19.3.2024 | Svátek má Josef


Diskuse k článku

JUSTICE: Presumpce odvahy?

Býti soudcem je výhodné v tom, že vám je vcelku ukradené, kdo vám šéfuje. Ať už předseda soudu nebo ministr. Do práce mi nemluvil ani ten, jehož opulentní večeře, svatba v lokalitě, kam vrátil tamního kralevice, či testování nového fára s vícešéfem nejvyššího soudu napříč republikou, mne akorát tak mohly pobavit.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
S. Ševeček 20.10.2011 18:23

Bázlivý ministr

Jestli to není jenom eufemismus pro ten fakt, že Veselí chlapci a Fušeři vždycky uhnou ...

K. Januška 20.10.2011 8:36

Kdybych byl soudcem

V první řadě bych psal o tom, že pravomoce, které mám jako soudce I. stupně, jsou mi soudci II. stupně odebírány. Ústava mi zaručuje mou nezávislost v rozhodování. Jestliže jednou rozhodnu, mé rozhodnutí je konečné a přestávám být soudcem daného případu. Tak jako občané i soudci jsou si před zákonem rovni. Žádný soudce II. stupně nemá právo vracet mi věc znovu k vyřizování. Jestliže některá strana podala  odvolání, rozhodnout musí soudce II. stupně. Každé odvolání lze uvést větou: Beru na vědomí rozhodnutí soudce, s rozhodnutím nesouhlasím a požaduji, aby věc rozhodl jiný soudce.Kdybych byl soudcem II. stupně, nikdy bych nevrátil věc soudci I. stupně, protože mi to Ústava zakazuje.

 Kdybych byl soudcem Nejvyššího soudu, nikdy bych nepožadoval po tom, kdo se mé pravomoci dovolává, aby doložil, že má vzdělání právnického směru. Listina práv a svobod takové jednání soudcům zakazuje.    Kdybych byl ministrem spravedlnosti, ustavil bych na soudech, které mají řešit dovolání takové senáty, které budou složeny nejen ze soudců, ale i právníků a laické veřejnosti.   Kdybych byl předsedou Nejvyššího soudu, nikdy bych nepřipustil, aby rozsudek, který lze vyvrátit důkazem z opaku, nabyl právní moci.

Uvedené závěry jsou ze soudního procesu, který je dokumentován na adrese http://soudniproces.wz.cz/  a dalších pokračování.

J. Ráž 20.10.2011 21:12

Re: Kdybych byl soudcem

Ano pane---pravdu díte! Kdybych byl soudce soudu II.stupně, taky bych se styděl nerozhodnout a rozhodně bych nepředával alibisticky věc zpět soudu, který již jednou rozhodl...ale to bych nesměl být soudce v České republice, kde by mne za takové jednání čekalo kárné řízení!

Kdybych byl předsedou Nejvyššího soudu, nikdy bych nepřipustil, aby rozsudek, který je v rozporu s Ústavou ČR, nabyl právní moci, ale to bych nesměl být pod velkým politickým tlakem, že rozhodnu-li jinak bude to stát státní kasu několik miliard.

Atd...atd. Bůh už přestal ochraňovat naši justici, protože se za systém, kterým funguje musí stydět.