8.5.2024 | Den vítězství


Diskuse k článku

KORONAVIRUS: Fotbal pro očkované

Kdyby hloupost nadnášela, létali by ministr zdravotnictví a hlavní hygienička jako holubička a vrkali by svá moudra z pořádné výšky.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Brich 30.7.2021 14:27

Již druhým rokem probíhá mistrovství světa v kovidtriatlonu. Děkuji našim veřejnoprávním mediím, že nás aktuálně, obšírně a s pomocí vybraných expertů zasvěceně informuje o tom, jak si v tomto klání stojíme.

Disciplína první - počet mrtvých: Ačkoliv nás experti stavěli do role favoritů se závějemi mrtvol na ulicích a hromad rakví až do prvního patra, zklamali jsme. Ne, že bychom žádné neměli, ale do čela jsme se nedostali ani tím, že jsme každému mrtvému zašťourali v nose a kdo ho tam měl, ten se započetl. Zkrátka, doplatili jsme na naši nedisciplinovanost, ba neposlušnost.

Disciplína druhá - počet pozitivně testovaných. Zde už jsme se začali dostávat do tempa, ale srazila nás zase naše vrozená nedisciplinovanost a neposlušnost, kdy si mnozí říkají, proč bych se měl nechat testovat, když mi nic není.

Disciplína třetí právě probíhá - očkování. Opět začínáme doplácet na náš nepřekonatelný hendikep: vrozenou ... atd. Mnozí svou nedisciplinovanost opírají o tvrzení, že se nenechají očkovat řádně nevyzkoušenou vakcínou, což podle nich dokládá to, že se výrobci vakcín vyhnuli právní zodpovědnosti za možné následky, které by po očkování mohly vzniknout. A nedají ani na chlácholení expertů, i kdyby se po očkování stali přenašeči viru, budou mít alespoň mírnější průběh nemoci.

A tak nezbývá, než přitvrdit v tréningu a bez kovidpasu nevpouštět ani na veřejné záchodky.

Proslýchá se, že bude otevřena ještě čtvrtá, mistrovská disciplína o absolutního mistra světa - stane se jím ten, kdo v sobě bude mít napíchán nejvyšší počet dávek vakcín!! Ale to je jen můj úšklebek. Nejsem totiž expert.:-P

J. Vintr 30.7.2021 12:59

Jakých třicet tisíc mrtvých? Umíte číst? Tady máte přesnou citaci ze stránek MZ:

Legenda: Počet úmrtí v souvislosti s onemocněním COVID‐19 po jednotlivých dnech zahrnuje všechna úmrtí osob, které byly pozitivně testovány na COVID‐19 (metodou PCR) bez ohledu na to, jaké byly příčiny jejich úmrtí, a k jejichž úmrtí došlo v rámci hospitalizace či mimo ni.

J. Vintr 30.7.2021 12:56

Tuhle blbost hlásají otevřeně i někteří "odborníci", například nedávno doktor Konvalinka. Tohle je na žalobu ze spáchání trestného činu šíření poplašné zprávy a podněcovaní nenávisti se zvlášť závažným dopadem.

R. Langer 30.7.2021 12:21

Tak hlavně že tomu rozumíte vy, když si ani na stránkách MZ neumíte najít, jak to vlastně bylo s těmi mrtvými s kovidem, a budete tady vykřikovat cosi o 30000 mrtvolách. :-P

R. Langer 30.7.2021 12:18

NE, NEBYLO TO ŽÁDNÝCH 30000 mrtvých, TO JE LEŽ. Byla to úmrtí s kovidem, nikoliv na kovid. Těch skutečných úmrtí na kovid bylo podle všeho tak třetina. A to je na celý ROK strašlivé PANDEMIE skutečně ohromné číslo, že? ;-€

A na celou karanténu defekoval pes, a nic zvláštního se nestalo. Fakt nevymřela půlka národa. Zato doslova miliardy lidí ten hrůzný kovid přežily naprosto bez následků. Tak tady nešiřte ty poplašné zprávy o jakési pandemii. :-P

