Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Schumacher

6. 3. 2009 17:32
Ano, jenže chybí politická vůle státní zastupitelství vykonávající veřejnou žalobu vyčlenit mimo exekutivu.

Například zřízením instituce veřejného žalobce. Jeho představitel by byl jmenován prezidentem nebo volen parlamentem. Jenže to se ztěží stane, protože každý kdo je aktuálně u moci se nerad vzává stávající převodové páky. proto lze očekávat, jak je typické, že zítřejší vláda zapomene  co požadovala jako nynější opozice. Je na místě se ptát, nakolik to autorovi vadí obecně a nakolik jen proto, že tu převodovou páku nedrží jeho strana.

0 0
možnosti

Brník

6. 3. 2009 16:15
Čunek vs. princip zachování peněz a energie

je těžko vyvodit vlastní názor na právnický a soudnický guláš kolem této věci. Avšak o tom, kde se zázrakem berou půlmilionové sumy a zda těmi mohou nějaké tchýně disponovat, lze seriozně pochybovat. Proč nepokračovalo vyšetřování dál k těm tchýním?

0 0
možnosti

historik

6. 3. 2009 16:05
vrána vránu klove

Jak může vláda instalovat do vysoké funkce takového člověka, jako je pan Grygárek, který byl prokurátorem socialistické prokuratury od roku 1985? A čímpak se živil v té době pan Zaorálek?

0 0
možnosti

pepe

6. 3. 2009 14:29
Modří krkavci a darebáci si hezky zakrákorali a opět dokázali, že jejich IQ nepřesahuje IQ automatické pračky.

Běda, když se poukáže na jejich darebáctví , to se můžou pokakánkovat. Všichni jsou špatní jen oni jsou čistí jako lilie. Hotový andělé. i když si osobně myslím, že sem většinou píšou postpuberťáci, přesto je to názorový děs.

0 0
možnosti

Malý Aston

6. 3. 2009 14:51
Re: Modří krkavci a darebáci si hezky zakrákorali a opět dokázali, že jejich IQ nepřesahuje IQ automatické pračky.

Co Vám kdo udělal? Co Vám kdo ukradl? Svěřte se ,možná Vám to i pomůže.Jak je zřejmé z nadpisu patříte zřejmě do rudého,růžového nebo hnědého spektra naší politické scény.Co tak se přiklonit k názoru normálního občana,který považuje za normální zavřít každého kdo krade ať je modrý,růžový,červený nebo oranžovohnědý.Policie,státní zástupci i soudci mají být mimo politické strany a mají se řídit jen zákony. Pokud to tak nebude budeme svědky dalších čunkijád,udavaček z mysliven a lhaní. :-)

0 0
možnosti

jarda

6. 3. 2009 14:27
házet perly ......

Do tohoto plátku může psát snad jenom Doležal. Jinak je zde každého slova škoda.

Autor zde nadhodí téma a většina účastníků se zajímá co dělal před rokem 89. Brouzdám po debatách v Německu a Rakousku. Ale co je tady, to je síla.

0 0
možnosti

tak

6. 3. 2009 14:12
Táhni do Syrie

 Seber si sebou svého romského kumpána a pakujte se do Syrie.Bolševici,které nechtějí ani v Rusku.

0 0
možnosti

lucky

6. 3. 2009 14:11
Hlavně abys to ty Zaorálku

dělal jinak, až budeš u koryta.

0 0
možnosti

sokol

6. 3. 2009 16:08
Re: Hlavně abys to ty Zaorálku

Na to přesně myslím. Bylo to snad jinak, když to řídili oni? Standa Gross je ideálním příkladem...

0 0
možnosti

Enigma

6. 3. 2009 14:04
Destrukční komando

Čunek byl obžalován podle § 160 odst. 1,3. písm b přijímání úplatku. Na tento paragraf byl uvolněn senátem. Celá kauza stála na pochybném svědectví M. Urbanové. PŘIJÍMÁNÍ ÚPLATKU NEBYLO NIKDY PROKÁZÁNO. Nebylo ani prokázáno předání úplatku panem Hurtou-majitelem firmy H&B real a pan Hurta byl MIÍMO ZÁJEM MEDIÍ zbaven podezření a stíhání bylo zastaveno. ÚPLATEK TEDY NEBYL PŘEDÁN A NEMOHL BÝT LOGICKY PŘIJAT. Tečka. To ostatní je pouze mediální guláš. Přesný popis kauzy zpracoval Salichov a nabídl to HN, MfDnes a Právu. Odmítnuto. Dnes to najdete jako samizdat na stránkách justice. Proč se o to nikdo nezajímá? NIKDY NEBYLA SEPSÁNA ŽALOBA A TVRZENÍ, ŽE VESECKÁ ODEBRALA PŘÍPAD OBSTOVI DVA DNY PŘED PODÁNÍM ŽALOBY SOUDU JE LEŽ. Nebylo co sepsat, chyběl důkaz!

Já neřeším, jestli Čunek někomu ukradl peníze, nebo je získal jinak, třeba z hokeje. Já řeším § 160. To je v právním státě jediné relevantní hledisko. STbácké manýry proklepat někoho, když už ho tady máme by měly být minulostí.

V našem právním řádu je důkazní břemeno na žalobci. Jestliže není možno nezpochybniteně věc prokázat, nelze soudit. Jestliže je věc šetřena déle jak 7 měsíců, kdy protokol bobtná na 4500 stran, nejsou připuštěni svědkové obhajoby, celé obvinění je postaveno na jediné, prokazatelně zaujaté svědkyni a velmi podezřelém oznámení JUDr. Novákem, jestliže vyšetřovatel konzultuje nestandardně se svědkyní, jestliže je druhý aktér, pan Hurta osvobozen- tedy úplatek nedal, nemohl ho de Jure Čunek přijat. A jsme u motivu úplatku. Zastupitelstvo Vsetína rozhodlo PŘEDEM o vypořádání mezi firmou H&B Real a firmou Vsetínské byty s.r.o. za 51 000 Kč a Čunek neměměl potřebu a důvod cokoliv na tomto rozhodnutí měnit. Naopak Hurta zaplatil za byty cca3,6 mil KČ. Obhájce Bruna, svojí stížností na tendnční postup vyšetřujících orgánů v Přerově, nedal Vesecké profesně šanci. Cílené úniky informací do medií a následná novinářská mlýnice vyvolala veřejný lynč.  

0 0
možnosti

Enigma

6. 3. 2009 14:05
Re: Destrukční komando

Tyto balkánské manýry snad nepoškozovaly pověst naší justice? Arif Salichov nemusel číst všech 4500 stránek protokolů. Stačilo se zaměřit na pasáže, které rozporoval obhájce pana Čunka a posoudit, jejich relevantnost.

0 0
možnosti

Martin

6. 3. 2009 13:21
Přesně !

Jeden z mála politiků,který se nebojí napsat pravdu o skutečném stavu v naši justici Jinde v demokratickém světě by Vesecká se svou partou už dávno museli skončit.

0 0
možnosti

hnusoba

6. 3. 2009 13:27
Re: Přesně !

Kdežto justice za ČSSD byla naprosto bez průserů,že? Ovšem o tom pan Poorálek pochopitelně hovořit nebude.

0 0
možnosti

hnusoba

6. 3. 2009 13:17
B.L.B

Zaorálku!  Místo abys sloužil českému lidu,sedíš u notebooku a píšeš sáhodlouhé píčoviny!!!!! Jsi ošklivý chlapeček!:-/

0 0
možnosti

brblal

6. 3. 2009 17:36
Re: B.L.B

Hnusobo,jsi opravdový demagog.

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz