5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Diskuse k článku

LŽI: Proč dopadla raketa na Polsko

Šéf jakési bezvýznamné marginální strany PRO Jindřich Rajchl trvale šíří nehorázné nepodložené lži o Ukrajině. Dokazuje to i jeho uměle vykonstruovaná konspirace o úmyslně vystřelené raketě na Polsko.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
R. Gramblička 23.11.2022 8:28

;-DR^

J. Sládeček 23.11.2022 8:09

A nelžete spíše vy?

F. De Winter 23.11.2022 8:04

"Plně stojíme na straně našeho polského spojence i Ukrajiny, dnes opět bombardované teroristou Putinem. Nyní vyhodnocujeme prokázaný dopad ruských raket na polské území. Ať by šlo o omyl, nebo provokaci, je to další eskalace konfliktu ze strany Ruska a nesmí zůstat bez odezvy."

Další dezinformační, válkychtivý a hloupý tweet z 15.11., tentokrát od soudružky Černochové. Kdybyste nevěděli, tak to je ta paní, co svou servilitou zaskočila i Američany, když je vyzvala ke zřízení základny USA na našem území. Jsem zvědav, zda bude soudružka Černochová tak pevně stát za naším polským spojencem, až ho bude plísnit Evropská komise za to, že se před ní dostatečně nehrbí.:-P

F. Navrátil 23.11.2022 8:02

Raketa, která zabíjela v Polsku byla ukrajinská. Na tom se už shodli politici i vojenští odborníci. Mohla být vystřelena Ukrajinou úmyslně s cílem zatáhnout NATO do konfliktu nebo se stala technická či lidská chyba. Přikláním se k druhé variantě, i když umanuté tvrzení Zelenského, že se jednalo o raketu vystřelenou z Ruska, by nasvědčovalo první variantě.

P. Pepax 23.11.2022 9:27

R^ mám stejný názor.

K. A. 23.11.2022 7:43

Ziegler nám vysvětlil, že Reichl dělá to samé, co vytýká druhým, z čehož podle Zieglera vyplývá:

- Reichl je lhář a dezinformátor a nemá na to být premiérem.

Sám Ziegler nakonec taky spekuluje, ale se závěrem souhlasím: Ukrajinská raketa dopadla nejspíš na Polsko omylem. Je to pravděpodobné (nikoliv jisté).

Jenom nevím, proč když Reichl spekuluje tak, aby se mu to hodilo, tak je dezinformátor, zatímco vládní politici, když spekulují, aby se jim to hodilo, jsou v pořádku. Přece je to totéž. Proč Ziegler jedním dechem neobviní vládu, že jsou dezinformátoři? Proč neřekne, že nemají na to vládnout?

V. Novak 23.11.2022 8:14

Ziegler nám předvedl, že dělá to samé, co vytýká Reichlovi.

Mohl by si přečíst cosi o smítku v oku bližního a trámu v oku vlastním...

F. De Winter 23.11.2022 7:31

"Nevěřím, že Rusko zaútočilo na Polsko omylem. Je to záměrná provokace nebo důkaz, že rusáci mají ve všem naprostý bordel. Ale omyl se tomu říkat nedá. Polsko může svolat mimoř. jednání Rady NATO. Není na co čekat."

To je doslovný citát blábolení soudružky Němcové z 15.11. na Twitteru, včetně malého r ve slově Rusáci.

Jasný důkaz šíření dezinformací, nekompetence a hlouposti soudružky Němcové a její ochoty zatáhnout nás do jaderné války s Ruskem. Ta ženská na svém místě nemá co pohledávat!

J. Černý 23.11.2022 7:28

Zkušený rakeťak Ziegler nám vysvětlil, že Ukrajinci na raketu letící z východu vystřelili raketu letící na západ. Zřejmě to měla být raketová honička.;-D

J. Anděl 23.11.2022 7:08

Zaspekuluji si. Já se domnívám, že Rajchlův projekt PRO je byznys záležitost, jejímž cílem je nějaký zřejmě finanční zisk z existující krize a nálad a konspiračních teorií takzvaných dezolátů.

