8.5.2024 | Den vítězství


Diskuse k článku

MIGRACE: Česká vláda švejkuje

Evropská komise chce potrestat Česko za to, že neplní kvóty na rozdělení migrantů z Řecka a Itálie. Z vlády slyšíme, že způsob české obrany bude takový, že za to může „laxnost“ Řecka a Itálie.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Jurax 15.7.2017 22:36

Re: Postřeh z Polska.

No ... tak mne napadají Vraždy v Midsomeru. V první řadě na idylickém anglickém venkově jiného než bělocha nevidět. No a v posledních dílech se to barevnými jen hemží. Ale Barnaby je ještě furt běloch a má í bílého seržanta - ale to se možná časem poddá, pokud nám seriál vydrží. Akorát patoložka je už Indka nebo tak.

Ale na druhé straně je to možná jen odraz reality - nevím, byl jsem akorát v Londýně a okolí - a tam by to docela pasovalo už tehdy, před sedmnácti lety.

V. Klepetko 15.7.2017 22:35

Re: Dobrý článek.

"My" že jsme kohosi volili? :-)))) To bude asi nějaký omyl... Nejenže nejsem členem žádného stranického orgánu, ale nejsem ani v žádné partaji a můj bussines je nekonečně vzdálen politice, dotacím, Agrofertu a dalším korunovým dluhopisům a podobným Čapím hnízdům :-))))))))))

Je ale pravdou, že ANO fandím, vedle ODS, Pirátů, Svobodných a částečně i Realistů: škoda že není jejich předsedou Václav Cílek, to by měli můj hlas ve volbách jistý... ANO vnímám jako sice pokroucenou a různě podivně deformovanou, ale JEDINOU reálnou silou, která je schopna zastavit socanské daňové šílenství a přitom má zdravý odstup od EU... Pokud jde o tu Jourovou... Před pár lety byla struktura ANO velmi amorfní, a její evropská politika rozporuplná, naráželi tam na sebe dvě křídla, a jedno z nich reprezentoval: Telička, Zlatuška, Jourová a Komárek. Já osobně si myslím, že toto křídlo vnitrostranický boj prohrálo, a v novém parlamentu bude za ANO více "národovců" než "eurohujerů"...

Bělobrádek je zrádce, Toplesbursík - zrůda, mladý Strpnický -

oběť toxoplazmózy, Sobotka je eurošašek, Fiala vedl moravskou sekci Panevropské Unie, komouši jsou odvaření, Mach je příliš exotický, Okamura zase příliš monotematický, a Robejšek, to je vlastně "Okamura s lidskou tváří"... Tak si z toho vyberte :-)))) Když si vyberte Piráty - jste sympatický romantik, když ANO - jen pragmatický realista...

J. Jurax 15.7.2017 22:28

Re:

Sobě jistě ne.

J. Jurax 15.7.2017 22:27

Re: Souhlas s autorem

Já určitě ne.

J. Jurax 15.7.2017 22:26

Je před volbami

Tudíž doma je třeba ukázat tvrdý, nekompromisní postoj, zvlášť socani s jejich padajícími preferencemi.

Na druhé straně ale v bruseli si to ti, kdož nám vládnou, taky moc po§rat nechtějí. Mohli by dostat pojeb. A taky jsme gubernie, vzdavší se samostatnosti podpisem Lisabonské smlouvy.

Takže - je třeba lavírovat ...

J. Pospíšil 15.7.2017 22:03

Re: Tak po sté

A polovinu z té doby bez Lisabonské smlouvy. Takže Lisabonskou smlouvu k tomu vůbec nebylo potřeba přijímat. Šlo to dobře i bez ní.

K. Loskot 15.7.2017 20:44

Vlada svejkuje , protoze je pred volbami. A CSSD se pokousi zachranit pro sebe co se da. Jenze dodnes nevime co kde Sobotka, Prouza, Zaoralek ve skutecnosti naslibovali.

Okamura ve Snemovne by rozhodne neuskodil.

J. Vlček 15.7.2017 19:58

Re: Souhlas s autorem

Já určitě.

J. Kanioková 15.7.2017 19:38

A vy jste antiČech...

J. Kanioková 15.7.2017 19:37

Vaší lží ???

Jste jak kolovrátek, a nestydíte se ani trochu..

J. Kanioková 15.7.2017 19:34

k vydírání..

J. Kanioková 15.7.2017 19:33

1*

T. Hraj 15.7.2017 18:58

Re: Tak po sté

V kazde smlouve se vzdy pise, pri zavaznem poruseni smlouvy je druha strana opravnena odstoupit. Je to nejen logicke, ale i moralne zcela vporadku. Vy se naproti tomu stale ohanite formalni strankou, ktera vam navic kulha.

P. Vaňura 15.7.2017 18:07

Souhlas s autorem

Asi budu volit Okamuru!

J. Vlček 15.7.2017 16:50

Re: Tak po sté

...vysvětlete...

J. Vlček 15.7.2017 16:33

Re: Tak po sté

A to mi tedy vysvětlujete, jaké že právo neuznávám a pro jaký chaos a bezpráví podle vás jsem. Ujišťují vás, že jsem proti jakémukoliv anarchismu a pro dodržování zákonů. To co se děje na západ od nás, je anarchie na druhou, když si přivandrovalci dělají co chtějí, rabují, znásilňují, ničí majetek státu i soukromých majitelů.

Tak takovýto pořádek a právo máte na mysli, pane Rudolfe? Opakuji vám znova, že jste zrádce národa a pátá kolona v tomto našem státě.

