1.5.2024 | Svátek práce


Diskuse k článku

JUSTICE: Soudci jsou nesvéprávní a občané za ně platí

Amnestie, a jak hnula českou společností. A i když je Václav Klaus silná osobnost, je už na čase, abychom se i my, prostí občané ozvali. Neuvěřitelné drzosti, které se ozývají od "Marvanových, Wagnerových" a dalších prapodivných postaviček české justice už jsou skutečně za hranou!

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Schwarz 10.1.2013 8:43

Moje řeč -

přesně takto vidím "naši justici" i já.

P. Remeš 10.1.2013 7:38

Hm ...

Díky, rozhodně nový a inspirativní pohled na současné protiamnestijní třeštění. Že justice se staví do role nekritizovatelné oligarchie, je bohužel pravda. A že justicí protékají miliony a miliony, je bohužel pravda také.

J. Svoboda 10.1.2013 6:35

zažil jsem si své

Před léty jsem řešil své neúspěšné podnikání a vzniklé dluhy prodejem nemovitosti, za kterou jsem nedostal  zaplaceno 100%. A soudil jsem se 12 let. Slovy DVANÁCT LET, za advokáta jsem málem dal víc, než jsem vysoudil, úroky z prodlení zdvojnásobily dluh. Mě o práci soudů nikdo pohádky povídat nemusí. A to jsme ještě nedospěli do stadia průměrné Ameriky dnešních dnů, kdy se soudí kde kdo s kde kým.

Jan Svoboda

L. Matura 10.1.2013 7:25

Re: zažil jsem si své

Takže jste pro, aby po 8 letech marného souzení (způsobené průtahy viníků a nečinností soudů) o náhradu škody, byly nároky poškozených promlčeny?  To je totiž paralela amnestie do majetkových sporů. Nebyla by to ideální půda pro korupci?  Proč by zloděj nedal půlku soudci než celou částku vám. A nebylo by odvolání.

P. Remeš 10.1.2013 7:40

Re: zažil jsem si své

Spíš jde asi o to, obrátit obecný hněv směrem, kde to skutečně "smrdí". Jak konkrétně pak danou situaci v justici řešit, k tomu si platíme politiky.

L. Matura 10.1.2013 8:20

Re: zažil jsem si své

Aha, takže podporou gaunerů ke světlým zítřkům (:-).

P. Remeš 10.1.2013 8:41

Re: zažil jsem si své

Naopak. Chce-li současný stav naší justice někdo nazývat gaunerstvím, nechť. Pak se ale shodujeme - je už nejvyšší čas do tohoto gaunerství říznout.

L. Matura 10.1.2013 8:50

Re: zažil jsem si své

A čím se touto amnestií řízlo do neschopné justice?  Zatím vidím poškozené jen na straně obětí mafiánských praktik 90 let za které odpovídají Klausovy vlády a komunističtí soudci  a vyšetřovatelé.

R. Langer 10.1.2013 8:47

Re: zažil jsem si své

Nároky poškozených promlčeny rozhodně nejsou.

L. Matura 10.1.2013 9:51

Re: zažil jsem si své

Ovšem staly se nevymahatelnými.

R. Langer 10.1.2013 12:26

Re: zažil jsem si své

A před tím nějak vymahatelné byly? Nedělejte si iluze...

J. Mrázek 10.1.2013 6:18

Naprostý souhlas.

Všimněte si, kdo řve ! Hovorka, Marvanová, Zaorálek ....neboli Klaus to udělal velmi dobře, protože řvou potrefené husy a podvodníci. Pár třísek v káceném lese oproti břevnu v oku přeplacené a -jak to napsat nejlíp- všehoneschopné justice. Nicméně nebylo by od věci velké kauzy dát s roční lhůtou na vyřízení "tentokrát do PRACOVNÍHO  procesu " justice a minulé flákače postihnout platově.

L. Matura 10.1.2013 7:27

Re: Naprostý souhlas.

Amnestií ovšem nebyly postiženi soudci ale vyhovělo se zlodějům, to jste si nevšimnul.

P. Maleček 10.1.2013 6:18

Prasklý vřed by zasmrděl hlavně Klause

Ano je nutné píchnout do vředu ať vyteče hnis. Do vředu, který léta budoval sám Klaus se svojí základní poučkou, že krást se může, špatné je nechat se chytit - alias česká cesta privatizace stvrzená opoziční smlouvou. A tak se celá společnost jeho poučce přizpůsobila.

Nejvíc samozřejmě mocensko ekonomické "elity", které si prostřednictvím úplatků přizpůsobili i celý represivní systém od policie až k soudům. A také zákonodárství, umožňující před trestem kličkovat nebo přímo legálně krást z veřejného jako je např. zákon o obcích.

Přesto se pár Klausových borců přihlouple zapletlo do děravé sítě paragrafů, nebo se našel nějaký ten úporný žalobce či soudce, který nepochopil dobu. A tak svým věrným na poslední chvíli, jako gesto milosrdenství, jak teď argumentuje i jeho poskok Nečas, podal Klaus amnestií pomocnou ruku. No a aby to nebučelo, zamaskoval to propuštěním spousty malých grázlíků, Ti se nakonec stejně jen opičili po pánech nahoře z Klausova kruhu tak proč je nepohladit.

Ten vřed se tou slavnou amnestií jen schoval pod náplastí tzv. milosrdenství. Kdyby totiž opravdu prasknul, tak by svým hnisem spláchl především Klause. Toť vše, jasné jak facka. Vše ostatní jen kecy těch, kteří se snaží zamlžit skutečné důvody Klausovy amnestie.

J. Vyhnalík 10.1.2013 15:55

Re: Prasklý vřed by zasmrděl hlavně Klause

K čemu fakta, když stačí víra.

J. Kanioková 10.1.2013 2:28

Ano

Soudní řízení kauz spočívá v -

Potrestání viníků = trestněprávní pře a současně i stanovení

Odškodnění poškozených = občanskoprávní pře.

Amnestie se týká pouze trestního stíhání ..

S možností amnestie by měl každý advokát VŽDY počítat a své klienty na toto riziko upozornit, a pokud to neudělá, je to jeho velká profesní chyba.

J. Novotný 10.1.2013 1:27

Kdyby

Kdyby ovšem policie a justice v posledních osmi letech pracovala (mohla pracovat??) jak má, nebyl by nejspíš Václav Klaus prezidentem, že?

R. Langer 10.1.2013 8:48

Re: Kdyby

Vážně?

L. Matura 10.1.2013 8:59

Re: Kdyby

Určitě.

M. Stuchlik 10.1.2013 0:36

Neskutečný blábol

M. Bílý 10.1.2013 2:33

Re: Neskutečný blábol - jak pro koho!

Pro mne nikoliv. Mám osobní zkušenost. Na rozsudek ve věci náhrady škod (mimo jiné na př. totálně zničená kotelna o výkonu 1,1 MW)  způsobených schválně držitelem neoprávněně (t.j. v rozporu s bolševickými zákony)  znárodněných průmyslových objektů jsem čekal 15 let! Pokud jste alespoň částečně ekonomicky gramotný, snadno si vypočtete, že takový (byť vítězný) rozsudek je na nic. Jinak, počítat nic nemusíte, když s postupem soudu souhlasíte a přejete mi to.

P. Khail 10.1.2013 12:07

Re: Neskutečný blábol - jak pro koho!

"Jinak, počítat nic nemusíte, když s postupem soudu souhlasíte a přejete mi to" - kde čtete, že se p. Stuchlik něčeho takového dopouští?