R. Langer 30.7.2021 12:14

Očkovaní jsou inkubátory nákazy. Aby se nakazili, (a že se nakazí, to už se ví) tak původní virus v nich musí zmutovat. A o tom to celé je, ohrožují zdraví OSTATNÍCH! :-P

R. Langer 30.7.2021 12:12

Jaké jsou prosím ty logické argumenty? Sem s nimi. Nemluvte ale prosím o očkování proti záškrtu a neštovicím, nebudete potom vypadat jako blbec. ;-)

M. Sedláček 30.7.2021 12:06

Uff, jak potom může soudce posuzovat cokoliv, když má jen práva? Jak můžete cokoliv posuzovat vy, když jste evidentně úplně mimo?

P. Vychodil 30.7.2021 11:45

pravda a lež se dneska mění každým dnem...

CDC doporučuje nošení masek všem, tzn. i vakcinovaným. toto doporučení má zamezit, aby vakcinovaní šířili virus ve svém okolí a tak vážně někoho nakazili...

J. Hejna 30.7.2021 11:40

Jistě, pane Petře.

Ale i očkovaný může být virulentní. Co s tím?

P. Vychodil 30.7.2021 11:38

sem s logickými argumenty !

V. Klepetko 30.7.2021 11:02

Rád bych do té iracionální diskuse přispěl s něčím konstruktivním...

A obracím se zejména k příznivcům očkování (ke kterým patřím i sám). Musíme uznat existenci vážného problému: mezi obyvatelstvem je významné % lidí, které se nám za pomoci logických argumentů nikdy nepodaří přesvědčit, aby se naočkovali. A mezi nimi bude hodně takových, kteří se sice s virem potkali a mají dobrou imunitu, jenže nemají od lékaře potvrzení o prodělání nemoci. Většina z těchto lidí má živelný odpor k neustálému opakovanému testování, a celou situaci vnímají jako významnou újmu na svých právech.

Jak tuto situaci řešit, když neexistuje mezinárodní shoda na protektivní úrovni protilátek v krevním séru, protože je to dost individuální, a masové měření buněčné imunity nelze logisticky ani finančně zajistit? Nechal bych to na posouzení praktického lékaře. MZ by mělo publikovat seznam laboratoří, které jsou způsobilé testovat IgA, IgM, IgG protilátky z krevního séra a nějaký metodický pokyn pro praktické lékaře. Ti by pak měli mít právo vystavit potvrzení (ihned nebo po opakovaném testu třeba za 30 dnů) , které by (alespoň v ČR!) dávalo na půlroku stejná práva, jaká mají očkovanci nebo prodělanci!

Praktik by to měl umět posoudit. A za mě - raději ať z pěti lidí jednomu omylem umožní svobodnější život, než aby bylo kráceno na svých právech všech pět!

V. Petr 30.7.2021 10:53

Jak to může pitomý soudce vůbec posuzovat???? Vždyť tomu vůbec nerozumí....

V. Petr 30.7.2021 10:52

BYLO to 30000 mrtvých! To celé v důsledku nedodržování karantény!

V. Petr 30.7.2021 10:51

Neočkovaní jsou inkubátory nákazy! A o tom to celé je, ohrožují zdraví OSTATNÍCH!

P. Vychodil 30.7.2021 10:36

tady se především dezinformuje o tzv. "bezpečnosti" mRNA technologie, která nebyla dosud ověřena...teď probíhá ověřování v přímém přenosu na ovčanech, kterým je zřejmě jejich vlastní zdraví ukradené...

a nechte už těch porovnání s tetanem...porovnáváte hrušky s melounem...

P. Vychodil 30.7.2021 10:30

myslící a nezaujatý člověk přinejmenším zpozorní, když si přečte funkci mRNA vakcíny, a tento myslící člověk se zeptá: už to někdy někde fungovalo, vyzkoušelo se ?

