31.5.2024 | Svátek má Kamila


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Václav 21.2.2009 21:34

Vážený pane,

Již jednou jsem se na Vás obrátil ve věci kauza Kořistka. Má te li dost odvahy otevřete ji a informujte veřejnost. Žádám Vás o to.

Holak 21.2.2009 21:33

Re: Opět vedle

Souhlasím s Vaším názorem tak to fungujev šude v každé vyspělé zemi.Každý zaměstnanec je loajální své firmě tedy svému zaměstnanvateli. Nevím jestli provinilec přijde o veškerý majetek, ale o svou práci určitě. Skvěle jste to popsal.

P 21.2.2009 20:50

Opět vedle

každý jsme někde zaměstnáni. A zaměstnavatel nemá zájem, aby jej jeho zaměstnanci svým jednáním poškozovali. To co uvedený pán říkal, bylo dle mne, silně v rozporu se zájmy zaměstnavatele.

Obecně, mám svobodu slova, ale musím si vybrat - buď mne svědomí hryže natolik, že výhodný byznys opustím, abych mohl říkat co je mým přesvědčením, nebo dám přednost tučné mzdě a držím pusu. Nelze se z pozice státního zástupce či soudce vyjadřovat k osobě, jejíž vina nebyla prokázána. Udělat to v nějaké zemi, západně od nás, provinilec by přišel o veškerý majetek.

neuman 21.2.2009 19:02

Pravda je bohužeo zcela opačná

Pravda, pravda...? Pravda je taková, že p. Bašný se v této své nižší vedoucí funkci zcela vykašlal na základní povinnost vedoucího detašovaného pracoviště v LIberci, a to je vykonávat soustavný dohled v trestním řízení. Po dobu jednoho roku s ním byly opakovaně projednávány důsledky jeho nečinnost, což bylo mimo jiné neschopnost ukončit trestní řízení a dovést ho k soudu například v takové věci jako je případ pana bachaře Vondrušky. Po roce marných pokusů byl z funkce vedoucího odvolán, jeho vlastní případy mu jako státnímu zástpci zůstaly. To vše bez ohledu na to, co si myslí o nějakém cizím případu, ve kterém řízení nikdy nevedl a vůbec nic o něm nemůže vědět. Lidé budou pravdou hodně zklamáni, tato fakta budou muset již brzy být pokázana veřejně - zatím jsou prokázána interně. Tento případ je falešný, je to jen případ obyčejného lepmla a lháře.Otázka je, jak je možné, že takový člověk je vůbec v justici?

Honza 21.2.2009 18:41

Re: vzpomínka na zlé časy

Pane Vendo ,jen aby taky měli nyní práci a majíli dluhy , tak aby je splatili, jimak se s Vámi vsadím , že se budou mít hůř než my tenkrát.

Ludva 21.2.2009 17:55

Re: Obvinění z pitomosti a strašná kauza

A mohl byste vysvětlit, jak to ta baba udělala, že věděla o půl mega, které pan Čunek tehdy údajně dostal z nějaké banky ? A proč si pan Čunek ukládal po kraji milióny na údajně ztracenou občanku ?

jurist 21.2.2009 17:37

Báječná příležitost Jemelíku

ukázat, jestli jde tomu vašemu spolku opravdu o nezávislou justici. Když jste navrhovali kárné stíhání soudců a státních zástupců kvůli lecčemu, co dát jednou podnět pro kárné stíhání Bašného nadřízených z opravdu vážných důvodů - šikana podřízených, kteří nedrží hubu krok pod smyšlenými důvody; nota bene, když navíc Bašný řekl navenek jenom to, co si v rámci justice myslí každý, koho jeho funkce ještě nezk...vila, tedy zejména kromě Kučery, Vesecké, Grygárka, Salichova, Rampuly, atd...

Jiri Hovorka 21.2.2009 16:24

Re: Otrocká mentalita byrokratů nezmizí ze dne na den

Za prve "asi", "mozna" a "jedna pani povidala" do diskuse nepatri - s tim zustante na pavlaci.

Za druhe nelze svadet hrichy otcu na jejich potomky. Presne toto delali komunisti - do dnesni doby to nepatri!

Ze "muzete jmenovat i dalsi"? Hej - co jsem rikal o tech komunistech. Tak je jmenuj a dokaz to! A podepis se celym jmenem.

Radeji, telegrafe, drz hubu. Vyse popsane moresy mezi slusne lidi proste nepatri.

Jiri Hovorka 21.2.2009 16:15

Re: vzpomínka na zlé časy

Je to smutne, ze Vam musim zrovna ja vysvetlovat Vasi slepotu. Za komunistu nebyla zadna krize - protoze cele obdobi bylo krizi:-)

Lide nemohli pracovat v oboru, ve kterem chteli. Nemohli se svobodne stehovat a svobodne vychovavat sve deti. Krivili si zada i charaktery. Umirali drive kvuli nedostupne lekarske peci, ktera "tam, na Zapade" byla davno standard. Stovky popravenych, desetitisice utyranych, statisice nepravem veznenych, miliony znicenych zivotu, desitky milionu zivotu pokazenych... reknete mi uprimne - byl nekde nejaky stat, kde komunismus fungoval?

