29.6.2024 | Svátek má Petr, Pavel


Diskuse k článku

JUSTICE: Senát vs. Klaus 2 : 0

Dobrý důvod se zamyslet nad tím, jaké lidi pan prezident do této instituce, která má bdít na dodržování Ústavy, navrhuje, a nespokojit se jen s jeho vyjádřením, že jde o politický boj.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Vaníček 3.5.2012 13:44

Kvíčalo,Vy nezklamete!

Ač nosíte rudé trencle,neomaleně se pouštíte do kritiky lidí z té vaší rudobandy. Je ale s podivem,že u Pitharta,Fišera a dalších bývalých Vám členství v KSČ nevadí!!!

P. Schuster 3.5.2012 15:14

Re: Kvíčalo,Vy nezklamete!

Ústavní soudce musí byt výrazná osobnost a taky člověk z velkou zkušeností.Současné soudcovské osobnosti nad 50 let byli většinou v té straně. Najdete na dlani chlup? Socialistický senát si hude tu svou a nemá jasno co vlastně chce. Akorát být proti Klausovým kandidátům.

M. Vondráček 3.5.2012 10:48

chucpe

Bývalý komouš a úspěšný absolvent studia politických věd v Moskvě ( v 60-tých letech) si odváží kritizovat něčí komunistickou minulost ??

J. Štrobl 3.5.2012 10:51

Re: chucpe

Je to sice chucpe, ale má holt z té Moskvy informace.

A. Špronglová 3.5.2012 7:22

Ing. Klaus

je dle mého soudu nejhorší (morálně a charakterově), hned po Dr.E.Benešovi z demokraticky zvolených prezidentů. Jeho opakované zvolení se dá přirovnat k Černabylu. "Klausismus" má lví podíl na marastu v němž se nacházíme a zřejmě hned tak nevybředneme..

P. Cevok 3.5.2012 9:01

Re: Ing. Klaus

...."milá dámo", pokud jste si zahrála dvojroli ve filmu "Blbá a blbější" tak se tím prosím veřejně nechlubte.

Š. Hašek 3.5.2012 10:35

Re: Ing. Klaus

S paní Špronglovou to samozřejmě opět cloumá. Emoce nad rozumem.

Tak mě jen tak napadlo, umíte si někdo představit tu "dámu" na místě těch dvou "nemorálních" presidentů? Jak by ona asi tak řešila jejich problémy?

No bylo by zajímavé, vševědoucí/superkritičku pí Špronglovou nasadit proti Hitlerově říši neb jako hospodářského stratéga v lednu 1990. Na místo těch dvou, co je soudí jako jediná spravedlivá.

Vážená paní Špronglová, počítejte (když si kdekoliv přečtete jména Václav Klaus, Beneš) aspoň do sta.

J. Kanioková 3.5.2012 11:17

:))))))))

R. Tesařík 3.5.2012 9:18

Re: Ing. Klaus

kde berete tu drzost někoho morálně a charakterově poměřovat? Jste snad ONA nejmorálnější? V jakém marastu se prosím nacházíte?

O. Zuckerová 3.5.2012 10:13

Re: Ing. Klaus

Ale ale, vy jste na tu paní Šparonglovou ale nabroušení, sakra! Její příspěvek je ovšem hodně emocionální (však ty odpovědi taky), ale musím vám vytknout nedostatek logiky: to, že někoho kritizuji z morální stránky, vůbec neznamená, že se stavím do pozice dokonalého. To by pak např. hudební kritik nemohl napsat do článku, že "tenorista nezvládá kantilénu ve výškách", aniž by se na něj vrhli kolegové se zuřivými výkřiky "A vy ji zvládáte?!" A co se týká toho marastu, je ho kolem dost. Přečtěte si jen v záhlaví NP ten tučný řádek. A mnoho a mnoho dalšího... jak se to praví v jedné budovatelské písni:  "...stačí se jéénom tróóchu po-roz-hléd-nout..."

O. Zuckerová 3.5.2012 10:24

Re: Ing. Klaus

opravuji: Špronglovou

M. Písecký 3.5.2012 12:18

Ale přece běžné vyjádření "umělce"

typu Viewegha, Landy, Trošky, Poledňákové na kritiku je, že recenzent jejich díla je zamindrákovaný, zaujatý antitalent s úchylným vkusem, který géniům závidí jejich úspěch.

To je nepochybně falešné v případech, kdy kritikem je nepochybně inteligentní osoba, která o dané problematice ví více, než 99,99 % populace a emotivní soudy typu "mně se to nelíbí" nechává stranou.

Tedy úplný opak toho nebohého stvoření.

R. Tesařík 3.5.2012 17:20

Re: Ing. Klaus

špatné přirovnání..opravdu špatné. Navíc, ne jestli ji vytáhne, ale jestli vůbec slyší.

J. Mannheim 3.5.2012 12:18

Re: Ing. Klaus

zazpívejme si :) třeba tuhle "Nelepší holky jsou..."

J. Štrobl 3.5.2012 10:41

Re: Ing. Klaus

Ano, máte naprostou pravdu, ale jak vidíte, nesmí se o tom mluvit.

M. Vondráček 3.5.2012 10:44

to že

To že se nacházíte v morálním marastu nemusí být nutně chyba pana Klause :-)

J. Kanioková 3.5.2012 11:15

No... a to se paní tady na NP ještě krotí,

ale zkuste někdy nahlédnout na Lidovky, jak tam z prezidenta dělá nejhorší stvůru tohoto světa. Připomíná to domovní důvěrnici či "uvědomělou ženu" z uličního výboru KSČ. Nad jejím rejstříkem invektiv člověk jen žasne...

J. Matuška 3.5.2012 12:27

Re: Ing. Klaus

Vážená paní Špronglová, vystupujete tady jako kvalifikovaný soudce morálky a charakteru. Nemáte náhodou informace, jestli K. Hvížďala nakonec neprodělal na privatizaci Mladé fronty?

J. Štrobl 3.5.2012 7:01

Václav Klaus má opravdu nos

na podporu všelijakých podivných existencí, o některých bych přímo řekl darebáků. Nelze si nevšimnout, že úměrně s blížícím se koncem mandátu se jeho aktivity v tomto směru zvyšují. Naskýtá se otázka, co tím vlastně sleduje. Nenapadá mě nic jiného, než že se snaží vytvořit podmínky pro udržení tohoto korupčního systému, který léta budoval a tím si udržet i svůj pochybný politický vliv.

P. Pavlovský 3.5.2012 2:03

Bureš je totéž v bleděmodrém

Předlistopadový komunista, který vstoupil v době, kdy tomu už nevěřil nikdo, tedy z čirého oportunismu. Posléze socdemák, Zemanův ministr spravedlnosti. Je až komické, jak se V. Klaus obmyslně snaží senátní většině zahrát na její stranickou strunu. A je chvályhodné, že mu to senátoři nebaští. Svými nominanty do ÚS si V. Klaus vystavuje nezpochybnitelnou vizitku zcela bezprincipielního člověka, pohrdajícího dobrými mravy

P. Cevok 3.5.2012 9:11

Re: Bureš je totéž v bleděmodrém

...je s podivem že nemáte nic proti komunistickým (tehdy mladým) funkcionářům,kteří se podíleli na devastaci vysokých škol,kultury atd.(třeba zrovna citovaný Pithart),aby se později stali "disidenty"(pod kontrolou StB a a jako záložna budoucích spolehlivých).Těchto lidí máte plno v tech opravdu nejvyšších postech.Tak co řešit ?!

P. Pavlovský 3.5.2012 9:35

Re: Bureš je totéž v bleděmodrém

Pithart a jemu podobní osmašedesátníci snad mohli ještě do KSČ vstoupit z přesvědčení, jakkoli i mě jako adolescentovi bylo už v 50. letech jasné, co jsou komunisti za pakáž. Nikdy jsem je (OH, dokonce ani OF) nevolil, ale přece jenom musím připustit, že si mnohé v disentu odkroutili. To se o Burešovi a jemu podobných říci nedá.

Vzpomínka: sám jsem musel po tzv. rekonkursech na českých vysokých školách porazit dosavadního (už předlistopadového) šéfa katedry, abych pak mohl urychleně vymanit pracoviště z převahy exkomunistů. Ta na mnohých jiných katedrách FFUK pak ještě léta přežívala.

T. Šmilauer 3.5.2012 1:42

Konec jedné éry

Éra V.K. v politice po 23 letech končí. To si ale dotyčný odmítá připustit.

A. Špronglová 3.5.2012 7:31

Re: Konec jedné éry

To, že si konec své éry psychopat Klaus nedokáže připustit, ho bude jednou moc,moc, ale doopravdy moc moc bolet. Papá Klaus "umí " všechno s vyjímkou odejít dokud je čas......!

R. Tesařík 3.5.2012 9:20

Re: Konec jedné éry

hezké..takové psychotické.

J. Matuška 3.5.2012 11:58

Re: Konec jedné éry

Vážená paní Špronglová, ulevila jste si dostatečně? Pokud ne, existují různé praktiky, včetně píchání jehlou do hadrového panáčka. Škoda, že na NP není vytvořena cena pro diskutéra roku, která by Vaše výroky po zásluze ocenila.