8.5.2024 | Den vítězství


Diskuse k článku

MIGRACE: Česká vláda švejkuje

Evropská komise chce potrestat Česko za to, že neplní kvóty na rozdělení migrantů z Řecka a Itálie. Z vlády slyšíme, že způsob české obrany bude takový, že za to může „laxnost“ Řecka a Itálie.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Fleiszner 15.7.2017 12:09

K čemu slouží?

A co nám může EU udělat za to, že si nechceme nechat rozes*rat zemi muslimským hnusem? Nedá nám dotace? Tak o tu částku snížíme naše platby EU.

Chápete někdo proč platíme EU peníze, aby nám je pak milostivě dávala zpět (když posloucháme) ? K čemu slouží tento peněžní transfér?

M. Prokop 15.7.2017 11:38

Re: Tak po sté

Možná prizmatem, možná za peníze (je-li vůbec možno takhle blbnout za peníze).

V. Klepetko 15.7.2017 11:09

Re: Dobrý článek.

99%

V. Klepetko 15.7.2017 11:07

Dobrý článek.

Autor má pravdu skoro ve všem! Jen si nemyslím že by bylo nutné nebo vhodné "pozastavit platnost některých mezinárodních úmluv o uprchlících". Stačí úmluvy důsledně uplatňovat! Základním právním pilířem je Ženevská úmluva o právním postavení uprchlíků z roku 1951 a navazující Protokol z roku 1967. O Úmluvě všichni hovoří, ale nikdo ji nečetl :-(((((. Málokdo ví, že:

1) Ten, kdo prchá před válkou nebo nějakou živelnou pohromou nebo jiným smrtelným nebezpečím nebo třeba před hladem a suchem - NEMÁ dle Úmluvy nárok na status "uprchlíka". Nebo že

2) Povinností potenciálního žadatele o azyl, který se dostal na území bezpečného státu bez platných cestovních dokladů, je

přihlásit se neprodleně úřadům. A pokud se nepřihlásí, NEJSOU chráněny Úmluvou před trestne - právním postihem, jehož rozsah je ve výhradní kompetenci hostitelských států.

Zavolme si reprezentaci, která bude ctít naše mezinárodní závazky a současné k nám nepustí ani jednoho falešného "uprchlíka"! Azylové řízení by mělo probíhat z 99$ mimo území EU.

P. Zinga 15.7.2017 10:00

Jsme v pasti.

Zná někdo politika, který by nám z té pasti pomohl? Zapoměňte na ČSSD,ANO, TOP09, lidovce+ STAN, pátou to kolonu Berlína a Bruselu. Možná, trochu ODS. Pak zbývá pouze Okamura a KSČ.

Nezbývá, než vychlemtat břečku, kterou jsme si sami uvařili.

P. Zinga 15.7.2017 9:55

Re: Tak po sté

Pane Rudolfe, zřejmě Vám uniklo, že ještě předtím došlo k praktické anulaci Dublinských dohod Německem a že hlasování o tak důležité věci, silně omezující suverenitu členských zemí, mělo proběhnout v jiném režimu. Zřejmě vnímáte realitu prizmatem své orientace.

P. Dvořák 15.7.2017 9:45

Tak po stoprvé Rudolfe.

Nechápu, proč jsme po roce 1989 vyháněli spojenecká vojska, když jsme přece se Sovětským svazem podepsali jakousi smlouvu o přátelství a vzájemné spolupráci.

A to zatím neřeším flagrantní porušení Varšavské smlouvy.

J. Vintr 15.7.2017 9:39

Od tech zkorumpovaných šašků

kteří si hrají na politickou reprezentaci našeho státu, se nedá nic jiného čekat. Nakonec sklopí uši a do naší země se budou stěhovat vetřelci, které do Evropy v rozporu se stávajícími zákony pozvaly a pustily jiné země. A jestli si někdo myslí, že to těmi pár tisíci skončí, tak je naivní jako malé děcko. Ti vetřelci se do Evropy valit nepřestanou. Jen do Německa jich v rámci slučování rodin přijdou "legálně" miliony. Němci sice mluví o zhruba třech stech tisíc, ale to je zase jen lež. Každý z těch čmoudů, co už dostali v Německu azyl, má minimálně dvacet příbuzných a ti mají zase své příbuzné.

J. Vintr 15.7.2017 9:30

Re: Tak po sté

Kdyby se v rámci EU "demokraticky a podle předem odhlasovaných pravidel" schválilo třeba to, že naše země se stane úložištěm přebytečného odpadu z ostatních zemí EU, tak by to podle vás bylo také v pořádku?

J. Vlček 15.7.2017 9:16

Re: Tak po sté

Jinými slovy, pane Rudolfe, jste jedním ze schvalovačů přijímání migrantů, tedy pátá kolona v našem státě, neboli vlastizrádce. Ještě nám prozraďte, v čem je cesta odmítání přivandrovalců pro nás do budoucna krajně nevýhodné. To by mě opravdu zajímalo.

J. Lukavsky 15.7.2017 8:54

Re: Tak po sté

"podepsali jsme Lisabonskou smlouvu" každá smlouva platí tak dlouho, dokud se zásadně nezmění podmínky za kterých byla podepsána. Což se ale stalo. Nemluvě o tom, že EU sama nedodržuje pravidla, která sama podepsala, např, % zadlužení, ochrana vnější hranice.... Čili trvat na už dávno nefungující smlouvě je prostě jaksi alternativní. Tož tak. J.L.

J. Schwarz 15.7.2017 8:29

Re: Tak po sté

Pane Rudolfe, Lisabonskou smlouvu byl Klaus donucen podepsat pod takřka berijovským nátlakem ze strany individuí vašeho typu. A oficiální propaganda před vstupem do EU byla veskrze prolhaná - ještě si pamatuju na ten páreček rozesmátých řeckých důchodců popíjejících vínko pod olivami - na což se prý mohou vbrzku těšit i ti naši pod křídly EU!

P. Rudolf 15.7.2017 8:20

Tak po sté

Schválili jsme agendu pro vstup do EU, podepsali jsme Lisabonskou smlouvu, byli jsme u toho, když se hlasovalo (demokraticky a dle jasně předem určených pravidel, o nichž jsme věděli) o kvótách. Máme proto jen dvě čestné možnosti: 1) vyvolat jednání o změně hlasovacího procesu ve věci kvót (do té doby ale plnit dojednané). 2) Pakliže se to nepovede, zvážit vystoupení z EU ( do té doby však plnit již dojednané). Cesta odmítání, kterou jsme zvolili, je dětinská, neseriózní a pro Česko do budoucna i krajně nevýhodná.

Odpůrcům EU přidávají argumentační munici hlavně hloupí politici a autoři podobných článků, jako je tento.

J. Vlček 15.7.2017 7:54

Pane Bartoni,...

...ať už tuto taktiku švejkováni vymyslel kdokoliv, pak je to blbec, který nemá v politice co pohledávat, natož se podílet na vládě našeho státu. Dík za váš článek.

J. Dusitko 15.7.2017 7:36

Vláda ČSSD nechce platit penále

protože musí nejprve zaplatit dědicům Altnera! Samozřejmě ze svého!!

D. Polanský 15.7.2017 7:30

Asi správné řešení je zcela jinde.

Když se mi někde vůbec nelíbí, tak odcházím. Tohle brečení mi připomíná dítko bohatých rodičů, které rodičům nadává, že jej nechápou, ale z domu se mu nechce kvůli dobrému hmotnému zajištění.