlasil se prorokem Mohamedem... hvezda a pulmesic jsou jen blbe prekresleny srp a kladivo co mel na cepici.

D. Ondrejkovič 1.6.2016 12:15

To je zvláštní..

To je ale zvláštní, nejlidnatější muslimskou zemí na světě je Indonésie a přeci tam měli dlouhá léta velmi populární prezidentKU, pedofilní násilí trestají smrtí, mnohoženství je nelegální, náboženský extremismus tvrdě potírán......Také jsem se těšil jak se konečně dočtu proti kterým ustanovením práva šariíja přesně a proč se autor vymezuje, ale kromě obecných plků zase nic......Pokud je autor příznivcem ODS, tak bych možná odhadl, že mu vadí zákaz okrádání slabších nebo povinnost almužny....Škoda, že autor nebyl podrobnější.

A. Richtr 1.6.2016 13:00

RADIKALIZACE V INDONESII

Oficialne je uznano 6 nabozenstvi a ikdyz je to muslimska zeme, jen 2,1% je ARABU!!!... v ustave je sekularita, ovsem radikalizace je i v teto zemi a kazdym rokem k horsimu. To ze byl Indonessky islam pomerne mirumilovny uz prilis neplati a duvod byl ve smiseni mistnich veskrze mirumilovnych nabozenstvich s novym islamem a tak vznikla mistni forma islamu.

Od roku 1945, kdy Indonéská republika vyhlásila nezávislost, je nejlidnatější muslimskou zemí světa.Muslimská většina obývá ostrov Jáva, Nusa Tenggaru Barat, Sumatru, pobřeží Kalimantanu, Sulawesi a Severní Moluky. Právě vznik samostatné republiky se stal spouštěcím mechanismem radikalizace indonéského islámu. Sukarnovo přijetí unitární a sekularizované tváře nové republiky r. 1950 nebylo v tradičních islámských kruzích vítáno. K největší radikalizaci přirozeně došlo v provinciích s nejstriktnějšími vazbami k islámu - v Ačehu a na Sumatře. Ačežskou vizí, ke které se připojily i jižní Sulawesi, bylo vytvoření muslimské teokracie. V 50.-tých letech hnutí Darul Islam (Stát islámu) dokonce tvořilo alternativní vládu. S rokem 1962 přišel jeho brzký zánik - pronásledovaní členové byli zajati, či zabiti. Ještě v sedmdesátých a osmdesátých letech však v ilegalitě fungovala menší, ideologicky příbuzná organizace - Komando Jihad. Cílem organizace Jemaah Islamiyah (Islámská kongregace), působící od roku 1993, je vznik panislámského chalífátu, jehož součástí by byla Indonésie, Brunej, Malajsie, Singapur, jižní Thajsko a jižní Filipíny. Přestože ideologické kořeny organizace sahají až k Darul Islam, Jemaah Islamiyah je dnes považován za východní křídlo Al-Kajdy.

Co tedy odlišuje tradicionalistický fundamentalismus od islámistického radikalismu?

Tradicionalisté usilují o návrat ke strohému a přísnému životu svázaného islámem - k takovému, jaký byl zvykem ve středověku. Islámisté vycházejí z reformního hnutí salafíja (obroda islámu), který usiluje o provedení nevyhnutelné reformace.

D. Ondrejkovič 1.6.2016 13:08

Re: RADIKALIZACE V INDONESII

Pěkné, díky, že alespoň někdo tu používá rozumnou argumentaci :-) Otázkou je, proč se různí Zemanové, Konvičkové a Okamůrové tak tvrdošíjně snaží podporovat tu extremistickou (jak jste je hezkým eufemismem označil za "tradicionalisty") větev. Ve prospěch (nejen) salafíji totiž hovoří i to ustanovení práva šariíja, které říká něco v tom smyslu, že sice prorok zjevil právo, ale nikoli ve zcela lidem srozumitelné podobě a proto je nutno jej neustále přizpůsobovat praktickému životu. Jde jen o jiný přístup k témuž jako je v zemích kontinentálního práva judikatura - ta také nemění právo, ale jen vykládá, jak to vlastně od počátku mělo správně být.

J. Kombercová 1.6.2016 13:39

Re: RADIKALIZACE V INDONESII

Tak až se doberou toho správného vysvětlení, dejte vědět.

D. Ondrejkovič 1.6.2016 13:52

Re: RADIKALIZACE V INDONESII

No pokud bude západní civilizace poléhat populistickým křiklounům a přesvědčovat tak obyvatele muslimských zemí, že je celý Západ kvůli jejich náboženství hluboce nenávidí, pak nabudou vrch ti vykladači islámu, kteří jsou na tom s tím šířením nenávisti podobně.

J. Fialová 1.6.2016 13:59

Re: RADIKALIZACE V INDONESII

Ještě přednedávnem celý Západ pokřikoval, že je Charlie. Je suis Charlie, nebo tak nějak, hlásali politici. Patrně nepopulisté, tehdy. J. Fialová

Z. Lapil 1.6.2016 17:06

Re: RADIKALIZACE V INDONESII

No jo, jenže taky platí, že dokud budou muslimští obyvatelé Západu přesvědčovat nemuslimské obyvatele Západu, že je kvůli náboženství hluboce nenávidí, pak ti "populističtí křiklouni" nejen že nabudou vrch, ale ke všemu budou mít pravdu.

A muslimskou imigraci do Evropy do těch úvah ani nemusíme tahat, ono to i bez toho vychází docela zle.