Je treba rici, ze nekterym tehdejsi rezim vyhovoval, protoze se nemuseli rozhodovat. Mam pocit, ze jednim z nich jste i Vy - tim nerikam, ze je to neco spatneho. Vim, ze lide maji ve zvyku lakovat si budoucno naruzovo zapominanim spatnych veci, presto nesmime oci zavirat - nevidet je jeste horsi.

To, jak to bylo s tim disidentem nedovedu posoudit, muzete mit pravdu i nemusite. Kazdopadne byti disidentem neznamena, ze dotycny neni mamlas;-)

A jestli za komunistu nebyla krize? A co takova Menova reforma v roce 1953 v cele s soudruhem Zapotockym? Nejenze to byla nejvetsi kradez v modernich dejinach Ceske Republiky, ale jejim duvodem  byl fakt, ze komunistum dosly penize a tak si je museli ukrast. Jestli toto nebyla krize, tak co to bylo?

Vašek 21.2.2009 14:33

Re: vzpomínka na zlé časy

Co popisujete je sice pravda až na jednu věc moji rodiče taky postivě pracovali vychovali nás myslím ve slušné lidi roč.1955, ale bohužel studovat jsem nemohl nikdo nebyl angažovaný ,na Národních výborech . Práci mám protože jsem byl vychován k postivosti ,pracovitosti,svědomitosti a vychoval tak i mé děti, kteří už můžou studovat.Téhle vládě fandím až na tu justici, která je stále stejná jak v 50 tých letech tak te´t.

Ferda 21.2.2009 13:14

Obvinění z pitomosti a strašná kauza

Aféra či kauza na Jiřího Čunka se skutečně vydařila hvězdě Marcele Urbanové. Napřed obvinila J. Čunka ze sexu a potom si vyzkoušela pro změnu úplatek. Skutečně se ji všechno velice vydařilo, když u nás byla nesmírně snaživá média, justice atd. všechno za obrovské snahy v pomsty vůči Jiřímu Čunkovi.

František 21.2.2009 13:07

Pane Jemelík, jste vedle, opravdu se měl utopit J. Čunek

Vymyšlená kauza, féra na pana Jiřího Čunka neměla jiný smysl, než se jemu pomstít formou falešného obvinění. To nedokáže pochopit mnoho lidí, dokonce ani velvyslanectví v USA.

Jak vidím, tak pan Jemelík ještě pořád má důvěru v nějakou slušnost u justice.

F..A.Kekule 21.2.2009 12:53

Re: Jste pokrytci, pane Jemelíku !

Takže ten čestný a nevinný Čunek, kromě toho, že pobíral sociální dávky a měl na kontě miliony, dostával podvodně statisícové částky za cestovné a neplatil z nich daně, zařídil si falešné alibi, zlikvidoval usvědčující důkaz - deník patřící paní U., tak tento čestný a nevinný člověk je vláčen bahnem! Hanba!

F..A.Kekule 21.2.2009 12:47

Re: Česká justice je žumpa.

Tis, tys osel. A pořádný!

Adam 21.2.2009 12:25

A že ten váš blahodárný socialismus

ve světě tak přesvědčivě zvítězil...

Mozek 21.2.2009 11:53

Re: vzpomínka na zlé časy

Já jsem začal chodit do školy v roce 1946 a většinu života prožil v socialismu a nepamatuji se, že by mi bylo zle jako mnohým nezaměstnaným v dnešním režimu. Dokonce si u nás ani nepamatuji žádnou hospodářskou krizi, zato v kapitalistických státech ano. A to u nás v rodině, ani já nebyl v KSČ. Pouze jsme poctivě pracovali a nikdo nás neobtěžoval. Z vlastních zkušeností vím, že problémy měli jen ti, co nechtěli pracovat a takoví nemakačenci- dizidenti, kteří měli tulení nemoc. Sám jsem s jedním takovým dizidentem pracoval, který místo práce psal nesmysly a nechal vybouchnout kotel za sto tisíc, za což byl osouzen. Po roce 1989 však prohlásil, že byl politickým vězněm a stal se významnou osobností OF, později ODS.

Tis 21.2.2009 11:30

Česká justice je žumpa.

Pane Jemelíku pobvažujete za standartní a právní, když pan Obst vyšetřoval banální obvinění, podané za podezřelých okolností.  Použil na vyšetření údajné korupce potvrzené pouze jednou zaujatou svědkyní. Použil k tomu až 60 policistů placených z peněz daňových poplatníků. Za rok nebyl schopen sesmolit obvinění, protože na základě svědectví jedné osoby není možno obviněného odsoudit. Poviností Vesecké bylo odebrat Obstovi případ, protože bylo zjevné, že se vyšetřování protahuje proto, aby byl Čunek zdiskreditová. Na něco takového má každý občan právo a je chybou, že v podobných případech nejsou zlotřilí státní zástupci postihováni.V případě Čunka šlo o destabilizaci vlády. K nekalým praktikám v průběho šetření kauzy Čunek docházelo, proto byl případ Obstovi odebrán.

telegraf 21.2.2009 11:26

Re: Otrocká mentalita byrokratů nezmizí ze dne na den

 Máte pravdu. On nějaký Rampula byl tajemníkem OV KSČ v Břeclavi. Ten státní zástupce v Praze, přes kterého to muselo určitě jít - Vlastimil Rampula, to je asi syn. A šlo by jmenovat i další...