Co myslíte, že si bude myslící člověk myslet, když se dozví: ne, ne, dlouhodobé účinky neznámé ?

Co myslíte, že si myslící člověk pomyslí o bezpečnosti, účinnosti vakcíny, když po již cca 6ti !!! měsících je zřejmé, že nechrání jak deklarováno, další dávky nutné, nošení náhubku nutné, testování (viz olympiáda) nutné ?

Jako myslící člověk, do sebe necháte vpíchnout něco, co přinutí vaše tělo vyrábět patogen/jed , s vírou, že zároveň začne správně vyrábět protilátky proti tomuto jedu ? A že se tento proces ve správnou chvíli zastaví ? A pak si dáte nášup, a další ?

Nebo pod pojmem myslící člověk si představujete vlastně člověka bigotně věřícího, v prohlášení politiků, ředitelů pharma firem, expertů z pharma lobby...protože ti všichni to samozřejmě dělají ne pro peníze, ale z lásky k bližnímu svému ?

P. Vychodil 30.7.2021 10:09

se stejnou argumentací pak musíte odmítnou i třeba soudní rozhodnutí o špatně postaveném (a v důsledku toho spadlém) baráku...asi jste nikdy neslyšel, že by soud používal na odborné otázky soudní znalce ?

M. Rozbořil 30.7.2021 10:04

Soudci patologové? Bůh ochraňuj přeživší.

P. Vychodil 30.7.2021 9:49

zatímco prokážete svoji schopnost řídit letadlo příslušnými zkouškami, covidpas neřekne o zdraví dotyčného vůbec nic. Nakonec to potvrzují i japonci neustálým testováním všech, na papír nehledě.

Tudíž vaše přirovnání je opravdu kulhající chromá kobylka.

P. Vychodil 30.7.2021 9:45

Lisabonský soud vydal rozhodnutí, že na covid umřelo 0,9% z uváděného počtu 17 000.

Jakpak by důsledná analýza těch 30 000 úmrtí dopadla u nás ?

R. Langer 30.7.2021 9:43

Za prvé, nebylo to 30000 mrtvých, a za druhé bylo to úplně normální, jako každá jiná nemoc. Ale co se z toho udělalo, TO JE MAZEC! :-P

O. Musil 30.7.2021 9:05

Okamura nebo Volný? Trikolóra je co se týče covidu poměrně sktrikní. Možná i proto jí Václav Klaus nemá rád.

J. Cimbálník 30.7.2021 8:56

Že i ti Japonci mají tak blbou vládu..

J. Moravec 30.7.2021 8:46

Je to zcela jasné máme tu nejhloupější z hloupých vlád na světě. Vloni nereagovala včas na nástup té chřipečky. Výsledek třicet tisíc mrtvých. Letos si ještě nestačila všimnout, že už jsou nemocnice prázdné a už nám nic nehrozí. My občane si určitě zasloužíme vládu odborníků, lepší a chytřejší a my si ji v nadcházejících volbách určitě zvolíme.

J. Moravec 30.7.2021 8:29

Ústava rovněž nehovoří o tom kdo může řídit auto. Není to tak jednoduché, jak se snažíte naznačit.

J. Jirka 30.7.2021 8:20

Pokud budou za chřipku a rýmu vypláceny zdravotnickým zařízením zdravotními pojišťovnami stejné finanční kompenzace jako za COVID-19, budeme tu mít na podzim nemocnice zaplněné na 120%.

Jinak bude zase stačit čaj s citrónem, aspirin a teplá postel.

J. Jirka 30.7.2021 8:14

... vedlejší potíže jsou ZATÍM minimální a v zanedbatelném počtu proti ochrannému účinku...

R. Langer 30.7.2021 8:04

Jo jo, obzvlášť ta 90% účinnost je naprosto nezpochybnitelná. ;-D

L. Beneš 30.7.2021 8:02

Jeptiška natáhla tři.