Měl bych pro to pochopení, byť nikoliv morální souhlas. V této hypotéze je Rajchl inteligentní člověk, který si spočítal, že v této oblasti podnikání se prostě dá vhodným opakováním pitomostí vydělat legálně dost peněz. Někdo vydělává na prodeji roušek, jiný na prodeji salámů, proč by Rajchl a spol. nemohli vydělávat na prodeji konspiračních teorií?

Nemůžu jistě vyloučit ani hypotézu, že to myslí vážně politicky a chce něčeho dosáhnout. Tady by bylo (z mého pohledu, jistě) riskantní, že se v jeho případě na rozdíl od lidí typu Volný či Vrábel jedná o mentálně zdatnějšího jedince, což by ho potenciálně činilo nebezpečnějším. Ale k dispozici má mnohem menší segment voličů, než třeba takový Babiš, a musí se o něj dělit s několika dalšími malými uskupeními a v podstatě paběrkovat na tom, co zbyde po SPD.

V této druhé hypotéze možná i věří tomu, co se píše na jejich stránkách. Pak by ale jeho inteligence byla nižší, než jsem si myslel, protože to jsou takové generické bláboly, které by zvládla vygenerovat i nějaká nepříliš sofistikovaná umělá inteligence na základě analýzy internetových diskuzí a reklam na prodej prášku na zvětšení penisu a čištění cév.

Což je asi hlavní důvod, proč si spíš myslím, že jde o promyšlený byznys plán.

J. Černý 23.11.2022 7:29

Kolik Ziglerovi nese opakování pitomostí ?

J. Anděl 23.11.2022 7:49

Nevím, jestli je za vydaný článek na NP nějaký peníz. Článek pana Zieglera jsem v tomto konkrétním případě nečetl, protože se pokouší nějak komentovat Rajchlovy řeči.

Vzhledem k tomu, co si o autenticitě Rajchlových "názorů" myslím, to nemá smysl.

K. A. 23.11.2022 7:53

Něco mi na Vaší analýze nesedí. Proč by měl Rajchl, bere-li politiku vážně, věřit tomu, co se říká na stranických stránkách? Copak politické strany věří vlastním heslům? Copak Fiala věří tomu, co říká? To by to s ním bylo hodně špatné.

J. Anděl 23.11.2022 7:58

Máte pravdu, jsou to vlastně ještě dvě možnosti. Seriózní politický záměr však taky nepůsobí moc inteligentně, právě vzhledem k potenciální voličské základně.

P. Nešvara 23.11.2022 7:08

Tak s některými tvrzeními v článku bych si dovolil nesouhlasit.

1.) Východní část Polska je hodně liduprázdná. Na náhodu ta raketa měla fantastickou trefu, že zasáhla osídlený objekt a nikoli že by spadla někam do lesa, kde by neudělala žádnou škodu. Šance setina procenta. Takže já bych si tipnul, že dopadla přesně tam, kde měla a kam byla zacílena.

2.) Není pravda, že by Ukrajinci neměli zájem. Existují náznaky, že ukrajinská armáda je hodně vyčerpaná jak z lidských zdrojů (odhady 100 tisíc mrtvých a zraněných z armády cca 600 tisíc je hodně) tak i ztráty techniky. Ukrajina má eminentní zájem, aby státy NATO zasáhly proti Rusku napřímo. Být Ukrajinským prezidentem, také by se mi nelíbilo, že Ukrajinští vojáci jsou žrádlo pro Ruská děla v proxi Americké válce. Jednou se do toho dali, takže už nemohou zpět, ale líbit se jim to asi nelíbí. Je to hodně podobné "chemickým útokům" v Sýrii. Jak Obama prohlásil, že použití chemických zbraní je červenou čarou, vzápětí byl nahlášen chemický útok a videozáznamy. Pak se objevily i záznamy, jak oběti chemického útoku vstávají a jdou na svačinu. Situace hodně podobná, povstalci potřebovali přímé angažmá Spojených států úplně stejně, jako je dnes potřebuje Zelenskij.

