Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

LŽI: Proč dopadla raketa na Polsko

Šéf jakési bezvýznamné marginální strany PRO Jindřich Rajchl trvale šíří nehorázné nepodložené lži o Ukrajině. Dokazuje to i jeho uměle vykonstruovaná konspirace o úmyslně vystřelené raketě na Polsko.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Byla ta raketa Ukrajince nebo Rsa, počkáme co řekne pan prezident usa...;-D

0 0
možnosti
PD

Mně je úplně jedno, čí byla. Viníkem jsou Rusáci tak jako tak,

0 0
možnosti
Foto

A73. 80R76e74n97j56a59s66c37u

23. 11. 2022 16:34

Zde je pohled na výroky našich a evropských představitelů k dopadu rakety, kteří na rozdíl od pana Rajchla mají skutečnou moc i lepší přístup k informacím, ale zřejmě zcela zbytečně...

https://echo24.cz/a/SS8wV/zpravy-zahranici-valka-na-ukrajine-polsko-raketa-odpovednost-rusko

0 0
možnosti
LN

Co to zase meleš za nesmysly? Všem bylo od začátku jasné, že se musí záležotost řádně vyšetřit. A vzhledem k stovkám ruských Putinových "mírových" raket, které likvidují ukrajinská města i infrastrukturu, je dopad takových raket na území Polska s vysokou pravděpodobností považováno za "dárek" ruské dobyvačné armády... Rv!!

0 0
možnosti

P26e36t32r 54Č35e66c90h

23. 11. 2022 16:05

Pan Rajchl, pane Zieglere, nelže. Pouze uvádí věci na pravou míru. Lhala naopak naše ministryně obrany Černochová, která, aniž by vyčkala nějakého vyšetřování, ihned obvinila z vystřelení rakety Rusko. Dokonce i potom, kdy americký prezident vystřelení rakety Ruskem zpochybnil, mnozí naši politici lhali dále. Je nadmíru trapné, jak naši politici lezou do zadku EU a rozdmychávají napětí ve světě. Jen proto, aby navenek ukázali že někam patří. Do nějaké sféry zájmů velmocí, přičemž je zcela jedno, které.

0 0
možnosti
PD

To není jedno, do které. Pamatovav obě, mohu zcela zodpovědně prohlásit, že tu východní nebrat!

0 0
možnosti
Foto

A25. 35R14e61n35j72a89s56c11u

23. 11. 2022 15:24

A tady něco z americké Tv, (kde je stál přeci jen možná diskuse) pro připomenutí.

https://odysee.com/@alinacenarodnichsil:b/za-valku-v-ukrajine-mohou-americani:1#1

0 0
možnosti
PD

Americká pitomost zůstává pitomostí. Mají tam přece Moora, Rittera i Chomskyho.

0 0
možnosti
VK

V31. 13K39u67h35a18j

23. 11. 2022 15:01

Vykrádám trochu pana Renjacu ve 14:00, ale tohle by nemělo být uvnitř diskuse, to by si měli přečíst všichni. Hádejte, koho Švédsko podezřívá z těch sabotáží na NS?

https://1url.cz/RrjrM

0 0
možnosti
KD

To, na co odkazujete, má sice bombastický titulek, ale ve skutečnosti to neříká vůbec nic nového a šokujícího. Prostě a jednoduše - tři roury ze čtyř někdo vyhodil do luftu a zatím se neví kdo to byl. A kolem toho spousta slovního průjmu.

0 0
možnosti
DL

Autor si snad musi byt vedom toho, ze se dopousti stejneho faux pas, ze ktereho vini pana Reichelta. Siri totiz nepodlozene zpravy. Siri take primo lzi, kdyz tvrdi, ze "Rusko bezduvodne prepadlo sousedni zemi". Tento prepad byl jen dalsi eskalaci uz 8 let trvajici valky. To by autor uz mohl vedet. S tim "vrazdenim, loupenim, drancovanim a znasilnovanim" bych se take drzela zpatky, dokud neni vsechno vysetrene. Uz jednou jakasi ukrajinska politicka priznala, ze si ta znasilneni vymyslela, aby alarmovala vetsi odpor proti Rusku, ne? Takze neukvapujme se, pane autore.

Zelensky se od sameho zacatku konfliktu snazi zatahnout NATO do valky. Tim myslim otevrene, protoze NATO ve valce s Ruskem od zacatku vlastne je. Proti Zelenskemu mluvi i to, ze prestoze polska strana i Biden raketu identifikovali jako ukrajinskou, trva nadale na tom, ze vystrelili Rusove na Polsko. Uz pred tim se snazil o "preventivni jaderny uder" proti Rusku a hned na zacatku valky vyzadoval zrizeni ochranne preletove zony, ktera neznamena nic jineho, nez odstrelovani ruskych letadel ze strany NATO.

Souhlasim s autorem kdyz tvrdi, ze "Úmyslné vystřelení rakety na polské území není v zájmu Ukrajiny", ale netvrdila bych, ze tak prece jen neucinili. Jak se zda, panu Zelenskemu nejen na Ukrajine, ale ani na zbytku sveta zas tak moc nezalezi, jak doklada jeho politika vubec a hlavne predesle dva jeho pokusy, zatahnout do valky NATO a tim ohrozit cely svet.

0 0
možnosti
VK

V93. 54K71u67h62a32j

23. 11. 2022 15:11

V zájmu Ukrajiny není, aby se vědělo, že tu raketu odpálila Ukrajina. Ale v zájmu Ukrajiny je, aby se do toho konfliktu otevřeně vložilo NATO. Tedy alespoň Zelenský si to myslí.

