2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Diskuse k článku

KORONAVIRUS: Čísla nakažených – stále stejná hra

Jestliže se chce dělat politika „vše se zhoršuje“, stačí zvýšit počet testů. Když se má situace „zlepšit“, počty testů musí klesnout.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
R. Langer 22.2.2021 5:33

Bež si na ty směny do špitálu sám, ty poseroutko s kovidem na mozku, když si myslíš, že něco není v pořádku. O ostatní se nemusíš starat, oni si poradí i bez tebe. Jo, a stejně umřeš. :-P

L. Novák 22.2.2021 6:58

Vám už zjevně covid na mozek lézt nemůže. Žádný nemáte, jenom zbytek míchy... :-P

R. Langer 22.2.2021 7:22

Jistě, poseroutko, zatímco ty už tam nemáš nic jiného než kovid. A stejně umřeš. ;-D

J. Vintr 22.2.2021 0:38

Tvrzení že přibývá nebo ubývá nakažených podle namátkou prováděného testování stále jiných lidí, je hloupost. Obrázek o tom, jestli nakažených přibývá nebo ubývá, by dalo jen opakované testování dostatečně reprezentativního vzorku stále stejných lidí. Pokud by ovšem testy dávaly spolehlivé výsledky, což ani zdaleka nedávají. Ostatně jsem přesvědčen, že ta čísla, kterými nás strana a vláda straší, ani nepocházejí z nějakého testování, ale že si je jednoduše vymýšlejí jak se jim to právě hodí.

L. Novák 22.2.2021 0:45

Jasně. A 11.9.2001 si Američané odstřelili NewYorkská dvojčata sami. Tedy, alespoň podle "znalce" J. Vintra, zde "statistického experta". ;-D

J. Vintr 22.2.2021 0:48

Ta vaše obsese tím 11. zářím je vážně na psychiatra. Měl byste to personálu vaší léčebny nahlásit.

R. Langer 22.2.2021 5:36

Jasně, takže ten statistický expert jste vy? Jakou máte školu, abychom jenom tak nemlátili prázdnou slámu?

S. Kubů 22.2.2021 8:45

Co myslím teď ještě nezaznělo: "Covidová" statistika je zkreslená ještě taky tím, že pozitivní výsledky antigenních testů jsou konfirmovány pomocí metody RT-PCR. Ovšem negativní výsledky nikoliv... Minimálně ten údaj o poměru "nakažených" ku celkovému počtu provedených RT-PCR je tímto ovlivněn zásadně.

Rozdíl ve statistické metodice v jednotlivých zemích je pravděpodobně tak fundamentální, že "výstupy" nejsou jednoduše srovnatelné. Např. jsem zachytil, že: "V Německu se do statistik započítávají jen pozitivní S PŘÍZNAKY. (EDIT: Potvrzeno z infolinky Institutu Roberta Kocha, RKI Berlin Telefon: 030 / 18 75 40).

Jistě ne náhodou se před pár dny proti postupům ÚZIS v této problematice zásadně ohradila

Česká statistická společnost. (A stalo se v důsledku toho něco..?) Hlavně, že se pořád všude důležitě uvádí "reprodukční číslo R", které je absolutně bezcenné - a sám pan profesor Dušek to ví (a občas to ti říká).

S. Kubů 22.2.2021 0:35

Vláda odpískala konec látkových roušek, které se v první vlně staly symbolem svépomoci obyvatel v boji proti novému koronaviru. Podle hlavní hygieničky Jarmily Rážové přitom zřejmě nepůjde jen o veřejná místa, povinnost by se mohla týkat i pracovišť. (ECHO24, 20.2.2021)

Zde je nutno připomenout události před necelým rokem: Zatímco v okolních státech se děti vracely do škol zhruba od počátku května a u nás tou dobou začínalo „rozvolnění“ (které vyvrcholilo zhruba o měsíc později), české děti se do škol už v tom školním roce nevrátily. A to přestože se již tehdy vědělo, že pokud děti covid-19 dostanou, je u nich průběh asymptomatický nebo lehký - a dnes již přiznává i MZ, že „jako zdroj nákazy jsou školy zcela zanedbatelné, pouze 1,4 % - 4,8 % všech nákaz.“ Proč se české děti nevrátily do škol již v květnu a červnu 2020, paní doktorko Rážová ?? Nepamatujete si už na tu schůzku na konci dubna u pana prezidenta s panem profesorem Prymulou ?

Viz též „Škola je v pandemické době bezpečným místem“(radiovaticana.cz, 9.1.2021). Samostatným aktem v této truchlohře je očkování českých učitelů (a učitelek).

Děti se do škol prvního března nevrátí, a to ani za předpokladu pravidelného testování. Uvedl to v České televizi premiér Andrej Babiš.

Před týdnem jsem si kladl otázku, co udělají páni hejmani, když se sliby, které jim za jejich „podporu“ pan premiér spolu s panem ministrem zdravotnictví dali, naloží stejně, jako se sliby, které měsíc předtím dal komunistům. Jenomže - pandemický zákon z vládní dílny je už mezitím s „konstruktivní“ asistencí „opozice“ téměř pod střechou...

Jenom si dovolím poznamenat, že před týdnem, když to hejtmani takříkajíc zachránili, tak byla epidemiologická situace úplně stejná, jako je dneska – a pochopitelně nikdo nemohl vědět, jaká bude za 14 dní. Předpokládám, že všechny ty dohody a „závazky“ byly jenom ústní... Hlavně, že mu píchli s tím zmocňovacím zákonem.

Jsem fakt zvědav, na jejich reakci.

R. Langer 22.2.2021 5:38

Přesně. Nezměnilo se lautr nic, a NIC se taky NEZMĚNÍ!

J. Brunner 22.2.2021 0:26

R^

F. Brabec 22.2.2021 0:21

K poslednímu odstavci bych jen uvedl, že počet infikovaných není funkce jen procenta očkovaných, ale i dalších aktivit vlád různých úrovní (zavírání, otvírání), chování občanů (vánoce a nový rok už jsou za námi) a rozšiřování různě infekčních virových variant.