28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Diskuse k článku

MÉDIA: Velký skandál!

Pan Moravec zapomíná, že ještě žijí pamětníci někdejší Československé socialistické televize, řízené politbyrem KSČ. Cenzura osob, cenzura témat, cenzura myšlenek, cenzura slov. Jinak by nemohl praktiky ČST tak okatě opakovat. Vím, o čem mluvím. Byl jsem přímým účastníkem živého vysílání OVM.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Linhart 1.10.2012 11:37

Re: Včera jsem sledovala

Nemám strach z komunistů z let padesátých, mám hrůzu z demokratů dnešních, kteří jsou schopni v zájmu "lepších zítřků" slevit -byť jen na okamžik- z těch principů, které by jim měly být svaté, především z pravidel volné politické soutěže. Příští zlo nebude mít rudý kabátek, ale pruhovaný demokratický svetr a rétoriku hospodského antikomunistického mudrlanta. Již vystrkují růžky...

V. Linhart 1.10.2012 11:24

Re: Zapoměli se zeptat publika?

Já bych dal peníze jen takovým stranám, které budou pravicové a budou uznávat sílu NATO při řešení zapeklitých diplomatických problému. To byl ten pravý demokratický výběr...

V. Linhart 1.10.2012 11:02

Re: Dosahují přes 10%? Jsou třetí a v některých krajích i druzí?

V zásadě nechci nikomu brát možnost nikomu brát možnost volit kohokoliv, ale je třeba nastavit pravidla tak, aby se někteří mohli dostat k moci snadněji než druzí... Proč pokládáte KSČM a DSSS za okrajové strany? To, že si to myslíte, nemusí znamenat, že to tak je. Chápu to tak, že vy, zastánce tzv. "demokratických" stran se snažíte vyšachovat některé účastníky politického boje ze hry. Vypovídá to o ignoraci těch demokratických principů, kterýma se kdejaký "demokrat" tak rád ohání. Ten většinový systém vůbec nemusí mít takový dopad, představte si, že pravicoví politikové udou dál lhát a podvádět, a tak začnou voliči volit strany ostrakizované, když pominu vliv prorežimních médií. Vyhrajou komunisti, legálně a vy budete řvát zase něco o legitimnosti a zase mudrovat, jak - třeba za pomoci zahraničních sponzorů- zase přijít k lizu. V podstatě tím většinovým systémem zase dospějeme k Národní frontě, tentokrát s pravicově polpulistickými partajemi na věčné časy, vy demokrate jeden...

P. Čech 1.10.2012 10:21

Re: Dlouhý se rušní RVHP ativně zúčastnil

Pan Vladimír Dlouhý je opovrženíhodný zločinec (předlistopadový člen KSČ) podle zákona č.198/1993 Sb, § 2, odst.2. Dav mu nadšeně aplaudoval. Dav aplauduje každému, kdo se postaví do jeho čela, to už je přirozená psychologie davu. Většina občanů však nikdy netvoří dav. S trochou představivosti mohu připustit, že dav (nebo stádo) mohou tvořit a tvoří ovčané - členové a příznivci politických stran a to jedno jakých. Těch je však (všech dohromady) zanedbatelná menšina. Psychologie davu vystupuje v našem systému do popředí proto, že tento náš systém postrádá základní a zásadní princip demokracie a to je většinovost a vládu většinové vůle občanů.

P. Čech 1.10.2012 10:10

Re: Dosahují přes 10%? Jsou třetí a v některých krajích i druzí?

Asi jste mne špatně pochopil. Nechci nikomu brát možnost volit kohokoliv. Chybou a to zásadní je již to, že musíme volit  nějaké výrazně menšinové spolky lidí a ne skutečné osobnosti. Nejsem zrovna velkým příznivcem jakéhokoliv zakazování, ovšem celkový volební systém má být nastaven tak, aby ono zakazování a přikazování (nesvoboda) nebylo nutné. To splňuje pouze a jedině většinový dvoukolový systém voleb. Při aplikaci tohoto by nebylo nutné vymýšlet nějaká procenta pro vstup zástupců občanů do sněmovny, zakazovat nějaké strany, ať již KSČM či Dělnickou stranu. Jsem přesvědčen o tom, že většina občanů by zástupce těchto stran do sněmovny nikdy nezvolila. Možné to je pouze v poměrném systému. Pokud se nezmění tento systém, budeme mít ve sněmovně komunisty, stejně jako tam byli zástupci SPR-RSČ. Většinový dvoukolový volební systém jako jediný tvoří demokracii, naopak systém poměrný vytváří chaos a anarchii spojenou s diktaturou. O tom to je.