0 0
možnosti
PB

P22e18t70e 96B41r59i26c60h

23. 11. 2022 14:28

Volodymyr sestřelil Polákům traktor a doufal, že se k němu NATO těsněji přimkne?V[UA]

0 0
možnosti
Foto

A47. 42R79e90n52j12a39s84c82u

23. 11. 2022 15:41

Tak možná to byl útočněj traktor a tvářil se nevrle směrem k Ukrajině...

0 0
možnosti
MB

Nemenovaný predstaviteľ USA ako jediný zdroj.

Reportér James LaPorta bol prepustený po tom, ako ho vedenie agentúry označilo za zodpovednú osobu stojacu za správou, ktorá chybne uvádzala, že strela bola ruská. Uviedli to zamestnanci AP oboznámení so situáciou, ktorí o zamestnaneckých pomeroch a vnútorných záležitostiach agentúry hovorili pod podmienkou anonymity.

LaPorta podľa AP nedodržal vnútorné zásady, ktoré si vyžadujú potvrdenie podobných informácií z druhého zdroja. V internej správe novinár uviedol, že jeho anonymný zdroj podľa požiadaviek agentúry preveril nadriadený. Ten však podľa ľudí oboznámených so situáciou uviedol, že o použití zdroja v tomto konkrétnom prípade nevedel.

AP bola podľa všetkého okrem poľských médií prvou mediálnou organizáciou, ktorá o dopade rakety v obci Przewodów na poľsko-ukrajinskej hranici z minulého týždňa informovala. Chybné označenie rakety za ruskú bolo podľa agentúry obzvlášť závažné kvôli záväzkom NATO reagovať ako celok v prípade, že niekto zaútočí na členskú krajinu.

https://www.infovojna.bz/article/americka-tlacova-agentura-ap-prepustila-novinara-za-to-ze-fatalne-zlyhal-ked-v-case-zvyseneho-napatia-medzi-zapadom-a-ruskom-siril-dezinformacnu-propagandu-zelenskeho-rezimu-ze-na-uzemie-polska-dopadla-ruska-raketa

0 0
možnosti
PV

takovéto články osloví , a možná mají za úkol, ohlupovat hlavně ty, kteří neumí pochopit současné události v jejich komplexnosti, jinak řečeno, ze střípků mozaiky si nedokáží vytvořit celý obraz. Raketa je maličkým střípkem v současném dění. Horký konflikt na ukrajině pomine, soustřeďte se na důsledky, nejen pro ukrajinu (ty budou katastrofální, ukrajinský kanonenfutr zničil již několik příštích generací) ale hlavně pro nás v EU. Snílci blouzní o porážce RF, přčemž ani nejsou schopni definovat, jak takovou porážku definovat, a co to bude znamenat pro příští generace. tito blouznivci žijí ve středověku, "porazíme nepřítele, uřízneme pár hlav."..jak naivní...

0 0
možnosti
MB

Spojené štáty investovali za deväť mesiacov do vojny na Ukrajine astronomických 91,3 miliárd dolárov. Je to o 33 percent viac ako sú celkové ročné vojenské výdavky Ruska. Je to dvojnásobok ročných výdavkov USA na vojnu v Afganistane. A to nepočítame mnohomiliardové výdavky ostatných štátov NATO. Ujasnime si už konečne, že to, čo sa deje na Ukrajine, nie je nič iné ako zástupná vojna medzi NATO a Ruskom. Vojna, v ktorej sú politické, ekonomické a sociálne práva obyčajných Ukrajincov podriadené tejto zvrátenej logike. Stáť na strane Ukrajincov, ktorí trpia najviac, už v žiadnom prípade nemôže znamenať stáť na strane Zelenského vlády. Tento choromyseľný človek chcel nedávno vyvolať tretiu svetovú vojnu, hoci od začiatku vedel, že na územie Poľska dopadla ukrajinská raketa a že to bola NEHODA (ako to dnes oficiálne označil už aj Brusel). Poľská vláda to vedela tiež, ale zbabelo mlčala, lebo čakala na pokyn Joea Bidena, kým sa vyspí. Rozumiete? Celé s prepáčením pokakané NATO čaká, kým sa vyspí imperátor a bojí sa povedať pravdu. Ak sme v roku 1989 volali po tom, že chceme prevziať osudy našich krajín do vlastných rúk, tak toto je karikatúra takýchto cieľov, výsmech, podľa ktorého by mohol Emir Kusturica nakrútiť ďalšiu tragikomédiu z východnej Európy. Husákovo Česko-Slovensko sa voči Moskve správalo menej seevilne ako Čaputovej Slovensko voči Washingtonu.

https://www.infovojna.bz/article/chmelar-medialny-obraz-vojny-na-ukrajine-je-extremne-skresleny-vnimavy-citatel-posluchac-ci-divak-uz-davno-vie-ze-vojna-neprebieha-tak-ako-ju-popisuju-nasi-politici-a-im-naklonene-media-spravy-o-tom-ze-ruska-armada-je-v-rozklade-su-skor-na-smiech

0 0
možnosti
JH

Jasně, další neotřelý důvod, proč nechat rusko vyhrát. Vždyť je to přece v zájmu samotných ukrajinců, my sami víme nejlépe, co chtějí, co je pro ně dobré.

Může to být zástupná válka, ale pomoc napadené zemi činí takovou válku spravedlivou. Jestli Kreml nechce válčit, může se stáhnout hned.

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz