16.5.2024 | Svátek má Přemysl


Diskuse k článku

LEVICE: Věčné boje (o) sociáldemokracie

Jedním z východisek k jejich neuvěřitelně arogantnímu i nekompetentnímu vládnutí – nezřídka evidentně ve prospěch cizí moci – pak bohužel přispěla také určitá předchozí (sebe)diskreditace, případně štěpení významných levicových formací.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
F. Žůrek 19.6.2023 22:08

Problém "socdem" je obecný: politické strany bez členské základny. To je zřetelný trend. Ale jsou to potom "labilní" politické strany, jako třeba také lidovci (ČSL a dnes KDU-ČSL). Obnovit tradiční politické strany se nedaří... Co je nové... to je snad lepší... co k tomu říct... No... raději nic... Je to všechno složité na velice dlouhé povídání...

F. Navrátil 19.6.2023 21:09

Problémem sociální demokracie je, že ji nikdo nepotřebuje. Své tradiční voliče, lidi práce, opustila. Levicoví liberálové, ke kterým se strana přilísala, sociální demokracii nevolí. Šmarda je příklad, jak nemá předseda strany vypadat. Amorfní starosta maloměsta, který se na radnici opírá o hasiče, učitele a okrašlovací spolek.

J. Jurax 19.6.2023 19:11

Socdem byla kdysi levicovou stranou dělnickou, stranou beroucí se za zájmy námezdně pracujících když nic tak aspoň hubou. Dnes už takovou není, tak proč by ji levicoví pracující měli volit?

V. Mokrý 19.6.2023 19:26

Do r.1947 byla nejenom dělnickou stranou, ale to by museli její bafuňáři otevřít archivy.

P. Han 19.6.2023 15:58

Nuda, nuda, šeď... :-(

P. Kozelský 19.6.2023 12:33

Bohužel česká politická reprezentace se bez ohledu na politickou příslušnost vyvinula v bandu všehoschopných lupičů zastupujících pouze a jen své zájmy bez ohledu jak jejich neodborné egoistické rozhodnutí poškodí většinu občanů. A dokud neuzákoníme osobní hmotnou odpovědnost politiků nic se nezmění.[>-]

P. Diviš 19.6.2023 13:14

Politici mají stejnou osobní hmotnou zodpovědnost jako kdokoliv jiný.

J. Jurax 19.6.2023 19:05

Nemají.

Kdyby měli ti politici, kdož svého času zdvihli ruku pro zelený solární tunel, nést i jen zlomek nákladů na škody tím způsobené, spí dneska i se svými rodinami pod mosty zabaleni do novin.

P. Aron 19.6.2023 10:58

Ač jsem spíše pravicový volič, rád bych tu viděl v rámci politické rovnováhy autentickou a solidní levicovou stranu. Socdem už je jen stranou bafuňářů a pokrytců. Je fajn, že aspoň Zaorálek bouchnul a řekl to naplno byť mu dali jen 10 minut. Kdo jste na FB tady to je : https://www.facebook.com/viktoryn/videos/1695160137610684

P. Aron 19.6.2023 11:04

A kdo nejste na FB, tak tady přepis alespoň části projevu :

Začněme Zaorálkem na sjezdu SocDem, aneb BI*ka jede.. naštvaně a bez obrázku..

pokud je někdo, koho by si člověk měl poslechnout ze sjezdu bývalé ČSSD, nyní SocDem, je to Zaorálek.

Ten tam vypráví zajímavou historku, jak před pár lety na nějaké debatě o zahraniční politice a energetice v Praze na Matfyz. fakultě potkal Petra Pavla a tak se Zaorálek divil, co tam dělá a co má co společného s energetikou. Pořadatel mu odpověděl, že na tom trvá sponzor celé akce, prý jeden z 5 nejbohatších lidí v ČR. K tomu ten pořadatel dodal, že prý podle toho sponzora bude Pavel za 4-5 let prezidentem ČR... ne, nebudeme se naivně ptát, jak to mohl vědět a taky docela dobře víme, že Babiš to nebyl, nebo?

Po veselém příběhu Lucie v Rozhlase jsem dnes narazil na Lukačovičovo Seznamu na článek "Přehled těch, kteří v Česku vydělávají na strachu lidí". Jistě, je tady pár webů, které se podobají v něčem bulváru a mají občas "fantastické" zprávy, ale dosah toho nejsilnějšího je kolem miliónu, jak píše Seznam. Ohrozí to společnost? Nemyslím si.