J. Vintr 15.7.2017 16:19

Re: Tak po sté

Myslím, že jsou schválena pravidla, že nám EU může "demokraticky" vnutit naprosto cokoliv. Pokud máme ve vedení státu politiky, kteří nedokážou rázně ukončit naše členství v tomto pomateném a zločinnému spolku, který je teď naším otevřeným nepřítelem.

Z. Rychlý 15.7.2017 16:16

Re: Dobrý článek.

Tak proč jste do komise volil Jourovou??

Nebo oni se vás na to neptali? Pak je to volení reprezentantů do EU orgánů nějaké divné! Nebo Polsko nechce Tuska, a ejhle on tam funguje dál! Jak to tedy je s tím volením těch správných zástupců ?

Nebo si myslíte, že ta přeplacená a tím pádem zkorumpovaná stafáž v evropském parlamentu něco proti politické korupci udělá? Že si kapři vypustí rybník? Svatá prostoto. Čest výjimkám typu Macha a Farage. Oba jsou u nás dehonestováni a zesměšňováni.

Jak mohli zvolit pomstychtivého opilce Junckera zvolit panovníkem?? To si z nás někdo dělá (_:_)?

P. Rudolf 15.7.2017 16:06

Re: Tak po sté

Jistě, nesouhlasíme-li, měli bychom to řešit a když to nepovede Ke stavu, který nás uspokojí, tak vystoupit a začít budovat něco jiného, nám bližšího. Co by to bylo si dovedu docela živě představit. Klidně se pak občanů ptejte na co chcete. Do té doby jsme však vázáni dohodami, které jsme sami a naprosto dobrovolně podepsali.

P. Rudolf 15.7.2017 15:58

Re: Tak po sté

Pokud považujete porušování dohod za výhodné, pak život v právním státě a demokracii musí být pro vás peklem.

P. Rudolf 15.7.2017 15:55

Re: Tak po sté

Hlasování, pane Zingo, proběhlo v tom režimu, který byl platný. Jestli jsme nabyli přesvědčení, že Němci porušili Dublin, měli jsme u EK (minimálně) protestovat. Na nic takového si však nepamatuji.

P. Rudolf 15.7.2017 15:51

Re: Tak po stoprvé Rudolfe.

Pokud si pamatuji, tak jsme je nevyháněli, nýbrž jsme se na jejich odchodu s nim domluvili. Nepamatuji si, že by s tím tehdy Kreml nesouhlasil.

P. Rudolf 15.7.2017 15:48

Re: Tak po sté

Taková pravidla by bylo možno schválit jedině díky tomu, že bychom s tím i my souhlasili. Pak by to pochopitelně bylo v pořádku.

P. Rudolf 15.7.2017 15:38

Re: Tak po sté

Jinými slovy, pane Vlčku, neuznáváte právo a jste pro chaos a bezpráví, tedy vlastně vlastizrádce a antidemokrat. Jsem přesvědčen, že jste se před Listopadem v této zemi cítil jako ryba ve vodě.

P. Rudolf 15.7.2017 15:29

Re: Tak po sté

Každá smlouva má, mimo jiné, určenou dobu, na kterou je sjednána a způsob jak se z ní dá vystoupit. Pokud se jedna ze stran rozhodne ji nedodržet, musí se s protistranou dohodnout, nebo věc dát k soudu. Češi to jistě vědí.

P. Rudolf 15.7.2017 15:24

Re: Tak po sté

Ano, klausovští bolševici všeho druhu, se touto lží ohánějí. Mimochodem, mnoho Čechů každoročně Retzinu či jiný druh vína už 28 let pod ołivovníky spokojeně popíjí.

V. Kain 15.7.2017 14:30

Re: K čemu slouží?

K čemu slouží? K ničení ekonomiky a závislosti na Bruselu.Uvidíte jak se vybarví Babiš pokud obsadí premiérskou sesli.Pro něho lhaní je naprostá přirozenost.Nyní před volbama se drží,ale potom to rozjede.Ti jeho fanoušci uvidí jak rozsvítí zelenou migrantům.

P. Zinga 15.7.2017 13:30

Postřeh z Polska.

"Ačkoli je (prozatím)v Polsku velmi málo barevných, v masmédiích-v reklamě, ve filmech- jsou vidět stále častěji.Jednou je to moderátorka počasí, jindy protagonistka (polského) filmu. Také školy snaživě plní úkol: v jedné učebnici angličtiny je dětem prezentována typická anglická rodina, jejíž všichni členové jsou černoši. Děti přijímají poselství a zvykají si na to. Pomalu, ale jistě".

V. Klepetko 15.7.2017 12:42

Re: Tak po sté

Je to jednoduché: zavedení STÁLÉHO přerozdělovacího mechanizmu migrantů je neslučitelné s existencí EU ve stávající podobě.

Takže buď musíte od tohoto neonacistického mechanizmu ustoupit, nebi musíte vytvořit nějakou JINOU unii - dvourychlostní, trojrychlostní, federativní republiku nebo třeba monarchii, prostě úplně jinou.

Potom se ale budete muset zeptat občanů v referendu, zda chtějí do této nové Unie vstoupit!

T. Hraj 15.7.2017 12:39

Re: Tak po sté

Cesta poruseni dohod je mozna "detinska a krajne neseriozni" , ale rozhodne ne "nevyhodna". Prave naopak.

Vystoupit z EU by jiste bylo, jak rikate cestne, ale jaksi pomijite fakt, ze proces trva minimalne 2 roky. Ani slovem jste navic nezminil poruseni dublinske dohody Nemeckem a jinymi, ktere dela z cele LS car papiru a tak bychom ji take meli brat.