3.) Pořád se před útokem Ruska objevuje nesmyslné slovo "nevyprovokovaný". Těsně před útokem Ukrajina prohlašovala, že chce zpět jaderné zbraně a že se chce připojit k NATO, což byla a je vojenská organizace sestavená speciálně proti Sovětskému svazu a dnes Rusku. Jakou ještě větší provokaci by jste si prosím představovali? A to Rusové tvrdí (a já jsem ochoten jim v tomto věřit) že Ukrajinská armáda byla připravena po skončení Ruského cvičení vzít Donbas a Luhaňsk zpět silou.

R. Tichý 23.11.2022 7:27

Jste rusky uzitecny.

K bodu 3-nevsiml jsem si ruske defenzivy v OSN, kde by rusaci plakali, jak jim Ukrajina ublizuje a je nutne do oblasti vyslat mirove sily. Putin netloukl botickou do pultiku.

Takze ne, ruska valka na Ukrajine je nevyprovokovanym utokem, zpackanou akci. A rusaci jsou pronarod otroku, kdyz nejsou schopni takovou jednoduchou vec prokouknout.

J. Černý 23.11.2022 7:32

Co dělali Banderovci od roku 2014 na východní Ukrajině ?Tisíce zavražděných.

R. Tichý 23.11.2022 7:40

Melete.

Banderovci byli vasimi hrdinnymi vojsky pobiti tusim v roce 1953.

A protoze se pak rusaci nudili, zautocili na Madarsko. Kradli a loupili (to je kradez se znrani v ruce) po cele vychodni Evrope, ktere vnutili svuj otrokarsky system, kde mel kazdy akorat drzet usta a krok.

Nic se nezmenilo-rusko je otrokatsky stat, rusaci jsou otroci. A Rusko obhajuji a omlouvaji otroci, kteri radi teplicko, i kdyz smrdi hnojem.

R. Langer 23.11.2022 7:46

Jojo, poslouchejte, to vám říká otrok bolševiků z Brusele, soudruh Tichý. ;-D

R. Tichý 23.11.2022 7:53

Lzes Langere. Kdybys byl schopny aspon jako tvuj soudruh Babis a mel slozku, snadno si najdes, ze nejsem soudruh z Brusele!

Jenze ty jsi jen uzitecny rus.

R. Langer 23.11.2022 7:57

Aha, takže jsi jenom jejich otrok, status soudruha ti ani nepřiznali. No jo, to se máš čím chlubit. ;-D

J. Černý 23.11.2022 7:59

Tichý a co vás kouslo. Hrdinou Ukrajiny je Štěpán Bandera a jeho obdivovatele a následníci se nazývají Banderovci.

Do Maďarska vrthli Sověti a většina vojáků byli Ukrajinci podobně jako v roce 1968 u nás. 8-o

R. Gramblička 23.11.2022 8:26

lžete, rusové loni opakovaně žádali západ EU i USA o řešení bezpečnostní otázky v souvislosti s ukrajinou, nicméně apely naráželi na nezájem a aroganci

R. Gramblička 23.11.2022 8:29

... západu

R. Tichý 23.11.2022 14:02

A proto vytahli s tanky na Ukrajinu, aby si vydobili, co presne?

Je to pronarod, mimo evropsky civilizacni okruh.

Zvlastni, my se s Polaky desitky let "hadame" o Tesinsko a jde to bez valky....

V. Novak 23.11.2022 11:56

Nevyvrátil jste jediný předložený argument - všiml jste si toho?

R. Tichý 23.11.2022 14:05

To se pletes, rusaku. I kdyz pises spisovne a myslis, ze ocislovanim necemu zvdnes vyznam, pletes se.

Nic z toho neni k vyvraceni, akorat k uklidu do stoupy. Takove "argumenty a teorie" jde napsat na jakekoliv tema.

K. Filip 23.11.2022 7:06

Vypadá to, že Zelensky se stal neřízenou střelou a začíná dělat vrásky Bidenovi i vedení NATO. Nakonec mu zůstane jenom oddaný Fiala.

R. Gramblička 23.11.2022 6:37

Tak prý nějaký Raichl je lhář s fanatickou nenávistí? Od prolhaného fanatika Zieglera to fakt sedí. Už jen ta lež o bezdůvodném napadení UA...

K. Filip 23.11.2022 7:08

Články kadeta Zieglera jsou všechny má jedno kopyto.