Ale vydělávat na strachu lidí je možné i jiné formě, nebo? Třeba se snažit být vidět a populární? Tak mě napadá, že jsem narazil na názor Petra Pavla, že Rusové na Západě by měli být sledováni. Když zabije Ukrajinec Čecha, nemáme prý začínat s "kolektivní vinou". Ale strašit kolektivní vinou v případě Rusů, poukazovat na kolektivní nebezpečí u Rusů prezident může? A z úst prezidenta to má jiný dosah nebo? Co Sezname? Nějaký komentář? Pak jsem narazil na Bakalovo Aktuálně na sáhodlouhý rozbor s názvem "My a dezinformace". A už si opravdu myslím, že se jedná o koordinovanou akci.V článku nechybí HLP - hluboké lidské příběhy, nechybí Kartous, který obviňuje celé státy cituji:

P. Aron 19.6.2023 11:06

"Dezinformace se mohou stát vcelku jednoduše oficiální doktrínou určité politické moci, která ovládne stát, jak můžeme vidět na příkladu Maďarska nebo v extrémní podobě Srbska." Srbska? Jenom proto, źe Srbové nesouhlasili s americkým bombardováním a odtržením Kosova? Nechybí příklad ubohé Hillary Clintonové, která se stala obětí trollí farmy, nechybí Rusko a Čína, ale hlavně Rusko, nechybí petrohradská trollí farma, hybridní válka atd..a nechybí perla, že "podle ministerstva vnitra byla v rámci prezidentských voleb v Česku v roce 2023 zaznamenána dezinformační aktivita cizí moci, zaměřená na poškození jednoho z kandidátů, konkrétně bývalého náčelníka generálního štábu a předsedy vojenského výboru NATO generála ve výslužbě Petra Pavla".. ups. To jako těch pět autorů Bakalovo média myslí ty sms, které se nepotvrdily nebo ten web, co zadal možná někdo z jeho volebního štábu těsně před volbou, aby si lidé uvědomili, že jsme v hybridní válce?

Když si vezmeme Zaorálkovo příhodu, myslíme si opravdu, že není v moci dotyčného sponzora zaslat tiskovou zprávu jako kampaň s údajnými sms do novin? Koho zajímalo, že se to nepotvrdilo. Nebo zadat přes kanály web o smrti Petra Pavla v Rusku a poté zase vydat tiskovou zprávu, i když ruskou adresu je možné koupit odkudkoli stejně jako služby yandexu? Opravdu to nemohla být tzv false flag operace, když jeden z pěti nejbohatších lidí v ČR si vezme do hlavy, koho chce mít za prezidenta a pár dní před volbou vidí, že by to nemuselo úplně vyjít? Opravdu to byla ruská hybridní operace?Můžeme se jen usmívat u věty, že "novináři velkých médií pracují na objednávku podnikatelů či politiků" právě na webu Bakalovo Aktuálně.

P. Diviš 19.6.2023 9:27

Pavel P. Kopecký, názorná ukázka úpadku socdemáků.

P. Kubáč 19.6.2023 9:19

Problém stran sociálně demokratického typu v "liberální demokracii" je že tradiční program takových stran dnes spadá do kategorie frustrovaných nevzdělanců, fašistů, chcimírů a dalších nelichotivých nálepek.

Na takové nálepky má žaludek Okamura nikoliv však Šmarda.

V. Mokrý 19.6.2023 10:45

:-/

M. Dvořák 19.6.2023 13:22

Socani opustili svůj elektorát a elektorát jim to oplatil.

Nálepky a klišé na většinu lidí neplatí a pokud je zohledňuje Šmarda, je už jednou nohou v hrobě i se svou partají.

K. A. 19.6.2023 8:20

ČSSD se stala trojským koněm Barty. Podle mě je za tím jasný plán. Barta věří, že ČSSD uzavře koalici se zelenými, on jim dá dostatečný balík na dobrou kampaň a zajistí přízeň mainstreamových médií. Cílem pak je, aby koalice zelení-ČSSD se dostala od sněmovny a odebrala dost hlasů Babišovi, aby mohl znovu vládnout Fiala.

F. Žůrek 19.6.2023 7:57

Nemusíme ani sledovat Zaorálka, který jen říká, že všechno je o penězích... Z toho by se však mělo... vybřednout... Toť vše...

K. Zangl 19.6.2023 7:34

Pravicový prezident Pavel? Pravicový?? 8-o

P. Diviš 19.6.2023 9:28

Může tak vypadat. Hodně zleva.

M. Pecina 19.6.2023 6:46

Ono by to tak i mělo být, že by socialistické strany měly být na periferii voličova zájmu. Tedy pokud nebude socialismus rovnou postaven mimo zákon, což už tu mělo dávno být.

V. Mokrý 19.6.2023 6:48

Socdem není socialismus.

M. Pecina 19.6.2023 8:41

Vážně? A co to tedy je?

V. Mokrý 19.6.2023 10:46

Podívej se na jejich historii.

V. Mokrý 19.6.2023 5:27

Sociální demokracie nebo socdem - název strany není až tak podstatný, stejně jako logo strany. Podstatný je přístup vedení vedení strany a to v současném obsazení nejedná podle tradic, ani se nevrací ke svým původní voličům strany - to by se museli bafuňáři podívat do archívů, kdo všechno to byli členové strany do r. 1947 !!

J. Krásenský 19.6.2023 5:17

Co ze všech veřejnoprávních medií nezaznělo, a ani tady ne https://echo24.cz/a/HeCy7/zpravy-domaci-zaoralek - a pusťte si video.