V. Novák 1.10.2012 9:32

Dlouhý se rušní RVHP ativně zúčastnil

a hrdě to doma prezentoval. Dav mu nadšeně aplaudoval, když mu vykládal, že je konec s barterovými obchody - odteď už jen za tvrdou měnu. A za půl roku jel do Moskvy s prosíkem a po návratu opět hrdě vykládal, jak vyřešil náš problém s energetickými surovinami - že je budeme dostávat za výrobky. O barteru se už ani nezmínil...

V. Novák 1.10.2012 9:27

Dosahují přes 10%? Jsou třetí a v některých krajích i druzí?

Co se dá dělat - mají podporu "dému", tedy demokraticky do takových debat patří.

A nevykládejte o "absenci demokratických principů" když chcete sebrat více než 10% dému možnost volit jim nejbližší stranu.

J. Boleslav 1.10.2012 9:23

Re: Jo, jo..... další fáze tvorby nového člověka -

Přesně tak.

P. Schuster 1.10.2012 9:15

Re: Nekoukám na Moravce

Taky OVM - Otázky Velkého Manipulátora nemusím.

P. Čech 1.10.2012 9:05

Re: Jo, jo..... další fáze tvorby nového člověka -

My jsme rušili RVHP? To je mi novinka. Pokud si vzpomínám, tak RVHP se spontánně rozpadla, poněvadž se rozpadl její lídr - SSSR. Avšak nepoučili jsme se. Do stejné řeky jsme vstoupili podruhé. Tedy do EU, která je založena na stejných, socialistických, přerozdělovacích principech. Je pravdou, že byla v této věci vyslyšena většina občanů v referendu. Osobně jsem hlasoval pro vstup a do smrti si to nepřestanu vyčítat. Chápu pana Barrosa v tom, že EU může být dlohodobě životaschopná pouze jako fgederální stát. Kozopes, jakého dnes představuje, života schopný není. Na druhou stranu evropské národní státy ještě zdaleka morálně nedorostly stavu, kdy by mohly smysluplně založit federaci.A tak nám nezbývá (a nejen nám) , vrátit se k EHS, ale hlavně opustit socialistické přerozdělování prostředků v rámci evropských států.

O. Zuckerová 1.10.2012 9:05

Včera jsem sledovala

skvělý slovenský dokument "Papierové hlavy" o hrůzách 50. let (a dalším dění) na Slovensku. Je pro ČT velmi příznačné, že toto vysílá o půlnoci, kdežto všechny možné ptákoviny nostalgicky připomínající blahou komundírskou éru nacpe do nejlepších časů po zprávách.  Víc už o ČT nemusím vědět.

P. Schuh 1.10.2012 9:04

Výstřel

Pryč z novodobou diktaturou !

P. Čech 1.10.2012 8:54

Re: pohled malé strany

Paradox! Máme zde komunistickou stranu, která se jmenuje KSČM. Tato strana je stranou nástupnickou KSČ a to nejen proto, že si ponechala její název, ale hlavně proto, že pokračuje v její ideologii. Sice jiným způsobem, ale přesto . Na druhé straně zde máme zákon č. 198/1993 Sb, který v § 2, odst.2 prohlašuje tuto stranu za zločineckou a opovrženíhodnou. Jako taková měla být již dávno zakázána. Přinejmenším by slušní lidé s jejími příznivci a členy neměli vůbec mluvit. Ovšem co vidíme? Všechny strany a všichni politici ve sněmovně i v senátu se s komunisty baví a pan Moravec je dokonce zve do televize, kde oni následně propagují svou zločinnou a opovrženíhodnou ideologii. Co je příčinou tohoto stavu? Absence jakýchkoliv demokratických principů. A důsledkem? Socialismus, prošpikovaný anarchií. Tak to je.

P. Čech 1.10.2012 8:33

Zapoměli se zeptat publika?

Zda je daňový poplatník ochoten financovat přerozdělování peněz ve státním rozpočtu? Ale nezapoměli.Oni se jej totiž ptát na nic nemusí. Opět je nutno konstatovat, že toto vše je pouze důsledkem špatného a občanům zcela nevyhovujícího politického systému, který, navzdory žvanění politiků, nemá s proklamovanou demokracií pranic společného. Ano, praxe ČT se vůbec neliší od praxe z před listopadu 1989. A ani systém se příliš neliší. Tehdy vládla jedna politická strana občanům, dnes vládne více politických stran občanům. Způsob vládnutí je víceméně stejný, pouze nástroje jsou poněkud jiné. Výsledek je také stejný. OBČANÉ NEMAJÍ V RUKOU ŽÁDNÝ POLITICKÝ NÁSTROJ K PROSAZOVÁNÍ SVÉ VĚTŠINOVÉ VŮLE. Volby v poměrném volebním systému tímto nástrojem nejsou a býti nemohou. Nemohou proto, že jsou výrazně menšinové a ve své podstatě lživé. Zejména proto, že onu většinovou vůli nevyjadřují a nepředstavují.Přiznávám, že od listopadu 1989 se podstatně zvýšila míra svobody. To však neznamená, že byla zavedena demokracie. Ona totiž demokracie sice bez svobody býti nemůže, zato svoboda bez demokracie ano. A přesně ten druhý typ zde máme a to zcela nezávisle na tom, které politické strany momentálně občanům vládnou. Socialismus, prošpikovaný anarchií. O demokracii si můžeme nechat jen zdát a vzhlížet ke státům, které se k ní víceméně blíží. Je jich více. Švýcarsko, Lichtenštejnsko, Irsko, Island a některé další. Zásadně to nejsou USA, Německo, Francie, Rusko, a většina ostatních. A o tom jsou i pořady pana Moravce v ČT.

F. Eliáš 1.10.2012 8:06

Nekoukám na Moravce

Zveřejňované řečičky mi připadají tendenční a Moravec je bohorovný. Ztráta času.

P. Pruner 1.10.2012 7:55

pohled malé strany

Pěkný a zajímavý příspěvek. Nicméně realitou zůstává, že je zváno prvních šest stran dle průzkumu, takže ty nejslabší mívají 4,5%. Přiznejte poctivě, že takovou přízeň voličů jste nedosáhli. Jste malá strana a tak obsáhnete kvalitně jen málo témat - o ostatních nemluvíte anebo jen obecně a občas jste v nich mimo realitu.

Rád bych volil neparlamentní stranu nezatíženou korupcí, ale měla by mít alespoň šanci překročit limit pro zvolení. Reálnou šanci mají lidovci, někde SPO, ale u těch malých pravicových je to problém.

A. Reček 1.10.2012 7:45

Škoda že tato strana je v obcích a menších městech neviditelná

Potom nelze se divit, že v průzkumech má nízké procento přízně. Nic nemám vůči SSO, ale její obraz (a i jiných ministran) je nejmarkantněji dán výsledky komunálních voleb. V mém okrese SSO měla kandidátku pouze na dvou místech, Suverenita jen v jednom místě a podobně je to u dalších partají s mizivým počtem členstva.  No a té debatě v televizi bych velký význam nedal, sledovanost je také dost slabá. Sledují to převážně ti, kteří jsou již stejně rozhodnuti volit tu nebo onu stranu.

V. Linhart 1.10.2012 7:29

Levičácké spiknutí, ne neschopnost schopných!!!

Ano, všechny předvolební průzkumy jsou zmanipulovány. Ve skutečnosti jsou největšími favority podzimních voleb Strana Pravý blok těsně následovaná Simkaničovou Českou Pravicí, hned po nich následuje TOP09 v těsném obětí s ODSkou... Strany jako ČSSD a KSČM zažívají hluboký propad voličské důvěry a nikdo je nechce volit. A k tomu levičácké vedení veřejnoprávní televize s temnou minulostí... A to všechno 23 roků po převratu..! Co by na to říkal tatíček Masaryk? Co svatý Havel? V hrobě se obracejí...

