11.5.2024 | Svátek má Svatava


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Harpyje 3.11.2009 12:15

Re: Kde se vzal?

Demokracie, milý bojovníku za svobodu, spočívá mimo jiné ve svobodné výměně názorů. Právo na vlastní mínění a svoboda projevu jsou jedny z pilířů demokracie. Takovou demokracii je nutné bránit.

Dávat rovnítko mezi LS a totalitou je nestydatá demagogie, kterou jste navíc ochoten hájit nedemokratickým, pro bolševické pohrobky typickým způsobem.

Vidlák 3.11.2009 12:20

Re: Kde se vzal?

Demokracií se vždy nejvíce oháněli ti, kteří ji pak zakroutili krkrem.

´Veničan 3.11.2009 15:02

Re: Kde se vzal?

Mezi totalitou a LS zatím platí nepřímá úměra - více proklamací ˇje méně demokracie.

... 3.11.2009 18:30

Re: Kde se vzal?

Dát někomu do tlamy je taky svobodná výměna názorů.

Marat 3.11.2009 12:45

Re: Kde se vzal?

JIstě ale také o takové dvě tři miliardy lidí více na té naší malé planetě. Tím neobhajují ty kteří to masové mordování vyvolali, ale všechno zlé ma v sobě i něco dobrého.

Války jsou obrovským neštěstím, ale také jsou matkou pokroku. Co by vynálezu nebylo vytvořeno, kdyby lidé neustále nevymýšlely prostředky, jak zabít co nejvíce případných nepřátel. Jen si spočítejte o kolik se lidstvo rozmnožilo od konce poslední války.

Není ten obrovský nárůst populace stejnou katastrofou, jak válka?

honzak 3.11.2009 10:16

co nám eurohujere napíšeš

k následující informaci:

"Prvním prezidentem EU by prý měl být belgický premiér Van Rompuy" ????  Žádný superstát, žádná ústava, jen samá pozitiva, že?

Bokonon 3.11.2009 10:10

O co, že dokážu napsat větší slátaninu!

Ovšem, kdo to pak bude číst...

bm2 3.11.2009 10:06

neviem preco,

ale silne mi to pripomina vyhodnotenie uspesnych patrocnic, kde sme po kazdej konstatovali ako sme dobehli a predbehli hnusnych kapitalistov a zo zvysujucim sa naskokom tabora mieru sme zvysovali ploty na ciare, aby sa sem ti vykoristovani zapadni sudruhovia nenatlacili vsetci.

Macek klames, klames , klames ako bolsevici, okrem vlajky, hymny a prezidenta je v LZ vsetko co bolo v odmietnutej ustave. Okrem vynimiek, ktore si vytrucovala GB, Polsko a teraz aj CR. LZ nie je ziadna novela novely, ako sa snazis klamat. Od zakladu meni usporiadanie EU, do ktorej vstupovali staty po narodnych referendach. Tym ze tieto zmeny nie su potvrdene narodnymi referendami ako boli potvrdene pristupove zmluvy, robi z EU kolos na hlinenych nohach postaveny na lzi a uskoku Merkelovej predsednictva a Sarkozyho pokrytectva a bojim sa, ze znova Europa doplati na francuzsko-nemecky spolok presadeny tentoraz nie mecom, ale lzou.

Ak naozaj doslo k "nacuvaniu vacsinou mensinam" preco sa aj zo sudruhmi Leinenom a Cohn-Benditom bojite opatovnych narodnych referend ako cert kriza ?

Preco sudruh Cohn-Bendit prehlasil usmiaty ako Berja po ratifikacii v Polsku - a uz nikdy ziadne narodne referendum ?

Nuz mily eurozvazak zober euroskeptikom vietor z plachiet raz pre vzdy ( ale nie recami, ako to mate vo zvyku vo Vasom BCCCP, ale skutkom !!!) - navrhnite dodatocnu ratifikaciu narodnymi referendami vsetkych clanskych krajin, nech zmeny, ktore prinasa LZ maju nespochybnitelny mandat.

zoch 3.11.2009 10:22

Re: neviem preco,

Opět jeden co nepochopil......   To,co je dnes aktuální,bude za 15 let minulost.  Neustálý vývoj ustanovení LS překoná. A zase vaše děti nudou křičet "NE,NE!" ,ale zase to půjde dál....  Prostě ten vývoj nemůžete zastavit.

Můžete jej akceptovat a participovat na něm. Ano,to jde a dokonce je to žádoucí.   Tvrdou palicí nic nepřekonáte.

bm2 3.11.2009 10:46

Re: neviem preco,

Toto su argumenty pomocou ktorych si niektori clenovia NSDAP zatvarali oci pred koncentrakmi a miznuti ludi od susedov bez stopy. Ja wohl, herrr zoch, kto nejde s nami ide proti nam, nicht wahr ? Lepsie je to akceptovat a arizovat na tom. Ano, to ide a dokonca je to ziaduce.

děteněkam 3.11.2009 13:53

Re: neviem preco,

Otázkou zůstává, zda je to vývoj nebo retardace.

Dušan Streit 3.11.2009 9:47

Proč lžete?

Byl to nápad Merkelové. Ani ti, co pro to hlasovali, to nečetli. Číst se to nedá. Všechno je koncipováno tak, aby se vlk nažral a koza zůstala celá. Je to jen podfuk. Viz přejmenování prezidenta a ministra zahraničí EU. Šlo jen o to, vyhnout se referendům (ve Francii, Nizozemsku...).

Musím vydesinfikovat:

http://streit.blog.idnes.cz/c/106288/Ja-chci-svobodu-ne-zakladni-prava-EU.html

>-

Míra 3.11.2009 12:45

Re: Proč lžete?

Správná otázka: proč, pane Streite, lžete? Jak můžete vědět, co kdo četl nebo nečetl? Jste ve své demagogii stejně odporný jako Váš guru Václav Klaus. Je zajímavé, že v Česku nelze uspořádat referedum na celostátní úrovni, a to Vám nevadí. Vadí Vám, že LS neprošla referendem v EU. Vy chcete svobodu po klausovku, já chci mít jistotu, že mi využíváním svojí svobody nebudete škodit. Teď je podle českého práva nutno znovu schválit LS Parlamentem. Budete bojovat za dodržování Ústavy ČR?

miroslav.vojta@volny.cz

JJ 3.11.2009 12:47

Re: Proč lžete?

Tak se naucte cist. Evidentne umite akorat psat. Podle toho to pak vypada. ;-D;-D;-D

Karlos 3.11.2009 9:32

Macku, Vy jste zřejmě nejchytřejší

politik v Bruselu. 1."Dáme-li stranou státy, které se tak říkajíc „zdržely hlasování", máme tedy poměr 18 pro : 2 proti. Je snad překvapivé a nelegitimní, že náhradní kompromis z velké části přebírá původní text?" To jste dokonale popsal federaci! EU však federací není! Je to (dnes) mezivládní organizace (jako třeba NATO),kde se rozhoduje jednomyslně. 2."Takže nešlo o žádné „přepsání do nesrozumitelna", protože nikdo nepotřeboval nic kamuflovat." Valery Giscard D'Estaing to však přiznal: "Všechny dřívější návrhy budou v novém textu, ale budou určitým způsobem zamaskovány a schovány." Třeba zde http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/8282241.stm 3."Konsolidované znění smluv v „lisabonské verzi" je k dispozici už dlouho a není o nic nesrozumitelnější než běžná politicko-legislativní produkce u nás a jinde v Evropě." Ano, velice dlouho.Zhruba jeden rok! Teprve poté, co jej vydalo Ministerstvo zahraničí ČR, několik států již Lisabon podepsalo, vydala 9.5. 2008 Evropská komise to svoje - a to ještě napsala, že to není konečný dokument.  Viz zde http://www.lisabonskasmlouva.cz/index.php?menu=6&PHPSESSID=2tub2rvs0dlee2nq4b4df7j2i4 

Hobo 3.11.2009 9:42

Re: Macku, Vy jste zřejmě nejchytřejší

Ano, plně s Vámi souhlasím!

Navíc argumentace o podřízení se většině likviduje nejen oprávněnost Husovy pravdy a odpor Čech vůči celé tehdejší Evropě, ale i jakékoli jiné lpění na menšinové pravdě. (Mimochodem pravda vždy začíná jako menšinové stanovisko.) Nechápu, k čemu potom máme na naší prezidentské standartě text "Pravda vítězí," když by mělo platit, že vítězí většina!

Mimochodem, všimněte si, kam zařadíte většinu lidí kolem vás. Budete-li uvažovat pravdivě, musíte nutně dojít k závěru, že moudrých či spravedlivých je výrazná menšina.

zoch 3.11.2009 9:48

Re: Macku, Vy jste zřejmě nejchytřejší

Milé hobo,

ani tu presidentskou standartu nedokážete citovat celou v původním znění......

bm2 3.11.2009 10:18

Re: Macku, Vy jste zřejmě nejchytřejší

Mile zoch,

v prispevku od Hobo skutocne islo LEN a HLAVNE o presny text na prezidentskej standarde.

zoch 3.11.2009 10:24

Re: Macku, Vy jste zřejmě nejchytřejší

Mordyje harpyje  !! Ale ten text byl před příchodem bolševika jiný !!!  UŽ Vám svítá ?

Harpyje 3.11.2009 10:39

Re: Macku, Vy jste zřejmě nejchytřejší

Co si to dovolujete?!!8-o

Hobo 3.11.2009 10:43

Re: Macku, Vy jste zřejmě nejchytřejší

Mohlo byste mi, milé zoch, sdělit, jaký že jiný text to byl?

Viz zde. Marně pátrám.

bm2 3.11.2009 10:56

Re: Macku, Vy jste zřejmě nejchytřejší

Nie nesvita mi, za cias prezidenta osloboditela bolo na standarde to co dnes - Pravda vitezi.

Aj ked v suvislosti s LZ a sposobom jej presadzovania je aktualnejsia Vysockeho verzia "Jistěže ve světě nakonec zvítězí Pravda, ale až dokáže to, co dokáže Lež".

MaR 3.11.2009 11:47

Re: Macku, Vy jste zřejmě nejchytřejší

Slovíčkaření. Výhodou daného postupu - ústava okleštěná o prvky státnosti a ve formě náhrady smlouvy tedy byla defacto předjednána a mohla být schvalována hladce. Nikdo tento fakt nezakrýval, bylo to očividné od začátku a bylo tak rozhodnuto pro to, že drtivá většina států s ní neměla problém a odmítnuta byla spíše kvůli nespokojenosti voličů s vlastními vládami. Konsolidované znění je k dispozici rok a půl a první znění bylo k dispozici 5 měsíců po jejím dohodnutí (což při složitosti a překladu do tolika jazyků není tak špatné). Zkrátka - snažíte se kritizovat na detailech a velké věci vám unikají.

gabaci 3.11.2009 9:31

http://www.odsminus.cz/?a=odkazy/stranka/1 http://www.face

to je teda něco

eTony 3.11.2009 9:08

Dokonáno,

ÚS rozhodl. Jak ? Eurohujeři jásejte, to, co stihl německý ÚS za 10 měs, naši borci za několik dní. To nemohli ani přečíst. Opět politické rozhodnutí.

PROKOP BUBEN 3.11.2009 9:16

Re: Dokonáno,

Jaképak jásáni, výskledek byl zřejmý......Jen kLaus a spol se ukázali být trapnými kverulanty, navíc křiváckými.....

zoch 3.11.2009 9:22

Re: Dokonáno,

Tony,

je více než žádoucí,že se ÚS jako celek ujal té nezáviděníhodné role udělat  na tom hnojišti alespoň základní pořádek.  Ono totiž po celá  léta nedocvaklo Klausovi ani jiným členům parlamentu ,že vyhrávat volby neznamená si dělat co chci. Ohledně samotné EU jsem potom setrvale celá léta přesvědčen,že  máme zaujmout v evr. teritoriu jen takovou pozici,která odpovídá naší velikosti a našemu významu.  Ani o chlup méně ale ani o chlup více.  Nemůžeme přece oprávněně chtít,aby  evropští kolegové právě náš pohled na mnoho věcí  akceptovalo,když působíme a de facto jsme v Evropě exoty...jak se ostatně letos několikrát potvrdilo.  Je mi líto.

eTony 3.11.2009 9:36

Re: Dokonáno,

tohle opravdu myslíte vážně ??? S lidmi, jako jste vy, jsme nesvobodní idioti, děkuji vám.

zoch 3.11.2009 9:42

Re: Dokonáno,

Blbci opravdu jsme ,když volíme takové lidi,kteří dělají nejen žijícím ale i nežijícím členům národa takovou nehoráznou ostudu. A to platí nejen o těch volených přímo.....Co by asi tomu řekl takový Čapek ?  

eTony 3.11.2009 9:46

Re: Dokonáno,

Opěvovatele sovětské ústavy nechte v klidu. Ale pokud berete ochránce svobody za blbce, opět vám děkuji, že jsou z nás akorát nesvéprávní, nesvobodní idioti.