Karel 21.2.2009 11:26

jen pro pořádek

Nechci se vyjadřovat k meritu věci, jen poopravit malý latinský omyl. Ženský tvar slova Deus (bůh) je Dea ( bohyně), nikoli Diosa. Deus ex machina, v případě Renaty Vesecké tedy Dea ex machina

Musil 21.2.2009 11:19

justice

To co tady popisuje p.Jemelík je podle mne všude stejné od severu na jih po západ a východ čech.Je to nabuřelá zkostnatělá státní správa placená z rozpočtu t.j.z našich daní. Pocelou dobu od revoluce se nic nezměnilo. Brání se moderním technologiím, aby neubyla práce tudíž by se muselo popouštět sedí tam řada důchodců místo aby uvolnili místo mladým.Premiér slíbil co jsem četl Pospíšilovi pokud bude reforma správná, že že navýší peníze do tohoto resortu na vybavení IT i to by pomohlo odpadne obrovské množství administrativní práce tí se bude pracovat efektivně,rychle.

JaS 21.2.2009 11:10

Je to demokracie

nebo plíživá totalita (jestli si vzpomenete, že sovětská armáda nás přijela v 1968 bratrsky osvobodit od plíživé kontrarevoluce)? Akorát mi přijde, že ta plíživá totalita  není až zas taková sranda.

Mistr Jan Hus 21.2.2009 10:52

Čemu se divíš, Jemelíku, taková je demokracie!

;-D;-D;-D

I-Worm 21.2.2009 10:02

Re: Jste pokrytci, pane Jemelíku !

píšete hlouposti. Bašný se nevyjadřoval ke kauze samotné, ale k nekalým praktikám při jejím šetření. A to je významný rozdíl!

Adam 21.2.2009 8:59

Jste pokrytci, pane Jemelíku !

Kde jste byli, šalamouni, bojovníci za právo, když unikaly celé kusy Čunkova spisu do novin a média si hrála na policii, prokurátory a soud a dopředu za pomoci různých lží a polopravd již Čunka odsoudila ? Proč jste neprotestovali proti tomu flagrantnímu porušování práva na řádný proces ? Čunek neměl víc práv než jný obviněný, měl jich míň, protože byl obětí štvanice. A jak je možné, že nějaký Bašný, ačkoli nezná spis, se vyjadřuje ke kauze, o které ví jen z novin ? Podobá se tak legendárnímu soudci Ceplovi, jehož rozsudek se opírá  články v Právu a Respektu. Přestaňte teď, pane Jemelíku, pokrytecky štkát, když jste sami spoluumožnili, aby se celá kauza Čunek odehrávala tak nestandartním způsobem !  

Hubený 21.2.2009 7:21

Je to sice možná pravdivé,určitě hezké ......

Ale co dál ? Nic ! Pan Jemelík může psát co chce,může upomínat,může protestovat  může ....ale stejně nic nedokáže.Stejně si vrchnost dělá co chce.Vůbec na něj nedají.Jakoby nebyl.......:-/

Karotka 21.2.2009 2:20

vzpomínka na zlé časy

Napadla mi vás taková věc - jak dlouho si budeme připomínat neblahé časy socialismu? Nechci tím nijak tvrdit, že byly blahé, ale proč se toho pořád tak křečovitě držíme? Proč pořád srovnáváme s tímto? Copak věci nejsou neblahé i samy o sobě?

Pokud si něco pořád musíme připomínat, myslím, že s tím nejsme srovnáni. A tím nemyslím ono kýčovité a prázdné "vyrovnání se s minulostí", které ve skutečnosti znamená zapomenutí na minulost.

Myslím tím prostě to, že nikdo nesrovnává s tím, co udělal Nero v Římě, například. Ovšem špatná věc je špatná a nepotřebuje srovnávat s tím, co bylo.

Je to kvůli té pitomé větě - vždyť ono nebylo tak zle. To nás pořád tak zvedá ze židle. Bylo zle. Mohlo být hůř, ale bylo zle. Nic na tom nezměníme. To, že děláme zlé věci ale neplyne z nějakého dědictví minulosti, to plyne z nás samých, z naší podstaty. Je roztomilé připomínat u vraha jeho dětství, je fajn říkat si u sebe, že lžu proto, že jsem k tomu byl nějak přiveden špatnou výchovou, ale to nic nemění na podstatě kteréhokoliv činu.

Ovšem chápu. Dokud si budeme myslet, že nebylo tak zle, budeme vzpomínat na to, jak zle bylo a srovnávat.

mik 21.2.2009 1:37

Otrocká mentalita byrokratů nezmizí ze dne na den

a asi ani z generace na generaci.

Gaston 21.2.2009 0:21

je to opravdu hrozivé