J. Frankl 1.10.2012 7:19

Re: Jo, jo..... další fáze tvorby nového člověka -

Raději se koukám na "cenzurované" OVM,než blahé paměti novácký vulgární Kotel p.Jílkové.

M. Trhlík 1.10.2012 6:35

Re: Jo, jo..... další fáze tvorby nového člověka -

Nemohu to podsoudit, protože jsem tam nebyl, ale mám zkušenost před několika lety, kdy podobné pořady probíhaly také a jednoho z nich jsem se zůčastnil ve Zlíně.V té době tam byl přístup naprosto volný, komentoval jej také Václav Moravec ajedinou věcí byla prohlídka tašek a odložení deštníků.Jak je vidět, zase určitá část lidí si musí kopnout do médií a vůbec jim nedochází proč tomu tak je.Tím se nezastávám ČT, ale pravděpodobně agresivita některých diskutujících přesáhla meze slušnosti.Sám jsem byl svědkem toho i ve Zlíně, kdy poměrně významní politici ODS pokřikovali na diskutující, kteří byli na pódiu.Jinak se tam objevovali i lidé s různými hesly, ale rozhodně to tenkrát neprobíhalo jako je zde popisováno.Ovšem s rozvojem čehosi, co  lidé považují za demokracii, se rozmohlo značné hulvátství, které je neustále spojováno  s tím, že jsou to pozůstatky totáče.Nevím jak Vás paní Kanioková zmasírovala média, ale já to na sobě nepozoruji.Ono, když si chce někdo do něčeho kopnout, tak si kopne.Potom to dopadne, jako s "atentátem" na Klause, který  provedl "magor" a ochranka je nejhorší na světě.Pokud se nenaučíme i kakési politické kultůře, tak nemůžeme nic jiného čekat.Když si všimnete i chování sportovních fanoušků v Anglii, kde na kopanou chodí stovky tisíc lidí a jak se chovají tam a jak u nás, kdo a jak to míní řešit? Mne také "uráží", že musím v poměrně vysokém věku ukazovat tašku , co v ní nesu a potom najednou po hřišti létají dělbuchy, petardy a nevím co. Pokud by se kolem Klause vytvořil kordon těch, kteří ho mají chránit, tak to budeme mít na talíři, že je to jak za vlády komunistů.No a když se něco přihodí, tak zase ječíme, že máme nejhorší ochranku na světě.Naučme se kultivovaně chovat a problémů bude podstatně méně.Kolik jenom provokací proběhne tady na diskusích? Tak se nedivte, že i debaty jsou sledovány, i když možná víc, než se nám líbí.A pokud se týká masírování médiemi, to si každý musí přebrat sám. Ve světě to asi není jiné.

V. Ondys 1.10.2012 6:10

:)))))) Žádný skandál

je to místní tradice už od protektorátu, že méééédia patří k příkladným kolaborantům s mocí.

J. Kanioková 1.10.2012 2:22

Opravdu hnus !

J. Kanioková 1.10.2012 2:20

Jo, jo..... další fáze tvorby nového člověka -

Už byly pokusy o vytvoření nového člověka - člověk sovětský, pak člověk socialistický. Odskákalo to hodně člověků obecných... Maximálně tomu pomohla tuhá cenzura...

Dnes už není, dnes už se tomu říká - politická korektnost...

Potěmkiáda... Proč jsme rušili RVHP ?

Dnešní „média“ plodí virtuální realitu, které se lidi myšlenkově přizpůsobují. Která ústí v konkrétní společenské postoje a nálady, volební výsledky a konkrétní politická rozhodnutí. Média naši společnost strašlivě zmasírovala. Za totáče, a dnes znovu...

Běžní lidi si zvykli médiím naprosto důvěřovat. A média toho velmi ráda zneužívají...

J. Novak 1.10.2012 0:42

Hnus a špína českých médií

Jak je na tom objektivita a vlezdo(_:_)ismus českých médií se přesvědčíte zde http://dolezite.sk/Hnus_a_spina_ceskych_medii_nezna_mezi_239.html