P. Remeš 1.6.2016 13:41

Re: RADIKALIZACE V INDONESII

Neoddiskutovatelnou přítěží islámu je bohužel sám prorok Mohamed. Ve všech náboženstvích světa je osoba zakladatele jakousi vzorovou náboženskou postavou, k níž se všichni věřící usilují více či méně vztahovat. V křesťanství je to pochopitelně Ježíš, v buddhismu Buddha, v islámu Mohamed. Jenže bohužerl platí, že Mohamed nebyl ani Ježíš a už vůbec ne Buddha. Mohamed byl válečník, za svůj život svedl na stovku bitev, své protivníky nechávalo popravovat, na jeho rukách lpěla lidská krev. Agresivní a válečnická podoba islámu má tedy tu "výhodu", že lze o ní prohlásit: Ano, toto je PRAVÝ islám, protože toto je islám proroka Mohameda ... :o(

A. Richtr 1.6.2016 13:49

Re: RADIKALIZACE V INDONESII

Kez by byl Budha reznik... mate pravdu to ztotozneni funguje a nici nemuslimy... je to tim, ze vkoranu je obraz mohameda v kazdem nazoru a kazde vete... Samkova mela pravdu s Hitlerem a mein Kamf by byl jinym Koranem...

D. Ondrejkovič 1.6.2016 13:56

Re: RADIKALIZACE V INDONESII

Islám nemá žádnou oficiální církev a tedy ani autoritu, která by mohla určovat co je a co není správný výklad. Občas se to snaží vykládat každý, kdo má do zadele díru a podle toho to taky vypadá. Podporou populistických křiklounů typu Zeman, Okamůra či Konvička nabíjíme munici těm, kteří potřebují přesvědčit 1,6 miliardy normálních muslimů o tom, že je Západ hluboce nenávidí a "ukrojit" tak větší podíl ve prospěch té necelé setiny násilnické promile, která je však nejvíc vidět.

A. Richtr 1.6.2016 14:40

Zkuste nejdrive presvedcit tu nasilnou cast, kdyz i ja jsem se s ni setkal nedavno, muj kamarad ted v drazdanech, pred mesicem mi znamy volal z kamionu z francie co prave zapalili mirumilovni muslimove na dalnici a kdyz jsem chtel videt jak to funguje u uprchlickych taboru des a hruza.. vsichni chapeme ze jsou i milumirovni muslimove ale tech v tehle imigraci moc neni a ikdyby jich bylo 50 procent tak podle obliceje nepoznate jestli je to vrah...

A. Richtr 1.6.2016 14:43

Zkuste nejdrive presvedcit tu nasilnou cast, kdyz i ja jsem se s ni setkal nedavno, muj kamarad ted v drazdanech, pred mesicem mi znamy volal z kamionu z francie co prave zapalili mirumilovni muslimove na dalnici a kdyz jsem chtel videt jak to funguje u uprchlickych taboru des a hruza.. vsichni chapeme ze jsou i milumirovni muslimove ale tech v tehle imigraci moc neni a ikdyby jich bylo 50 procent tak podle obliceje nepoznate jestli je to zabijak...

V. Novák 1.6.2016 14:31

Re: RADIKALIZACE V INDONESII

Mohammed byl prostě člověk jako jiní, což nikdy nepopíral. Žádný veleasketa ani Syn Boží - jen člověk, jemuž se dostalo Zjevení, ale bez schopnosti činit zázraky.

Připodobnit se Ježíši je nesmysl, když ten byl jediný na světě a jako Syn Boží ani jiný být nemohl. Což zžřejmě křesťané po stovky let chápali a křesťanství jim nebránilo vraždit jinověrce, křestany drobně jiné víry i iřesťany stejné církve a víry.

Muslimové nejsou pokrytci jako křesťané hlásající lásku a v jejím duchu upalující pohany a kacíře.

A. Richtr 1.6.2016 14:35

Jestli je peklo pro muslimy tak doufam ze na vas majimkotel!

V. Novák 1.6.2016 14:37

Re: RADIKALIZACE V INDONESII

S islámským právem je problém, že idžtihád, tedy výklad práva, byl kdysi dávno, po vzniku čtyř porávních škol, ukončen. "Brány idžtihádu byly zavřeny."

A reformní muslimové uvažují o tom, že by měly být opět otevřeny - zatímco proti nim jdou salafisté, kteří by nejradši zrušili i ty tradiční výklady, které ne zcela konvenují s jejich úzkoprsým výkladem.

Bohužel, právě oni jsou pro svůj radikalismus přitažliví, jsou hodně slyšet a na muslimy neznalé Koránu (protože většina muslimů zná jen zvuk, aniž by koránské arabštině rozuměla) mají největší vliv.

D. Ondrejkovič 1.6.2016 15:57

Re: RADIKALIZACE V INDONESII

Nesouhlasím s tím, že mají největší vliv. Podle mého názoru mají zcela zanedbatelný vliv. Ovšem co s tím udělá dlouhodobé působení jejich protějšků v našem koutě světa (Konvička, Okamůra, Zeman apod.), to si netroufám odhadnout.

A. Richtr 1.6.2016 16:24

Re: RADIKALIZACE V INDONESII

Takze ZemanKonvickaOkamura chteli ted o vikendu prizabit v Drazdanech meho kamarada a znasilnit mu pritelkyni? A ja myslel, ze to bylo 6muslimu... a to se to hned ututlalo, protoze v tom obchodaku to maji docela casto...